• 9.374.165 stemmen

Bound by Honor (1993)

Misdaad / Drama | 180 minuten / 190 minuten (director's cut)

Genre: Misdaad / Drama

Speelduur: 180 minuten / 190 minuten (director's cut)

Alternatieve titels: Blood In, Blood Out / Blood In, Blood Out... Bound by Honor

Geregisseerd door: Taylor Hackford

Met onder meer: Damian Chapa, Jesse Borrego en Benjamin Bratt

Plot Bound by Honor

"An epic story of three brothers. Bound by blood. Divided by fate. Driven by destiny."

Miklo, Paco en Cruz zijn drie neven die als broers opgroeien en in een 'gang' zitten. Als Cruz wordt aangevallen en verlamd raakt, wordt bij een wraakactie per ongeluk iemand vermoord. Miklo gaat de gevangenis in, waar hij status vergaart bij een gevangenisbende, terwijl Paco via het leger bij de narcoticabrigade komt. Na negen jaar ontmoeten ze elkaar weer, maar nu staan ze aan verschillende kanten van de wet.

avatar van Onis

Onis

Hij duurt lekker lang en verveelt geen moment.

avatar van Blindfold

Blindfold

Heeft iemand eigenlijk de director's cut gezien?

avatar van dttom

dttom

Hij was wel goed maar af en toe iets te sentimenteel, maar de lengte heb ik me tenminste niet aan geergerd.

avatar van miklos

miklos

ik vind het een super film van het begin tot het einde.

Het verhaal verveeld geen moment,vanmij krijgt hij een dikke 9

avatar van smoochie

smoochie

Ik hou van deze film ! Hij is gewoon goed en de acteurs zijn goed.En die ene acteur Vincent Rivers heet i'e volgens mij (hij speelt Magic mike) is lekkuuuuurrrr

avatar van manic

manic

Ha, het zou best kunnen dat ik de director's cut in de kast heb staan.(Divx) Als ik 'm gekeken heb geef ik mijn commentaar.

avatar van Blindfold

Blindfold

Maar heb je de gewone versie ook gezien? Anders weet je natuurlijk niet wat de verschillen zijn.

avatar van NERD

NERD

Waarom heb ik nog nooit van deze film gehoord? Want wat ik zo lees moet hij wel goed zijn.

avatar van boneventura

boneventura

heeft iemand de ondertitels voor deze steengoede film?

avatar van Jordy

Jordy

de slechtst geacteerde film die ik ooit gezien heb... vooral die gast die Miklo speelt, wat heb ik in een deuk gelegen 3 uur lang, GTST is er Citizen Kane bij

de dialogen zijn ZO ongelofelijk slecht, het verhaal ZO ongelofelijk cliché...

waren jullie soms 12 toen jullie deze film zagen??? Hij was nog wel enigzins vermakelijk (vaak onbedoeld), vond het niet zo'n grote straf om de film te kijken, maar wat is dit een prulfilm zeg... niet te kort

avatar van Jos2

Jos2

GTST is er Citizen Kane bij

Stond dit niet ooit in de top 100 hier?

avatar van neo

waardeloze site dit

avatar van Mza

Mza

• 1924 stemmen

Smaken kunnen toch flik veranderen, dit was altijd in mijn herrinering een erg goede film maar nu ik hem weer zag bleef er niet veel van over. Het is dus maar goed dat ik nooit op films stem die ik te lang geleden gezien heb.

avatar van Goodfella

Goodfella

Over sex en geweld zonder functie gesproken... Wat is dit een enorme zaadfilm zeg... Het acteerwerk is idd heel, maar dan ook héél beroerd. Echt ongeëvenaard, daar kan zelfs Billy Bob Thornton met zijn optreden van enkele minuutjes niks aan veranderen. Bovendien begonnen die (Spaanse) stopwoordjes van de personages me al heel snel op de zenuwen te werken, en dan te bedenken dat deze draak van een film ook nog ruim drie uur duurt... Oja, het verhaal is ook nog 's zo cliché als de pest en gaat gewoon helemaal nergens over.

