- Home
- Films
- Bound by Honor
- Filtered
Genre: Misdaad / Drama
Speelduur: 180 minuten / 190 minuten (director's cut)
Alternatieve titels: Blood In, Blood Out / Blood In, Blood Out... Bound by Honor
Geregisseerd door: Taylor Hackford
Met onder meer: Damian Chapa, Jesse Borrego en Benjamin Bratt
Plot Bound by Honor
"An epic story of three brothers. Bound by blood. Divided by fate. Driven by destiny."
Miklo, Paco en Cruz zijn drie neven die als broers opgroeien en in een 'gang' zitten. Als Cruz wordt aangevallen en verlamd raakt, wordt bij een wraakactie per ongeluk iemand vermoord. Miklo gaat de gevangenis in, waar hij status vergaart bij een gevangenisbende, terwijl Paco via het leger bij de narcoticabrigade komt. Na negen jaar ontmoeten ze elkaar weer, maar nu staan ze aan verschillende kanten van de wet.
Miklo
Red Ryder
Popeye
Wallace
Chuey
Hij was inderdaad niet erg goed. De cast probeerde 'cool' over te komen door lekker veel te schelden en vooral met veel Spaanse scheldwoorden te smijten. Nou, nou erg cool. Als ze dat nou goed deden, dan kan ik er nog mee leven, maar de cast was echt bedroevend slecht. Het verhaaltje viel wel mee. Hier en daar een beetje cliché. 2*
Bijna niet te geloven dat dit de regisseur is van Dolores Claiborne en The Devil's Advocate.
De plotwendingen zijn lachwekkend en übercliché.
Damian Chapa deed me geregeld aan een Jiskefet typetje denken. Hij kijkt de hele film alsof hij het in z'n broek heeft gedaan. En de man mist ook een fiks aantal gezichtsspieren geloof ik.
Madecineman (moderator films)
Avondvullend chicano familiedrama. De film slaagt er aardig in om zo'n 10 jaar uit het leven van de door bloed verbonden vrienden te tonen. De ontwikkeling van de karakters was boeiend genoeg om 3 uur te vullen. Ik had wel het idee dat de hoofdpersonen ook 'echt' hadden kunnen bestaan.
Helaas rammelt de uitwerking van 't een en 't ander wel. Zo is het acteerwerk, vooral in het begin van de film, soms erg houterig en waren de dialogen vaak niet bijster origineel.
Toch wist de film mij met die hele chicano famillie atmosfeer wel te boeien. De beste scenes blijven toch die scenes die zijn geschoten in de San Quentin gevangenis. Inderdaad is de crew daar met maar 8 acteurs, op eigen risico, 5 weken lang neergestreken. Alle overige acteurs en figuranten zijn daadwerkelijke gevangen. Dat levert toch zeker mooie plaatjes op hoor.
Al met al best een sfeervolle boeiende film maar waarbij ik steeds het idee had dat er meer in had kunnen zitten.
Die eetzaal van de gevangen dat is volgens mij trouwens ook de zaal waar Good, oll Johny Cash heeft opgetreden, geen speelfilm maar ook erg mooie plaatjes van dat concert. Mischien toch wel een van de meest "fotogenieke" gevangenissen dat SQ.
BoordAppel
Niet echt goed maar vreemd genoeg toch goed te bekijken. Ondanks het cliché verhaal dat veel te grote sprongen maakt en het acteerwerk, dat op zijn zachtst gezegd niet echt goed was. Vooral Damian Chapa maakt van Miklo echt een lulletje rozenwater. Elke keer als hij boos werd moest ik lachen, niet echt wenselijk voor een medogenloze chicano. Dat taaltje vind ik dan wel weer tof.
3* omdat ik me niet verveeld heb en weer een film gezien heb waar GTA: SA op gebaseerd is
Briljante meeleef film met sterke acteurs.
eigenlijk nog te kort.
de titels kunnen allebij zo zeggen ze het in de film ook beide titels als zin of uitspraak
Mooi drama met een wisselvallige cast dat ontaardt in een ietwat clichématige gevangenisfilm. Vaak overgewaardeerd maar toch goed.
