Genre: Thriller / Drama
Met onder meer: Jan Decleir, Jeroen Krabbé en Astrid Joosten
Gesproken taal: Nederlands
Releasedatum: 3 februari 2005
Plot Off Screen
Off Screen vertelt het fictieve verhaal van wat voorafging aan de gijzeling in de Rembrandt Toren. Door de bizarre vriendschap met een topman uit het bedrijfsleven (Jeroen Krabbé) krijgt buschauffeur John Voerman (Jan Decleir) het gevoel dat er eindelijk iemand is die hem begrijpt. Iemand die ook ziet dat er geheime boodschappen via breedbeeldtelevisies naar de wereld worden uitgestraald om mensen te beïnvloeden en manipuleren. Maar op het moment dat John naar buiten wil treden met zijn ontdekkingen, lijkt alle informatie zich tegen hem te keren en eindigt het verhaal in een tragisch drama.
Gerard Wesselinck
Anna Voerman
Elly Voerman
Paul Kruiswijck
Webby
Poster ziet er erg goed uit! En past idd goed bij de film... die zwarte balken doen het gewoon
feanaro surion
Is er trouwens een officiele site(trailer en dergelijke)?
Nog niet. Houd http://www.offscreendefilm.nl in de gaten.
fiatlux
Wel mooi eigenlijk, die poster....
Ben benieuwd naar de film; was destijds erg onder de indruk van 'van God Los'.
Goodfella
Vanochtend de film gezien die op een aantal geluidstechnische dingen na wél volledig af is. In de screeningruimte was daar echter nagenoeg niets van te merken, dus mag ik lekker oordelen en stemmen enzo
Vind 't een prima film. Superrol van Decleir die de motivaties van z'n personage perfect vorm heeft. Ongetwijfeld het resultaat van het goed uitgedachte en sterk gedoseerde scenario. Goed werk Hugo. Aantal obligate scènes tussendoor (dat gesprek bij het vuur, Decleir die in de regen recht omhoog de camera inkijkt, geheimzinnige Philipsruimtes... man, het lijkt The X-Files wel) doen echter wat geforceerd aan, maar uiteindelijk valt alles tijdens de climax mooi in elkaar. Of...
(en dat ambigue is juist zo sterk!)
Nog even m'n complimenten voor de targetshooting met Astrid Joosten. Heerlijk bizar en onwerkelijk moment.
Ergens tussen de 3,5 en 4 sterren. Sterk.
Goodfella
Hey Cor, niet je posts weghalen hè!
Anywhu, de persmevrouw van IF wist me te vertellen dat er dus alleen nog wat aan het geluid geknutseld moest worden, that's all.
Maar als er nog geen versie met de definitieve muziek is haal dan ajb dat vreselijke nummer van Liesbeth List uit de begin- en eindcredits. Dé kans op 4 sterren
Webby
Was het een andere versie al die een tijd terug in 't Hoogt is gedraait? Die heb ik namelijk gezien en toen moch ik nog niet stemmen...
hugohei
Er zijn sinds Het Hoogt nogal wat dingen veranderd (verbeterd). Echt een verschil. Ik zag de laatste versie gisteren, bij A-Film.
Goodfella
Ah, interessant. Wat hielden die laatste aanpassingen zoal in? (denk aan de spoilers
Webby
De 'Lets make things better' grap is zeker gesneuveld?
Philips heeft nu '’Sense and Simplicity’.
hugohei
2002, op 11 maart - precies een half jaar na...
De grap zit er nog in. Maar ik wil hier niet ingaan op allerlei details... daar zie ik het nut niet van in. Op twee, drie mensen na begrijpt niemand er iets van.
fiatlux
Voor een enthousiast relaas na het zien van 'Offscreen' zie de recensies voor januari 2005 op www.filmkrant.nl
cornelis
Link naar artikel over Fantastisch Realisme en de recensie:
"Het knappe aan Off screen is de manier waarop het klassieke gegeven van de twee tegenpolen is opgehangen aan de actualiteit en tegelijkertijd fantastisch is gemaakt."
en
"Off screen is niet alleen een spannend gijzelingsdrama, maar ook een mooi tragisch portret van een Amsterdamse buschauffeur die steeds dieper wegzakt in het moeras van de eenzaamheid, en intussen blijft wegdromen bij Astrid Joosten."
Preview is iets minder lovend:
"Decleir maakt de tragiek van de vereenzaamde Voerman knap
invoelbaar, maar als thriller is Off Screen een stuk minder overtuigend."
en
"(...)het is toch vooral aan de
enorme On Screen uitstraling van Jan Decleir te danken dat Off Screen zo
lang de moeite waard blijft."
feanaro surion
En de site eindelijk online:
Blijkt toch niet zo veel inhoud te hebben:p , had alleen de beginpagina nog bekeken en dacht dat het echt een site was, maar het is alleen een intro plaatje:p ...
Erg goede trailer vind ik trouwens, en ga dan ook gelijk naar de bios als hij uitkomt. Maar hij zou toch eerder uitkomen dan de 27ste?...
Ja ik had de datum al op 10 februari gezet, maar blijkbaar heeft Henk dat weer teruggezet op de oude datum.
De NFC lijst is niet altijd up-to-date.
fiatlux
Toch weer saai zo'n site.
Wel mooie stills
en mooie woorden in de production notes...
ankew
De muziek werd geschreven door Daniel Bal en de titelsong door Wim De Wilde.

Spaanse Netflix-film '100 Metros' doet het ontzettend goed: 'IJzersterk drama'

Nog niet gezien? 'Escape at Dannemora' kijk je nu gewoon op SkyShowtime