Genre: Misdaad / Drama
Geregisseerd door: Brian De Palma
Met onder meer: Kevin Costner, Robert De Niro en Sean Connery
Releasedatum: 8 oktober 1987
Plot The Untouchables
"What are you prepared to do?"
Chicago is in de jaren dertig, de tijd van de drooglegging, een gewelddadige en corrupte stad. Chicago is ook de stad van Al Capone, de legendarische gangster-zwendelaar. Niemand is er tot nu toe in geslaagd zijn absolute macht over de georganiseerde misdaad in te perken. Tot het Treasure Departement beslist om het vuile karweitje te laten opknappen door een ietwat bescheiden figuur, Eliott Ness. Ness heeft slechts één doel voor ogen: slagen in zijn opdracht. Maar om in Chicago te overleven heeft hij bondgenoten nodig, waarop hij in alle omstandigheden kan rekenen. Hij krijgt de steun van Malone, een onvermurwbare luidruchtige Ierse politieofficier, die hem de harde wet van Chicago wil aanleren. Zijn andere medestanders rekruteert hij binnen het Treasure Departement zelf. Stone, een onstuimige kerel en een voortreffelijke schutter, en Wallace, een humoristische maar vastberaden boekhouder.
Eliot Ness
George
Nitti
Ness' Wife
Moovey
Goede film, sterk geacteerd van Connery en toch ook Costner (de Niro niet echt vaak in beeld vond ik). Ik ben niet echt een fan van Costner, maar ik vond hem erg goed in zijn rol.
Een van de betere gangsterfilms na The Godfather. Vind deze persoonlijk wat beter dan Goodfellas, die wel veel hoger in de lijst staat.
Getwijfeld tussen 4 en 4,5 sterren. Toch 4,5 sterren gegeven vanwege goede overige rollen Frank Nitti.
Dead01
- 1977 stemmen
vond het een goede film.Ben ook niet een fan van coster maar hij speelt hier zeer goed.Spijtig dat de niro iets te weinig rol heeft hier want speelt hier zalige rol vind persoonlijk.Voor de rest goed verhaal en zeer goed geacteerd door iedereen.
4sterren
JoeCabot
Lang geleden dat ik deze nog eens gezien heb. Weet wel dat ik deze iets minder vond dan andere misdaadfilms, 3 sterren is dus maar voorlopig want moet hem eens opnieuw bekijken denk ik...
dave
schitterende film die aantoont hoe het werkelijk was
ook een uitstekende cast. de niro deed het schitterend als capone. 100 procent geloofwaardig
ik geef deze film 4*1/2
BellaVita
met zo'n cast kon het inderdaad niet mis gaan... en niet te vergeten Andy Garcia ! deze film heb ik al minstens 5 keer gezien en ik blijf ernaar kijken met veel plezier! 4,5*
Jorick
Idd een erg goede misdaadfilm.
Mijn stem uiteindelijk verhoogd naar 4*.
Ach ja, mijn tweede misdaadfilm van DePalma en hoewel dit niet zo ernstig over de top schiet als Scarface is dit toch ook weer heel duidelijk een soort van stripverhaal. Niemand is echt menselijk in het script. Iedereen is behoorlijk karikaturaal.
Vooral Connery en DeNiro stralen uit dat ze enorm veel lol hebben in hun rol. Costner en Garcia spelen hun rollen veel ingetogener en lijken liever in een realistischer film te zitten. Die manier van benaderen botst soms een beetje.
Het is allemaal best redelijk te kijken, maar ik raakte mijn echte interesse toch ergens halverwege kwijt, om vervolgens nog eens op te veren tijdens de trappenscene. DePalma heeft nogal eens de neiging om vooruit te wijzen in zijn regie en dat komt de spanning niet altijd ten goede. Bijvoorbeeld in de scene in de lift, je ziet een close up van Drago en dan kun je de komende minuten al uittekenen. Zulke dingen vind ik een beetje jammer. De nadruk komt dan nogal te liggen op de vrolijke onzin. Maar daarvoor is het allemaal weer niet vrolijk en onzinnig genoeg.
Een niet onaardige maffiastrip. Meer zie ik er echt niet in. De cast en Brian hebben waarschijnlijk meer lol beleefd aan het maken dan ik aan het kijken.
Goodfella_90
fantastische film!
heb hier echt van genoten, top acteurs top verhaal, leuke muziek erachter
ik snap niet dat dit niet wat hoger in de top250 staat, maar goed... je kunt niet alles hebben
5* plus een plaats in mijn top 10
Quentin
Aardige film, maar De Palma stelt me toch teleur, had wat meer verwacht van deze film. 3*
Poisonthewell
Meh niks bijzonders. Waarom deze film nou in de top 250 staat snap ik echt niet. 2,5*
Mischa
De Palma regisseert nieuwe Untouchables
LOS ANGELES - Brian de Palma heeft getekend voor de regie van de film 'Untouchables: Capone Rising'. Deze nieuwe film over maffiabaas Al Capone toont wat er voorafging aan de inhoud van de bioscoophit The Untouchables uit 1987.