Ik ben in de Top 250 al slechte films tegengekomen. Ook al erg slechte films. Zelfs redelijk veel.
Maar een uit zijn voegen gebarsten trashy tv drama als dit had ik er nooit in verwacht. Een film die 3 uur niks anders brengt dan tragisch geacteerde fake-coole onzin in al zijn technische en estetische onkunde en lelijkheid.
Chapa kan compleet niet acteren en heeft 0 presence. Aangezien de camera wel z'n blauwe oogjes vindt is duidelijk waarvoor hij gecast werd. Het taaltje is na een kwartiertje al enorm irritant, het homes en vatos locos forever ideaal niet om aan te zien.
Met z'n alle de afgrond in, grappigste was waarschijnlijk nog dat die witte kerels gelijk hadden. "A combined IQ of 2". Hoe sneller de cast eraan ging hoe blijer ik werd, maar het bleven 3 uur film.
Dit hoort op TV. Als opvulsel voor een dooie donderavond waar 3 uur opgevuld moeten worden, zodat er goed veel reclameblokjes ingestoken kunnen worden en zonder al te veel geld te moeten uitgeven.
Serieuze drek, vreselijk misdaadfilmpje dat niks nada te bieden heeft behalve een melig broederverhaaltje dat nergens naar leidt.
Pijnlijke zit. 0.5*
Donkerwoud
Het in de basis mooie verhaal wordt door het slechte acteerwerk en de vervelend stereotiepe karakters tot een nogal matig geheel gesmeed. Ik had moeite om deze uit te zitten en toen het eenmaal achter de rug was, slaakte ik werkelijk een zucht van verlichting. Hier had iets ingezeten met een beter budget en/of talent erachter, want in deze vorm is het beneden alle peil. Als er een film is die niet thuis hoort op eender welke toplijst dan is het deze wel.
Tommeh
Hier word ik niet bepaald vrolijk van. 3 uur lang oeverloos gedweep en stoerdoenerij over Vatos Locos, Éses, Familia en weet ik veel wat nog meer, er kwam geen einde aan. Op sommige momenten vroeg ik me af of het wel serieus bedoeld was aangezien het vooral op m'n lachspieren werkte.
Het verhaaltje stelt weinig voor en zit vol clichés en doorzichtige plotwendingen. Daarnaast beticht ik niet alleen Miklo van overacting, maar ongeveer de helft van de cast met voorop Cruz en Popeye.
Tergend lange zit, waarmee ik me niet of nauwelijks vermaakt heb. Snel vergeten dit. 1*
Awake78
Ja ben het op zich wel met Utreg eens, het is gewoon een mooie productie, met veel gevoel in elkaar gezet. Dat Chappa wat minder kan acteren vind ik echt niets afdingen op het totale gevoel wat de film meegeeft.
Het is ook nergens saai of langdradig, ondanks de aanzienlijke lengte van de prent. Het gaat mooi over van een ghetto-verhaal, naar een gevangenisdrama om vervolgens de verschillende plotwendingen en levens van de hoofdpersonen subliem in elkaar te weven naarmate het einde vordert.
Bij deze film moet je niet naar alle losse aspecten kijken, maar gewoon naar het totaalbeeld, en dat vind ik dik in orde.
Chainsaw
En toch dacht ik heel even dat Blood In Blood Out, de film waar ik net drie uur naar heb zitten kijken en die meteen vanuit de speler het raam uit is gegaan, een andere film was dan deze hooggewaardeerde Bound by Honor. Maar nee, het schijnt dus wel gewoon dezelfde film te zijn. Hier en op Imdb misschien een hoog gemiddelde, maar ik had sinds tijden weer eens echt moeite om een film uit te zitten.
