Terminator 3: Rise of the Machines (2003)
Genre: Actie / Sciencefiction
Verenigde Staten / Duitsland / Verenigd Koninkrijk
Geregisseerd door: Jonathan Mostow
Met onder meer: Arnold Schwarzenegger, Nick Stahl en Kristanna Loken
Releasedatum: 24 juli 2003
Plot Terminator 3: Rise of the Machines
"The Machines Will Rise."
Ruim tien jaar nadat John Connor erin geslaagd is om de gevreesde Judgment Day te voorkomen, leeft hij helemaal afgesloten van de maatschappij en probeert hij zo weinig mogelijk gebruik te maken van eender welke machine. Ondanks dat hij niet verwacht dat het ooit nog tot een oorlog zal komen, is John nog steeds erg ongerust. En terecht. Op een dag arriveren er namelijk opnieuw twee Terminator's: een T-101 die John moet beschermen, en een nieuw prototype om hem te vernietigen: de T-X, een beeldschone en technisch perfecte vrouwelijke robot. De T-101 vertelt hem dat de dag des oordeels niet voorkomen kan worden, en dat John de Apocalyps gewoon een paar jaar heeft uitgesteld. Het is aan John om in een race tegen de klok te voorkomen dat Skynet alsnog een eind maakt aan de mensheid en diens beschaving.
- Trailer (YouTube)
- Spoilertopic
- Terminator 3: Rise of the Machines (MusicMeter)
- Game (GamesMeter)
Cop - Westside Street
Scott Petersen
Betsy
TomRayder
geen tv aangehad. Welke film?
geen tv aangehad. Welke film?
TomRayder
Deel 4..oh die film waarin je voortdurend de gedeeltes, waarin Bale aan het woord is, harder moeten zetten. Had dit ook met de laatste 2 Batman films. Ik overweeg een nieuwe tv te kopen....
schram101
Opnieuw een fijne herziening, deze derde uit de reeks. Bij dit deel waren er de minste herinneringen overgebleven dus veel van de film voelde op de een of andere manier aan als nieuw.
In tegenstelling tot de films van James Cameron kiest Rise of the Machines voor een female villain. Een opmerkelijke keuze, nadat Schwarzenegger en Patrick stuk voor stuk wereldprestaties hadden geleverd en hun characters tot iconen van de filmgeschiedenis maakten. Toch doet Loken het zeker niet onaardig. Sterker nog, we zien een vrij aardige rol van haar kant. Ze haalt het dan wel niet bij de T-1000 en de T-800 maar haar versie van de T-X mag er 'ondanks' haar knappe koppie zeker zijn.
Stahl is helaas vrij matig. Met Furlong nog vers in het geheugen verlangen we al snel terug naar de jonge John Connor. Ook zijn liefje was niet bijzonder overtuigend. Uberhaupt was dat subplotje (ondanks dat het een vrij grote rol had) niet zo interessant. Gelukkig is Arnold wel cool als vertrouwd in de Terminator reeks.
Mede door het succes van de eerste delen had Mostow een heel behoorlijk budget en dat is er wel aan af te zien. Cinematografisch schotelt Mostow ons namelijk een heel aardige film voor. Op dat gebied boet de film niet eens zoveel aan kracht in ondanks de afwezigheid van Cameron.
Rise of the Machines mist de bruutheid en spanning van het eerste deel en kan de veelzijdigheid van het complete Judgement Day ook niet evenaren. Natuurlijk is dat geen schande, maar het is wel jammer.
Sergio Leone
Nogal saai.
Met dit derde deel doet men het tweede deel nog eens lichtjes over. Men trekt nu iets meer de kaart van de humor - iets wat wel werkt -, maar verder heb ik me best verveeld. Naast het domme drama zit de film vol met actie gepropt en dan blijf ik toch op m'n honger zitten tijdens de zoveelste achtervolging die tot in den treure toe blijft duren.
