• 9.415.258 stemmen

Met onder meer: Jack Wouterse, Kürt Rogiers en Bracha van Doesburgh

Gesproken taal: Frans, Nederlands en Arabisch

Releasedatum: 3 februari 2005

Plot Vet Hard

Als Bennie (Jack Wouterse) uit de gevangenis komt, hoort hij dat zijn zieke pleegvader nog een laatste wens heeft: hij wil zijn biologische zoon Koen ontmoeten. Nadat Bennie Koen heeft opgespoord, besluiten ze samen het leven van hun vader te redden door een geldtransport te overvallen om zo een nieuwe lever voor hun (pleeg)vader te bekostigen. Helaas gaat dit niet helemaal zoals gepland...

avatar van Waku

Waku

Het meeste is inmiddels al gezegd over deze film.

Vet Hard is op sommige momenten best wel leuk,de humor bot en droog. Jack Wouterse zet een geweldige

rol neer als onbehouden lompe beer met een klein hartje.

Ben zelf geen grote fan van Kurt Rogiers, komt misschien door Costa, ik weet het niet.Verder zitten er best wel grappige special effects in deze Vet Hard.Soms wel heel duidelijk zichtbaar uit de computer getoverd maar origineel uitgedacht met name de secenes op en rond Schiphol.Jammer dat trailers heel veel van deze scenes al tot in den treure hadden getoond.Ook leuk zijn de diverse Bners die een rolletje spelen in deze film. Ookal leggen ze vaak wel het loodje...

Vermakelijke film,geen hoogvlieger dat niet.

avatar van pjaspers

pjaspers

Was hier en daar wel komisch maar over het algemeen echte troep van de eerste orde

Het origineel vond ik al niet veel aan, Vet Hard vind ik zelfs nog minder leuk.

Bracha van Doesburgh is erg grappig, voor het overige veel Hollandse platheid en actie op z'n Dick Maas.

Ja, alleen dat lompe gedoe van Jack Wouterse is wel geinig.

avatar van DRJeFF

DRJeFF

Slechte remake van old men in new cars.Vooral dat ontzettende slechte geacteer van die vieze vetklep.

0.5

avatar van gotti

Nou, nou, nou...

avatar van otherfool

otherfool

Vol bravoure gemaakte actiecomedy van nieuwkomer Oliehoek met een glansrol voor de vet harde Wouterse. Alle registers gaan open, hoe verder over the top, hoe beter, zal de gedachte zijn geweest.

Soms resulteert dat in geweldige scenes (in de gevangenis en in het vliegtuig, bijvoorbeeld), soms wordt de overdaad aan cartoonesk geweld net even te veel om er nog om te lachen. Met name het constante neerslaan/schieten van vrouwen zal niet iedereen kunnen bekoren.

Ander minpuntje is de liefdesrelatie die blijkbaar nodig werd gevonden (zowiezo is het karakter van Van Doesburg vrij onnodig), het past niet echt in de setting als je het mij vraagt. Verder over het algemeen leuk gedaan, en weer eens wat anders van vaderlandse bodem...

3*.

avatar van Diversity

Diversity

Lompe droge film. Opzich best vermakelijk, maar zo onwerkelijk. De vrouwonvriendelijke humor daarentegen is zeer te waarderen! Maar verder........ vul maar in.

avatar van masterview

masterview

Leuke film heb me uitstekend vermaakt.........lekker die harde Nederlandse humor heerlijk.... 4 sterren

avatar van tovenaar

tovenaar

Het feit dat de film niet echt veel ambitie heeft, de humor niet werkt, etc stuit me niet eens het meest tegen de borst. Het ergste is dat de film gewoon ronduit irritant is. Waarom moesten Johnny, Bracha en Kurt nou zúlke irritante rollen hebben? Ik ben soms best in voor wat hersenloos vermaak, maar dan moet het niet zo irritant zijn als Vet Hard.

avatar van pjutter

pjutter

gister avond gekeken, wat bier erbij.. dan is het grappig.

gewoon humorvol en vol grove actie

avatar van Edamboy

Edamboy

In jaren niet zo'n slechte Nederlandse film gezien. Cas Jansen haalt het absoluut niet bij zijn rol in "Lek".

avatar van Lukic

Lukic

Absolute ruk film. Schande voor de Nederlandse cinema. De hoofdpersoon is op sommige momenten vervelend vies, dik en lomp. Een schande voor het menselijk ras. Getver ik zit in een film echt niet te wachten op de vetrollen van een gore vent of een mond vol etensresten. Afschieten die hap...

Verhaal kut en acteren trouwens ook kut. Harde actie die zogenaamd grappig moet zijn. Ik heb niet een keer moeten lachen. Wat een rotzooi.

1 ster.

avatar van Madecineman

Madecineman (moderator films)

Ja ach, Vet Hard. Deze film is maar voor een setting uitermate geschikt.

1) Zet het verstand ver beneden 0, zo rond de -10.

2) Nodig een paar vrienden uit van het manlijk geslacht.

3) Zet het bier koud en begin een uurtje voor aanvang met indrinken.

