Genre: Misdaad / Drama
Speelduur: 180 minuten / 190 minuten (director's cut)
Alternatieve titels: Blood In, Blood Out / Blood In, Blood Out... Bound by Honor
Geregisseerd door: Taylor Hackford
Met onder meer: Damian Chapa, Jesse Borrego en Benjamin Bratt
Plot Bound by Honor
"An epic story of three brothers. Bound by blood. Divided by fate. Driven by destiny."
Miklo, Paco en Cruz zijn drie neven die als broers opgroeien en in een 'gang' zitten. Als Cruz wordt aangevallen en verlamd raakt, wordt bij een wraakactie per ongeluk iemand vermoord. Miklo gaat de gevangenis in, waar hij status vergaart bij een gevangenisbende, terwijl Paco via het leger bij de narcoticabrigade komt. Na negen jaar ontmoeten ze elkaar weer, maar nu staan ze aan verschillende kanten van de wet.
Miklo
Popeye
Wallace
Chuey
dijkieR
dit is een van de betere films aller tijden .
hij is zeker realistisch te noemen,want east LA is a dirty place .
VATOS LOCOS FOREVER !!!!
5 *
VATOS LOCOS FOREVER !!!!
5 *
dat zinnetje vergeet niemand
Ja jammer dat ik het zinnetje ook steeds weer lees.
ja zo kan je he ook zeggen
Ownuts
Wat een boud film! Het verhaal is matig, en de acteer kunsten zijn erg slecht.
en in welk genre deze film past is voor mij een raadsel want het is absoluut niet te meten met mafia films van een aantal jaren terug.
2 sterretjes
N_SANE
Een mooie film. Hij duurt weliswaar 3 uur, maar je gaat zo mee in de film dat je daar weinig van merkt.
Acteerprestaties vond ik redelijk, maar het werd al gauw gecompenseerd met een goed verhaal.
Heerlijk om te zien hoe het leven er in de ghetto en de gevangenis aan toe gaat.
Toch kon hij me niet zo veel boeien als Menace II Society en Boyz N tha Hood 3,5*
EvertonPride
Ik vind het toch vreemd waarom deze film in de top250 staat. Allereerst is het verhaal wel goed maar zijn de acteerprestaties van zo'n laag niveau (de hoofdrolspeler met zijn blauwe ogen, hoe ongeloofwaardig als hij ff enthousiast doet.) dat het de film echt matiger maakt. Ik denk als men de juiste goede acteurs voor deze film had gehad dat deze film wel een erg goede film was geweest maar nu krijg die van mij niet meer dan 2.
Desondanks heb ik hem toch gisteren helemaal uitgekeken.
stem100
Helemaal meemeens. Slechte acteurs (niet allamaal). Veel stereotypetjes, maar het verhaal en het camerawerk tilt deze film ver boven de rest uit!
masterd164
het is een supper film voor al dat de film maker het in een echte gevangenis opneemt een 3.0 voor de presentatie
N811
Jammer dat onze blanke vriend wat slecht acteert als die prison bitches hem vasthouden. Voor de rest doet ie het wel goed. Hij wil te graag erbij horen, dat wel. De rest bevat deze film een goede sfeer met mooie muziek. Een beetje jammer voor de overacting in het begin van onze blanke vriend en het stomme stukje met die prison bitches.
Ik hou het op een 4.0
N811
deze film bevat een goede sfeer met mooie muziek. Toen ik 16 was vond ik het een kutfilm, maar nu denk ik daar anders over en begrijp niet waarom men zo kritisch is. Onze miklo is juist een wannabe in het begin, vandaar dat hij zo acteert.
Ik hou het op een 4.0
Hercules
Schitterende film, ik vind hem wel beter als American Me.
Silvio Dante
Een zeer aardige film die van mij de 4.5* niet krijgt omwille van de eerste 20 minuten van de film, de serieus over-the-top gaande scènes (vrijwel alle scènes eigenlijk) idem dito de hierbij horende muziek en het nogal abrupte einde. Het verhaal was bij mijns inziens nog niet af.
Afgezien van dat was het wel allemaal picco bello in orde.
pjizzle
Was deze film helemaal vergeten...
maar ik ken hem ook als blood in, blood out.
Zeker een classic