Arnold Schwarzenegger doet uiteraard waar hij goed in is en dat is een karikatuur van zichzelf neerzetten. Zeker zijn twee intro's zijn zeer geslaagd. Met Nick Stahl - die me continu aan Hans Teeuwen deed denken - en Claire Danes heeft hij evenwel twee uiterst irritante blokken-aan-z'n-been.
Kristanna Loken is wellicht het beste wat men had kunnen doen als kopie van de slechterik uit deeltje 2.
De sfeer van deel 1 en 2 heb ik hier niet echt gemist. Rise Of The Machines mist vanzelfsprekend een zekere charme - de lading lelijke CGI helpt daar ook niet echt aan mee - en na bijna twee uur film is men even ver als aan het begin van de film.
Op naar de volgende.
2,5
DarkElement
Beste cast, verhaal, trucage en sfeer van de drie.
Hoogtepuntje: de vechtrobots die gretig instructies opzuigen van Terminatrix, hun moeder en dochter..robo-erotisch.
Hopelijk is dit een grap, anders moet je deel 1+2 even opnieuw kijken en dan met name deel 2.
John Barry
Wat is de beste beschrijving voor Terminator 3: Rise of the Machines ? simpel! Actie, actie en nog eens actie!!!!! We krijgen zoveel actie dat je er moe van wordt.
De actie scènes zijn dan wel weer ontzettend spectaculair. We krijgen een paar goede actie scènes te zien. Maar in deze film krijgen een waar bombardement van actie scènes, je krijgt als kijker nauwelijks rust. Hoe goed de actie scènes ook zijn. Op deze manier word je ze ook zat. Dit is dan ook mijn voornaamste kritiek punt op Terminator 3: Rise of the Machines. We krijgen een achtbaan rit met te veel loopings voorgeschoteld waardoor je uiteindelijk misselijk uit het karretje stapt. We krijgen als kijker veelte weinig rust in deze film. De film begint wel rustig maar na de eerste actie scene heb je bijna geen rust momenten in de film waar je op adem kan komen. Dit vond ik jammer.
Gelukkig is de actie die we in deze film voorgeschoteld krijgen goed. We krijgen een paar goede achtervolgingen te zien. Leuk stukje dat die politie auto,s door de slechte Terminator werden bestuurd. De beste actie scene van de film wat mij betreft De actie zelf zit dus goed in elkaar. Af en toe is het toch nog wel te veel geschiet en explosies maar vergeleken met de voorgaande delen stoorde ik mij hier veel minder aan. We krijgen in deze film goede actie voorgeschoteld, alleen is dus de hoeveelheid actie in deze film te veel.
Het acteer werk is wisselend. Arnold Schwarzenegger doet het weer goed. Op hem geen kritiek. Kristanna Loken als de vrouwelijke slechte Terminator is ook goed opdreef Kristanna . Het gevecht aan het eind van de film tussen de goede mannelijke Terminator en de slechte vrouwelijke Terminator vond ik erg goed. We krijgen een goed gevecht voorgeschoteld. Claire Danes als Kate Brewster acteert dan weer niet zo goed. Zij dreunt haar teksten op maar acteren is het in de meeste scènes niet te noemen. Nick Stahl als John Connor acteert redelijk, maar daar is ook alles mee gezegd. Nick Stahl acteert op de automatische piloot.
De muziek in deze film is redelijk . De muziek in de vorige Terminators films vond ik bagger , maar gelukkig hebben we voor Terminator 3 een andere componist en is de muziek aanmerkelijk beter. De special effects in deze film zijn goed.
