• 9.379.134 stemmen

The New World (2005)

Avontuur / Historisch | 135 minuten / 172 minuten (beperkte release)

Genre: Avontuur / Historisch

Speelduur: 135 minuten / 172 minuten (beperkte release)

Oorsprong: Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Terrence Malick

Met onder meer: Colin Farrell, Q'orianka Kilcher en Christopher Plummer

Releasedatum: 23 maart 2006

Plot The New World

"Once discovered, it was changed forever."

1607. De eerste westerlingen, onder leiding van kapitein John Smith, zetten voet aan wal in Virginia en worden geconfronteerd met de cultuur van de Indianen. Het klikt helaas niet tussen de twee volkeren, en het wordt pas echt gevaarlijk als John Smith verliefd wordt op de knappe indianenvrouw Pocahontas.

avatar van holmes

holmes

Het leek wel of deze 3 weken duurde.

ik vond er geen reet aan. mooie beelden en het verhaal is niet slecht maar pfffffffff

avatar van ivg1

ivg1

Ontgoochelend! Langdradig, saai, zwakke acteerprestaties, zwak verhaal... Beelden waren ook niet zo prachtig (kijk dan liever naar National Geographic). Kortom zwak. 1 op 5

Music

Wie weet wanneer de dvd gereleased wordt in Nederland?? want ik las op de site van the new world 9 mei! maar heb hem nog niet gezien in nederland!!!

avatar van TheRisingSun

TheRisingSun

Ik heb laatst ergens gezien dat ie pas 18 oktober uitkomt op dvd.

Music

Dat is nog een eind weg!! Altijd balen dat verschil in die release data

BobdH

De UK-versie kwam 22 mei uit, die ik dan ook meteen heb gekocht. RCV zal inderdaad pas in de herfst met deze titel komen, en zal ongetwijfeld de docu eraf halen. Zo lang wilde ik niet wachten

film-gek

hoop wel dat als de film uitkomt op dvd dat ze ook meteen de special edition uitgeven en dat je niet nog een half jaar moet wachten totdat die eindelijk uitkomt

film-gek

is de UK versie met NL ondertiteling en is het de 2,5 uur versie of de 3 uur versie Magnolia??

film-gek schreef:

De UK-versie is helaas die van 135 minuten. In Engeland kwam vooral de 150 min. durende versie in de bioscoop, waardoor het lange tijd zeker was dat deze iets langere versie daar ook de DVD-versie zou zijn. Ze hebben echter last minute besloten om de kortere versie, die hier ook in de bios kwam, op DVD uit te brengen. Wel gaan er geruchten dat deze 150 min. durende versie momenteel opnieuw gemixt wordt voor een DVD versie (5.1 dolby, 2.0 surround audiokanalen worden gemaakt, kleurcorrecties toegepast, etc.), zodat we deze toch nog zullen kunnen bezitten.

De 3 uur durende versie, nog langer dus en speciaal door Malick gecreert voor de DVD, moeten we nog eventjes op wachten. Er zijn door het tegenvallende bioscoopsucces twijfels ontstaan of deze uberhaubt wel op DVD uitkomt, maar als hij komt, komt hij pas in de herfst van dit jaar. In ieder geval is wel zeker dat Malick deze versie al helemaal voltooid heeft (weet ik uit 1e hand: Yorick van Wageningen vertelde dit mij toen ik hem interviewde, hij had hem al gezien), dus volgens mij is het gewoon 'zonde' om deze dan niet aan het publiek te laten zien. Maar het is dus nog afwachten.

Oh, en de UK-versie heeft geen Nederlandse ondertiteling.

film-gek

duimen dan maar dat ze die drie uur versie gaan uitgeven

iGeO

Ik heb al eerder een poging gedaan om deze film te gaan kijken. Had hoge verwachtingen van deze film, gezien de trailer.

Had hem toen na een half uur uitgezet. Kon er toen echt niet doorheen komen.

Wat een slome, trage @#*+¶ª....film.

Ik heb hem toch nog later, samen met m'n vrouw gekeken, omdat zij er ook zulke grote verwachting bij had.

Het heeft het voor mij nogmaals bevestigd.

Wat een slome, trage @#*+¶ª....film.

En mijn vrouw, die dit soort films over het algemeen zeer aanspreekt, deelt mijn mening (hetzij in wat subtielere woorden...)

en dat zegt toch wel wat....!!!

(het is dat je niet lager kunt, dan 0,5*)

By The Way

wie zit er in hemelsnaam te wachten op een 3 uur durende uitvoering???

Half uur!!! meer, maar dan ook meer dan genoeg!!!

iGeO schreef:

Had hoge verwachtingen van deze film, gezien de trailer.

Wat sprak jou dan aan om The New World te gaan kijken?

avatar van ToNe

ToNe

iGeO schreef:

Had hoge verwachtingen van deze film, gezien de trailer.

Wat een slome, trage @#*+¶ª....film.

