• 9.384.662 stemmen

Met onder meer: Jack Wouterse, Kürt Rogiers en Bracha van Doesburgh

Gesproken taal: Frans, Nederlands en Arabisch

Releasedatum: 3 februari 2005

Plot Vet Hard

Als Bennie (Jack Wouterse) uit de gevangenis komt, hoort hij dat zijn zieke pleegvader nog een laatste wens heeft: hij wil zijn biologische zoon Koen ontmoeten. Nadat Bennie Koen heeft opgespoord, besluiten ze samen het leven van hun vader te redden door een geldtransport te overvallen om zo een nieuwe lever voor hun (pleeg)vader te bekostigen. Helaas gaat dit niet helemaal zoals gepland...

avatar van schaper

schaper

kon 'm niet afkijken. Boutfilm.

2 sterren. Voor de enkele leuke grappen.

avatar van psycholamp

psycholamp

• 1960 berichten

timburton schreef:

Alleen de alternative titel: Volle Gas snap ik niet.

Was de titel voor onze Zuiderburen. In België schijnt "vet" niet de betekenis te hebben van "heel erg", dus vandaar.

Wel een vermakelijk filmpje. Typisch Nederlands sfeertje. Bracha mocht er ook wel wezen, ze mocht alleen wel wat minder krijsen. Gewoon een keertje opzetten tussendoor.

avatar van robertus65

robertus65

Spectaculaire actie komedie met veel actie stunts en tempo, duidelijke Amerikaanse invloeden, voor Nederlandse films toch echt uniek, maar erg strip verhaal achtig allemaal. Alleen Jack Wouterse was goed op dreef, voor de rest teveel soapies.

avatar van djelle

djelle

Vet Hard ofte "Volle Gas" zou een remake zijn van het Deense Old Men In New Cars, waar niemand minder dan onze wansmaakspecialist Jan Verheyen meegeholpen heeft aan de herwerking van het scenario. Dat is om problemen vragen natuurlijk, want Vet Hard is een van de mafste en minst politiek correcte hoop nonsens geworden die ooit uit de lage landen is ontsproten.

Reeds vroeg bij het begin van de film worden we daar al jolijtelijk met onze neus op gedrukt, waarbij we een mooi benedenaanzicht krijgen van een mooi uitpuilende pens, waarvan Benny, het slonzige hoofdpersonage, eigenaar van is. Geniale cinema. Benny is een doorwinterd crimineel, met een paar gevoelige kantjes waaronder zijn stiefvader waar hij veel van houdt, en opmerkingen over zijn gewicht. Nu wil het lukken dat die stiefvader op sterven ligt, geen geld heeft voor een nieuwe lever en als laatste wens zijn biologische zoon Koen nog eens wil zien.

Het gevolg is dat we een hilarisch bij het haar getrokken ontsnappingsoperatie zien (want Koen zit in de bajes), een geschift boeventeam aanschouwen van Koen die een dwangmatig vrouwenverkrachter slash moordenaar blijk te zijn tot en met een malle Yougoslaaf die alles naar de tering helpt en een onberekenbare griet met zelfmoordneigingen, die in de meest idiote overvallen en andere toestanden terechtkomen om toch maar aan het geld voor die nieuwe lever te geraken. Geweren knallen, dingen ontploffen, mensen vliegen in de lucht en auto’s komen in cinemazalen terecht. Holland meets Hollywood. Maar dan op zijn eigen manier.

Vet Hard is een heerlijk losgeslagen film met een asociale mix van zwarte humor, over the top actiescenes en een vleugje misplaatst sentiment (die zelfs nog blijkt te werken op een of andere manier). Een hele plezierige vette harde film, eentje waar we eindelijk nog eens met volle gas trots op kunnen zijn.

avatar van Amazing

Amazing

Leuke film, volm met Actie en humor. De reacties van Kurt Rogiers zijn geweldig!

avatar van Hectometerpaal

Hectometerpaal

Een Nederlandse film, en nog leuk ook......

avatar van Xaio

Xaio

Ik heb echt ontzettend gelachen. Maar dat is het enige wat hij ook kan. En ik vond alleen Jack Wouterse geweldig spelen.

avatar van Spetie

Irritante film, die zowat alle grappen gejat heeft van (het wel leuke) Old men in new cars. Bijna alle acteurs zijn minder dan die van het origineel, alleen Wouterse is wel goed.

niet meer dan 2 * waard.

avatar van timburton

timburton

avatar van dijkieR

dijkieR

de eerste keer dat ik m in de bios zag heb ik zeker VET HARD gelachen om deze film.

en daar beoordeel ik m op en geef m 3 en een halve ster.

2e keer weer gezien en was die een stuk minder,dus een derde keer kijken zal t zeker niet meer worden.

met van god los de beste nederlandse film voor mij.

avatar van The Oceanic Six

Ik heb meer dan eens een hekel aan Nederlandse films. En dan vooral komedie's want bijna niemand uit de Nederlandse filmwereld is grappig of zet een grappig scenario klaar.

Behalve bij Vet Hard dan. Wat heb ik gelachen om de flauwekul zeg. Jack Wouterse zet een briljante rol neer. Sleutels! Sleutels!...haha, iedereen kent dat vast wel.