Want wat was dit belachelijk slecht. Zowat elk karakter die in deze film rondloopt is een cliché met vingers en boven alles stomvervelend. En dan krijgen die personages ook nog een film van maar liefst 180 (!) minuten om te vullen. Ik was dat taaltje, die zogenaamd stoere maniertjes, dat bovenste knoopje van je blouse dicht en al die wanhopige dialogen eerlijk gezegd na een kwartiertje al spuugzat. En dan worden de van zichzelf al lachwekkende scènes ook nog eens ondersteund met de meest irritante muziek en erg saai camerawerk. Soap eerste klas.
Om over het acteerwerk nog maar te zwijgen. Waar regisseur Hackford twee jaar na deze film op sublieme wijze Kathy Bates laat schitteren in een klein meesterwerkje, daar krijgt hij werkelijk niets voor elkaar met het stelletje non-talenten dat hij hier voor zich heeft. Die Damian Chapa met het charisma van een pak bedorven karnemelk voorop. Enkel dat ongure mannetje in de gevangenis had een redelijk geinige rol, moet ik zeggen. Maar verder is er niets, werkelijk níets, maar dan ook helemaal níets, van deze film dat ik me over twee dagen waarschijnlijk nog zal herinneren. Tot zover het positieve nieuws.
1 hele kleine ster.
booyo
Een film die op mij een diepe indruk heeft achter gelaten, en die wat mij betreft nog langer dan 180 minuten had mogen duren. Had in het begin veel moeite met Miklo, door zijn eerder genoemde wannabe gedrag, maar zelfs hij wist me in de loop van de film te pakken. Aan het verhaal schort niks, is ontzettend sterk zelfs. Het acteerwerk kan echter af en toe beter, vandaar dat ik net niet de volle mep geef.
otherfool
Goedkoop sentiment, domme dialogen en vooral een achterlijke speeltijd nekken deze gangsterfilm. Het gebruikelijke gemier over (familie)eer komt uit 1000 andere films en is nogal vervelend, dat verpest het aardige gevangenisdrama dat ergens schuil gaat in deze film. Overambitieus project met een matige cast, dat zo zat te schutteren dat ik pas na een minuut of 25 door had dat dit geen parodie was.
2 hele kleine sterretjes, en dan ben ik echt mild. Holmes.
FillumGek
De eerste keer dat ik deze film zag was ik best onder de indruk. Nu, vele jaren later, vind ik het nog steeds een erg goede film, maar wel een tikkie minder.
Het gangleven in Amerika. Ik lees, zie en hoor er graag over. Ik hikte een beetje op tegen de lange speelduur maar ik heb me geen moment verveeld. Het verhaal is simpel, maar de uitwerking goed. Het draait allemaal om trouw zijn, kameraadschap en eer. Wie dit niet na komt kan de kogel krijgen. We zien drie vrienden die samen opgroeien in L.A. Door een samenloop van omstandigheden belanden ze ieder op hun eigen weg en komen ze elkaar jaren later weer tegen. Het was enorm wennen aan Chapa, die ik nog steeds niet helemaal goed gecast vind. Ze hadden beter een echte Zuid-Amerikaan kunnen nemen in plaats van een blanke. De meerwaarde daarvan zie ik niet echt, en staat vaak ook een beetje vreemd. Zijn taaltje en overdreven lichaamstaal deden vermoeden dat het een parodie was. Echter, na een uurtje was ik gewend en werd Chapa steeds beter. Niet overtuigend als leider over een groep kleurlingen, maar wel overtuigend als agressieve crimineel. Bratt en Borrego vond ik beiden goed. Vooral de scène waarin Cruz zijn net gemaakte kunstwerk vernield vond ik sterk.
