• 9.377.434 stemmen

Geregisseerd door: Brian De Palma

Met onder meer: Kevin Costner, Robert De Niro en Sean Connery

Releasedatum: 8 oktober 1987

Plot The Untouchables

"What are you prepared to do?"

Chicago is in de jaren dertig, de tijd van de drooglegging, een gewelddadige en corrupte stad. Chicago is ook de stad van Al Capone, de legendarische gangster-zwendelaar. Niemand is er tot nu toe in geslaagd zijn absolute macht over de georganiseerde misdaad in te perken. Tot het Treasure Departement beslist om het vuile karweitje te laten opknappen door een ietwat bescheiden figuur, Eliott Ness. Ness heeft slechts één doel voor ogen: slagen in zijn opdracht. Maar om in Chicago te overleven heeft hij bondgenoten nodig, waarop hij in alle omstandigheden kan rekenen. Hij krijgt de steun van Malone, een onvermurwbare luidruchtige Ierse politieofficier, die hem de harde wet van Chicago wil aanleren. Zijn andere medestanders rekruteert hij binnen het Treasure Departement zelf. Stone, een onstuimige kerel en een voortreffelijke schutter, en Wallace, een humoristische maar vastberaden boekhouder.

avatar van Eazyfan

Eazyfan

Ik heb deze film gezien als klein kind, ofja jaren geleden, ik weet nog dat ik hem erg goed vond, dan 2de keer stukje gezien, ben deze film voor groot stuk vergeten jammer genoeg, binnenkort eens aanschaffen, waarschijnlijk top10-materiaal voor mij.

avatar van Dogie Hogan

Dogie Hogan

Eazyfan schreef:

Bij Blokker in de aanbieding.

avatar van Theatertje

Theatertje

Voor hoeveel???

avatar van Eazyfan

Eazyfan

Dogie_Hogan schreef:

Bij Blokker in de aanbieding.
Ik neem aan dat je weet dat ik in België woon, ene ik ga zo snel mogelijk gaan kijken bedankt voor de tip.

avatar van thomzi50

Dit vind ik 1 van de beste films die ik ooit gezien heb,Sean Connery is top

voor mij een dikke 5

avatar van Alittleromance

Alittleromance

Deze film vond in de beste film in 1987 die toen in de bioscoop heb gezien. Knappe acteur prestatie van Kevin Costner, Robert De Niro en Sean Connery. Prachtige muziek van Ennio Morroconie, knap camera werk met onvergetelijke fragmenten. Brian de Palma

regisseerd hier met klasse, dat heeft hij met Carrie en Scarface al bewezen.

avatar van Badalamenti

Badalamenti

Alittleromance schreef:

Brian de Palma

regisseerd hier met klasse

De Palma regisseert altijd met klasse

avatar van Flipman

Flipman

Waarom maakt ie deze pretentieuze boutfilm, dan?

thomzi50 schreef:

Verschrikkelijk, er komt een prequel van deze film

Verschrikkelijk, deze film op zich bestaat al!

Flipman schreef:

Waarom maakt ie deze pretentieuze boutfilm, dan?

avatar van thomzi50

thomzi50

• 1991 berichten

Aardige film.

Flipman schreef:

Verschrikkelijk, deze film op zich bestaat al!

avatar van PaulieWalnuts

PaulieWalnuts

Verlaagd naar 2,5

Het is allemaal een beetje stereotype. Ook had ik steeds het idee van: wanneer begint de film nou? Het sukkelde maar wat voort. Tè Hollywood-achtig.

Ondanks deze matige film ben ik nog steeds benieuwd naar de oude Untouchables serie, die ongetwijfeld beter was dan deze film.

Pluspuntje: Morricone's muziek.

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Best wel een mooie mafia-film met een leuk jaren dertig-sfeertje. De film is daarintegen wel een beetje saai maar dat geeft niet echt. Sean Connery heeft een prachtrol (alhoewel ik het wel jammer vond dat ie halverwege de film word neergeschoten) Daarnaast heeft Costner een mooie rol van een politie agent en uiteindelijk Robert de Niro een mooie van de enige echte Al Capone. (al zie je De Niro maar weinig)

Maar echt een toppertje vind ik het niet. Hij is wel leuk om te zien maar het niveau van The Godfather haalt hij niet helemaal.
De decors van Chicago van de 30er jaren waren wel mooi en sfeervol en het moest wel een helehoop geld gekost hebben om zoiets inelkaar gezet te hebben. De leuke scene vond ik die scene op het dak, ergens bij het einde.

Prima geslaagde film. Niet een toppertje maar wel een mooi tussendoortje voor Mafia-fans.

avatar van Gizzmann

Gizzmann

PaulieWalnuts schreef:

Pluspuntje: Morricone's muziek.

