• 9.378.301 stemmen

Releasedatum: 15 februari 1996

• Netflix Bekijk via Netflix
  • Videoland Bekijk via Videoland

Plot Heat

"A Los Angeles crime saga."

Detective Vincent Hanna (Al Pacino) is geobsedeerd door de dief Neil McCauley (Robert De Niro), en probeert hem desnoods ten koste van z'n privéleven te pakken. Als McCauley zich voorbereidt op de overval van hun leven, en Hanna's team hem probeert te pakken, zien beiden in dat ze allebei te maken hebben met de allerbeste in hun vak.

avatar van Timboy

Timboy

Fantastisch verhaal,

Ik heb hem gisteren voor de 2e keer gezien maar het is tog echt een meesterwerk hoor,

Deze jongen kan mee met films als Se7en en the Silence of the Lambs..

Ik snap ook niet waarom hij op plaats 60 staat in de top 250 want is bijv. The matrix beter als heat..

Nou ieder zijn smaak maar ik vind het maar allemaal een beetje raar...

Derek Vinyard

Weet iemand wanneer en of uberhaupt de SE hier uitkomt?

Las dit net op IMDb forum; Amazon.com and Walmart.com both say its 257 min long. Wouldn't that just kick ass?

Dat sowieso!

Meer info: http://www.dvdanswers.com/inde...

Derek Vinyard

Zag zojuist paar pagina's terug dat regio 2 14 feb. zou moeten komen, ik heb er nog nix van kunnen vinden op Free Record Shop/Van Leest/Bol.com

avatar van U-96

U-96

• 2081 stemmen

Geweldige misdaadfilm. De film wordt vooral goed ondersteund door het geweldige akteerwerk; met name Al Pacino en Robert DeNiro weten beide een fantastische rol neer te zetten. Beide hebben veel ervaring in het maffia-genre en ze lijken wel een soort concurrenten van elkaar. Erg leuk om deze twee geweldige akteurs in één film te zien. Dit is dan ook de enige film waar Pacino en DeNiro samen in één scène te zien zijn. Dat ze dan samen koffie drinken met een interessant duelerend gesprek; erg leuke scene...

Wat ik vooral ook een erg goede scène vond; wanneer Vincent Hanna (Pacino) zijn dochter (Natalie Portman) in de badkuip aantrof, geprobeerd zelfmoord te plegen. Gevolgd door de scène in het ziekenhuis waar Hanna zijn vrouw ook ziet...

De film heeft ook vooral veel ondersteuning van prachtige filmshots. Bijvoorbeeld die scene met die politiehelikopter die boven de grote, verlichte stad vliegt. Dit is maar een klein voorbeeld.
Veel geweldige aktiescenes ook; de overvallen, de enorm grote schietscène na de tweede (mislukte) overval, enzovoort...

Ook de muziek vond ik mooi en passend.

Heat heeft een grote lengte. Korter zou ik iets beter vinden, maar aangezien dit toch wel een boeiende en vermakelijke film is, merkte ik haast niets van de lengte...

Lang getwijfeld tussen 3.5 en 4.0 sterren, maar uiteindelijk kies ik toch voor 3.5 sterren, maar ik denk dat de kans wel redelijk groot is dat deze 4.0 sterren kan worden na herziening...

*3.5*

Toegevoegd aan mijn herzieningslijst...

avatar van loco

loco

geweldige film, great cast: echte gangster figuren zeker al pacino beestige film 4.5

avatar van TheOne

TheOne

Ze zijn allebei topacteurs, maar in de film stond ik toch een beetje meer aan de kant van Robert De Niro, hij was een meesterlijke crimineel en mocht van mij ontsnappen en overleven.
Wel mooi bij de dood van De Niro was dat Pacino zijn hand beethield tijdens het sterven.
Net alsof ze een band hadden, maar dat hadden ze ook weer niet.

avatar van sn@ke

sn@ke

• 2077 berichten

Onrechtstreeks wel hoor , prachtig einde , prachtige film ..

avatar van races

races

dit is een wereld film eht waar top acteurs spelen erin prachtig 4*

avatar van T_fuckin_montana

T_fuckin_montana

Steen goede acteurs die ondanks het zwakke verhaal er toch nog een goede film va weten te maken. zeg nou zelf, Al Pacino heeft nog nooit een slechte film gemaakt, zet daar Robert De Niro en Val Kilmer naast en het kan haast niet mis gaan.

toch nog 3.5 *

avatar van xangadix

xangadix

Al Pacino heeft nog nooit een slechte film gemaakt
Cruising

avatar van markiemark73

markiemark73

TheOne schreef:

Net alsof ze een band hadden, maar dat hadden ze ook weer niet.