Het sfeertje is best goed. In het begin van de film vond ik het allemaal nogal zwak. Wat nou bendes? Je zag hooguit een mannetje of vijf met wat graffiti spuiten maar de film wist me niet te overtuigen dat Oost-L.A. een met bendes overladen stad was. Dat beeld veranderd volkomen wanneer Miklo in de gevangenis komt. Overal is er rassenhaat en Miklo valt als halfbloed natuurlijk overal buiten de boot. De gevangenis sfeer is goed te voelen. In ieder hoekje schuilt verraad en overal lopen grote bullebakken rond die je bij het minste of geringste een kopje kleiner maken. De criminelen zijn goed gecast, al vond ik Thornton een kneus. Trejo is een held, die in het echt overigens ook echt in San Quentin heeft vastgezeten.
Een sterke film die de aandacht vasthoudt. Het is even wennen aan Chapa en het straattaaltje, maar na een tijdje bloeit de film uit tot een klein meesterwerkje.
patrick21079
Erg goede film die prachtig het beeld schets van drie jongens in de achterwijken van LA. En inderdaad een film die de hele speelduur weet te boeien, wat ik toch wel erg knap vindt. Ik ben altijd al wel geinteresseerd geweest in het gangleven in de U.S.A. en Bound by Honor bracht me precies wat ik van het beeld had verwacht.
De ontwikkelingen van de personages zijn prachtig in beeld gebracht. Dit toch ook wel dankzij de speelduur, het hele verhaal kan namelijk lekker uitgebreid verteld worden en word dus niet zo afgezaagd. Alleen vond ik dat er na een tijd wel teveel personages in de film langs kwamen, dit vond ik een beetje verwarrend, ze lijken ook allemaal zo op elkaar
. De beelden werden lekker simpel en effectief in beeld gebracht. Er werd goed geacteerd alleen die Chapa werd wel irritant en dat paste ook wel bij zijn personage.
Het verhaal was erg goed maar wel op sommige momenten cliché ik zelf ook was het einde erg slecht. Toch een erg goede film die het aanraden zeker waard is!
mister blonde
Wat is dit nu weer? Dit hoort gewoon een film te zijn met 15 stemmen en drie berichten, waaronder een bericht van iemand die de film nog wel eens zou willen zien, maar de film nergens kan vinden . Een lowbudget film die geen hond gezien heeft, op een paar cinefielen na die echt alles willen zien. Een cultfilm die je vanwege zijn onbekendheid en het ontbreken van budget zijn onvolkomenheden vergeeft. Wat blijkt? Dit is een bekende film, staat hier vrij hoog in de top 250 (!) en blijkbaar lopen hele volksstammen met de film weg.
En die onvolkomenheden heeft de film toch echt. De film heeft in de basis een goed scenario en sterker; het potentieel om een geweldige film te zijn. Dit had gewoon een soort combinatie tussen Rocco and his Brothers en Scarface kunnen zijn. Wat hebben ze gedaan? Het geheel overdreven soapie gebracht, dialogen die lachwekkend zijn, een hoop nogal treurig stoer gedoe (ik wed dat mensen die dit in de top 10 hebben staan 9 van de 10 x ook Scarface erin hebben) en de slechtste hoofdrolspeler allertijden genomen. Film heeft de look van een slechte TV aflevering van Starsky & Hutch en ontwikkelingen in de plot zie je van mijlen ver aankomen.
Toch is die basis solide genoeg om in ieder geval vermaak op te leveren. Want ondanks al zijn fouten, heb ik overwegend drie uur wel redelijk geboeid zitten kijken, waren er een aantal behoorlijk sterke scenes (vooral in de gevangenis) en vond ik zelfs die hele bendestructuur in de gevangenis vrij geloofwaardig (zag ooit eens een docu en schijnbaar gaat het er voor een groot deel echt zo aan toe). Verder heb ik naast matig spel ook veel leuke (aankomend) bekende acteurs gezien.
