Genre: Misdaad / Drama
Speelduur: 180 minuten / 190 minuten (director's cut)
Alternatieve titels: Blood In, Blood Out / Blood In, Blood Out... Bound by Honor
Geregisseerd door: Taylor Hackford
Met onder meer: Damian Chapa, Jesse Borrego en Benjamin Bratt
Plot Bound by Honor
"An epic story of three brothers. Bound by blood. Divided by fate. Driven by destiny."
Miklo, Paco en Cruz zijn drie neven die als broers opgroeien en in een 'gang' zitten. Als Cruz wordt aangevallen en verlamd raakt, wordt bij een wraakactie per ongeluk iemand vermoord. Miklo gaat de gevangenis in, waar hij status vergaart bij een gevangenisbende, terwijl Paco via het leger bij de narcoticabrigade komt. Na negen jaar ontmoeten ze elkaar weer, maar nu staan ze aan verschillende kanten van de wet.
Miklo
Popeye
Wallace
Chuey
zilver
Het verhaal is goed, maar de dialogen zijn clichee en vaak overdreven, soms tegen het genante aan, vooral in het begin.
De side cast was eigenlijk beter dan de hoofd acteurs, dit is vooral te merken aan de gevangenis scenes. Het schijnt zelfs zo te zijn dat alle figuranten ook daadwerkelijk gedetineerden zijn van San Quentin, waar de scenes ook zijn opgenomen.
Ondanks de negatieve punten, was het thema goed en daardoor kon de film mij wel geboeid houden.
7+/10
Timboy
Toch wel een zeer vermakelijke film als je het mij zegt..
Alleen hij duurt mij toch een beetje te lang, 3,5*..
tijntje
Gewoon goede film!! Ik hou wel van dit genre, ook tv series als OZ kunnen mij zeer boeien, gewoon erg coole film, niks mis mee.
Vincent Mancini
Goede film, raar dat alle 3 de personages heel anders worden dan je zou denken.
zoutzak
vatos locos forever!
een van de weinige films die ik echt goed uit mn jeugd herinner en vaak heb gezien. net als T-2, the longest day, boyz n the hood, jurassic park etc
heb em zelfs in mn top10 gezet hahah
Dead01
- 1977 stemmen
Vond deze film echt wel goed.Hij duurde wel zeer lang maar heb mij dus geen min verveeld bij de film.Het zit goed in elkaar het verhaal.En die gangs zen wel nog tof in die gevangenis:-)Doet we wat denken aan gta
.Zeer mooi geacteerd vind ik.
4Sterren
Tara
Vond het acteerwerk beter worden naar mate de film vorderde.
Dit is zeker geen film die ik nog eens zou kijken alhoewel ik wel geboeid bleef en nieuwschierig was naar het eind.
dennisehv
gewoon een toppertje, voor mij tenminste heb hem denk wel meer dan 10 keer gezien maar je moet er wel van houden ,voor mij een 5.
viva vatos locos
maartenuil
Echt een goeie film, uniek in zijn soort.
Deze film duurt lang maar is zeer vermakelijk.
Prachtig hoe Paco, Miklo en Cruz hun eigen weg gaan en je steeds weer verassen.
Met muziek van Jimmy Hendrix-Little Wing(Take the pain away) maakt het deze film tot een topper als je van dit gerne houdt.
De hoofd acteurs zijn zeker niet minder als de side cast, allebei gewoon top. 5*
3P
Daantjuhh
Behoorlijk goede film. Ik heb hem gisteren gezien, en ik vond het begin wat saai, maar verder in de film begonnen de characters steeds meer te veranderen. 'Damian Chapa' die Miklo speelde vond ik soms vervelend omdat hij (net zoals in 'El Padrino') graag een Mexicaan wil zijn die hij niet is. Verder een zeer goede film. Een 4.5!
stakker007
ola chicano's...