Het heeft het voor mij nogmaals bevestigd.

Wat een slome, trage @#*+¶ª....film.

Welke verwachtingen waren het dan?

Een live-action versie van het Disney-verhaal?

@ Tone en neo,

Iets minder sloom en minder traag.

Begrijp best dat het geen actie film moet zijn met grote veldslagen en bloedbaden.

Ik ben ook best wel wat van dit soort films gewend, maar als ik er bijna bij in slaap val (tot 2x toe en het is dat m'n vrouw me nog wakker hield) zegt dat voor mij (en dat is dus persoonlijk) toch wel wat.

Moet wel zeggen dat er mooie beelden voorbij komen, maar dat is voor mij alleen niet genoeg.

PS. en geen grapjes over de Disney-uitvoering, hé...

Dat was een hele goeie, hoor...

Prachtige cinema.

Camera-standpunten waar je 'U' tegen zegt, een magistrale soundtrack van James Horner [ai ai ai], fabuleuze screen appearance van Kilcher (asjemenou), en hulde aan de montage!

The New World is niet sloom, is niet saai; bezit voldoende actie, avontuur, poetische beelden en teksten, druipende romantiek.

Ik heb genoten, 4,5*, kom maar op met die drie-uurs-versie!

ps: Was ik de enige die "I Was Made for Loving You" van Kiss eventjes in gedachten kreeg n.a.v. de make-up van de native americans?

Mug schreef:

een magistrale soundtrack van James Horner [ai ai ai],

Die was zo meen ik nogal onderdrukt. Je verwart dit niet met de vele andere muziek die was gebruikt?

Mug

Ik ben bang van wel. Tijdens de aftiteling flitste er nog wel Mozart (???) op mijn netvlies. Ik had meer oog voor de visuals achter de aftiteling die ik zeer mooi vond.

Laten we het dan maar houden op een magistrale soundtrack zonder namen te noemen. Ik ben wel benieuwd naar de componist van het stuk dat zowel ergens in het begin als ergens aan het einde van de film te horen is. Een nogal vreemde kakafonie van geluid dat sterk bijdraagde aan een droomachtige sfeer. Iemand?

neo

Film nog niet gezien. Denk/hoop dat Magnolia-fan het wel weet...

BobdH

Yes, dat is Vorspiel Vor Das Rheingold, van Wagner. Wordt zo ongeveer 3 keer gebruikt, waaronder het begin, wanneer de Amerikaanse boten naderen, en in de laatste beelden van de film

@ Neo: gaat deze film toch zien! Behoort tot de besten van het jaar! Opinions are expected...

Mug schreef:
Ik heb genoten, 4,5*, kom maar op met die drie-uurs-versie!

Inderdaad! Die versie gaat toch best wel een kans krijgen op mijn volle 5*... Overigens is het eindelijk, na lang getwijfel van New Line, toch nog bevestigd dat de 3 uur durende versie er gaat komen! Wellicht in de herfst van dit jaar...

neo

Ik ga deze film dus pas zien zodra ie te huur is. Mijn motivatie daarvoor heb ik al eerder gegeven.

Mug

Wagner? Dat stuk klonk erg modern moet ik toegeven. Goh. Eigenaardige compositie.

Onbegrijpelijk dat de distributeurs gekozen hadden voor een mega-bioscoop-release. Dit is geen film waar je popcorn bij vreet en cola slurpt. Hier in het filmhuis draait de film nu al 6 weken, dat zegt iets. Ook een echte mond-op-mond-reclame film ben ik achter gekomen. En dat de bezoekers zonder enig geluid de gehele film uitzitten inclusief aftiteling en dan zonder een woord te reppen en elkaar dromerig aankijkend de zaal verlaten en een schuchter 'tot ziens' zeggen tegen het personeel, zegt genoeg volgens mij.

The New World is geen 'gezellig-avondje-uit-naar-de-film'-film.

Goed nieuws, ook deze film staat bij mij op een wellicht volle 5 sterren waardering na herziening van zo'n director's cut.

avatar van mister blonde

mister blonde

Mijn hoop op weer een goede Malick is terug.

neo

Wat je van Das Rheingold van Wagner in de film hoort, is trouwens gespeeld door het Nederlands Philharmonisch Radio orkest.

film-gek

mooi zo dat is nieuws wat ik graag hoor dat die 3 uur's versie uitkomt kan niet wachten als hij er is koop ik hem gelijk

avatar van sjob

sjob

ahhh pocohontas in het echt en dan nog saaier

Music

DE muziek van deze film is gemaakt door de componist: JAMES HORNER!!!!

neo

Voor jou dus de componist als ik het zo hoor

avatar van Jason28

Jason28

Bij deze film moet je een toiletjuffrouw in de bios neerzetten, van die watervallen de hele film door heb ik wel 4x moeten piezen.

BobdH

Vanaf 30 augustus zul je The New World op DVD kunnen kopen.