En dus is het een redelijk vermakelijke film die verre (echt heel ver) van perfect is, maar op momenten wel iets heeft. Ik kan me wel voorstellen dat mensen deze film onweerstaanbaar vinden, maar ik kan me ook kritische geluiden heel goed voorstellen. Ik ga er tussen zitten, maar de afweging voor mijn 3,5* is dat ik de film leuk genoeg vind om op dvd te houden. Dit is een film waarbij ik vermeende kwaliteiten zou overdrijven als ik hem aanraad aan de liefhebber, omdat toch geen hond hem heeft gezien en de film mijn sympathie heeft. Nu is dat lastiger en zal ik eerlijker (kritischer) moeten zijn.
simonvinkie
Vatos Locos, Éses, Familia, Horala, Chicko
Over Bound by Honor had ik vantevoren al mijn bedenkingen. Ondaks dat de film een erg hoog gemiddelde heeft, zijn de reacties hier op MM slecht. Maar opzich klinkt een episch misdaad-drama toch best aardig.
Uiteindelijk bleek dit dan ook een vreselijke film te zijn. De spaanse woorden die ik boven aan mijn bericht neerzet waren echt vreselijk irritant. Beetje neppe cooldoenerij. Sowieso waren de drie hoofdrolspelers net drie mislukte Tony Montana's. Het acteerwerk was dan ook echt vreselijk slecht! Van de acteurs had ik eigenlijk nog nooit gehoord. Niet dan dat iets negatiefs is, maar de drie mannen kunnen echt voor geen meter acteren. Vooral Damian Chapa als Miklo, en Benjamin Bratt als Paco waren verschrikkelijk.
Bovendien is de film vreselijk cliché, en zie je elke handeling in de film aankomen. De film is op sommige momenten dan nog wel redelijk vermakelijk, maar meer positieve dingen kan ik echt niet noemen. Wat mij betreft mag deze film dan ook de Knock-out: Slechtste Topfilm (2010) winnen. Waarom voor deze film drie uur nodig is begrijp ik ook niet. Nu werd het een erg lange zit, mede omdat het verhaal gewoon compleet oninterresant is. Na tien minuten werd ik ook gek van de overdreven mexicaanse accenten. Ook een groot minpunt naar mijn mening
Altijd wel grappig om te zien dat als er een groep ongure mexicanen in de film zitten. Dat dan Danny Trejo vaak van de partij is. Maar over het algemeen was Bound by Honor een film die ik met veel spijt het bekeken. Het is mij dan ook echt een raadsel hoe deze film in de toplijst in gekomen.
Goldenskull
In 3 etappes gekeken, misschien mede de reden dat ik uiteindelijk toch nog op 1,5* kom. Op basis van het eerste uur had ik zo een halve ster gegeven.
Eerste uur is vreselijk, slecht geacteerd(!), irritante stoerdoenerij en zo kan ik nog wel even doorgaan. Vooral die dikke Mexicaan, Popeye, was tenenkrommend met zijn accent. De stopwoordjes door de hele film waren ook ergerlijk. Het tweede uur is iets minder afzien, al zijn de gevangenis perikelen niks nieuws onder de zon. Laatste uur is weer iets minder, maar alleen het eerste uur heb ik me écht vreselijk lopen ergeren.
Voorlopig 1,5*, maar zou nog wel eens een halfje vanaf kunnen gaan. Ik heb al vaak mijn bedenkingen bij top250 noteringen, dat is hier zeker niet anders. Het lijkt soms net als of een film enkel 180 min hoeft te duren en hij er meteen een ster bij verdient.
Leland Palmer
Laatst ein-de-lijk deze Bound By Honor ook maar eens meegepakt. Had vroeger wel eens wat van de film gezien, maar kon me eigenlijk niks meer herinneren.
Het is eerder gezegd, maar dat deze troep uit de handen van de regisseur van 'The Devil's Advocate' en 'Dolores Claiborne' komt is ongelofelijk. Daar laat-ie bijv. de cast de sterren van de hemel spelen - in tegenstelling tot hier, want dit was echt niet best.