ik had van tevoren nog nooit van deze film gehoort maar ben zeker wel een fan van dit genre (casino,godfather) en vind de film steengoed...het zijn eigenlijk drie verschillende verhalen die als gemeenschappelijke eigenschap hebben dat ze familie van elkaar zijn... een mooi kijkje achter de schermen in een van de hoods van LA....goede acteurs die later ook nog bekende namen zijn geworden...dit is zeker een aanrader..
Viva Vatos Locos.....LA ONDA!!!!!!!!!!!
Mike de boer
Madecineman (moderator films)
Avondvullend chicano familiedrama. De film slaagt er aardig in om zo'n 10 jaar uit het leven van de door bloed verbonden vrienden te tonen. De ontwikkeling van de karakters was boeiend genoeg om 3 uur te vullen. Ik had wel het idee dat de hoofdpersonen ook 'echt' hadden kunnen bestaan.
Helaas rammelt de uitwerking van 't een en 't ander wel. Zo is het acteerwerk, vooral in het begin van de film, soms erg houterig en waren de dialogen vaak niet bijster origineel.
Toch wist de film mij met die hele chicano famillie atmosfeer wel te boeien. De beste scenes blijven toch die scenes die zijn geschoten in de San Quentin gevangenis. Inderdaad is de crew daar met maar 8 acteurs, op eigen risico, 5 weken lang neergestreken. Alle overige acteurs en figuranten zijn daadwerkelijke gevangen. Dat levert toch zeker mooie plaatjes op hoor.
Al met al best een sfeervolle boeiende film maar waarbij ik steeds het idee had dat er meer in had kunnen zitten.
Die eetzaal van de gevangen dat is volgens mij trouwens ook de zaal waar Good, oll Johny Cash heeft opgetreden, geen speelfilm maar ook erg mooie plaatjes van dat concert. Mischien toch wel een van de meest "fotogenieke" gevangenissen dat SQ.
Luke
In het begin vond ik het verhaal erg cliché, maar naarmate de film vorderde nam het iets weg. Het heeft mij toch redelijk kunnen boeien. Wat ik wel een nadeel vond is dat deze film té lang duurde. De film bracht niet genoeg om mij als kijker voor zo'n lange tijd te boeien. Wat ook jammer is, is dat er een paar goed beroerde acteurs in spelen. Dan doel ik met name op Miklo en Popeye. Al met al was het toch een redelijke productie. 3*
Jennifer
Spannend verhaal, boeiend genoeg om de aandacht 3 uur vast te houden.
2,5 ster.
frosty
prima film , al is het wel enige tijd geleden dat ik hem gezien heb. Op basis van mijn geheugen zeg ik 3*
Thomassio
Ik vond het een erg goede film. Ondanks dat hij bijna 3 uur duurde bleef hij mij de gehele tijd boeien.
Het acteerwerk vond ik niet altijd even goed (vooral die blonde in het begin), maar werd steeds beter.
Ik vond de personages erg goed uitgewerkt.
Ik vond het einde een beetje jammer. Het was nogal abrupt.
Kortom een hele goeie film en een absolute aanrader voor mensen die van dit thema houden.
4****
sju
Opvallend goede film, boven mijn verwachtingen. Goeie acteerprestaties (hoewel Miklo steeds wel erg geemotioneerd reageerde als hij zich ergens bij aansloot) en een diep verhaal. Alleen het einde kwam wel heel onverwachts en open, waardoor hij incompleet aanvoelde...
****1/2
deedeetje
Dit is 1 van mijn lievelingsfilms...Wat een fantastische film, soms wel "harde" momenten erin. Heel goed geacteerd en de film zet je wel aan het denken.
SuperSideSwipe
Erg erg mooie film!
Eerste keer dat ik hem zag was gewoon op tv, en ik verwachte er eigenlijk helemaal niks van. Maar ik wist niet wat ik zag, een pure meesterwerk kwam daar gewoon langs waar ik tot op dat moment nog niks over had gehoord.
