• 9.378.482 stemmen

Geregisseerd door: Brian De Palma

Met onder meer: Kevin Costner, Robert De Niro en Sean Connery

Releasedatum: 8 oktober 1987

Plot The Untouchables

"What are you prepared to do?"

Chicago is in de jaren dertig, de tijd van de drooglegging, een gewelddadige en corrupte stad. Chicago is ook de stad van Al Capone, de legendarische gangster-zwendelaar. Niemand is er tot nu toe in geslaagd zijn absolute macht over de georganiseerde misdaad in te perken. Tot het Treasure Departement beslist om het vuile karweitje te laten opknappen door een ietwat bescheiden figuur, Eliott Ness. Ness heeft slechts één doel voor ogen: slagen in zijn opdracht. Maar om in Chicago te overleven heeft hij bondgenoten nodig, waarop hij in alle omstandigheden kan rekenen. Hij krijgt de steun van Malone, een onvermurwbare luidruchtige Ierse politieofficier, die hem de harde wet van Chicago wil aanleren. Zijn andere medestanders rekruteert hij binnen het Treasure Departement zelf. Stone, een onstuimige kerel en een voortreffelijke schutter, en Wallace, een humoristische maar vastberaden boekhouder.

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Mijn zesde De Palma en meteen ook de beste die ik tot nu toe van hem heb gezien. De film was, in tegenstelling tot mijn verwachtigen, geen moment saai en de twee uurtjes vlogen voorbij. Verder een uitstekend portie acteerwerk met een indrukwekkende Costner, Connery en Smith en niet te vergeten Garcia. De Niro viel me wat tegen.

Het plot was verder simpel, maar wist prima te vermaken en verder zag de film er ook uitstekend uit. Prima muziek ook. Wat dat betreft erg weinig op The Untouchables aan te merken. Was een zeer amusante tussendoortje. 4 sterren.

avatar van XfofaXX

XfofaXX

JoeCabot schreef:
Is hij niet naar Alcatraz voor een paar jaar gestuurd?

Voor belastingsontduiking naar Alcatraz? Uh oh, ik hou mijn zaken ook beter schoon in dat geval

avatar van hannes64

hannes64

• 1926 berichten

Sublieme gangsterfilm.

Fictie, maar toch....prima rol van Connery ( terecht een oscar )

Beste rol van DeNiro tot nu toe ( Raging bull was de beste )

Goeie maar dan ook ècht goeie muziek van Morricone.

Een dikke 5.

avatar van andy1980

andy1980

schitterende maffiafilm met goede acteerprestaties van een topcast,

Heerlijke mafiafilm, hier kreeg ik een goed gevoel bij.

meer heb ik niet te zeggen

avatar van SuperSideSwipe

SuperSideSwipe

Zeker een heel goede film.

Maar bij concurent films als de godfather haalt ie het toch niet. En dat terwijl ik deze acteurs een stuk meer mag dan die in Godfather. Ik vond deze film gewoon te gehaast. De scenes volgden zich allemaal in razendsnel tempo op, en er gebeurde van alles razendsnel. Je hebt in de film weinig tijd om eens rustig te denken over wat er allemaal gebeurt. Sommige dingen zoals het plannen van acties, en de kennismaking tussen de 4 untouchables is gewoon afgeraffeld.

Ik ken het echte verhaal van Capone niet, en weet ook niet of dit in geheel een waargebeurd verhaal is of slechts gebaseerd op. Maar ik vond in ieder geval dat het ze wel erg gemakkelijk af ging om Capone aan te pakken. Onder normale omstandigheden had ik verwacht dat ze alle 4 inclusief familie van Elliot binnen een dag vermoord zouden zijn.

Maar goed, als je niet al te critisch kijkt is het gewoon een superlekkere en flotte film met een uitstekende cast. Vooral zoals velen voor me al vonden Connery die weer een top prestatie neerzet.

4,0

avatar van jordybeukeboom

jordybeukeboom

Ik vind dat deze film diepgang mist. De personages blijven oppervlakkig, bijvoorbeeld het karakter van Capone. Het is echter zeker amusant, met meer dan voldoende actie. Maar voor een echte topklassering mist de film toch wat. Diepgang, en ook een bepaald 'iets' waardoor je net niet helemaal meegesleept wordt in het verhaal

3,5 ster

twg

er zit wel wat in in wat je zegt, maar ik vind wel dat je wordt meegesleept met de personages( ik wel tenminste).

Drazenko

Ik vind dit meer een politiefilm dan een maffiafilm.

Er moet een film komen, die meer over het leven van Capone gaat.

Drazenko schreef:

Er moet een film komen, die meer over het leven van Capone gaat.

Brian De Palma heeft bekend gemaakt dat hij een prequel op the untouchables gaat maken: the untouchables: Capone rising, staat op imdb. Mischien wel interessant.

Drazenko

Ja ik hoop het wel dan! En las ook laatst op teletext dat Robert De Niro weer in een maffiafilm gaat spelen!!

Die gaat binnerkort in maak.