Dat is nou net HET element dat zorgt voor die Hollywood-sfeer zoals jij die beschrijft..

Dat hele gedoe over dat het te Hollywood achtig is vind ik trouwens helemaal niet erg. Vind het erg mooie beelden, mooie muziek, goed acteerwerk, fijne sfeer en een paar scenes zijn gewoon legendarisch.

Vergelijkingen met The Godfather zijn ook best idioot, dat is gewoon een heel andere film. Als minpunt is ook een keer gezegd dat deze film meer een politiefilm is dan een maffiafilm. Klopt helemaal en ook daarom gaat de vergelijking met de Godfather niet op. Vind het overigens helemaal niet erg dat hij zich niet volledig op de maffia focust.

Godfather vond ik veels te droog, deed me niks, maakte geen emoties vrij en liet me niet in spanning. Deze film doet dat dus wel. Dan krijg ik het maar kant en klaar op mijn schoot gelegd, beter dan droge nietszeggende beelden waarbij veel te veel moeite is gedaan subtiel te blijven.

avatar van Pure

Pure

Hmm tegenvaller. Had uiteraard hoge verwachtingen van deze film. Van de sterrencast weet alleen Connery écht te overtuigen (DeNiro doet wat hij moet doen, niet meer niet minder). De film opende sterk maar wordt vervolgens een opeenstapeling van gebeurtenissen. De scene in het treinstation is overigens tergend saai en onnodig lang.

Niet meer dan een aardige film.

N811

Ik vind de film niet erg boeiend en eigenlijk tegenvallen. Een merk een beetje saaiheid. De niro is zo ongelooflijk goed in deze rol dat ik zijn scenes beschouw in deze beschouw als het beste van de film. Man wat een acteur. Jammer dat de rest me niet heel erg geboeid heeft.

Ik kom uit op een 3.0.

N811

Als ze deNiro nou heel wat meer tijd hadden gegeven.

Dan had dit een goede film kunnen zijn.

Zucht, zonde.

avatar van Drazenko

Drazenko

N811 schreef:

Als ze deNiro nou heel wat meer tijd hadden gegeven.

Dan had dit een goede film kunnen zijn.

Zucht, zonde.

Tja vind dit jammer genoeg meer een politiefilm geworden.

Had meer Al Capone (de Niro) willen zien..!

avatar van Hayabusa

Hayabusa

Sean Connery steelt de show in de deze film, alhoewel ik meer de Niro wilde zien als Al "Scarface" Capone.

Drazenko schreef:

Tja vind dit jammer genoeg meer een politiefilm geworden.

Had meer Al Capone (de Niro) willen zien..!

Precies, En deze mening lijkt bijna iedereen wel te delen.

avatar van Gizzmann

Gizzmann

Ik niet

avatar van Down_By_Law

Down_By_Law

mijn favoriete film aller tijden! Kevin Costner is goed op zijn plaats als Elliott Ness, maar het zijn Sean Connery en Robert De Niro (als Al Capone) die de show stelen met fenomenale rollen. de muziek van Ennio Morricone is de beste score die ik ooit in een film heb gehoord. zonder enige twijfel Brian De Palma's meesterwerk. een 'must' voor elke filmliefhebber.

Domste maffia film ooit !!!

Al Capone rolt over zijn graf... Scorsese !! waar was je nou!! dit had U moeten doen ipv die stomme depalma

In brian de palma films zien ze eruit als een stel wannabe gangstas ipv andere films Sean connery in een gangsta flick PLEASE !!!!!!!!!

Kevin Costner? PLEASE DeNiro stelt me teleur

avatar van Apocalypse Now

Apocalypse Now

ik vind het een van de mindere mob films, jammer want het onderwerp(al capone en de drooglegging) had veel beter uitgewerkt kunnen zijn, al vind ik de acteerprestaties niet aan de mindere kant

Ofniet dan !!

Vooral de executies die capone's handlangers pleegde waren zo cliche.. nog slechter dan de actie in Rambo de maffia sfeer is hier niet te ruiken

avatar van Tommy De Vito

Tommy De Vito

Eigenlijk zegt de titel het al, The Untouchables. Draait meer om hun 4en dan om Al Capone.

Misschien dat er ooit nog een film hierover komt, alleen dan meer over Capone!

avatar van PaulieWalnuts

PaulieWalnuts

Tommy De Vito schreef:

Misschien dat er ooit nog een film hierover komt, alleen dan meer over Capone!

Little Caesar (1931) (min of meer)

Capone (1975)

avatar van sinterklaas

sinterklaas

JohnStacks schreef:

JohnStacks

Vergelijk het met Goodfellas en je zult zien..

Kevin Costner acteert voor geen meter..

Sean Connery acteert voor geen meter..

Andy Garcia acteert voor geen meter..

Al Capone rust in vrede..Hiervoor zullen ze boeten.