Genre: Misdaad / Drama
Geregisseerd door: Brian De Palma
Met onder meer: Kevin Costner, Robert De Niro en Sean Connery
Releasedatum: 8 oktober 1987
Plot The Untouchables
"What are you prepared to do?"
Chicago is in de jaren dertig, de tijd van de drooglegging, een gewelddadige en corrupte stad. Chicago is ook de stad van Al Capone, de legendarische gangster-zwendelaar. Niemand is er tot nu toe in geslaagd zijn absolute macht over de georganiseerde misdaad in te perken. Tot het Treasure Departement beslist om het vuile karweitje te laten opknappen door een ietwat bescheiden figuur, Eliott Ness. Ness heeft slechts één doel voor ogen: slagen in zijn opdracht. Maar om in Chicago te overleven heeft hij bondgenoten nodig, waarop hij in alle omstandigheden kan rekenen. Hij krijgt de steun van Malone, een onvermurwbare luidruchtige Ierse politieofficier, die hem de harde wet van Chicago wil aanleren. Zijn andere medestanders rekruteert hij binnen het Treasure Departement zelf. Stone, een onstuimige kerel en een voortreffelijke schutter, en Wallace, een humoristische maar vastberaden boekhouder.
Eliot Ness
George
Nitti
Ness' Wife
Jordy
Goede film. Er wordt goed geacteerd door de jonge Costner, de altijd goede De Niro (als Capone) en ook door Sean Connery in een Oscar-winnende bijrol. De film ziet er prachtig uit, en heeft enkele zeer indrukwekkende scenes. Jammer alleen dat het verhaal op zich niet zo heel erg boeiend is. 3 en een halve ster.
dttom
Best goede film maar ik kan me er niet zoveel meer van herinneren dus laat ik het hierbij
Behoorlijk kille film.
Kevin Costner met z'n uitgestreken gezicht acteert erg vlak. Een beetje a la Harrison Ford. En ik vond de Niro niet overtuigen als Al Capone.
Het verhaal is niet boeiend en meer dan eens ongeloofwaardig of te 'sterk'. Toch 2,5*
Goodfella
Briljant script? Nou... Het enige wat deze film boven de middelmaat uittrekt is het uitstekende spel van de cast. Met name De Niro.
aburefan
goed geacteerd en geregisseerd, en een paar mooie scenes, maar verder boeide het me ook niet zoveel.
van sommige 'klassiekers' snap je gewoon niet waarom het klassiekers zijn.
Jos2
Zo ontzettend klassiek is deze film toch niet? Een film die destijds gewoon goede kritieken kreeg, een oscar voor Connery en veel aandacht voor het scenario van Pulitzer prijs-winnaar Mamet. (Ook door de anecdotes over zijn werk aan deze film). Wat mij betreft een erg mooie film, met prachtregie, mooie muziek van Morricone en goed spel. Maar de status van bijv. The Godfather heeft hij niet, hoor.
aburefan
die vergelijking gaat ook wel erg ver, en die muziek vond ik af en toe ook niet op zijn plaats, en wat ik ook niet vond kloppen *spoilers weggehaald*
Jerome-B
Gave film, met een goeie cast, maar is verder niet heel erg bijzonder. 3,5 sterren.
Macmanus
Hele goeie film.
En hele enge De Niro en Costner is ook goed
(toen nog wel) Sean Connery heeft terecht hier een oscar voor gekregen.
Spannend verhaal ( ik wist wel hoe het afliep das jammer maar toch erg spannend)
5 sterren uit 5 sterren.
FisherKing
Spannende film en af en toe wat traag. Vond hem vroeger beter. Goed script en goede acteurs en de scene op de trap met de kinderwagen is uniek !!! daardoor toch 4
EmDee
FisherKing
naked gun persifleert wel meerdere dingen.
Wolkenmeter
Die scene met die kinderwagen is toch gewoon een referentie naar Bronenosets Potyomkin (The Battleship Potemkin) uit 1925, waarin een wereldberoemde trappenscène zit, ook met kinderwagen.
FisherKing
Ja denk ik ook: De Palma heeft natuurlijk altijd al een hoop gejat he !!!
FisherKing
Ja klopt maar hij maakt daar wel een hele ijzige setting van....