Tussen al de actie is ook wel een verhaal te ontdekken en dit verhaal is leuk bedacht. Natuurlijk is het wel weer veel een herhalingsoefening . Alweer krijgen we te maken met een slachtoffer die door iemand beschermt word tegen iemand anders die hem wilt vermoorden. Maar de herhaling stoort niet. Ik wil niet beweren dat we naar een realistische film hebben gekeken maar ergens is het gegeven van een computer die alles overneemt toch wel iets om over na te denken. Technische ontwikkelingen zijn mooi en nuttig, maar kunnen zich ook tegen ons keren. Dat zien we nu al gebeuren dat we op het internet nauwelijks privacy lijken te hebben. De boodschap achter deze film is dat er niet alleen positieve kanten zitten aan de technologische ontwikkelingen. We moeten met zijn allen goed blijven nadenken dat we niet te ver gaan met de technologische uitvindingen.
De film heeft nu niet bepaald een happy end. Al moet ik zeggen dat het ook wel eens afwisellend is om een film te zien die niet goed afloopt. Aan het eind van de film zie je van een afstand hoe de wereld word vernietigt. Ik had daarvan niet meer willen zien. Ik had niet willen zien dat bijvoorbeeld Parijs door een atoombom wordt vernietigt. Dat voegt volgens mij niet zo veel toe. Ik vond het einde eigenlijk wel goed zo.
Al met al is Terminator 3: Rise of the Machines waar actie festijn. Het tempo van de film ligt erg hoog waardoor je als kijker nauwelijks rust word gegund. We krijgen een overdaad aan actie scènes. Maar de actie scènes zelf zitten over het algemeen wel goed in elkaar. Deze film is dan ook wel zeker leuk om een keer gezien te hebben, maar deze film is niet bijster goed.
2,5 ster voor deze film.
arno74
Ooit gezien in de bioscoop en nu op TV. Derde deel die absoluut niet delen 1 en 2 kan overtreffen. Het sfeervolle en meeslepende dat die delen hadden is hier weg, ook is natuurlijk Linda Hamilton en haar personage Sarah Connor een groot gemis in dit derde deel. Daardoor blijft hier van Terminator alleen maar een magere blockbuster over. Ik handhaaf de 2,5* die ik bij de eerste kijkbeurt aan de film gaf.
B-200
Van de makers van de Scary Movie reeks. De grappen waren hier nog slechter.
wood23
Deze film is uiteraard lang niet zo goed als de eerste 2 maar ondanks de afwezigheid van James Cameron,heb ik zeer genoten van deze film.
Alleen die scene met die doodskist op zijn arm sloeg naar mijn idee nergens op maar goed.
De actiescenes zijn weer erg spectaculair en zitten goed in elkaar.
Al met al zeer vermakelijk.
HNCX700
Die achtervolging scene, (hoogwerker / brandweerauto) in het begin, was om door een ringetje te halen, net zoals, tight bitch, in d'r spannende rode pakje, Kristanna Loken, niet alleen een hoog demolition gehalte maar ook vol (droge)humor, en die doodkist op Arnie z'n schouder scene
Elineloves
Ik had gehoord dat doet "het minste deel" zou zijn maar dat viel reuze mee. Ik heb me goed vermaakt. De personages waren prima, de strijd tussen Arnie en Kristianna was ook geinig, en Nick deed het ook niet slecht. Het verhaal an sich was wederom niks bijzonders maar ik zat er wel lekker in. Ik kan wel zeggen dat ik Arnie steeds meer ga waarderen, en dat ik zeker meer wil zien van hem. Die man heeft iets waar ik van hou, als ik hem zie krijg ik al een lach op mijn gezicht. Zijn droge humor is ook absoluut een dikke plus.
Positief verrast
tattoobob
Niet een van de beste uit de Terminator reeks...maar wel supervermakelijk.
Tis natuurlijk ook niet makkelijk om de eerste twee te overtreffen....misschien dat dat in het vijfde deel gaat lukken!!!!?