Ik heb me zo'n beetje de hele film lopen ergeren aan Damian Chapa, die waarschijnlijk één van de beroerdste acteerprestaties ooit neerzet. Komt ook door die vreselijk vervelende/irritante stoerdoenerij steeds. Daarnaast wordt er ook nog eens érg overdreven geacteerd, veel onnozel gelach, gespring, geomhels (o.i.d.), geschreeuw en wat dan ook maar. Vreselijk. En dan nog dat ''vatos locos forever'' gedoe.
Met de locaties had veel meer gedaan kunnen worden. De sfeer in de gevangenis en ook in hun hometown is prima en de film kent best een paar aardige scénes, maar steeds weer wordt je geconfronteerd met die terugkerende ergernis; milkweed, holmes, ''I may be white from the outside, but I'm brown on the inside, to the bone!''. Vre-se-lijk, en zo overdreven allemaal. Verassend genoeg keek het nog aardig weg...
... en dat voor zo'n speelduur.
Het verhaal is zo voorspelbaar en cliché als de pest, de personages (stereotiep en) irritant, belabberde dialogen en bij de zogenaamde sentimentele momenten schoot ik geregeld in de lach. Dikke onvoldoende dus.
yeyo
Verwacht geen subtiel misdaadepos à la The Godfather, Blood in Blood out is meer een vermakelijke 'guilty pleasure' (voor mij althans). De film oogt bij momenten erg kitscherig en rommelig, maar is toch leuk vanwege de overdreven theatrale vertolkingen, de aanstekelijke Mexicaanse 'slang', een heel resem aan gekke personages en de opzwepende score van Bill Conti. Ondanks de erg lange speelduur best onderhoudend en meeslepend, op een soapachtige manier weliswaar.
Halcyon
Ongetwijfeld een "coole" film voor opgroeiende tieners die worstelen met een identiteitscrisis, maar eigenlijk is dit toch een erg pijnlijke vertoning. Dat zulke mensen in het echt bestaan is al om bij te huilen, maar dat dit dan nog eens verheerlijkt wordt op film, gaat echt wel een brug te ver. Het hele wannabe-gangsta gedoe levert dan ook enkele memorabel slechte vertolkingen op die onder de slechtste aller tijden vallen, Italiaanse zombiefilms uit de jaren '80 meegerekend.
Shinobi
Op aanraden van een vriendin gekeken en ik zag dat deze ook in de top 250 hier staat en een nette 7,7 als cijfer heeft op IMDB. Maar ik snap echt niet hoe deze film zo hoog beoordeeld kan worden.
Het acteerwerk is echt lachwekkend slecht met een redelijk verhaaltje dat ruim drie uur in beslag neemt. Ik heb deze film toch met enige moeite uitgekeken.
1,5 Sterren en meer woorden ga ik er niet aan vuil maken.
movierobert
Het was een lange zit, maar wel de moeite waard omdat het niet verveelt. Ik heb toevallig ook Rise of the Footsoldier gekeken maar dat is idd niet te vergelijken, die had ik namelijk wel bijna uitgezet. Verder is die niet geweldig bijzonder dus een...
sinterklaas
Toch nog een zeer goede rise and fall filmpje en ook op de uitgebreide manier gemaakt zoals ik ze wil zien. De settings waren in iedergeval erg goed en ook de 3 hoofdrolspelers waren prima. Waar ik me nog wel eens aan ergerde was dat continue overtollige stoerdoenerij van die jongens en het "kom maar op" gehalte. Maar voor de rest is er niks mis mee. Dit keer alleen geen verhaal uit da Hood met gangsta rappers, nee, dit keer gaat het over de hood met Mexicaans-Amerikaanse jongeren die door de maatschappij uitgespuugd zijn en in een achterstandswijk leven. De film gaat ook zorgvuldig van jaar na jaar wat ook steeds weer verrassingen oplevert. Het draait er natuurlijk om hoe een band van 3 samengezworen criminele neefjes uiteen gehaald worden na een incident. De ene blijft zich bezighouden in de criminaliteit en de ander is politieagent. De film bevat ook niet alleen maar een gettho thema maar ook het gevangenisthema komt hierin aan bod met Miklo en daar word ook uitgebreid aandacht aanbesteed. Je ziet dat het criminele leven gewoon hier vrolijk doorgaat onder de gevangenen en hoe cynistisch en ruw de medewerkers zijn. Ook leuk overgens dat Danny Trejo nog een kort bijrolletje heeft. En na de gevangenisthema komt het familiedrama aan bod en zie je dat er een hoop mis gaat doordat de neven erg uitelkaar zijn gegroeid.
