• 9.378.272 stemmen

Met onder meer: Philip Seymour Hoffman, Lara Flynn Boyle en Dylan Baker

Gesproken taal: Engels en Russisch

Releasedatum: 19 augustus 1999

Plot Happiness

"Finding happiness can be a tragic comedy."

Todd Solondz toont droog-komisch de al te menselijke interacties van drie generaties van een familie. Centraal staan de drie zussen die inmiddels het huis uit zijn. De oudste is gelukkig getrouwd met een pedofiele psychiater die een oogje heeft op het vriendje van zijn 11-jarige zoon. De middelste is een geslaagd schrijfster die zichzelf als "nep" omschrijft omdat ze nooit echt verkracht is. De jongste van het stel krijgt te horen dat ze volgens moeder en oudere zussen altijd al gedoemd was te mislukken.

Joy Jordan

Billy Maplewood

avatar van Knisper

Knisper

FisherKing schreef:

Overheerst er bij jullie ook 't gevoel dat de film briljant begint maar langzaam lijkt dood te bloeden ?

Zo'n gevoel had ik wel ja. Vooral de openingsscene (misschien wel de beste van de film) is geweldig en daardoor was de film voor mij ook veelbelovend. Het probleem ligt er ook in dat niet alle verhaallijnen even interessant zijn, waardoor de aandacht voor de film in zijn geheel ook verslapt. Bovendien duurt de film te lang en in combinatie met sommige verhaallijnen die niet echt ergens heen lijken te gaan, wordt de belofte helaas niet ingelost.

avatar van Hando

Hando

Wouter schreef:

Nee.

Sterker nog, de film wordt steeds beter.

avatar van Mochizuki Rokuro

Mochizuki Rokuro

De eindscene van de film (omdat het de afronding van de epsioden uit de film is) suggereert dat de film zich concentreert op de familie met drie zussen. In dat licht is Philip Seymour Hoffman een te ver uitgewerkte bijfiguur en Lara Flynn Boyle een te slecht uitgewerkte hoofdpersoon. Misschien dat de onevenwichtigheid/verslapping in jouw ogen daardoor versterkt wordt?

De poster suggereert weer eerder Hoffman en Adams als de hoofdpersonen.

avatar van Knud Knudsen

Knud Knudsen

Geweldige inktzwarte film. Mooie acteerprestaties. De dialogen tussen vader en zoon zullen me voorlopig nog wel even bij blijven.

Knud Knudsen schreef:

De dialogen tussen vader en zoon zullen me voorlopig nog wel even bij blijven.4,5*

Toch vind ik die veelal ongeloofwaardig.

avatar van Phobophile

Phobophile

Deze film behoort absoluut tot mijn favorieten. Ik heb hem al meerdere malen gezien en zal 'm vast nog wel een paar keer gaan kijken. Hier past wat mij betreft slechts de hoogste beoordeling!

avatar van thomzi50

thomzi50

• 1991 berichten

Ook ik heb deze film nog maar eens gekeken, en het blijft een meesterwerkje. Sublieme scènes en vooral heerlijk cynisme. Precies mijn humor.

avatar van soom

soom

American Beauty en Happiness met elkaar vergelijken is mijns inziens appels en peren met elkaar vergelijken. Daar waar Mendes perfect een wrange toon weet te leggen en deze te houden, is Solondz meer bezig om een beetje luchtigere toon erin te houden. Daarom komt het niet half zo hard aan wat er met de hoofdpersonages gebeurt, krijg je geen echte feeling met hen. Het zijn karikaturen die nergens echt lijken te worden. Het enige goede aan deze film was toch wel Philip Seymour Hoffman. Maar misschien is het ook niet zo mijn soort humor en film.

soom schreef:

Luchtiger?

Bij American Beauty zit de humor meer in het drama, terwijl bij Happiness de humor veel meer uitgesproken is.

Men heeft American Beauty zelfs Happiness light genoemd.

Ik vind de humor in American Beauty juist meer uitgesproken.

Happiness vind ik een stuk bitterder en het behandelt ook zwaardere thema's.

Maar goed, de vergelijking van deze twee films ben ik ook wel een beetje beu. Ik vind ze beide goed.

kappeuter schreef:

Men heeft American Beauty zelfs Happiness light genoemd.

Ik vind de humor in American Beauty juist meer uitgesproken.

Happiness vind ik een stuk bitterder en het behandelt ook zwaardere thema's.

Deze twee worden vaak met elkaar vergeleken inderdaad. Vind ik niet terecht. American Beauty is veel ''vrolijker'' dan Happiness die veel serieuzer bij mij overkomt. Toch prefereer ik American Beauty boven deze....

avatar van Artifact

Artifact

Maar appels en peren is dan ook weer overdreven. Ik bedoel als je blijft nuanceren lijkt geen enkele film meer op elkaar. Een vergelijk houdt natuurlijk altijd ergens op. Ondanks dat ik Happiness nog niet heb gezien (ben er wel reuze benieuwt naar) kan ik wel begrijpen waar die vergelijking vandaan komt. Beide immers een drama met cynische ondertoon. Alleen dat al is een vergelijking waard. Niks meer dan logisch.