Gadverdamme...

0,5 *

avatar van stinissen

Ik vond hem zeer onderhoudend.

avatar van Goodfella

Goodfella

Sja...

avatar van gotti

Hij was inderdaad niet erg goed. De cast probeerde 'cool' over te komen door lekker veel te schelden en vooral met veel Spaanse scheldwoorden te smijten. Nou, nou erg cool. Als ze dat nou goed deden, dan kan ik er nog mee leven, maar de cast was echt bedroevend slecht. Het verhaaltje viel wel mee. Hier en daar een beetje cliché. 2*

avatar van soboer

soboer

Heerlijke karakterontwikkeling in deze film. De drie hoofdpersonen veranderen 180 graden in karakter gedurende de film. Vooral Miklo is interessant; in het begin is het gewoon een nobody die er graag bij wil horen, maar dat verandert en deze verandering is erg overtuigend in beeld gebracht door de acteur die Miklo speelt.

Ik vind deze in tegenstelling tot de meeste mensen beter dan American Me.

avatar van ZMuller

ZMuller

Zeker wel goed acteerwerk in deze film!

avatar van Justice4All

Justice4All

Verhaal is super, acteerwerk ietsje minder, maar kijkt wel lekker.

avatar van Ben_online

Ben_online

Ik vind het wel een top film, geeft echt de gang wereld van Amerika vooral LA goed weer

Acteer werk kon beter maar is niet bijster slecht hij

Film blijft boeiend 3 uur lang

avatar van doncorleone

doncorleone

Wat een rare (negatieve) berichten over deze film.

Dit is echt 1 van mijn favorieten!

Ik kan niet uitsluiten dat daar ook een beetje jeugdsentiment bij zit.

Het is zo moeilijk in te schatten hoe je een oudere film zou waarderen als je 'm nu voor het eerst zou zien (na alles wat er op volgde).

Maar goed; mij spreekt deze lange film zeeeer aan.

Moeilijk uit te leggen waarom: het is de totale (latijnse) sfeer, de bijbehorende muziek, de daarbij passende thema's (trots, familie band). Ook de ontwikkeling van de personages en het acteerwerk vond ik prachtig.

Is gewoon net even anders dan al die gangster films in italinaanse stijl (ook mooi, maar daar ken ik er genoeg van).

Eindelijk op dvd verkrijgbaar trouwens!

heb 4 sterren gegeven

avatar van Bonemans

Bonemans

FRS 9,99 Euro !

Superfilm ! 4*

avatar van moviefreak#1

moviefreak#1

Is het nou eindelijk is een keer zo ver

Zal is een keer tijd worden !

avatar van manic

manic

maar wel 4:3 en geen widescreen

avatar van 2high4words

2high4words

Gruwelijk film met een prachtverhaal, alleen vind ik dat er soms wat te overdreven geacteerd werd met name door "Miklo".

Maar dit is zeker een aanrader want de film verveelt geen moment

avatar van Take One

Take One

Prima film met schitterende karakters buiten de hoofdrolspelers. Je moet houden van dit soort films, maar ook bij mij ligt hier een jeugdsentimentje aan ten grondslag. Voor mij een echte 'feel-though-movie'. Acteerprestaties laten soms wat te wensen over, maar een kniesoor die daar op let; het verhaal is onderhoudend genoeg om je daar druk over te gaan maken.

4,5 *

avatar van jassonn

jassonn

Zag hem laatst wel in de vidoetheek liggen maar dacht dat het wel weer zo'n slechte film zou zijn.Maar nu ik het gemiddelde zo zie neem ik hem de volgende keer toch maar eens mee.

avatar van FisherKing

FisherKing

Met een 0,5* van Goodfella en een 1* van Jordy en nog wat onvoldoendes van Gotti, RamonK en Tovenaar laat ik deze film lekker liggen.