Verder leuke actie film met arnie terug als The Terminator...natuurlijk zijn enige echte alter ego!!!
rcuppen79
Laat vervolg op Terminator 2 uit 1991. Het uitstel hiervan was mede te danken aan het faillissement van studio Carolco, die de rechten bezat van de Terminator-franchise, en het jarenlange getouwtrek tussen James Cameron en filmstudio’s over een eventueel derde deel van de populaire filmreeks. Dit laatste resulteerde in het feit dat James Cameron zijn handen van het project aftrok en niets met de film te maken had. En dat is ook meteen het grote minpunt van deze film, want Cameron’s creativiteit (met name op het gebied van SFX) wordt hier node gemist.
Terminator 3 biedt eigenlijk geen enkele nieuwigheid ten opzichte van de eerste twee Terminator films. De actiescènes hebben we allemaal al een keer eerder (en beter) gezien in Terminator 2, en daar waar de T-1000 een uitstekende schurk was, steekt de Terminatrix hier maar schril tegen af. Kristanna Loken is een beeldschone dame, maar als schurk weet ze niet te imponeren. Ook de rest van de cast vond ik tegenvallen. Arnold Schwarzenegger is niet langer de kille moordmachine uit de eerste twee films, maar eerder een komische sidekick. Wegens een drugsverslaving keerde de jonge acteur Edward Furlong niet terug in z’n rol als John Connor. Hij werd vervangen door Nick Stahl. Zijn vertolking verschilt nogal van die van Furlong. Daar waar Furlong in Terminator 2 een zelfverzekerde jongen met een ‘attitude’ speelde, is Stahl als John Connor een onzekere en vaak bange jongeman. Claire Danes werkte mij vooral op de zenuwen als de ietwat hysterische Katherine Brewster.
Deel 1 en 2 vond ik beiden topfilms. Jarenlang had ik dan ook reikhalzend uitgekeken naar dit derde deel, maar dit stelde mij danig teleur. Dit derde deel voegt dan ook bitter weinig toe aan de voorgaande films.
jerry r
De actiescenes zijn erg spectaculair maar de film is zeker niet beter dan deel 1+2.
zeer vermakelijke film maar Nick Stahl is maar een matige john conner
El ralpho
Overal waar té voor staat…
Overal waar te voor staat is niet goed, behalve tevreden zij mijn moeder vroeger altijd. Ook voor dit voorlopig laatste derde deel ten tijde dat deze uitkwam in 2003, geldt dit. Dit derde deel begint heel erg lekker, door niet te veel poespas te besteden aan een verhaal wat we inmiddels toch al kennen maar besluit meteen je huiskamer in te knallen.
Dit levert heerlijke scene’s op zoals onze Oostenrijkse eik op een kraanwagen, en een shootout op het kerkhof. Ook de rol van Kristanna Loken als T-X is heerlijk, en wat mij betreft (nog steeds) de meest vermakelijke moordmachine om naar te kijken. (Dit heeft geheel niks met haar looks te maken natuurlijk
) ook bevat de film de nodige humor en zelfspot wat vele voor het hoofd zal stoten, maar wat ook aangeeft dat de regisseur hier een andere weg in probeerde te slaan. Wat mij betreft een zet die allesbehalve storend is.
Wat wel storend wordt is het verloop van het verhaal, want dit derde deel wordt hoe langer hoe vervelender en de effecten worden naar zijn finale toe ook veel te overdadig toegepast. Zodra het script de film meer en meer in de steek laat begonnen ook andere zaken mij te storen. Zo is Nick Stahl geen Edward Furlong, is het ontbreken van Linda Hamilton een waar gemis en voelt het personage van Claire Danes er ook maar een beetje aan de haren getrokken bij.
De showdowns tussen Kristanna Loken en Schwarzenegger zijn niet bevredigend genoeg en doen sterk onder voor die in het tweede deel. Het einde voelt een beetje gezapig en overbeladen aan en werd overigens ook veel te snel en afgeraffeld verteld. Een hoog tempo behouden is goed, maar te weinig aandacht besteden aan het verloop van je verhaal is wat mij betreft een behoorlijke misstap waarvan hier overduidelijk sprake is. Veruit het minste deel uit de reeks, en hoewel dit derde deel er alsnog met een nette 3* vandoor gaat merk je wel op dat deze sterk onder doet voor zijn voorgangers.
