• 9.180.396 stemmen

Ging Chaat Goo Si III: Chiu Kup Ging Chaat (1992)

Actie / Thriller | 95 minuten / 91 minuten (VS)

Genre: Actie / Thriller

Speelduur: 95 minuten / 91 minuten (VS)

Alternatieve titels: Supercop / Police Story 3: Super Cop / Police Story III: Super Cop / Ging Chaat Goo Si 3: Chiu Kap Ging Chaat / Jing Cha Gu Shi III: Chao Ji Jing Cha / Police Story 3 / Police Story III: Supercop / 警察故事3超級警察

Oorsprong: Hongkong

Geregisseerd door: Stanley Tong

Met onder meer: Jackie Chan, Michelle Yeoh en Maggie Cheung

Gesproken taal: Kantonees en Engels

Plot Ging Chaat Goo Si III: Chiu Kup Ging Chaat

"There's never a cop around when you need one, but when this cop's around, all you need is one."

In Hong Kong en China dreigt het drugsprobleem uit de hand te lopen. Kevin Chan (Jackie Chan) gaat samen met een Chinese commandante Jessica Yang (Michelle Yeoh) undercover in de drugsbende die ze moeten oprollen.

Insp. Chan Ka Kui / Lin Fu Sheng

INTERPOL Insp. Yang Chien Hua / Hannah Lin

Khun Chaibat

'Uncle' Bill Wong

The General

Hsiung

avatar van scorsese

Redelijke film waarin een agent samen met zijn leidinggevende undercover gaat. Het plot weet niet bepaald te boeien en de humor is wat aan de flauwe kant. Een aantal prima vecht-scenes, maar het is toch de spectaculaire finale met uitstekend stuntwerk (waarin Michelle Yeoh niet onder doet voor Jackie Chan) die de film nog net 3.0 sterren oplevert.

avatar van Grindhouse62

Grindhouse62

• 2065 berichten

Deel 3 vanmiddag in de herziening gehad van de deze actierijke filmserie. Zet deel 4 nu aan.

avatar van Duke Nukem

Duke Nukem

Deze derde uit de reeks Police Story films heeft minder martial arts en de typische humor van Jackie Chan. Meer geschiet en explosies, wat niet meteen een pluspunt is, en een betere beeldkwaliteit dan de voorgaande films, dat is dan weer wel een verbetering. Ik zag gelukkig geen Engels gedubde versie. Michelle Yeoh, die vijf jaar later in een Bondfilm zou spelen, staat haar mannetje naast Chan.

FillumGek schreef:

Verder lijkt dit deel meer op Rambo, dan een martial arts film. Het is veelal knallen tussen rieten hutjes waar een explosie op zijn tijd niet misplaatst is.

Mee eens.

DVD-T schreef:

Met Police Story 3 de reeks afgesloten. Ik hoopte op het beste deel nadat ik me hier wat had ingelezen. Nog steeds vermakelijk, maar helaas komt het weer niet in de buurt van het geweldige eerste deel.

PS 3: Supercop heeft een beetje hetzelfde euvel als PS 2. Een verhaaltje wat erg mager is en naarmate de film vorderde niet erg interessant meer is. Ook miste ik de luchtige een beetje wat in de andere films wel zat. Nu draait het in deze films natuurlijk niet om het geweldige verhaal maar om de actie. Die was, buiten de laatste scène om, ook erg matig. Lang niet zo spectaculair als in de andere delen.

Ook mee eens.

avatar van king_pin

king_pin

Jackie chan is nostalgie, dat is denk ik de reden waarom ik soms zin heb in zijn films. Maar ik weet eigenlijk niet meer waarom ik telkens toch weer probeer want het zijn over het algemeen afgrijselijk slechte films. Deze ook, tenenkrommend verhaal en acteerwerk. Ik heb 'm in eerste instantie na een uur uitgezet omdat ik het niet meer aan kon zien. Maar na wat reacties hier te lezen leek ik het beste deel precies gemist te hebben. Dus net toch maar afgekeken. Maar helaas, ook het spektakel van het laatste half uur kon me niet (meer) bekoren...

Tuurlijk draait het om de actie en de vermakelijke capriolen van Jackie maar ik heb toch echt wel (veel) meer nodig om meegevoerd te worden een film.

Wellicht is de film industrie te volwassen geworden en neem ik het allemaal veel te serieus ipv dat ik gewoon kan genieten van een grappig filmpje waar mensen moeite in hebben gestoken om hun kunsten te vertonen.

avatar van Jack Sparrow

Jack Sparrow

Geweldig deel deze! Zag de film vandaag in een prachtig gerestaureerde versie van Eureka. Qua actie- en vechtscènes is dit echt extreem goed! Jackie Chan en Michelle Yeoh zijn hier geweldig op dreef. De laatste 20 minuten is complete chaos en bizar stuntwerk! Knap hoe ze dit op beeld hebben weten te krijgen. Genieten!

avatar van mister blonde

mister blonde

Heerlijk gevarieerde actie en met name richting het einde briljante stunts. Dat Chan en Yeoh die zelf uitvoerde is redelijk bizar als je ziet wat voor stunts het zijn. Ongelooflijk sowieso wat met name Chan allemaal heeft gedaan zijn loopbaan op dat gebied, dat hij nog onder ons is, is een klein wonder.