Leland Palmer

Daar heb je gelijk in....

avatar van niethie

niethie

na het aparte en originele maar iets wat tegenvallende welcome to the dollhouse die ik begin deze week zag heb ik gisternacht eindelijk eventjes het door vele als beste film en meesterwerk van regisseur solontz beschouwde happiness gezien.
En het bleek inderdaad een geweldige film te zijn, het idee achter de film heeft veel weg van films als american beauty, blue velvet en the ice storm maar deze film heeft net als die andere drie films zijn eigen originaliteit.
Heb al een tijdje geen film meer gezien waarin zulkje intense en mooie scenes zaten, zo goed geacteerd werd, steeds zo'n briljante sfeer aangehouden wordt en tegelijke tijd (meerdere) ontzettend boeiende verhalen vertelt worden.
Ook ontzettend mooi om te zien hoe je met werkelijk ieder persoon een soort band voelt en medelijk krijgt zelfs voor de pedofiele huisvader (of ben ik nou gestoord ??).
Daarnaast is de film ook nog ontzettend cynisch en kent vooral in het begin van de film een paar hilarische scenes (vooral de openingsscene).
Kortom een film waar ik lang naar uitgekeken heb en een hoop van verwacht had en deze verwachtingen werder dan ook allemaal vervult een erg mooie film die op een hoop vlakken aanslaat en een groot deel van de speelduur met open ogen naar mijn scherm heb zitten staren en geboeid heb zitten kijken. 4 sterren

avatar van i.Ron S.

i.Ron S.

Zit wel goed in elkaar en blijft vrij luchtig ondanks dat er wel wat "zware" onderwerpen in zitten. Het blijf goed te volgen, vrij traag, maar ik vond het geen aangename film en dat had ik bij american beauty bvb. wel.

Ik denk dat de personages van American Beauty minder extreem waren dan deze, hier is het moeilijker om je in te leven.

3,5/5

avatar van Inland Rabbit

Inland Rabbit

Vandaag aangeschaft. Ik had verwacht dat ie na een 2e kijkbeurt een halfje zou stijgen in mn waardering, maar voorlopig laat ik hem even zo staan. Twijfelgeval.

Ik hou absoluut van de opzet van de film. De kijk in het leven van alle personages en hun zielige/zieke bezigheden. Erg grappig, al heb ik zat mensen gehoord die achteraf niet beseft hadden naar een toch komisch bedoelde film gekeken te hebben. Het is wat mij betreft vrij duidelijk dat we hier om mogen lachen, maar de film heeft wel een vermomming zeg maar, want alles word wel erg serieus gebracht.

Goeie film dus, waar ik zoals gezegd ook deze keer weer erg om heb kunnen lachen. Echter verliep het soms wel wat traag, soms was dat de kracht van de film, maar soms kon het wat sneller.

Maar eens op zoek naar meer van deze regisseur, want zijn 'humor' bevalt me wel.

avatar van darkjaap

darkjaap

volgende week op ned2 alleen wel erg laat.. 0:50 - 3:05

avatar van Tayama

Tayama

weer lekker belachelijk tijdstip op nederland 2, zal eens niet

Wil deze in ieder geval al erg lang aanschaffen, komt er steeds niet van.

Toch maar proberen te kijken dan deze week.

avatar van darkjaap

darkjaap

je kan hem alsnog huren , of opnemen..

avatar van Drs. DAJA

Drs. DAJA

Leland Palmer schreef:

Toch vind ik die veelal ongeloofwaardig.

In welk opzicht vond je die dan ongeloofwaardig?

avatar van Jazzjumper

Jazzjumper

Niet echt my cup of tea. De vehaallijnen worden langzaamaan opgebouwd, komen af en toe eens samen en gaan dan weer uit mekaar. Zoals in een echte familie, maar er wordt niet echt opgebouwd naar een bepaald gebeuren. Ik had de indruk dat het alleen op het dulle, zelfde tempo bleef verder lopen.

Wel een pluspunt voor de dialogen, al dan niet geloofwaardig, deze blijven me toch bij.

Keutul

Gisteren op tv gezien. Het was een erg boeiende film. Interessant sfeertje hangt er om heen. Goed verhaal dat goed in elkaar zit.

avatar van Tayama

Tayama

darkjaap schreef:

je kan hem alsnog huren , of opnemen..

toch maar gewoon gekeken die nacht.

Niet echt veel over te zeggen nu. 4 sterren zeggen genoeg.

zwarte humor, mag wel van mij

avatar van P8rb

P8rb

Tsja, ik vond het zeker een leuke film, maar na ruim een uur begon hij me toch een beetje te vervelen. Ik had de film opgenomen, maar blijkbaar is het laatste stuk niet opgeslagen. Iemand die me kan vertellen hoe alles afliep in spoilers? Ik was bij het stukje dat de politie aan de deur bij die pedofiel kwam

P8rb schreef:

Het einde is moeilijk te vertellen in spoilers, want er zijn veel verschillende verhalen die aflopen...... Mijn advies is huur de film en kijk hem zelf.....

Daarnaast; heb je al gestemd terwijl je hem niet hebt afgekeken?

avatar van P8rb

P8rb

Keutul schreef:

Daarnaast; heb je al gestemd terwijl je hem niet hebt afgekeken?

Dat zie je toch?

avatar van Riddick

Riddick

Hele goede film! Met (zoals bekend) zware onderwerpen. Het is best grappig en freaky tegelijk als je eraan denkt. Mensen op je werk/school die je dagelijks ziet zijn (misschien) totaal anders thuis. Iemand die zo sympathiek lijkt te zijn kan in zijn gedachten verschikkelijk zijn. Natuurlijk is dit een welbekende theorie, en niet meer dan logisch natuurlijk. Maar toch is het wat spooky om aan te denken.

Ik heb soms met wat afschuw zitten kijken maar dan soms ook vermaakt omdat de film er wel balans in kan vinden. Vooral de personage van 'Philip Seymour Hoffman' was wel erg vermakkelijk.

P8rb schreef:

Dat zie je toch?

Duhh

avatar van GrayFox

GrayFox

Knisper schreef:

Ik had ook precies hetzelfde. Wel een aangrijpende film of het nu realistisch is of niet vooral de verhaal rondom de pedofiele vader was aangrijpend.