Genre: Misdaad / Drama
Speelduur: 180 minuten / 190 minuten (director's cut)
Alternatieve titels: Blood In, Blood Out / Blood In, Blood Out... Bound by Honor
Geregisseerd door: Taylor Hackford
Met onder meer: Damian Chapa, Jesse Borrego en Benjamin Bratt
Plot Bound by Honor
"An epic story of three brothers. Bound by blood. Divided by fate. Driven by destiny."
Miklo, Paco en Cruz zijn drie neven die als broers opgroeien en in een 'gang' zitten. Als Cruz wordt aangevallen en verlamd raakt, wordt bij een wraakactie per ongeluk iemand vermoord. Miklo gaat de gevangenis in, waar hij status vergaart bij een gevangenisbende, terwijl Paco via het leger bij de narcoticabrigade komt. Na negen jaar ontmoeten ze elkaar weer, maar nu staan ze aan verschillende kanten van de wet.
Miklo
Popeye
Wallace
Chuey
Hi-Tek
Wat ik vaak hoor is dat wanneer de hoofpersonen een ''gangster-type'' spelen vaak in de cliché vallen en dat dan de film er op aanrekenen. Maar dat lijkt me toch ook vrij logisch een gangster hoort gewoon ruig te doen en vaak zijn ze minder ontwikkeld, spreken ze straattaal en bevinden ze zich in het criminele cirquit anders zijn het geen gangsters. Lijkt mij nogal wiedes wanneer een gangster zich zo niet zou gedragen wat hier het probleem is, is dat vooral die Miklo zich schuldig doet aan overacting wat ik overigens zeer irritant vond, maar dat heeft echt niks met cliché te maken. Een zeer vreemd argument dus die helaas te vaak wordt gebruikt.
edit: Gotti zegt bijvoorbeeld dat ze overdreven cool doen, maar in het echt doen zulke jongens toch net zo overdreven stoer en hangen ze de ''macho'' uit.
M.O.B
Wat een dramatisch slechte film was dit. Hoezo wordt deze zo hooggewaardeerd hier?? Erg lelijke nep gangsta achtige shit. "I am white from the outside and black from the inside".
als je deze film echt slecht vind dan kan je voortaan beter voor een andere genre gaan.misschien is drama/speelfilm meer iets voor jou. Deze film is zelfs door echte gangsters(op discovery een documentaire over gangsters in L A) betiteld als de beste in zijn genre. Ik begrijp ook niet goed waarom je de laatste zin typt,hij pastte heel goed in de verhaallijn. Of gaat het je om de opmerking zelf,maar dan ligt het aan jezelf. De enige kritiek die ik zou kunnen hebben is dat er veel is overgenomen van een gelijksoortige film American me,maar ik vind dat dat de film alleen ten goede is gekomen.
MovieEter
Geweldige film!! Moet je zeker een keer gezien hebben als je van het genre houdt.
Dolphfan
Sorry, maar ik heb hem onlangs gekeken en ik vond hem driemaal niks. Ik vond de rol die Chapa vertalkte echt een dramatisch dieptepunt. Gelukkig kon jij je wel kostelijk vermaken met deze 3 uur lang tergende crap. Zoals je misschien aan mijn nick kunt zien ben ik liefhebber van actiefilms. Het drama genre kan me dan ook gestolen worden. Toen ik het aantal sterren hier op moviemeter las dacht ik dat ik een andere film had gezien. Gelukkig zijn er steeds meer mensen die hun mening bijstellen en hun beoordeling hebben aangepast. Ooit stond ie blijkbaar in de top 100, maar gelukkig is de film in een dal gevallen. Mensen worden wijzer.
maxcomthrilla
Sinds medio 2005 kent deze film vrijwel een stijgende lijn hoor!
Dolphfan
Je hebt gelijk kerel. De dip zat hem in het jaar 2003. Is daar misschien een logische verklaring voor?
maxcomthrilla
Nadat de site werd opgericht ging iedereen natuurlijk als een gek op zijn favoriete films stemmen. Toen de film eenmaal zo hoog genoteerd stond, trok dat automatisch massa `s mensen. Daardoor ging het gemiddelde wat sneller naar beneden. Bovendien zijn films die nog niet super veel stemmen hebben veel vatbaarder voor veranderingen.
prediletto
Dit is een best mooie film.
Je moet er wel van houden, zoveel actie en dat verhaal opzich.
Maar het is wel mooi als je er bij nadenkt.
Want de mensen in dit verhaal vernaderen allemaal.
Van stoer naar een keurig mannetje of juist van schijterig naar een harde gozer.
Dat is toch wel facinerend als je dat ziet, hoe ze vernaderen.
Vooral nu ze tegenover lekaar komen te staan als ze elkaar weer na een lange tijd zien.
Ze moeten allemaal keuzes maken die ze vroeger nooit hoefden te maken.
Ze krijgen met andere levens te maken en zelf zie je ook hoe hard het leven kan zijn op sommige plaatsen.
Toch is het voor mij wel ingewikkeld geweest.
je moet goed opleteen anders snap je het verhaal denk ik niet zo goed en dat zou jammer zijn.
Maar ondanks dat denk ik dat deze film best goed is.
