Genre: Actie / Misdaad
Met onder meer: Jackie Chan, Nicholas Tse en Charlie Yeung
Gesproken taal: Mandarijn, Kantonees en Engels
Releasedatum: 6 oktober 2005
Plot San Ging Chaat Goo Si
"Failures and suffering make a real hero."
Inspecteur Wing van de Hong Kong Politie is het geweldsslachtoffer van een bende onder leiding van Evil Joe. Als zijn hele team is vermoord vervalt Wing in drankgebruik door schuldgevoel. Het is aan de jonge nieuwkomer Frank om Wing weer op de been te krijgen en het avontuur van de wraak op Evil Joe en zijn Bende van Vijf te beginnen. Zeker als het persoonlijk wordt.
Senior Insp. Chan Kwok-Wing
Fire
Max Lung
Sue Chow
Jozzy
Echt een aanrader! Vette actie en stunts. Bovendien deze maal ook goed geacteerd.
Bananas
De film kijkt qua actie lekker weg maar verder is het qua special effects wel wat mager voor het jaar waarin hij geproduceerd is. Acteerwerk is om te lachen en het verhaal bij vlagen ook.
Typische Chan film, dat wel.
kungfuzombie
Hmmm, is eigenlijk juist geen typische Chan film lijkt me, de actie is vele malen harder dan welke van zijn films dan ook. Er vallen meer doden dan in al zijn films uit de jaren 90 samen! Ook is het soms vrij dramatisch (wat niet altijd overtuigend overkomt trouwens).
De stunts zijn dan wel weer typisch Chan, maar dan wel die uit zijn Hong Kong films! Geweldig om te zien, en soms ook behoorlijk pijnlijk.
Ik vond deze film vele malen beter dan zijn Amerikaanse films, laat hem maar gewoon weer zijn films in Hong Kong maken.
Fiend
Goede film, leuk verhaal en gelukkig jc niet teveel aan het vechten.
Ik vond Chan al niets en deze film ook niet .
bioscoopzaal
Erg leuke actiefilm, en voor Jackie Chan eindelijk weer eens een kans om te laten zien wat hij waard is. Zijn acteerprestatie mag dan wel flink over de top zijn, op het vlak van puur stuntwerk en snoeiharde gevechten is hij nog steeds een van de besten in zijn vak.
Opvallend is wel dat New Police Story een stuk rauwer is dan we van een Chan-film gewend zijn. De gangsters zijn ijskoude, sadistische moordenaars die naar hartelust martelen en moorden en het geweld is harder en bloederiger. Zeker in vergelijking met de rest van de Police Story-films valt er maar weinig te lachen. Helaas hervalt het plot regelmatig in de gebruikelijke cliché's, en zit er halverwege de film een stevige dip, waar de film pas in het laatste halfuur weer helemaal van herstelt.
Wel erg goed was de gelikte, overzichtelijke regie van Benny Chan, die er ondanks zijn indrukwekkende arsenaal camerastandpunten uitstekend in slaagt om de actie soepel en overzichtelijk te houden. Vooral het laatste gevecht tussen Jackie Chan en een van de gangsters is een schoolvoorbeeld van cameravoering en montage.
Ik had graag meer gegeven dan drie sterren, maar het soms tenenkrommend melige verhaaltje en de overdreven pathos ("Why her God? Take me!!") zal er ongetwijfeld voor zorgen dat ik bij de volgende visie rechtsreeks naar de actiescènes skip.
savi_7
dit is niet jackie zijn beste film maar wel de beste sinds vele jaren heb hem in het chinees gezien zo als het hoort het verhaal is super niet zo kinderachtig als de andere police story's daarom een 5 van mij voor jackie heb bijna alles gezien van hem kan zeggen dat drunken master het beste is wat hij ooit gemaakt heeft maardeze komt wel erg dicht in de buurt al zijn het 2 verschillende films veel plezier met deze dolle dwaze actie film met een snufje drama maakt van deze film een echte topper
Word_Play
[offtopic]Sjezus, niet één punt, komma whatsoever.[/offtopic]
DapperDan
Goede film, stukken beter dan de rotzooi die Chan normaal maakt. Sterke vecht- en actie scenes.
jackie chan
heb deze film verdorie nog niet gezien. heb probleem is gewoon dat die film pas in 2006 op DVD is. (de echte DVD dan) en al in 2004 in China op DVD verscheen.
3 januari om precies te zijn is de film op DVD:D ga snel huren/kopen want het is toch een Chan film? hij si de beste qua actie/commedy
www.jackie-chan.nl voor het laatste nieuws!!!
Captain Pervert
Ik irriteer me altijd zo aan de andere namen bij dubs... Wing heet nog wel Wing in de Engelse track, maar Fung wordt ineens Frank. Bij Chan's oudere films is het nog veel erger.
Gelukkig is de DVD voorzien van de Cantonese track. Binnenkort maar eens kijken.
MovieFreak2
deze film van jackie chan is echt een vette film! zeker een topper
een dikke 5!
DiDa
Jackie Chan is terug! En deze keer niet in een of andere komische actiefilm, maar in een rauwe, keiharde actiefilm....
New Police Story heeft ten eerste niets te maken met de overige Police Story films. Chan speelt hier gewoon een nieuw karakter en de sfeer van New Police Story is ook heel anders dan de vorige Police Story films.
De film heeft een standaard verhaaltje. Chan verliest zijn hele team bij een actie om De Bende Van 5 te arresteren. Daar is hij zo kapot van dat hij natuurlijk aan de drank gaat. Wanneer hij een nieuwe jonge partner krijgt, overtuigt deze Chan ervan om wraak te nemen op De Bende Van 5. Binnen de kortste keren staat Chan weer te vechten en te schieten.