De Getthosfeer van East LA is ook heel erg stijlvol neergezet en is ook ipv de achtergrond ook meer het hoofdzaak van de film. Erg mooie (nouja, mooie?) shots. Kreeg hier en daar ook nog een beetje een GTA San Andreas gevoel. En natuurlijk de gevangenisthema maakt er een mooie mix van. Blood in Blood out zit gewoon helemaal volgepropt met vanalles wat je eigenlijk bij dit soort themas kan bedenken. Gewoon weer een prima achterstandswijk/gevangenisverhaal. Waren de 3 uur zeker wel waard.
Vatos Locos!
Leuke film, die ondanks de diverse onvolkomenheden er toch in slaagt om te vermaken.
Want onvolkomenheden zijn er zeker. Zo is het acteerwerk over de gehele linie bijzonder matig. Zo iemand als Damian Chappa kan nog wel een les gebruiken, want wat hij laat zien is erg slecht. Het helpt ook niet mee dat de dialogen niet al te sterk zijn.
Toch heeft het verhaal ook genoeg positieve zaken. Het sfeertje is toch behoorlijk sterk en het hele gevangenisleven wordt toch wel uitermate boeiend weergegeven. Ook behoorlijk geloofwaardig en leuk om te zien. Daarnaast is de muzikale bijdrage ook niet verkeerd. Er zitten een aantal mooie nummers tussen en vooral de eindscène is erg mooi. Het enige moment waarop het er visueel ook mooi uitziet. Verder is het vooral een erg vlak geschoten film, die visueel gezien maar bar weinig voorstelt.
Zeker geen topper dus, maar ik snap wel waarom veel mensen dit kunnen waarderen. Filmtechnisch zijn er genoeg mankementen, maar inhoudelijk is het vermakelijk genoeg om toch de lange speelduur te rechtvaardigen.
John Milton
Toen ik net films begon te kijken heb ik deze redelijk vaak gekeken op video en ik vond hem goed. Maar met het verstrijken der jaren en het groeien van je filmsmaak kan zoiets veranderen, waar Blood in, Blood out (zoals ik hem ken) een uistekend voorbeeld van is. Voornamelijk het abominabele acteerwerk van Damian Chapa is een doorn in het oog maar ook de speelduur lijkt bij herhaald kijken wat aan de lange kant. Het zijn voornamelijk het verhaal en de beelden die je erin trekken.
Zoals bovenstaande reviews en berichten laten zien zit er genoeg leuks in maar ik zou niets aan kunnen wijzen in deze film wat uitmuntend is op gebieden als verhaal, acteerwerk (pfffft), camerawerk, muziek, effecten of decors. Een 7 lijkt me een een weloverwogen cijfer en ik durf er redelijk wat onder te verwedden dat alle mensen hierboven die Bound by Honor 5 sterren hebben gegeven over 5 to 10 jaar glimlachend terugkijken en dat naar beneden bijstellen. Net zoals ik dat heb moeten doen met films als 'The Devil's Advocate' en 'Backdraft'... Oh wat waren ze geweldig toen ik ze zag, en de eerste jaren daarna nog steeds... Maar na 15 jaar film kijken bleken ze toch wat minder perfect te zijn dan ik dacht.
