Genre: Western / Thriller
Geregisseerd door: Clint Eastwood
Met onder meer: Clint Eastwood, Verna Bloom en Marianna Hill
Plot High Plains Drifter
"Welcome to Hell."
Een vreemdeling rijdt vanuit de hete woestijn een klein stadje in het Wilde Westen binnen. De mensen zijn bang voor hem en 3 mannen proberen hem te doden, maar zijn niet succesvol. Hij besluit toch maar te blijven en huurt een kamer. Ondertussen is een groep outlaws onderweg om wraak te nemen op de sheriff. De vreemdeling besluit de mensen te helpen om deze outlaws te bestrijden.
The Stranger
Mordecai
Stacey Bridges
Bill Borders
Tonyvdb
Fijne western van en met Clint Eastwood.
Zeer mysterieus, spookachtig zelfs.
**** 4 op 5 ****
Tony
FisherKing
Zeer goede western met Clint Eastwood en ook door hem geregisseerd !
- 2070 stemmen
Geweldige film met een origineel verhaal, en Clint Eastwood is weer op zijn best!3,5
De Knip
Vraagje: Is dit die film, waar het dorpje op het laatst rood geschilderd wordt?
- 2070 stemmen
Heb deze film 4 keer gezien, maar van dat rode kan ik me niets herinneren, maar het zou toch kunnen, De Knip.
Tonyvdb
4 keer High Plains Drifter zien en vergeten dat het stadje rood geschilderd wordt is als 4 keer naar Das Boot kijken en vergeten dat het met een duikboot is.
- 2070 stemmen
Ehm, niet grappig, maar een vreemde opmerking.
Trouwens, het was meer dan 5 jaar geleden dat ik deze western heb gekeken (daarom ga ik vanavond weer kijken). En Das Boot heb ik ongeveer 20 keer gezien, en ik weet meer van die film en het boek af dan wie dan ook hier, dus ik KAN niet vergeten dat het om een duikboot gaat.
De Knip
Thanks Tony! U-96 ik moest wel ff lachen, niet zo serieus nemen joh
- 2070 stemmen
Ik sta erom bekend dat ik overal op inkhak, maar waarom moest je dan zo lachen? Ik kom alleen maar te verdedigen tegen de opmerking van Tonyvdb....
Tonyvdb
het was maar een grapje, U96, maar toch vind ik het een beetje vreemd dat je dat vergeten bent, ondanks het feit dat je maar liefst vier keer die film hebt gezien ...
- 2070 stemmen
Ja, maar dat komt omdat het meer dan 4 jaar geleden was dat ik High plains Drifter heb gezien. Doe voortaan een
ofzo bij je bericht als je het als grapje bedoeld, en zeik VOORAL Das Boot niet af.
Tonyvdb
en zeik VOORAL Das Boot niet af.
kijk maar 'ns naar mijn TOP10
kijk maar 'ns naar mijn TOP10
Ja, dat weet ik allang, maar ik deed toch een
dat inhoud dat ik het niet negatief bedoel. Waarom zou ik negatief doen tegen iemand die Das Boot in zijn top 10 heeft staan?
Heb deze film 4 keer gezien, maar van dat rode kan ik me niets herinnerenP
HUH?!!!!
HUH?!!!!
Als in: hoe kun je zoiets vergeten?!
- 2070 stemmen
Als in: hoe kun je zoiets vergeten?!
Het was 4 jaar geleden dat ik deze zag, en ik zag ook trouwens helemaal geen nut in het compleet rood verven van een stadje.
blabla
- 2070 berichten
Dan heb je behoorlijk de essentie van deze film gemist.
MarkFish
Goeie, spannende en harde film met een goeie, in een vertrouwde rol spelende, Eastwood. Zit een leuke opbouw in de film en zoiets kun je inderdaad niet vergeten. Zeker niet als je hem vier keer gezien hebt. Maar goed, de discussie die daarop volgde is wel heel erg zielig. (misschien moet je de film nog een keer zien u-96).
- 2070 stemmen
(misschien moet je de film nog een keer zien u-96).
Ik heb hem al vier keer gezien...
Diesel
Gisternacht deze film herzien en ben tot de conclusie gekomen dat dit een groots meesterwerk is. Uiterst gewelddadige western met een extreem sinister sfeertje, prachtrol van Eastwood en heel veel onvergetelijke scènes. Een orgie aan mooie shots, interessante personages en een geweldige score. Heb dit pareltje duidelijk tekort gedaan met 4* want vijf dikke sterren is wat het verdiend. Clint rulez.
pascal83
Goede western, met een (altijd) uitstekende Eastwood en een bijzonder dreigende sfeer. Vond sommige overige karakters wel uit de toon vallen (muv vd. grappige dwerg), met name de drie klungelige bandieten vond ik nogal ongeloofwaardig als drie harde criminelen ... en ja deze film is toch helaas geen Leone. Desondanks wel vermakelijk: 3.5*
Diesel
deze film is toch helaas geen Leone.
Dat betekend net als bij een Leone; kwaliteit gegarandeerd. Dit is eentje die zich kan meten met het aller beste werk van Sergio Leone.
Ik heb hem al vier keer gezien...
Blijkbaar toch niet vaak genoeg. Je mist zo hét belangrijkste punt uit de film.
Zag hem vandaag voor de eerste keer (en ik begreep hem gelijk...) en heb erg genoten. De western schuift weer enkele plaatsen op in mijn favoriete genre's lijstje (als ik die had).
Pacino88
Dit is weer een goeie western met Clint Eastwood,dit kan je aan hem toevertrouwen.Wel hebben we het verhaal al vaker gezien,maar dat doet er verder weinig toe,het verhaal was gewoon ok en Eastwood was weer goed.Voor mij de eerste keer dat ik Eastwood in een verkrachting scene zag.
Ook vond ik de laatste opmerking raar:
midget: i still dont know your name
Eastwood: yes you do.
deze geef ik 3,5 sterren,doet niets onder voor Pale Rider en the outlaw josey wales.
PS: raar, die tekst met kleine letters,daar heb ik spoilers over gedaan,maar zie je kleine letters.
Ook vond ik de laatste opmerking raar:
midget: i still dont know your name
Eastwood: yes you do.
Gewoon herzien die handel, dan kom je er zelf wel achter..

Westernthriller 'High Plains Drifter' met Clint Eastwood is binnenkort te streamen op Netflix

Ook deze goed beoordeelde films verdwijnen binnenkort uit het Netflix-aanbod

Per Qualche Dollaro in Più
Western, 1965