Ik vind het verhaal werkelijk geniaal, en prachtig uitgewerkt. Film duurt 3 uur, maar zelfs dat lijkt eigenlijk te kort. Het ging allemaal in een lekker rap tempo voorbij.
Ik raad deze film sterk aan voor iedereen die hem nog niet heeft gezien. (want het blijft een niet al te bekende helaas).
4,5
beekie
Ik vond dat deze film een mooi verhaal heeft!
Het acteerwerk is af en toe wat minder, maar die muziek bij deze film is weer fantastisch.
Nomak
1 van mijn lievelingsfilms.
Ik weet nog hoe we vroeger echt gek waren op deze film.
Heel goede scenes, mijn lievelingsscene is waarschijnlijk die op die berg en de daaropvolgende autoachtervolging
Zo een film raak ik nooit beu.
4,5 sterren
NvK
dit is een film die ik altijd onwijs goed heb gevonden. hoe vrienden eerst bij elkaar zijn, en dan tegen elkaar. mooi gedaan.
los vatos locos
De GeuS
Beter dan El Padrino, maar dat zegt niet veel. Buiten dat anderhalf uur te lang; krappe 2,5*
tevelenco
Redelijke film met een goed verhaal.
Alleen duurde de film veel te lang om te kunnen blijven boeien.
De film begon goed maar vooral het middenstuk met de vele beelden uit de gevangenis duurde naar mijn mening veel te lang.
En ook de akteerprestaties vond ik niet top.
Het einde van de film waarin de neefjes weer met elkaar in aanraking komen vond ik weer wel wat beter.
Maar een topper werd het voor mij zeker niet.
Edie
Ik vond het wel een goede film, juist de scenes in de gevangenis vind ik goed. Wel vind ik dat de hoofdrol speler een rot accent heeft, 't lijkt zo gespeeld.. Maargoed.
Mooie scene bij de begraafplaats waar z'n familie hem weer accepteert.
Verder is de film lekker vlot, en kijkt die 3 uur gemakkelijk weg.
biker666
Eindelijk weer eens een steen goeie film, hij zit nog wel onder Scarface, GoodFellas en the Godfather maar gaat wel de goede kant op.
TOP
mbolat
Om maar is af te trappen, ik ben net lid en reageer voor het eerst, het gaat om blood in, blood out.... één van de beste en mooiste films die ik ooit heb bekeken! Ik geef 5 Hele Sterren, die het 100% verdient!
Hi-Tek
De Popeye en vooral Miklo irriteerde me eigenlijk wel met zijn slap acteerwerk en dat als hoofdpersoon, verder vondt ik de cast wel aardig acteren maar grotendeels was het echter bagger
Ik leefde verder wel mee met de hoofpersonen ik vondt verder de ontwikkelingen tussen hen wel boeiend en hoe ze veranderden van tijd tot tijd.
De tijdsduur was voor mij geen probleem ik heb me zeker vermaakt, alleen jammer dat de film soms afwijkte van het verhaal wat er voor zorgde dat film soms nergens over ging.
Flipman
Lang geleden dat ik deze Film zag, maar hij greep me wel erg aan, dat weet ik nog!
Vier.
doktertje78
Zwaar meesterlijke film!!!
Staat zekers te weten in m`n top 3!!!
Precies m`n genre, volle bak 5*

Bijzonder veel series verlengd: zit jouw favoriet er ook tussen?

Dit is de ultieme kijkvolgorde voor alle Marvel-films tot 2026

Netflix voegt in maart 'The Invisible Man' toe: waar kijk je de horrorfilm nu?

WOII-klassieker 'A Bridge Too Far' over slag bij Arnhem zondag op televisie

Ya No Estoy Aqui
Drama, 2019

The Last Son
Western / Drama, 2021
straatbendeghettojuvenile prisonartiestgevangeniseast los angeleshoodbendeyouth gangracismedrugsmexican americanbarrio police shootoutchololowrider