Je leert het leven eigenlijk pas echt kennen en hoe groot broederliefde kan zijn.
Zuiderpark
Mooie film. Ondanks dat er slecht geacteerd wordt staat hij wel in mijn top 10.
Ik heb hem voor het eerst een keer gezien toen ik 16 was en apestoned. Toen heeft ie heel veel indruk gemaakt. 10 jaar later zag ik hem ergens liggen en ik dacht, ik koop hem. Ik moet zeggen dat ik wel van gevangenis films houd, Shawsank redemption, Midnight express,Ozz (geen film, maar toch..)
Het verhaal is redelijk opgebouwd en ik vind dat het gevangenisleven goed wordt weergegeven.Er is ook in San Quentin met de inmates gefilmd.
Verder zoals ik al aangaf, het acteerwerk is niet best.
Damian Chapa is gewoon een slecht acteur. Persoonlijk vond ik Enrique Castillo de beste rol spelen. Ondanks dit maakt het verhaal veel goed.
4 sterretjes
happie
Wat een belabberde bagger film met zeer treurige acteerprestaties. Hier kan je toch niet serieus naar kijken. Had er gezien de berichten hier wel wat van verwacht.
bossebol
Dit is echt de beste film allertijden!
Die scenes in de gevangenis zijn echt geweldig mede doordat het ook echte gevangenen zijn en er 8 acteurs rondlopen. De producer van de film zei ook dat dat een risico was maar dat er in de 5 weken opnametijd niks gebeurt is. Daarnaast is het een geweldig verhaal en zit er veel actie in waardoor de film nooit verveelt
Santino Corleone
Wat een goeie film zeg! Het verhaal is geweldig en er zit gewoon spanning in tot het einde.. Deze film verveelt geen moment en dat heb je te danken aan het verhaallijn die gewoon meesterlijk is.. Ook de muziek top!
Ik zou hem een 5* geven maar door Damian Chapa moet ik een 4* geven.. In het begin vond ik hem slecht acteren, later werdt ie wat sterker maar hij haalt nog net een voldoende. Naar mijn mening hadden ze iemand anders deze rol kunnen geven..
Kevin M
Ik vond en vind deze film echt goed! snap niet dan mensen Damian Chapa niet goed vonden. Ik vond hem echt een vette rol hebben. Ik heb hem 3 keer in 2 weken gekeken en ik kan hem zo weer kijken. Echt een top film. krijgt van mij een 5
eduard
Ik ga veelal op de reacties af op moviemeter om een film wel of niet te gaan zien, maar deze keer vond ik de lof groot maar de film niet echt goed. Het begon al met slecht geacteer in het begin al waren de gevangenis scenes nog wel te pruimen. Ik geef 3 sterren.
dzeaz
hen em al zovaak gekeken en nog geen sterren gegeven
voor mij zit er alles in wat ik in een film wil hebben
zeker als je kijkt dat ie al 14 jaar oud is!!!
voor mij 4,5 *
laonda
dit is 1 van de beste films die ik ooit al gezien heb.
het verhaal blijft echt hange in je hoofd!!
voor mij is hij zelfs meer dan 5 sterren!!
Glacius
Best een goede misdaadfilm.. Alleen de acteerprestaties laten het een beetje afweten.. Ik stoorde me eigenlijk vooral aan de blanke hoofdrolspeler, die vooral in het begin erg slecht speelde met het geforceerde accent en slang (woorden)
Typisch geval waarvan ik denk 3.75*, maar sinds die optie niet bestaat, 4*
John52
Je zou deze film alleen al moeten zien om het beeld dat je krijgt van het Amerikaanse gevangeniswezen.Zwak moment is het overlijden van een klein jongetje na aanraking van een (lege!) heroinespuit.
Ik kende de film alleen onder de naam blood in, blood out.
Vind ik een betere titel dan Bound by Honour.Er wordt door niemand veel eer gehaald.......Ik zag net pas dat ie 3 uur duurt.Toch 3 uur naar 1 v.d. beste gangsterfilms gekeken. 5*
laonda
Ze is misschien wel leeg maar door de lucht dat hij in zijn arm gespoten heeft is hij gestorven!
Glacius
Inderdaad, ik ga er ook van uit dat het jongetje lucht in z'n aders heeft gespoten, en daardoor (luchtbel) is overleden...
ikvoereendjes
Een luchtbel in je aders??? Wat is dat voor onzin. Het ventje pakt een spuit waar sporen van heroine in zitten.. Is het duidelijk genoeg??
Ik heb deze gekeken omdat ik toen ik een jaartje 12 was helemaal kapot was van deze film, ik vond hem schitterend!
Nu was dat toch wel anders, de film is aardig, maar het acteerwerk is lachwekkend. Het is voor mij onmogelijk om de acteurs die graag zo serieus willen overkomen serieus te nemen. Het is meer een lachfilm geworden!
PaulieWalnuts
Ik vond deze film echt verschrikkelijk. Erg slechte acteurs als je het mij vraagt.
1,5

Ya No Estoy Aqui
Drama, 2019

The Last Son
Western / Drama, 2021
straatbendeghettojuvenile prisonartiestgevangeniseast los angeleshoodbendeyouth gangracismedrugsmexican americanbarrio police shootoutchololowrider