Sin City (2005)
Genre: Actie / Misdaad
Speelduur: 124 minuten / 147 minuten ('recut and extended version')
Alternatieve titel: Frank Miller's Sin City
Geregisseerd door: Robert Rodriguez, Frank Miller en Quentin Tarantino
Met onder meer: Mickey Rourke, Clive Owen en Bruce Willis
Releasedatum: 2 juni 2005
Plot Sin City
"Walk down the right back alley in Sin City and you can find anything..."
Basin City, ook wel bekend als 'Sin City' is de stad waar moord en misdaad aan de orde van de dag is. Het eerste verhaal, ''The Hard Goodbye'', volgt de keiharde straatvechter Marv die op een zoektocht naar wraak is nadat hij er ingeluisd is voor moord op prostituee Goldie, de enige vrouw die ooit om hem gaf. Het tweede verhaal, ''The Big Fat Kill'', draait om Dwight en de stoere meiden van Old Town. Hij probeert de meiden te beschermen tegen de corrupte agent Jack Rafferty. Het derde en laatste verhaal van de film, ''That Yellow Bastard'', volgt ex-agent John Hartigan. Hij heeft een belofte afgelegd om Nancy Callahan te beschermen tegen een misvormde pedofiel, Junior.
Det. John Hartigan
Bob
Senator Roark
Roark Jr./The Yellow Bastard
pierrrke
Unieke film: Alle 3 de verhaallijnen zijn briljant maar de 3de is voor mij toch wel veruit de slechtste ondanks het met bruce willis is. Dat gele mannetje haalt het niveau ver omlaag, het is gewoon een beetje der over. Zat precies naar teletubbies te kijken. Op de andere verhaallijnen heb ik nx op aan te merken. Die eerste vind ik toch wel de beste. Ik zat precies naar een tot leven gewekte comic te kijken. Rourke was in mijn ogen gewoon een superheld. Ze hadde beter de 1ste en de 3de verhaallijn verwisseld. Niet dat het zoveel uitmaakt dan. Hangen volledig los van mekaar.
Zonder die gemuteerde teletubbie had ik 4.5* gegeven. De beste, de eerste en enigste in zijn soort . (the spirit tel ik niet mee)
Henk55
Deze film gaat over Mars en Venus en is bijna een verfilmd stripverhaal. De personages kruisen elkaars levens. Ik kan me voorstellen dat sommige mensen deze film niet zo goed vinden. Als je pet er niet naar staat of het geduld niet hebt, kun je er op afknappen. Zelf had deze movie van mij nog wel een uurtje mogen doorgaan. Die ga ik zeker nog een paar keer kijken.
MoFeDu
Deze film gaat over Mars en Venus en is bijna een verfilmd stripverhaal.
Het ís een verfilmd stripverhaal.
ErikP
Fantastische film, een beetje manga-achtig. Eindelijk weer eens een film die anders is als andere. Echt een aanrader als je eens toe bent aan een film die niet dertien uit één dozijn is.
Waackx
Gelukkig heeft Rodriguez, Frank Miller mee laten werken aan de film.
De stripboeken waren altijd geweldig om te lezen en de film klopt aan alle kanten.
Samen met Batman Begins de beste stripboek-verfilming die ik heb gezien.
orbit
- 12092 berichten
Redelijk oppervlakkige kijk op films..?
Zwarte film, geen kleur. Niet te geloven voor een topfilm??
de stripboeken waren ook altijd in het zwart-wit met een vleugje rood er tussen door.
(verwijderd)
Zwarte film, geen kleur. Niet te geloven voor een topfilm??
Gezien je toptien kan men niet beweren dat het je aan 'fantasie' ontbreekt, maar in het geval van Sin City laat deze eigenschap je onverklaarbaar in de steek. Was je teleurstelling het gevolg van je verwachting om een 'gewone' misdaad/actie film te gaan zien? Is er niet de minste twijfel, dat dit weleens een geheel ander 'genre' zou kunnen zijn en je dus andere beoordelingscriteria zou moeten/mogen gebruiken?
Tsja.
xeegen
Ik denk dat deze film sowieso bij weinig vrouwen in de smaak zal vallen. Het verbaast mij eigenlijk dat deze film het nog zo goed doet, is toch vooral hate it or love it lijkt me
chevy93
Zwarte film, geen kleur. Niet te geloven voor een topfilm??