Benieuwd hoe Genysis het straks gaat doen want hoewel ik enthousiast ben over de trailer, stoor ik me nu alweer aan het feit dat John Connor en in dit geval ook Sarah Connor voor de honderdste maal vervangen worden. Dan kan ik nog een enorm voorstander van Emilia Clarke zijn, na Salvation waarbij er ook al gekozen werd voor een wisseling van de wacht had van mij de situatie wel wat stabieler mogen blijven. Het is ook vandaar dat ik er voor kies om de herziening van Salvation (voorlopig) over te slaan, en ook omdat dit voor mij altijd een beetje als het buitenbeentje van de reeks gevoeld heeft. Natuurlijk ook vanwege het grotendeels ontbreken van Schwarzenegger die gewoon bij deze films hoort. Die was er in dit deel dus gelukkig wel gewoon bij, dus ook hier kon onze actieheld de nodige foute quotes eruit blijven smijten. en deze vervelen, juist misschien omdat ze ook zo lekker fout zijn, tot op de dag van vandaag nog nooit.
stemvantwente
Kan lang niet tippen aan deel 2 maar vond hem zeker de moeite waard om te kijken.
filmoloog
Dé slechtste Terminator film van de serie met een acteur die net zo goed een eend had kunnen spelen, kwaak kwaak.
Schwarzenegger is ook erg matig in deze film en Kristanna Loken nog matiger.
Vervelend slechte film gewoon.
Vanavond op NET 5 The Proposal ! Veel leuker dan deze flut Terminator film.
Hasta la vista, baby's
Sint Antonius
Vond deze toch iets minder als het tweede deel, maar nog steeds goed te pruimen. Het plot zit goed in elkaar maar biedt weinig verrassingen en bovendien is de formule minder nieuw. De tweede film wordt een beetje dunnetjes overgedaan, maar met minder interessante en redelijk bordkartonnen personages (een interessante dynamiek zoals die tussen Sarah en John Conner in de Terminator II was hier afwezig). De actiescenes waren ongeveer van het niveau van het tweede deel (zeer goed vond ik overigensscène aan het begin van de film en de ontsnappingsscène met de doodskist).
yesplease
Deze vond ik juist erg goed, vooral de scenes met de kraanwagen en de doodskist. In het gedeelte met de kraanwagen zie ik hoeveel lol ze gehad moeten hebben om zoveel mogelijk stuk te maken. Het eindigt met een verhaal wat het volgende deel aankondigt. Dat is niet zo sterk.
des1
Niet zo goed als deel 1 en met name deel 2, maar toch niet onaardig. Het onevenwichtige zit 'm in de niet echt enge terminator en de kwinkslagen die er Schwarzenegger-eigen toch in moesten zitten. Het verhaal blijft samen met deel 2 toch van een ernstig voorspellende waarde: technologie die ons regelmatig boven het hoofd groeit is niet alleen een feit, maar in programma's als van de VPRO ("de volmaakte mens") wordt ook gewaarschuwd dat kunstmatige intelligentie een regelrecht gevaar voor het voortbestaan van de mensheid inhoudt. Pa van Claire Danes "Skynet took care of the virus"... John Connor: "Skynet IS the virus!" Triest einde, ongebruikelijk voor een Amerikaanse mean stream film.
xxERWINxx
Vandaag herbekeken! Goede film net zo goed als deel 2.
Veel actie en explosies in deze film, je verveelt je geen moment.