Gelukkig voldeed mijn vrijdagavond hier redelijk aan, dus was de film enigzins door te komen en moest ik er zelfs soms best nog wel mee lachen. Zelden zo'n lompe film gezien waarin een aardig vrachtje van BN-ers en vooral vrouwen het moet ontgelden. Kan je nagaan hoe zuur het is als je een vrouwlijke BN-er bent in Vet Hard

Geen echte zware onvoldoende maar echt meer dan 2* kan ik hier nou ook weer niet aan kwijt. Zo geweldig is het allemaal niet op filmisch vlak.

avatar van patrick17

patrick17

Weer eens een nederlande film op de markt maar was wel een redelijke film Vet Hard springt er niet boven uit!!!

2 **

avatar van Nicolage Rico

Nicolage Rico

• 20229 berichten

Redelijk tot matige film met veel zwakke momenten. Af en toe wel gelachen om die Jack Wouterse. Deze acteur is één van de zeer zeldzame hoogtepunten van deze film.

Typische nederlandse film, met veel slecht acteerwerk.

2,5 *

avatar van twg

twg

ik heb me perfect aan de regel gehouden: verstand op nul en lachen maar. maarja...als er dan niks te lachen valt blijft er niet veel meer over.

Er zitten maar een paar grappen in die echt leuk zijn, de rest daar denk je echt bij van: Moet dit nou echt leuk zijn?

of waar ik me nog meer aan erger is als de grap wel leuk is maar dat deze op de verkeerde manier gebracht word.

Film begon al vrij snel op m'n zenuwen te werken.

had wellicht meer in gezeten.

hakken over de sloot 2,5

avatar van CAPIpsv

CAPIpsv

Ik hou het tot nu toe op een dikke 4****.

omdat het een topfilm is kwa amusement en gevoel voor humor

Jack Wouterse speelt gewoon erg goed, en leeft zich helemaal in in zijn rol. Al kan hij daar dan ook geen moeite me hebben, want die rol past gewoon uitstekend bij hem.

Het verhaal van de film is niet al te sterk, maar ook zeker niet zwak. Soms wat overdreven, maar niet irriterend.

gewoon erg veel gelachen met zo'n film.

die 4 punten die ik dan heb gegeven is ook niet bedoeld naar aanleiding van de kwaliteit van de film, maar om het amusementsgehalte.

ik ga hier niet op stemmen, wat mij onredelijk lijkt.

want ik heb de film nu voor eerst gezien (ik kijk niet snel een NLse film) en ik wist wat de volgende stap zou zijn !

want ik heb de film al eens in zweeds/noors gezien,

Gamle Mænd I Nye Biler (2002) Alternatieve titel: Old Men In New Cars

en dat was veel beter . en de rol van dat meisje suckte hier . in de zweedse heeft ze veel grappigere rol vind ik . hier is ze echt niet so .

ik vind het echt zwak. gewoon nederlandse ondertiteling zetten onder old men in new cars en dan is het VET HARD.

avatar van FisherKing

FisherKing

want ik heb de film al eens in zweeds/noors gezien,

Gamle Mænd I Nye Biler (2002) Alternatieve titel: Old Men In New Cars

Da's een Deense film.

avatar van Hannibal

Hannibal

ik ga hier niet op stemmen, wat mij onredelijk lijkt.

want ik heb de film nu voor eerst gezien

Dan mag ik wel 90% van mijn stemmen verwijderen. Ik heb zoveel films maar één keer gezien.

avatar van Wouter

ik ga hier niet op stemmen, wat mij onredelijk lijkt.

Eh, wat is die stap dan?

Enne, gewoon stemmen, hoor.

Hannibal schreef:

lol @ yall
het is ook so moeilijk om mij te begrijpen, of jullie doen dit expres zo;
ik stem hier niet op omdat ik al op Old Men in New Cars heb gestemd ^^ dit is hem weer maar dan in het nederlands dat is toch geen kunst aan !

~~volgende stap?? ik bedoel wat de volgende stap zou zijn in de film.bijv. de plan hoe ze hem uit de gevangenis zouden halen. wat met die electricient zou gebeuren de vriezer gedoe etc.

hehe ik zal voortaan in de ochtend wat shrijven ^^

avatar van Hannibal

Hannibal

Jammer dat het al middag is want ik begrijp je nog steeds niet. Ik heb ook wel eens twee verschillende versies van een film gezien. Dan heb je juist goed vergelijkingsmateriaal. Als je nou Old Men In New Cars had gezien met Nederlandse nasynchronisatie, dan had ik je begrepen, maar dit is toch een hele andere film...?

Hannibal schreef:

nee echt niet het is voor 90% zelfde

wat was er anders aan deze film dan aan Old men in new cars ?

avatar van Ravio

Ravio

Zeer vermakelijke film. Vooral met een paar vrienden thuis en een bakkie bier. Zeker de moeite waard.

avatar van AardeWerk

AardeWerk

Waar het bij een film toch vooral om gaat is de amusementswaarde, en die is bij Vet Hard ruim voldoende. Een vette voldoende. Zelfs na 2x kijken verveeld deze film me niet.

avatar van Reinbo

Zeer vermakelijk filmpje dikke 3,5*

avatar van feanaro surion

feanaro surion

Niet grappig(op sommige momenten na) en de aktie was ook net niet goed genoeg, jammer...

avatar van Jess

Jess

Wat een ramp dit zeg!!!!!!!