Discussies over de top 250-notering van deze film horen in het forum, niet bij de film, lees ik hieronder. Nou ik zal er niet over discussieren maar er staat nergens dat ik niet vol verbazing achterover mag slaan dat een slechts redelijke film als dit in de top 250 staat.
Insignificance
Dios mio, wat een irritante film. Het ding ligt al in de kreukels tijdens de optiteling met een potsierlijke flashback. Chapa is meteen een lachwekkende vertoning met z'n poser gedrag, belachelijke mimiek en totale gebrek aan acteertalent. De melkmuil krijgt het zelfs voor elkaar om de negatieve aandacht te trekken in scènes waarin z'n broers op de voorgrond treden. Die doen het dan wel beter. Ietsje.
Het gajes in San Quentin is dan weer onmogelijk serieus te nemen. Idem voor het verhaal. Alles wordt opgelepeld met een kinderlijk hoog en toen-gehalte, inclusief cheesy muziek. Bijna drie uur lang kijken en luisteren naar holle Chicano vaten met primitieve (familie)wijsheden en uncool geleuter over gangs en codes. Het laatste half uur is wat dat betreft de kroon op het broddelwerk. Stuitende rotzooi.
Ik had geen idee wat te verwachten bij deze fim. Alles was mogelijk, maar ik dacht dat de film een geheim ingrediënt moest hebben gezien het zo hoog stond in de toplijst. Het resultaat is een veel te lange tv-film die vooral overkomt als een parodie of zo'n Bollywood-ripoff (in dit geval een Mexicaanse versie). Ik dacht, sebiet komt Danny Trejo als gastacteur z'n typische kop laten zien. En jawel, hij mocht ook even passeren. Veel bekendere namen als Billy Bob Thornton, Ving Rhames, Benjamin Bratt en zelfs Raymond Cruz hebben al veel beter laten zien. De film kabbelt wat verder met een hoop slecht geacteerde gangsters. En ik heb geen flauw idee wat er goed is aan de film...
navisto
Tenenkrullend Chapa-vehikel die het in de verste verte niet haalt van het fantastische "American me" van Olmos. Al zal dat wel aan mij liggen, want American me is niet te verkrijgen op schijf en dit afkooksel wel.
Maarten0402
Vele films in dit genre al eens gezien. En veel uit de Top-250 lijst. Merendeel wat er in de toplijst staat ben ik het mee eens. Deze film staat ook in de toplijst en was voor mij een aantal jaar geleden, toen ik hem in deze lijst zag, vrij onbekend en had er nooit van gehoord.
Dus toch maar gekeken. Nu hou ik van lange misdaad epos van 140 tot 220 min. Als het voor mij nergens saai wordt, maar bij deze film... man man man (Rob Geus zucht). Na drie kwartier zat ik al de hele tijd met zenuwen op de tijd te letten wanneer er een einde aan de film kwam. Onnodig lang gerekt en nergens boeiende verhaal lijnen neergezet waardoor het spannend wordt. Het is gewoon afwachten tot het afgelopen is. Acteerwerk van B-Niveau. Maar veel B-films hebben als voordeel dat ze vaak rond 80/90 minuten zijn en zichzelf belachelijk maken. Kan ik me nog wel mee vermaken, maar dit duurt nog even wat langer... veel te lang. Jammer.
Ook ergerde ik me op een gegeven moment me mateloos aan dat "holmes" en "ese" straat taaltje.
In andere (soortgelijke) films komt dit ook voor, maar hier wordt er om de 5 minuten mee gestrooid als zaad in een maisveld. Het gaat op mijn zenuwen werken.
Het thema sprak me aan en er zitten wel toffe momenten in, maar al bij al was dit voor mij de langste zit in een film ooit, terwijl ik langere films heb gezien dan deze.

South Central

Ya No Estoy Aqui
Drama, 2019

The Last Son
Western / Drama, 2021
straatbendeghettojuvenile prisonartiestgevangeniseast los angeleshoodbendeyouth gangracismedrugsmexican americanbarrio police shootoutchololowrider