Filmkriebel
Minste van de Terminator films maar nog steeds goed. In het begin zag het er nogal onorigineel uit en vreesde ik de "repeat" modus van vorige films... wat het ook deels was. Alleen al de intro met Schwarzie die net als in Terminator 2 kleren jat in een ruige bar. De déjà vu's worden dan nog afgewerkt met een onverwachte humoristische twist. De actiescènes en FX waren erg spectaculair in vergelijking met de voorgangers... het is duidelijk dat we weer tien jaar verder zijn. Het script is duidelijk het zwak punt, maar de film chronologisch aan de vooravond van Judgment Day plaatsen vond ik een goede zet en het is vooral het laatste half uur dat de film zijn troeven uitspeelt. Het acteerwerk laat geen grote indruk na ook Schwarzie niet.
Alexander1900
Deze film is nogal een langdradige bedoening met een saai verhaal en dito dialogen. Het begin is nog goed te doen maar daarna... Het grote pluspunt is dat Arnold Schwarzenegger er in speelt anders had ik deze film waarschijnlijk op een onvoldoende gewaardeerd.
Deel 1 en 2 van de Terminator zijn duidelijk beter.
BobMovs
Vergeet de afgelopen films en zie dit als een nieuwe start anders ga je het niks vinden.
Maar als je deze film ziet als een nieuwe start is het toch al gouw 3 sterren waard. alleen al om Emilia Clarke
Tijdreizen als mens is science fiction, het klopt dus nooit. het verleden verandert de toekomst en andersom. een vicieuze cirkel als het ware.
blurp194
Beter dan ik me herinnerde.
Het verhaal is eigenlijk niet zo slecht, het klopt nog steeds net wel genoeg om een behoorlijk vervolg te zijn - hoewel T-X wel een beetje, ahem, uit de lucht komt vallen. En Kristanna Loken krijgt dan ook net wat te weinig ruimte om daar iets van te maken - ofwel iets echt emotieloos robotachtigs zoals Arnie in deel 1, of iets sinisters als Robert Patrick in deel 2. Zit er nu een beetje teveel tussen in, en voor mij werkt het niet echt. Knappe meid, dat zeker, maar daar weet de film maar weinig gebruik van te maken anders dan haar in een leren outfit te laten rondrennen. Had toch meer mee gekund.
Nick Stahl is het ook net niet. In de handen van een betere regisseur zou er misschien iets meer van het begin terecht gekomen zijn - er iets zijn overgekomen van de emoties van de jonge John Connor die zijn toekomst al voor zich uitgestippeld ziet en zich daar machteloos en depressief bij voelt.
De actiescenes zijn allemaal een beetje teveel groter en beter, maar ze missen ook wel iets - en meest voor de hand liggend is dat wel de hand van Cameron. En de schietrobots aan het einde vond ik eerlijk gezegd oerlelijk.
Het einde is dan wel weer erg goed, voor een Amerikaanse film ook best verrassend, maar ook een mooi contrast in het hele tijdsgegeven - van de normale boel op straat naar het high tech centrum, en dan terug in de ouwe troep. En tussendoor nog even een deeltjesversneller, hoe kom je er op. Mostow mag dan niet op hetzelfde plan zitten als Cameron, hij snapt er toch wel wat van. Jammer dat dat er bij de eerdere actiescenes dan net wat minder uitkomt.
Geen slechte film, eigenlijk, het is dat de eerdere delen zoveel beter waren waarom deze dan toch wat minder aanvoelt.
IH88
Helemaal mee eens. De actiescenes zijn dan wel goed gedaan. Arnie is weer in vorm en Kristanna Loken is prachtig. Ze zet ook een goede rol neer en weet zonder een woord te zeggen toch een bepaalde angst in te boezemen. Ik heb recent Genisys gezien en Jason Clarke mag als bad guy nog niet de schoenveters van Loken strikken. Stahl is wel erg vlak en komt niet uit de verf als John Connor. Ik zit te twijfelen tussen 3 of 3.5 sterren.... Ik geef dat halve sterretje voor Loken en een beetje voor Arnie

Terminator: Dark Fate
2019