Genre: Misdaad / Thriller
Releasedatum: 15 februari 1996
Bekijk via Netflix
Bekijk via Videoland
Plot Heat
"A Los Angeles crime saga."
Detective Vincent Hanna (Al Pacino) is geobsedeerd door de dief Neil McCauley (Robert De Niro), en probeert hem desnoods ten koste van z'n privéleven te pakken. Als McCauley zich voorbereidt op de overval van hun leven, en Hanna's team hem probeert te pakken, zien beiden in dat ze allebei te maken hebben met de allerbeste in hun vak.
Lt. Vincent Hanna
Charlene Shiherlis
Drucker
Casals
donnie B.

Favoriete acteurs vanwege een fotootje of zo???
xangadix
Ik had dat bij Glengarry Glen Ross. Tot voor kort wist ik niet eens dat die film bestond. Hoe dat kan is me een raadsel... Beter door de imdb-lijstjes neuzen denk ik...
Master-Mc
Deze film moet je gewoon een keer hebben gezien. Zeker als je van actie films houd.
Dit is echt een top 250 film.
markiemark73
zeker een topper met twee goeie acteurs.
**** 1/2
was dit niet de eerste keer dat zij samen een rol hebben in een film?
donnie B.
zeker een topper met twee goeie acteurs.
**** 1/2
was dit niet de eerste keer dat zij samen een rol hebben in een film?
Ja man je hebt gelijk.
waar haal ik dat nou weer vandaan stom stom
markiemark73
Wel voor het eerst samen in dezelfde scene dacht ik...
Dat was het. thanks lol.
Tsja Pacino en DeNiro zijn uitstekend in deze film. Er zitten een paar fraaie scenes in (de ontmoeting, de stilte in de laatste scene (jammer dat daar toch weer muziek kwam)) maar toch heb ik me nogal door deze film heen moeten worstelen. Hij wist me maar niet te boeien. Pas in het laatste uur liep het allemaal wat lekkerder, maar echt helpen deed het niet meer. Wat ook niet hielp is dat ik Val Kilmer wel heel erg matig vond tussen de twee grootheden en dat ik de grote actiescene vreselijk irritant vond. Wat ik wel weer mooi vond waren de parallellen tussen Pacino en DeNiro.
Ik begrijp best dat er mensen zijn die hier mee weglopen, maar voor mij is het niet echt weggelegd.
Diesel
Totaal onbegrijpelijk voor mij.
Zit bij Heat altijd 171 minuten lang geboeid te kijken.
mister blonde
wat was er irritant aan die scene? paste erg goed in de film en was zelfs onvermijdelijk voor het verhaal. persoonlijk vond ik die scene erg spectaculair en het is dan ook een van mijn favoriete actiescenes ooit!
Ik vond 'm te grotesk voor de film eigenlijk. Ik denk dat dat mijn voornaamste irritatie is. Maar ik ben een zeikerd op het gebied van actiescenes.
Phil Leotardo
Goed nieuws: er komt een Special Edition DVD uit van Heat. De regio 1 versie komt op 22-02-2005 uit en de regio 2 versie komt uit op 14-02-2005. image
t_v_b
Mooi dus zijn we in Europa een keer vroeger met de SE dan in de VS
Ik ga nog een halfje terug. Een film waar ik twee uur met moeite naar heb zitten kijken moet eigenlijk toch naar een echte onvoldoende.
Dionysos
Ik heb 'em gisteren weer eens gezien en ik heb deze film toch wel een beetje onderschat. Het is erg, erg mooi gemaakt.
Ik ga dus bij deze een halfje vooruit.
Benninf
Voortdurende spanning, prachtige actiescènes, boeiend verhaal, een uitstekende Pacino en een fenomenale De Niro.
Kortom: 4.5 ster
Diesel
een uitstekende de Niro en een fenomenale Pacino.
bisse
waarschijnlijk de mooist geschoten misdaadfilm die ik zag. Geweldige acteerprestaties en en strakke vertelling. Het geheel komt echter een beetje gekunsteld over. Ik bedoel vooral de dramatische achtergronden en gezinssituaties van de hoofd en bijrollen komen in mijn ogen een beetje geforceerd uit de hoek. De voorganger van deze film van dezelfde regisseur "thief" scoort wat realisme en grimmige sfeer betreft een stuk hoger.
v1ce
Kheb em net gezien! Tot nu toe de beste misdaad film die ik ooit heb gezien!
Timboy
Eén van de betere films die ik gezien heb.
Alle acteurs spelen erg goed..ook is het een zeer goed verhaal.
een 4,5*

Schot in de zaak: 'Heat 2' mogelijk overgenomen door Amazon MGM wegens onenigheid over budget

In de ban van 'Task' op HBO Max? Deze titels passen in jouw straatje

Netflix pakt op 1 juli opnieuw uit met 'Heat' van Michael Mann

Geen enkele nominatie: vijf klassiekers die ooit volledig werden genegeerd bij de Oscars

The Shawshank Redemption
Drama, 1994