Genre: Misdaad / Drama
Geregisseerd door: Brian De Palma
Met onder meer: Kevin Costner, Robert De Niro en Sean Connery
Releasedatum: 8 oktober 1987
Plot The Untouchables
"What are you prepared to do?"
Chicago is in de jaren dertig, de tijd van de drooglegging, een gewelddadige en corrupte stad. Chicago is ook de stad van Al Capone, de legendarische gangster-zwendelaar. Niemand is er tot nu toe in geslaagd zijn absolute macht over de georganiseerde misdaad in te perken. Tot het Treasure Departement beslist om het vuile karweitje te laten opknappen door een ietwat bescheiden figuur, Eliott Ness. Ness heeft slechts één doel voor ogen: slagen in zijn opdracht. Maar om in Chicago te overleven heeft hij bondgenoten nodig, waarop hij in alle omstandigheden kan rekenen. Hij krijgt de steun van Malone, een onvermurwbare luidruchtige Ierse politieofficier, die hem de harde wet van Chicago wil aanleren. Zijn andere medestanders rekruteert hij binnen het Treasure Departement zelf. Stone, een onstuimige kerel en een voortreffelijke schutter, en Wallace, een humoristische maar vastberaden boekhouder.
Eliot Ness
George
Nitti
Ness' Wife
Tommy De Vito
Vergelijk het met Goodfellas en je zult zien..
Sean Connery acteert voor geen meter..
Al Capone rust in vrede..Hiervoor zullen ze boeten.
Daarom had die ook een oscar gewonnen voor deze rol :S
Dogie Hogan
Ondanks deze matige film ben ik nog steeds benieuwd naar de oude Untouchables serie, die ongetwijfeld beter was dan deze film.
Robert Stack (Eliot Ness) was de Kevin Costner van de jaren 50/60, dat wel.
Alleen in de pilot zit Al Capone. Vindt aflevering met Claire Trevor (Key Largo, etc.) als ma Baker de beste.
JohnStacks
Tja sommige komen er mee weg..
Minotaures
Vind deze film niet ech zo goed, alleen de eindscéne was wel geinig.
PaulieWalnuts
Robert Stack (Eliot Ness) was de Kevin Costner van de jaren 50/60, dat wel.
Oh je hebt het inmiddels al op DVD. Wel vet om te hebben natuurlijk.
DragQueen
Klasse gangsterfilm van de palma, met een boeiend verhaal en sterk acteerwerk. costner, garcia en connory zetten hun rollen met verve neer. ook de niro als capone kan vermaken. de sets zijn sfeervol in beeld gebracht, en cinematografisch zit de film sterk in elkaar. het chicago van de jaren dertig wordt goed vormgegeven. 4,5 sterren.
Silvio Dante
Even een klein vraagje aan de kenners: "The Untouchables", een groep flikken die Al Capone voor de echtbank sleepten, steunt dat op feiten of is dit pure fictie?
otherfool
Het is op feiten gebaseerd. Op wikipedia leren we:
The Untouchables, led by Eliot Ness, were a group of eleven law-enforcement agents, legendary for being fearless and incorruptible, who sought to enforce Prohibition and take down Al Capone.
en
An attempt by Capone to bribe Ness's agents was seized on by Ness for publicity, leading to the media nickname "The Untouchables." There were a number of assassination attempts on Ness; a close friend of his was killed.
lees meer op:
filmanalist
zeer goede film met een goed verhaal en een geweldige cast, ik heb echt genoten van de film, prachtig.
IMDB: http://www.imdb.com/title/tt0052522/
**Kijk ook es hier: http://www.tvparty.com/untouch.html
Ware feiten en fictie lopen door elkaar.
sinterklaas
Vergelijk het met Goodfellas en je zult zien..
Kevin Costner acteert voor geen meter..
Sean Connery acteert voor geen meter..
Andy Garcia acteert voor geen meter..
Al Capone rust in vrede..Hiervoor zullen ze boeten.
Maar het is toch een film geworden die in de toplijsten gekomen is. En waarom is de Palma een slecht regiseur? En de acteurs vond ik ook goed acteren.