Daarin stond vooral de val van Capone centraal. Ditmaal gaat het verhaal over de opkomst van de beruchte gangster, aldus het Amerikaanse Daily Variety.
Goodfella_90
De Palma regisseert nieuwe Untouchables
Weet je misschien ook iets over welke acteurs hierin zullen spelen?
JoeCabot
Op imdb staat: directed by Antoine Fuqua, De Palma is trouwens nergens te vinden...
Imdb is gewoon nog niet up-to-date.
"De Palma regisseur vervolg Untouchables Brian de Palma zal het vervolg op The Untouchables regisseren. Hij verzorgde ook de regie van het orinineel. Eerder werd bekendgemaakt dat Antoine Fuqua de leiding op zich zou nemen."
bron: NOS teletekst 404
- 2081 stemmen
Wat een rare zin. Of zit er ook een titel in verwerkt, dat het dus zo wordt?:
De Palma regisseur vervolgt Untouchables
Brian de Palma zal het vervolg op The Untouchables regisseren...
Anatolia
Dat is het kopje. In het kopje van berichten laat men vaak lidwoorden, persoonsvormen en voorzetsels weg. Als in:
Concurrent ABN Amro stap dichterbij overname Antonveneta
Vervolg = zelfst. nmw en geen werkwoord.
En om het nog duidelijker te maken, grammaticaal perfect ziet het er zo uit:
De Palma [is de] regisseur [van het] vervolg [op] Untouchables
- 2081 stemmen
Maar dan hoort het wel vervolg[t] te zijn, met een t. In het bericht van kapp staat vervolg. (ik kon het trouwens niet meer vinden op teletekst)
Dus de kop zou dan toch moeten zijn:
Regisseur De Palma vervolgt Untouchables
cornelis
Neen, U96, want het is in onderhavige zin niet de persoonsvorm, maar een zelfstandig naamwoord.
"Van Welden nieuwe directeur Moviemeter BV"
- 2081 stemmen
Aaaah, ik snap het eindelijk. *krijgt een kleur*
Ik weet wel dat ze nieuwskopjes altijd zo beknopt mogelijk doen, maar ik kon gewoon de link hierin niet zo 1-2-3 leggen, erg stom.
Maar toch bedankt voor de uitleg Anatiolio en cornelis.
Anatolia
JoeCabot
Toch vind ik dat de komplete ontmaskering van Capone wel wat langer had mogen duren. Het ging mij wat te snel met die ondekte omkoperijen en boekhoudzaken. Vond ik wel een beetje matig. Ik had ook wel graag willen weten wat er allemaal is gebeurd na dit hele verhaal. Zou mooi zijn als dat in tekstvorm aan het einde van de film geplakt zou zijn. (voor de mensen die weinig weten over Capone)
Is hij niet naar Alcatraz voor een paar jaar gestuurd?
lizard
Klasieker heel goed spel van Costner De Niro en Connery
Plama op dreef.
(moet hem toch eens terug kijken op dvd)
4,0
kelly79
Prachtige film, sfeervolle muziek en mooi acteer werk van Costner, De Niro, Connery en Garcia.....een must see voor de gangster liefhebber....
JP
mmm, was dit hem nou? Keek prima weg, maar als ik er over na denk stelde het verhaal niet heel veel voor. Muziek was aardig (denk: Morricone, la Piovra), maar de film zelf had over het algemeen weinig spanning en was vaak voorspelbaar. De Niro vond ik voor de verandering eens niet heel spectaculair. Sufste scene: kinderwagen.
Wat was ik overigens blij dat die irritant suffe, blije accountant in de lift door z'n hoofd werd geschoten zeg. Hij was duidelijk aanwezig voor de vrolijke noot, maar werkte mij behoorlijk op de zenuwen...
Verder prima vermaakt, maar hij komt niet in m'n collectie maffia hoogstandjes. (Goodfellas, Miller's Crossing, GF1&2, etc)... 3,5
elvisch
In eerste instantie vond ik dit een goede film maar toen ik hem vrij recentelijk terugzag was ik toch enigszins teleurgesteld. Dit is zo'n film die helaas de tand des tijd niet ongeschonden heeft doorstaan. De film is qua verhaal oppervlakkig en te simpel. Ook het acteerwerk is wat mij betreft onder de maat. Zelfs Sean Connery, die een Oscar voor zijn aandeel won, stelde mij teleur. Wie mij niet teleurstelde was Robert De Niro, die een goede Al Capone neerzet. Wel mooie beelden van regisseur Brian DePalma.
BOND31
Simpel en oppervlakkig, maar net als Quido ergens zegt, heeft dat ook weer zijn charme. Vond m iets minder dan Scarface, maar niettemin een topper, en een welverdiende Oscar voor Sean Connery. Robert de Niro geeft weer eens een nummertje geniaal acteren weg als Al Capone. De muziek van Morricone is overigens ook schitterend!

Klassieke gangsterfilm 'The Untouchables' met Robert De Niro zaterdag te zien op televisie

Geprezen gangsterfilm 'The Untouchables' met Robert De Niro morgenavond op televisie

The Godfather

Scarface
Misdaad / Drama, 1983

Goodfellas
Misdaad / Drama, 1990
chicago, illinoisprohibition eragangsterbaseball batwhite suit al caponetough coptreasury agentuntouchabletax evasionjury tampering jaren 30