New Police Story is een film die ook Chan's acteerkunsten wil laten zien. Hiervoor wordt soms wel de vaart uit de film gehaald, maar de vele actiescènes compenseren dit meer dan genoeg.
De actiescènes zijn echt heel goed gemaakt. Chan staat op zijn leeftijd nog steeds zijn mannetje en haalt nog steeds de gekste stunts uit. Dat is dan ook het sterkste punt van de film. Het is een aaneenschakeling van schiet- en vechtpartijen en natuurlijk een hoop vette stunts. Dat de film soms even de tijd neemt voor Chan's acteerprestaties is daarom niet echt vervelend, maar haalt soms een beetje de vaart uit de film. Niet echt storend...
New Police Story is een actiefilm zoals we een actiefilm willen zien! Veel actie, stunts en deze keer een serieuze Chan! Topper in zijn genre.......4 sterren
alainvdb
Mooie film, genot om naar te kijken.
Ben niet zo weg van Jackie Chan, maar deze krijgt toch 4*
Alien Inc.
Geweldig stunt werk a la Chan...
De film is iets harder dan zijn voorgangers.
Verhaal lijn loopt lekker door.
Een actiefilm van de bovenste plank en zeker de moeite waard om te zien en voor je collectie.
Ik geef deze film zeker 5 sterren.
kurWA
...ohhh een China misdaad/ero/psycho/kung-fu/happy-end/comedy/drama !

Daser
Chan op zijn best... Harboiled achtige wraak stijl... Erg goede stunts en op zijn tijd droge grappen, eindelijk weer is een goede actiefilm... Huil scenes zien we door de vingers...
jackie chan
ja ik heb eigenlijk ook moeten lachen tijdens een drama scene maar dat zal wel komen doordat ik Chan niet vaak droevig zie.
ik heb een mega mooie poster van deze film
Sam_Bracke
echt een super film, en dat gevecht met Andy On, echt niet normaal hoe snel alles gaat, vind het ook een mooi verhaal, jackie is back!!
*4,5
metaledje
lachwekkende stunts(in positieve zin)geweldige jackie chan(zoals altijd) groot respect voor die kerel ondere andere dat hij(aangezien zijn leeftijd)nog altijd zijn stunts zelf doet,acteer prestaties zijn goed kwa japanse stijl, gewoon een goede lekkere actiefilm ,met een lust voor het oog aan stunts ,TOPPIE 4*
sn@ke
- 2077 berichten
Chan krijgt het emotioneel zwaar te verduren in deze film en acteert zowaar goed. De zang bij de emotionele scenes werkt goed. De regie is zeker in het begin bijzonder indrukwekkend : de meedogenloze schurken zijn een overdreven metafoor voor de hedendaagse Chinese ( aziatische) jeugd , politiemannen worden vermoord bij de vleet , Chan doet het betere stuntwerk en overtuigt ook emotioneel in z'n rol. Toch is vooral het eerste halfuur erg goed , de film zwakt daarna duidelijk wat af. Bepaalde keuzes zijn wat betreurenswaardig --- het ultieme gevecht in een speelgoedwinkel met reuze legoblokken ?
Captain Pervert
Zonder meer één van de beste Chan films, dit omdat ik veel van zijn films een flauwe eenheidsworst vind. New Police Story is een welkome afwisseling.
Het is een poging tot een rauwe actie/dramafilm, waarbij de actie geweldig is (de DVD heeft er ook een lekkere DTS soundtrack bij), maar het dramagedeelte weet me niet te overtuigen. Soms te oppervlakkig, dan weer te overdreven. De personages janken wat af, tot vervelens toe, maar nergens weet de film me op dat vlak te raken zoals Internal Affairs, een andere Hong Kong politiefilm, dat wel deed.
Ook de badguys vond ik niet echt indrukwekkend, ze zijn veel te fake met die computergame crap en doen me denken aan de badguys uit Death Wish 3, waarin ze belachelijk slecht en sadistisch neergezet werden om zo de hoofdpersoon een simpel excuus te geven ze met een handkanon in de rug te schieten.
Misschien komt dit gebrek aan overtuiging omdat het toch Chan is, die moet het meer hebben van grapjes en stunts, en op dat gebied weet de beste man nog altijd te scoren. De knokkerij op de Lego tentoonstelling vond ik dan weer erg grappig.
4 sterren van mij.
Gang_Star
Geweldige actiefilm waarbij Jackie Chan weer op zijn vroegere niveau zit en waar gelukkig geen komische kant aan het verhaal zit...dat is mooi geweest...1 van de betere films van jackie... 4.5*
kinjutsu
Ik vond Chan al niets en deze film ook niet .
heb je het over Benny of Jackie?
FraVro
Ik haat vecht films maar de films van Jackie Chan zijn allemaal super!
JorritS
Dit was mijn eerste Jackie Chan film, en dat ik zijn films nooit keek was vooral om mijn vooroordelen. Deze bleken helaas allemaal waar te zijn; te veel ongeloofwaardige gevechten, en teveel van hetzelfde. 2*
Goede harde en serieuze Chan. Gevechten zijn wat tam, maar verder erg lekkere actie film. 4*
FillumGek
Erg goeie film. Het begin deed me denken aan Saw. Ook sadistische spelletjes.
In het midden kakt ie iets in maar daarna vermaakt de film weer volop.
Vier sterren.

Jing Cha Gu Shi 2013