• 9.374.963 stemmen

Bound by Honor (1993)

Misdaad / Drama | 180 minuten / 190 minuten (director's cut)

Genre: Misdaad / Drama

Speelduur: 180 minuten / 190 minuten (director's cut)

Alternatieve titels: Blood In, Blood Out / Blood In, Blood Out... Bound by Honor

Geregisseerd door: Taylor Hackford

Met onder meer: Damian Chapa, Jesse Borrego en Benjamin Bratt

Plot Bound by Honor

"An epic story of three brothers. Bound by blood. Divided by fate. Driven by destiny."

Miklo, Paco en Cruz zijn drie neven die als broers opgroeien en in een 'gang' zitten. Als Cruz wordt aangevallen en verlamd raakt, wordt bij een wraakactie per ongeluk iemand vermoord. Miklo gaat de gevangenis in, waar hij status vergaart bij een gevangenisbende, terwijl Paco via het leger bij de narcoticabrigade komt. Na negen jaar ontmoeten ze elkaar weer, maar nu staan ze aan verschillende kanten van de wet.

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Niet echt goed maar vreemd genoeg toch goed te bekijken. Ondanks het cliché verhaal dat veel te grote sprongen maakt en het acteerwerk, dat op zijn zachtst gezegd niet echt goed was. Vooral Damian Chapa maakt van Miklo echt een lulletje rozenwater. Elke keer als hij boos werd moest ik lachen, niet echt wenselijk voor een medogenloze chicano. Dat taaltje vind ik dan wel weer tof.

3* omdat ik me niet verveeld heb en weer een film gezien heb waar GTA: SA op gebaseerd is .

avatar van Danjel

Danjel

Gisteren heb ik deze film gekeken.

Ik kan niet anders zeggen dat ik deze film verschrikkelijk slecht vind...

De blanke hoofdrol-speler vind ik erg slecht acteren.

De andere spelers in de film vind ik ook erg beroerd spelen.

Zwaar irritant vind ik ook dat er soms 1 een keer een half jaar word overgeslagen in de film van wat er gebeurd.

Snap ook niet waarom deze film gemiddeld er goed scoort...

Al met al geef ik deze film 1,5 ster...

avatar van HeatWave

HeatWave

In één woord te beschrijven 'ruig'.

De bendecultuur van Los Angeles erg realistisch in beeld gebracht. Ook erg interessant is om te zien hoe de bendehierarchie in de gevangenis ontstaat.

En wat me zeker ook aansprak waren de 3 neven die als broers opgroeiden en elk een totaal andere weg in slaan en toch op de één of andere manier aan elkaar verbonden blijven. Een zeer goed uitgewerkte film vol spanning en emotie. Ik heb me bij deze bijna 3 uur durende film geen minuut verveeld.

avatar van Emirdagli

Emirdagli

Super goeie misdaad film. vertelt het verhaal over de mexicaanse mafias in zuid amerika. 4.5*

avatar van Danjel

Danjel

Na al deze zinnen vol lof geschreven door verschillende mensen, heb ik toch maar voor de 2e keer Blood in blood out gezien.

Ik dacht.. misschien vat ik de film niet goed, misschien moet ik over de foutjes/en beroerde acteerprestaties heenkijken.

Maar neen na 3 uur ben ik er achter gekomen, dat ik het nog steeds een draak van een film vind.

avatar van FillumGek

FillumGek

Eén van de weinige films van 3 uur die ik níet te lang vond duren. Het had van mij zelfs nog wel ff door mogen gaan. Schitterende realistische film en goed geacteerd. Topper!

avatar van Guyke

Guyke

Wat een tegenvaller. Eerst wat kinderlijk gedoe over eeuwige vriendschap en trouw. Dan eindeloos lang moeten kijken naar een tergend traag verhaal vol clichés over het gevangenisleven. Nog wat familiedrama er bij gehaald… Toen was de film, die mij op geen moment echt kon boeien, al zowat 3 uur bezig en vonden de scenaristen het blijkbaar ook meer dan genoeg geweest. Ze schreven dan maar een abrupt einde met opnieuw die “eeuwige vriendschap en trouw” als verplicht op te nemen moraallesje. Verdient in mijn ogen niet meer dan 1.5*.

avatar van holmes

holmes

zeer goed, jammer dat Damian Chapa slecht acteert.

avatar van Jason28

Jason28

Een film die zo goed is dat ie als een flits voorbij schiet en voor je het weet de aftiteling ziet. Het acteerwerk is alleen iets minder maar neemt niet weg dat het een superverhaal is.

avatar van marzuq

marzuq

het is inderdaad pulp, B of hoe je het ook wilt noemen, zo kan ik me hem ook herinneren uit mijn ..ahum..jeugd. in 93 was ik 16 en was ik gek op boeven en bendes.

Ik sta er van te kijken dat deze zelfde regiseur "a officer en a gentleman" en against all odds" heeft gemaakt.

Zonder de nostalgische waarde en nu voor het eerst zien zal wel vreselijk zijn, kan ik helemaal in komen.