De film kent zoveel zwarte humor en flauwe actie dat ie gewoon enorm leuk is. Had het niet verwacht, maar hij beviel me echt uitstekend. Ook met de aanstekelijke soundtrack natuurlijk.

avatar van Spetie

Laat het nou niet gebeuren dat "Vet Hard" nou dadelijk in de Flop 100 staat!

Zo slecht is de film nou ook weer niet, maar de film is zeker niet ondergewaardeerd.

avatar van Wouter

Laat het nou niet gebeuren dat "Vet Hard" nou dadelijk in de Flop 100 staat!

Dat is toch nog lang niet aan de hand?

avatar van lucdecoster

lucdecoster

The Oceanic Six schreef:

Dezelfde mening, de humor moet U wel bevallen. Knappe rol van onze Belg Kurt Rogiers als debiel.

avatar van oostendeboy

oostendeboy

goeie nederlands/belgische film. een van onze topacteurs: kurt rogiers

avatar van koen5

koen5

e seker wel cole film alleen geen topper dta klopt. alleen vind wel mooie film. Ookal doet cas jansen weinig.

vooral het stukje dat bennie dat wijf neerschiet en zegt: ik ben niet dik. (met een trieste stem)

avatar van -Roald-

-Roald-

goeie nederlandse film_O_

avatar van Betamax

Betamax

Is wel aardig.

Het origineel is echter vele malen beter.

avatar van heidelucas

heidelucas

Grappigste nederlandse film ooit. De scene op de steiger is echt fantastisch, SPRING.

avatar van darkjaap

darkjaap

vond hem maar tegenvallen

de humor vond ik totaal niet grappig.

het verhaal was opzich wel leuk in beeld gebracht maar ik ben niet degene die dit soort films echt snel uit de kast pakt

* *

avatar van tommykonijn

tommykonijn

Ik had er veel minder van verwacht voor een Nederlandse speelfim die vind ik meestal niet altijd even geweldig (Volle Maan, Costa! e.a.) maar deze viel nog wel mee al vond ik dit nou ook weer niet een geweldig leuke film, aardig voor 1 of 2 keer in het jaar.

avatar van Theunissen

Ik vond het meer "Vet Shit". Wat een waardeloze film is dit. Na 30 minuten heb ik nog steeds niet hoeven te lachen en de film begon hoe langer hoe meer de kont uit te hangen. Acteer prestaties waren echt waardeloos en het verhaal sloeg ook nergens op (bij een komedie is het vaak niet van belang, maar bij deze was het echt triest). Na ruim een uur kon ik mezelf niet langer martelen en heb ik hem afgezet.

Hoe het met de film afloopt zal me een zorg zijn, aan deze zooi verspil ik geen seconde meer.

avatar van Quido

Quido

tommykonijn schreef:

Zeg je dat ook bij elke buitenlandse film die je goed vindt tegenover al de andere bagger die er uit datzelfde land tegenover staat?

avatar van bozzy

bozzy

ik heb de film in de bios gezien en geen spijt gehad.

leuke humor goeie actie en aardig geacteerd allemaal.

goed begin van tim oliehoek!!

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

In Nederland is er een dramatisch tekort aan films met een duidelijke fun-factor tegenover de loodzware titels die wel steeds het daglicht zien. Met Vet Hard hebben we nou eindelijk eens lekkere onvervalste pulp. Het is dan wel geen meesterwerk, maar het blijft tot aan het einde toe vermakelijk en speels overdreven. Meer van dit soort films, alstublieft!

avatar van Pestiis

Pestiis

ik heb me werkelijkwaar de tering gelachen toen ik em voor het eerst zag...

die absolute lompeheid van jack wouterse en die domme droge humor die er in zit...

GENIALE FILM!!!

5* dacht ik dus maar!

avatar van mierenmark

mierenmark

gewoon fet!

avatar van niethie

niethie

Erg vermakkelijke onzinfilm die prima wegkijkt, leuke en lekker overdreven rollen van de gehele cast, verder veel lachwekkende situaties mede dankzij de ontzettend droge humor, het is echter alweer een tijdje geleden maar kan me nog prima herrineren dat ik hem erg leuk vond, houd het voorlopig (tot ik hem weer zie op)

3 dikke sterren

avatar van dijkieR

dijkieR

de eerste keer dat ik hem zag heb ik me best vermaakt met deze film.

maar de tweede keer von ik m geen fuck meer aan.

denk niet dat ik m ooit nog zal kijken.

toch 3 sterren

avatar van erwku

erwku

Buitengewoon goed geregiseerde actiescenes voor een Nederlandse film, niet mijn smaak maar goed gedaan.

Dan is het des te meer dat jammer dat er zoveel talent wordt verspild aan een waardeloos script met een onevenwichtig naar mijn smaak misplaatste mix vam actie, komedie en drama,

De karakaters zijn te nihilistisch om grappig te zijn en de over de top humor had alleen gekunt als de dramatiek was weg gelaten.

Een aardige premis wordt door onevenwichtigheid en wansmaak om zeep geholpen.

Oliehoek moet gewoon met een beter script werken, dan kan het misschien nog wat worden met de nederlandse actiefilm.