En tegenwoordig is het toch allemaal copy-cat...
Wat me wel tegenstaat is dat iedereen in Armani pakken rondliep: Ik ga afwaarderen...
tovenaar
net voor het eerst gezien.
Eerst even 2 minpuntjes:
1. De Muziek. De muziek deed me iets te veel "Indiana Jonesy" aan. Muziek had beter bij een echte avonturenfilm gepast en dat irriteerde me wel een beetje tijdens de film.
2. Die scene met die kinderwagen, tja... dat hoefde voor mij echt niet, was voor mij iets TE heldhaftig weer
Maar verder heb ik me goed geamuseerd bij deze film! 't Klinkt nu misschien een beetje negatief, maar dat was het zeker niet. Sean Connery was lekker bezig en mijn persoonlijke favorier Andy Garcia was de koele kikker net als altijd. Goed geacteerd.
De Niro was een goeie Al Capone, voor de rol van Al hadden ze geen betere kunnen nemen denk ik.
Costner hoefde voor mij niet echt... Maar toch genoeg voor 4 sterren.
Maar ik haal er wel een halve vanaf omdat ik me zo irriteerde aan de muziek
3,5 dus.
neo
morricone's score past juist perfect bij de film en draagt er goed bij aan de sfeer van de film. de film is ook best avontuurlijk te noemen naar mijn mening dus vandaar dat er ook een avontuurlijke score bijzat.
tovenaar
Met andere muziek had er een heel andere sfeer gecreerd kunnen worden ( dat, samen met het deleten van die kinderwagen-scene
Ik denk dat de film namelijk beter tot zijn recht was gekomen als echte gangster-film, er zit ook niet voor niets een personage als Al Capone in de film.
Nu lijkt het misschien meer op een avonturenfilm inderdaad... en dat vind ik toch een beetje jammer.
Helemaal geen 'avonturen'-muziek. Eerder typische '80's Italiaanse mafia-muziek van Morricone, vrijwel hetzelfde als in La Piovra. Veel Italiaanse films in het genre hebben zo'n soort muziek. Amerikanen moeten er normaal gesproken natuurlijk ouwe opera-achtig drama bij hebben. Of van die klassieke Italiaanse riedeltjes als de 'Tarantella' die verder ook niks met de Mafia te maken hebben. Vond het juist wel verfrissend en origineel.
Hehe, beetje flauwe opmerking
Maar ehm, de muziek deed mij denken aan avonturen-films zoals Indy enzovoort. Dat kan toch? Aangezien ik wat er te zien viel, niet kon rijmen met bv. Indy, had ik daar wat moeite mee
That's it. Dat jij dat totaal niet vond, hey, that's your opinion man.
neo
morricone componeerde vooral veel jaren 20 stijl jazz stukken en godfather-achtige muziek stukjes, zoals in track 2 ''Al Capone''. maar daar naast zit er dus ook aardig wat muziek in die melodramatisch en avontuurlijk klinkt.
That's it. Dat jij dat totaal niet vond, hey, that's your opinion man.
I know dude
, maar ik vind het toch totaal andere muziek als bijvoorbeeld Indy. Het is weliswaar wat sneller dan de gemiddelde misdaadfilm-muziek maar tegelijkertijd ook vrij sinister. Toch?
tovenaar
Haha, tja, om eerlijk te zijn: zo goed ken ik de muziek nou ook weer niet. Het enige dat ik nog weet, was toen ik hem voor de eerste keer zag, dat dat me opgevallen was en dat ik daar wat moeite mee had.
Agony
- 1985 berichten
YES! zie net op tijd dat ie dadelijk op tv komt.... nog 20 minuutjes wachten... oh boy oh boy oh boy... deze wilde ik al lange tijd een keer zien!

Klassieke gangsterfilm 'The Untouchables' met Robert De Niro zaterdag te zien op televisie

Geprezen gangsterfilm 'The Untouchables' met Robert De Niro morgenavond op televisie

The Godfather

Scarface
Misdaad / Drama, 1983

Goodfellas
Misdaad / Drama, 1990
chicago, illinoisprohibition eragangsterbaseball batwhite suit al caponetough coptreasury agentuntouchabletax evasionjury tampering jaren 30