Maar ja, blijft dus jeugdsentiment, vatos locooos homez!!!

voor mij een drie(tje)

avatar van CreativeStar

CreativeStar

Top bende film .. goed verhaal .. goed in beeld gebracht .. ook voor mij jeugdsentiment .. dikke 4* .. Kijk hem nog altijd graag ..

avatar van cohnuh69

cohnuh69

Deze film heet toch echt BLOOD IN BLOOD OUT!

avatar van Mug

Mug

Kijk eens even onder de grootbeletterde titel voordat je gaat schreeuwen...

avatar van cohnuh69

cohnuh69

Dat zie ik ja maar de film heet gewoon helemaal niet bound bij honor.

avatar van justR

justR

Het heet idd gewoon blood in blood out maar goed deze film is gewoon verdomd goed. 5 sterren

avatar van FillumGek

FillumGek

cohnuh69 schreef:

Dat zie ik ja maar de film heet gewoon helemaal niet bound bij honor.

Damn voordat er een loze discussie op gang komt over de titel; Blood in, Blood out is de titel in Australie ( en Europa dan denk ik?) en in Amerika heet deze gewoon Bound By Honor. Als het zelfs op imdb staat...

avatar van No-zem

No-zem

Guyke schreef:

Wat een tegenvaller. Eerst wat kinderlijk gedoe over eeuwige vriendschap en trouw...........Ze schreven dan maar een abrupt einde met opnieuw die “eeuwige vriendschap en trouw” als verplicht op te nemen moraallesje. Verdient in mijn ogen niet meer dan 1.5*.

..Based on the true life experiences of poet Jimmy Santiago Baca,..

Maar ik begrijp je commentaar na het zien van je top 10

avatar van mister blonde

mister blonde

Wat is er mis met die top tien? Stuk beter dan jouw top 10. En wat het allemaal met deze film te maken heeft snap ik ook niet eigenlijk...

Houd svp op met elkaars top 10 afkraken.

avatar van zarranof

zarranof

zeer goed film !!!

4,5 / 5

avatar van 606

Briljante meeleef film met sterke acteurs.

eigenlijk nog te kort.

de titels kunnen allebij zo zeggen ze het in de film ook beide titels als zin of uitspraak

avatar van maxcomthrilla

maxcomthrilla

Als een film ervoor kan zorgen dat ik 180 minuten! geboeid blijf kijken dan verdient hij eigenlijk al een ruime voldoende. Bij deze film had ik geen momenten van verslapping of zo. Daar tegenover stonden weliswaar ook geen scènes die echt memorabel waren.

Toch wist deze film mij constant te boeien, het begon al gelijk met de sfeervolle Spaanstalige muziek en sfeerbeelden van El Muerte Dià. Ik waande mij als kijker gelijk in de Oost - Los Angeles en leefde dan ook mee met de avonturen van de hoofdrolspelers.

Y blanco in de gang was in het begin natuurlijk niet serieus te nemen. Alhoewel hij zich wel op een voor mij geloofwaardige manier ontwikkelde tot een bendeleider De situaties in de gevangenis vond ik toch wel boeiend, clichè? Zelfs dat vond ik wel meevallen. De film was er zelfs eerder dan The Shawshank Redemption. Bovendien wordt de film slechts op een paar momenten dramatisch: kleine broertje overlijdt aan overdosis, Cruz gaat drugs gebruiken en kwijnt even weg Dat waren ook gelijk wat mindere punten in het verder erg luchtige verhaaltje dat eigenlijk best realistisch lijkt. Zo mat als het er in de gevangenis in The Shawshank Redemption aan toe gaat, zo ruig gaat dat hier. Maar dan met best wel sfeervol kleurengebruik.

Gewoon een erg goede actiefilm dus die je lichaam binnendringt en je even als een Latino laat voelen en er aan het einde weer uitkomt. Een dikke 4*

avatar van 606

een heel mooi stukje erg goed verwoord.

avatar van Barfly

Barfly

Ondanks de slechte acteerprestaties heb ik de film in drie dagen afgekeken. Het tweede deel van de film vond ik iets beter en kon het mij redelijk boeien, zolang ik maar niet te veel op het acteren zelf lette.

Sommige sprongen in de film zijn wat vreemd aan elkaar gezet en het einde geeft mij een wat nare smaak.

Ik wist trouwens niet hoeveel b-acteurs er nu precies bestaan, maar als je ze in deze film allemaal telt, dan weet je dat ook weer; ik kwam tot 381 en een half.

Voor het verhaal en een aantal aardige scenes en omdat ik een goede bui heb: 3*

avatar van Beatboy

Beatboy

deze film staat in mijn lijst van top 10.

een must see.4,5*

avatar van Dolphfan

Dolphfan

Wat een dramatisch slechte film was dit. Hoezo wordt deze zo hooggewaardeerd hier?? Erg lelijke nep gangsta achtige shit. "I am white from the outside and black from the inside".

Dolphfan schreef:

nou nee hoor lekker ruig en erg mooi gefilmd.

Vatos Locos my man forever.

avatar van Dolphfan

Dolphfan

TRES PUNTOS forever!

Dolphfan schreef:

TRES PUNTOS forever!

kan ik nog net mee leven

maar ieder zijn mening my friend.