Driver_hhg
Vind het een zeer goede film. Alleen vind ik Miklo iets minder, hoe hij acteert. Hij doet teveel zijn best om geloofwaardig over te komen. Het lijkt wel over geacteerd, ik weet niet precies hoe je het beste kan uitleggen.
4,5* ster gaat er dan naar uit, als ik me niet zo nu en dan zou irriteren aan die Miklo was het 5* geworden.
superbassie
Wat een vette film! Het eerste stukje was wel ff wennen vanwege het slechte acteren maar dat wordt naarmate de film vordert inderdaad beter. De scenes in de gevangenis zijn ook heel vet. Ik hou wel van dit soort lange films waar ze gewoon de tijd nemen om het verhaal over te brengen.
Megalomaniac
Dit had een veel betere film kunnen zijn, maar dit word verpest door types als Damian Chapa en die gozer die Popeye speelt. Damian Chapa zouden ze zowiezo per direct moeten verbieden om ooit weer een film set te betreden, en die Popeye is in deze film lachwekkend(op een negatieve manier). Big Al heeft een paar grappige momenten en Jesse borrego zijn acteer prestaties zijn als de een van de weinigen in de film goed. Als deze film korter had geduurd en er was iets beter gecast dan had ik denk ik een 3 gegeven, nu een 2.5.
cdfk
Goede film die mij 3 uur lang geboeid heeft, al vind ik American me wel realistischer.
De film is gedeeltelijk opgenomen in San Quentin, met echte gevangenen, wat wel indrukwekkende beelden opleverd.
Jammer dat men door Miklo tot leider van la onda te maken,het wel een klein beetje ongeloofwaardig gemaakt heeft.
ik vond de eerste baas, ik ben ff zijn naam kwijt wel geloofwaardiger.
al met al een 4
erikje22
aardige film, vind het jammer dat de hoofdpersoon af en toe te overdreven en daardoor naar mijn mening nogal nep voor de dag komt
Mike-1
Net gekeken. Echt een briljante film! Acteerwerk soms wat matig maar het stoort bijna niet. Mooi verhaal, veel actie, spanning, beetje drama. Wat wil je nog meer;) Een dikke 4,5
SLK
Damian Chappa is een irritant slechte acteur. Maar waar vonden ze anders een blonde Vato?
dijkieR
wat een gelul over slechte acteurs
de hele sfeer van deze film maakt dat goed
voor mij is dit de beste film aller tijden
ik was 12 toen ik m voor t eerst zag en heb m nu wel een keer of 10 gezien
HEY CINDERELLAAAAH FIND YOUR ZELF A FELLAAAAH !!!
Ja jammer dat ik het zinnetje ook steeds weer lees.
VATOS LOCOS FOREVER !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Driver_hhg
Van de week weer eens bekeken... top...
Riddick
Blood In, Blood Out is....... moeilijk om uit te drukken in woorden.
De film heeft een geweldige zweer, muziek, acteurs en niet te vergeten, het verhaal!!!
Deze film gaat om gevoel.
En zoals Theo Maassen het mooi verwoorde.
''Als ik mijn gevoelens uitdruk in woorden, zijn het geen gevoelens meer''
Zo denk ik over deze film. Gevoel!!
Riddick
Zoals eerder ook al gezegd werd!!..
VATOS LOCOS FOREVER!!
(en ja kappeuter, nu lees je hem weer
Zoals eerder ook al gezegd werd!!..
VATOS LOCOS FOREVER!!
(en ja kappeuter, nu lees je hem weer
je bent echt grappig
dijkieR
Blood In, Blood Out is....... moeilijk om uit te drukken in woorden.
Deze film gaat om gevoel.
En zoals Theo Maassen het mooi verwoorde.
''Als ik mijn gevoelens uitdruk in woorden, zijn het geen gevoelens meer''
Zo denk ik over deze film. Gevoel!!
ik had t niet beter kunnen verwoorden.
dat gevoel van jou is niks mis mee merk ik wel.

Binnenkort in de bioscoop: horrorfilm 'Scream 7' te zien in IMAX

Ya No Estoy Aqui
Drama, 2019

The Last Son
Western / Drama, 2021
straatbendeghettojuvenile prisonartiestgevangeniseast los angeleshoodbendeyouth gangracismedrugsmexican americanbarrio police shootoutchololowrider