Jan W
Uitstekende film over een man die het opneemt tegen Chicago's bekendste boef. Prima acteerwerk van Costner (een soortgelijke rol herhaalde hij later in JFK), Connery en Garcia. Soms behoorlijk hard maar de menselijks maat blijft overeind, dit is beslist geen domme knal-erop-los film. De scene op de trap is meesterlijk in elkaar gezet door De Palma. 4,0
Mescaline
Had iets meer van deze film verwacht maar het blijft een redelijk goed filmpje. Connery vond ik een stuk beter acteren als ik verwacht had en de niro zet ook weer een prima rol neer deze rol is hem op het lijf geschreven.
Minpuntjes: op somige delen best langdradig en teweinig spanning..
Maar gelukkig zijn de leuke scenes weg te strepen tegen de wat mindere.
3,5 sterren.
SLK
Irriteer me alleen aan Kevin Costner. Maar dat heb ik bij bijna iedere film van hem. Echt een waardeloze gast
Eazyfan
Zou ik hierop stemmen of niet?
Ik heb dit gezien toen ik nog wat jonger was, mijn eerste echte "gangster-film" ooit, ik kan me de rakende scenes en het geweldige einde nog herrineren, van het begin bijna niks meer. Maar ik weet dat dit nog een ongelooflijke indruk maakte op me, vooral met De Niro die op het einde klaag bij de rechtbank, You Call This Justice?
Zal allesinds iets in die aard zijn, of misschien moet ik dit koste wat het koste kopen en herkijken, kopen wou ik het al lang, alleen nergens te vinden.
Dikke 4,5*
wil ik het zeker geven, samen met The Shawshank Redemption liet dit het meeste gevoel bij me na, alleen is dit nu niet direct daarvoor gemaakt, hier ging het meer om die fantastische indruk.
Eazyfan
Zo, vandaag dan na lang zoeken toch ergens aangeschafd en gezien. (Bib geleend). Dit was zo ongeveer de eerste film die me als klein kind echt met een indruk naliet van: Wow
. Vroeger toen ik geen pc had en geen muziek luisterde, toen keek ik af en toe films op tv, zo heb ik deze lang geleden gezien. Vandaag na al die jaren eindelijk terug.
Sterk verhaal, goede cast en prachtige scenes,
4,5* en plaatsje in mijn top10.
Dogie Hogan
De Tommy-gun, compleet met trommel, uit The Untouchables: Link.
Xainic
Yeaah was weer heerlijk om hem te zien, ik hou van sean connery en andy garcia in deze film! ^^
Nick1992
zeker en deniro was ook wel heel erg goed
Jabba
Een erg goed film met goede muziek.
Vooral Connery en de Niro zijn erg goed.
jacobz
de niro zag je niet vaak, maar als je hem zag ging je wel ff op het puntje van je stoel zitten^^ voor de rest een goede film, en moet veel hoger in de top 250
Falcone
Er komt een nieuwe film van de Palma over Al Capone
Heb je een link naar je bron? Of meer info AUB.
Cant wait
N811 je moet nog reageren bij usual suspects op mijn reactie btw.
N811
Heb je een link naar je bron? Of meer info AUB.
Cant wait
N811 je moet nog reageren bij usual suspects op mijn reactie btw.
justmitchel
Zeer goede film, goed acteerwerk. De bijrol wordt door Andy Garcia ook zeer goed vervuld. Vind dat hij te laag in de top 250 staat.
hannes64
- 1926 berichten
Blijft goed.
Nog steeds 1 van mijn favoriete gangsterfilms.
Schitterende muziek overigens van Morricone.
En natuurlijk de welverdiende oscar voor Connery.
1 Van DePalma`s beste films!!!!

Klassieke gangsterfilm 'The Untouchables' met Robert De Niro zaterdag te zien op televisie

Geprezen gangsterfilm 'The Untouchables' met Robert De Niro morgenavond op televisie

The Godfather

Scarface
Misdaad / Drama, 1983

Goodfellas
Misdaad / Drama, 1990
chicago, illinoisprohibition eragangsterbaseball batwhite suit al caponetough coptreasury agentuntouchabletax evasionjury tampering jaren 30