Ze hadden zeker wel een band,
alleen hun werk of taak stond eigenlijk hun band in de weg.
Ze hadden zo vrienden kunnen zijn werd ook gezegt.

avatar van kamar

kamar

deze film zit nartuurlijk in mijn top 10.echt een geweldige fil met zo veel gerne:actie,humor,romantiek en niet te vergeten misdaad!en pacino/deniro.........jonge,jonge,jonge.....wat moet ik daar over zeggen wat zijn hun echt de uitblinkers van hun genaratie,gewoon prachtig om te zien!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

zulke film moeten meer gemaakt worden en petje af voor micheal mann.

avatar van D0N4LD

D0N4LD

De film heeft me niet heel erg kunnen boeien, hij is niet slecht, maar gewoon net niet

avatar van stingblow

stingblow

Deze film schopt het bij mij net niet tot topper. De bankoverval was zeker goed, en het acteerwerk was subliem, maar kwa tempo vond ik hem net wat te traag. Toch 3,5 sterren, want het blijf natuurlijk een goeie film, maar geen topfilm.

avatar van Master Blaster

Master Blaster

gewoon weg GOED!

avatar van kras van zwienen

kras van zwienen

helemaal mee eens!!!!!!!

Phil Leotardo

Op Play.com staat dat de Special Edition op 25 april uitkomt. Dit is de regio 2 versie. De regio 1 versie komt op 22-05 uit. Wat wel apart is meestal komt de regio 1 versie eerder uit dan de regio 2 versie. Het wordt trouwens een 2 disc uitgave

image

avatar van HiLL

HiLL

Masterlijke film, met een schitterende scene als de 2 grootmeesters tegenover elkaar zitten aan de koffie......Pacino die weet dat ie Niro moet hebben maar niet kan pakken en de Niro die zoo arrogant is en denkt wat moet je van me..

Schitterend!!! Mooie film..zeker op dvd lekker geluid hard aan..5 dikke vette *****

Phil Leotardo

Zojuist de Special Edition besteld. Hij is op 22-02 uitgekomen. Een van de weinige keren dat een release vervroegd uitgekomen is. Voor 19.99 dollar bij Towerrecords.com te bestellen

Derek Vinyard

Dat is R1, wanneer ligt ie hier gewoon in de Free Record Shop?

avatar van eerdekes

eerdekes

Als het ene FRS filiaal bij jou in de buurt die versie aankoopt en dan hopelijk verkoopt

Phil Leotardo

Sorry voor de late reactie, ja dat is inderdaad de regio 1 versie. Er komt ook een regio 2 versie uit, 25-04 komt die als het goed is uit.

avatar van mafiabaas

mafiabaas

Deze film voor de zoveelste keer gezien en hij blijft gewoon zo meesterlijk he. Robert en Al spelen geweldig vind ik. Het is ook meester dat de 2 beste acteurs in 1 film zitten. De scene dat ze samen koffie drinken is heel erg mooi om mijn 2 favo acteurs zo met elkaar zien praten in 1 film is super. Ik hoop dat ze nog eens samen in zo'n goede film als deze spelen.

FisherKing

Ik weet niet of je het weet, maar ze zijn nooit samen in 1 camerastandpunt herkenbaar te zien. Dus ECHT samenspelen is het natuurlijk niet.

Doet overigens verder niks af aan de film want Michael Mann heeft dit briljant opgelost

ik geloof dat alleen de Sterfscene samen is gedaan, dat kon Al Pacino nog net opbrengen, omdat de symboliek zo mooi was

avatar van De GeuS

De GeuS

Kunnen die 2 elkaar niet uitstaan of zo....

avatar van Redlop

Redlop

Ik heb het verhaal van Fisherking vaker gelezen, maar ik zie er de logica ook niet van in.

Zelf vind ik die scene niet zo geweldig. Zo'n scene tussen De Niro en Jon Voight over de aandelen met op de achtergrond een panoramaview van de verkeersaorta richting LA vind ik mooier.

avatar van Diesel

Diesel

* Many viewers claim that Deniro and Pacino never (or hardly ever) actually share screen time during the film, despite the hype surrounding the films release as showcasing their first screen appearance. In most Pan and Scan versions of the film, and TV broadcasts, it does appear that during the "diner scene" the two never actually share the screen, but viewing the film in correct letterbox format, as the director intended, clearly shows the two actors sitting at the table, though only in wide shots.

* The first film to ever feature both Robert De Niro and Al Pacino acting together, which created much hype prior to release. They both starred in The Godfather: Part II (1974) but never shared the screen together as split chronology prevented this. When this movie was finally released, even its advertising material promoted the film as a De Niro/Pacino "showdown."

bron

Diesel schreef:

Maar niet met elkaar en face. Dus je ziet de achterkant van iemand die van een stand-in kan zijn. Ik heb er laatst nog speciaal op gelet.

avatar van Diesel

Diesel

Kan best kloppen FK. Wat is de reden hier dan van? Heeft Pacino iets tegen De Niro? zijn ze te groot voor elkaar? of gewoon een keuze van Mann?

FisherKing

Ik las ergens, maar kan er effen geen bron meer van vinden, dat Pacino, De Niro niet kan luchten of zien. De echte reden hiervoor weet ik niet, maar wel zitten beide acteurs in precies dezelfde casting-rollen. Gewoon Jaloezie ofzo ?

Blijf het wel opmerkelijk vinden, maar Michael Mann heeft ze voor het eerst wel in film weten te verwerken. En dat was op voorwaardes die Pacino stelde meen ik.

Het eindresultaat overschouwende heeft ie het wel briljant gedaan. Want als je dit alles niet weet valt het helemaal niet op.