Dit soort mensen zouden ze moeten opsluiten en ze verplicht laten kijken naar het volledige oeuvre van Charlie Chaplin, Billy Wilder en Sergei Eisenstein.
xeegen
Ik denk dat de kritiek hier vooral gaat om een Moderne film zonder kleur maar ik begrijp je punt
Cybill.
Dat denk ik juist niet. Ik was al van bij de eerste scène verkocht: de sfeer & omgeving, de accenten die worden gelegd op bepaalde kleuren. En de one liners natuurlijk.
De muziek vond ik persoonlijk ook prachtig, vooral de soundtrack cells by the servant. Passioneel en verleidelijk.
Maar dat het een 'hate it or love it' film is, daarin geef ik je wel gelijk.
Waackx
stripboeken... die lees ik niet meer, vroeger wel...
Nee ik ook minder dan vroeger maar ik bedoel ermee te zeggen;
je kan niet verwachten dat een film die gebasseerd is op een stripboek (die altijd in het zwart/wit/rood was) dat ze opeens een volledige kleurenfilm ervan maken.
Amel M.
Heerlijke sfeer, omdat er weinig kleur is rekent deze film erg op licht en dat wordt hier heel goed gebruikt, het geeft ongeacht de kleurloosheid wat meer diepte en een levendige wereld. Een parel van zijn generatie.
Jullie vergeten ook nog de kleuren geel en blauw, die zijn ook te zien
Jullie vergeten ook nog de kleuren geel en blauw, die zijn ook te zien
Ja inderdaad, in sommige strips van Sin City kwam de kleur blauw weleens voor (ookal kan het niet herineren in de film, maar ik er van uit dat je gelijk hebt) en geel werd inderdaad gebruikt voor de "Yellow Bastard".
Amel M.
xeegen
Ze hadden meer groen moeten gebruiken
Een van de beste openingsscène's die ik ooit heb gezien ^^ The man moet zeker weer in Sin City 2 terugkeren.
mrwhite
stripboeken... die lees ik niet meer, vroeger wel...
enkel sprookjes blijkbaar!!!
Tommy De Vito
Zo'n film als Sin City had ik nooit eerder gezien. Daarmee bedoel ik dat de personages in zwart/wit worden getoond tegen een artificieel decor in stripstijl.
De film heeft veel te bieden gezien het geweld en actie. De verhaallijnen door de film heen zijn allemaal boeiend en de cast is om te smullen. Vooral Rourke die als een beest door het leven gaat is prachtig.
Abe_Sapien
Ben zeer benieuwd naar het tweede deel!
Heb hier niets op toe tevoegen
, zo zie ik het ook!!
Parisa
Maar dat het een 'hate it or love it' film is, daarin geef ik je wel gelijk.
Ik vind het ook nog steeds jammer dat deze film nog steeds wordt gezien als een mannending. Wij vrouwen zijn toch ijdeltuiten? Zou je zeggen dat de styling van Sin City zeker aan zou moeten spreken.
Miho FTW!
Ben zeer benieuwd naar het tweede deel!
Komt er deel twee (2012)? Nou ik kijk het niet meer...
Tommy De Vito
Komt er deel twee (2012)? Nou ik kijk het niet meer...
Zoals je zelf schrijft komt er inderdaad een deel 2,
maar gezien je stem op deze film, raad ik het je ook af om deel 2 te kijken
xeegen
Goed om te zien dat er ook vrouwen zijn die de stijl van deze film wel kunnen waarderen
Ik ken overigens ook genoeg mannen die niks van de filmstijl en het excessieve geweld moeten hebben.
Decec
Ben je een man of vrouw?

Sin City: A Dame to Kill For
2014

Actiefilm 'Sin City' met Bruce Willis en Brittany Murphy is 25 november op televisie

Actiefilm 'Sin City' met Bruce Willis en Brittany Murphy morgenavond (24 december) op televisie

Keiharde actiefilm 'Sin City' met sterrencast vanavond (21 juni) op televisie

Eeuwig jong: vijf vroeg overleden acteurs en hun laatste topfilm

The Green Mile

The Silence of the Lambs
Thriller / Misdaad, 1991

American Beauty
Drama, 1999
dystopiegebaseerd op stripheld captivebased on graphic novelmysterious killerdoing the right thingsilhouette neo-noirshort stories