Drazenko schreef:

Die gaat binnerkort in maak.

the good shepherd? bedoel die?

die heeft hij ook zelf geregiseerd.

Drazenko

Ja dat zou best kunnen. Ik weet de titel niet precies.

avatar van Benja

Benja

Wel een goede film, die hoe verder de film vordert steeds beter word. ik vind wel dat de rol van robert de niro wat groter had moeten zijn, en ik ben het ook eens met de mensen die zeggen dat de film soms gehaast is. maar ondanks dat is het een uitstekende film hoor. 4 sterren.

raymon

NEt gekocht voor 9.99 ( special edtion, freerecordshop) Goeie film, goeie scene waar je effe van schrikt, goeie cast vooral, goed verhaal. Voor mij beter dan de GODfather want deze gaat lekker snel, dat vind ik altijd leuk, maar moet je zien ECHT DE MOEITE WAARD!!! ik geef hem een 4.5 tot een 5.0

avatar van Uncle_Junior

Uncle_Junior

raymon schreef:

Voor mij beter dan de GODfather

Das je eigen mening hé?

avatar van Agony

Agony

• 1985 berichten

raymon schreef:

vind het niet echt te vergelijken met The Godfather. Ondanks dat beide natuurlijk overduidelijk maffia films zijn vind ik ze totaal verschillend. The Godfather beschikt uiteindelijk weer over een veel betere verhaallijn. Ja, inderdaad misschien wat "langzamer", maar dat vind ik juist de kracht van de film. Hierdoor krijg The Godfather juist die unieke sfeer die je zelden in een film tegenkomt.....

avatar van Turkeyloverz

Turkeyloverz

Komt in februari op tv.Ik kan niet wachten...

avatar van Caligula

Caligula

avatar van Benja

Benja

Mag ik even aan mijn eerdere post toevoegen dat ik the untouchables wel een minder goede film vind dan scarface en carlito's way, de twee andere crime films van brian de palma.

Uncle_Junior schreef:

Das je eigen mening hé?

nee ik lieg!

Agony schreef:

Je heb gelijk maar, dat is smaak ik vond de THE GODFATHER goed maar er zat wienig vaart in THE UNTOUCHABLES gaat het snel, maar het is heel anders dan THE GODFATHER, daar geef ik je gelijk in!

avatar van Jason28

Jason28

Wat een teleurstelling deze film, ik had van Brian de Palma een realistische misdaadfilm verwacht als Scarface, maar dit is veel te soft en zoetsappig door verschijningen van Sean Connery en Kevin Costner, Connery is een goeie acteur maar hoort niet in deze film thuis, Kostner hoort naar mijn mening in geen enkele film thuis. Helaas heeft deze film mij totaal niet geboeid, misschien aangezien het genre mafiafilm mij zeer aanspreekt maar deze film op een vreemde voor mij niet pakkende manier is aangekleed.

avatar van michel 35

michel 35

niks mis mee staat niet niet voor niks in de top 250

avatar van speedy23

speedy23

Jason28 schreef:

Wat een teleurstelling deze film

Deze film haalt nochtans overal hoge noteringen. Al aan gedacht dat het aan jouw smaak kan liggen?

avatar van Respekked

Respekked

Wat een tegenvaller. Opzich interessant verhaal over Al Capone, maar nogal saai en langdradig uitgewerkt. Topcast die allen enorm ondermaats acteren met als dieptepunt Connery met zijn quasi grappige oneliners. 2 scènes om echt van te janken zo slecht het onderscheppen van een dranksmokkel in Canada. Het schietgevecht wat daarop volgt is gewoon niet serieus te nemen met 'nerd' accountant als held. Een hoop jammerlijk geschreeuw om niets. En de 2de scène is de eindscène op het treinstation waar een gebeurtenis van een minuut uitgerekt wordt tot 10 tenenkrommende minuten door slowmotion beelden en een jankend kind. Je ziet al kilomters aankomen dat de babywagen naar beneden gaat vallen.

Naast het beroerde acteerwerk, de voorspelbare en clichématige gebeurtenissen ook nog een vervelende score. Ik denk dat Morricone wel eens trotser is geweest op zijn werk.

Om af te sluiten met nog een scène waarvan mijn haren recht over eind gingen staan. de moeder van het meisje dat slachtoffer werd van de bomaanslag aan het begin, komt bij Costner. En dit moment trekt hem over de streep de strijd met Capone aan te gaan.. hou eens op

1* voor Garcia

avatar van Anarchist

Anarchist

in het algemeen een saaie film vond ik

wel bangelijk goe geacteerd door de niro

** 1/2

avatar van marcelgg

marcelgg

Je wilt toch wel kunnen meepraten? (En vele verwijzingen in andere films kunnen snappen?) Kijk deze film dan ook!

avatar van metaledje

metaledje

er kon wel wat meer actie in,en wat hardere dingen zoals gewoonlijk in mafia films,het enige leuke was de niro en z'n honkbal knuppel maatoch na vele saaie momenten toch een erg sterke en vermakelijke film in de mafia

avatar van U-96

U-96

• 2081 stemmen

Die scène op die trappen blijft geweldig!