• 9.375.067 stemmen

Met onder meer: Michael Douglas, Sean Penn en Deborah Kara Unger

Gesproken taal: Kantonees, Duits en Engels

Releasedatum: 13 november 1997

Plot The Game

"What do you get for the man who has everything?"

Nicholas Van Orton is een rijke bankier, die alles heeft wat z'n hartje begeert, behalve een beetje spanning in z'n leven. Rond z'n 48e verjaardag geeft zijn broer Conrad hem een visitekaartje van een entertainment-bedrijf. Nieuwsgierig geworden besluit Nicholas het bedrijf te bezoeken. Hierna staat het leven van Nicholas volkomen op z'n kop. Er zitten mensen achter 'm aan, en hij kan niemand meer vertrouwen.

avatar van Awake78

Awake78

Toch grappig al die verhalen van 'ja en als ie nou dit anders deed of toevallig van dat andere randje afsprong of z'n broer niet schoot of dit of dat...' Dan moet je gewoon denken: in die tests die ze in het begin deden op dat kantoor hebben ze álles van hem getest en weten ze precies hoe hij zou reageren op een bepaalde situatie. Daarop hebben ze het spel gebaseerd; op zijn mogelijke reacties.
Als je dat in je hoofd houdt tijdens het kijken (of 2e kijkbeurt) dan klopt het einde toch precies en is daardoor nóg geweldiger dan hij al is!

avatar van Don MN

Don MN

The Game

Sterk onderhoudende thriller van David Fincher, die ook het meesterlijke Fight Club en andere spannende films als Se7en en Zodiac regisseerde. De film zit boordevol mooie shots zoals we van Fincher gewend zijn, nog geen slechte film gezien van de man buiten het mindere Alien³, die je eigenlijk niet meer 'zijn' film mag noemen aangezien hij er afstand van heeft gedaan. Buiten Panic Room nu alle grote projecten van deze geweldige regisseur gezien.

The Game is ontzettend mysterieus en weet d.m.v. de sterke hoofdrol van Michael Douglas een sterk begin neer te zetten en tot de aftiteling heerlijk spannend te blijven. Vooral hij, maar ook tegenspeelster Deborah Kara Unger speelt goed en net als Nicholas weet je niet goed wat je met haar aan moet. Sean Penn doet zijn kunstje en leuke namen om te vermelden zijn James Rebhorn als de praatgrage Jim Feingold en Armin Mueller-Stahl.

Niet dat er zó geweldig geacteerd wordt, het plot is de motor van deze film en houdt hem staande. Hoe het verhaal verteld wordt is erg deskundig uitgevoerd, vooral wanneer je iets denkt te weten komt er weer iets nieuws naar voren waardoor je op een zijspoor gebracht wordt. De film gaat zelfs zo ver dat je jezelf afvraagt hoe het einde nog met een fatsoenlijke verklaring kan komen, maar niet getreurd. Ik vond het einde erg passend, je werkt er echt naartoe en de puzzelstukjes worden op een geslaagd tempo bij elkaar gelegd. Het is een film die een totaal andere kijkervaring zal worden bij de volgorde kijkbeurten.

avatar van simonvinkie

simonvinkie

Zeer onderhoudende thriller van David Fincher die absoluut een van mijn favoriete regisseurs behoort uitstekende rol van Micheal Douglas als chaggie miljonair.

Ook de bijrollen van Sean Pean en die vrouw waren behoorlijk.

Spannend met veel plotwendingen.

Minpunt het einde wat dat betreft ben ik het wel met Friday the 13 th eens.

Maar toch een zeer vermakelijk en spannende film

4/7.9

avatar van TheThirdMark

TheThirdMark

De omschrijving was voor mij vroeger dé reden om de film niet te gaan kijken. Ondanks acteer kanonnen Douglas en Penn.

Jaren geleden toch maar eens gekeken en tot complete verbazing vond ik een ontzettend goede film in mijn DVD speler. Iets wat ik van de 4Gulden die ik ervoor betaald heb niet verwacht had.

Het aantal sterren in guldens waard

Justinw

Wat een geweldige film, het einde blies me weg. De zoveelste goede film van Fincher na Fight Club, Panic Room en Se7en. De vriendin van me vader vond dit een topfilm en dus keek ik hem. Ik had hoge verwachtingen maar die zijn uitgekomen.Het acteerwerk is geweldig en niks op aan te merken. Het mysterieuse verhaal laat je verder willen kijken, omdat je The Game wil begrijpen. Het begin was niet altijd even spannend en dat is dan ook het enigste minpuntje.

Het einde blies me weg,vooral wanneer hij zijn broer doodschoot terwijl hij met champagne stond. En daar bovenop kwam de zelfmoordpoging, waarna hij zijn broer levend beneden aantrof.

Hierover iets: toen hij sprong lag zijn broer nog boven fake dood te gaan. En toen hij beneden was en na 10 seconden opstond liep zijn broer er weer.Dat moet dan een snelle lift zijn geweest.
Maar het blijft een geweldige film en deze komt in mijn top10.

Nu alleen nog de wat nieuwere films van Fincher zien, namelijk Zodaic en The Curious case of Benjamin Button.

avatar van Bottleneck

Bottleneck

Spannende film met een erg leuke plotwending en goed acteerwerk van Douglas. Verhaal blijft boeiend, als je je realiseert dat alles vantevoren is uitgedacht. Einde is wellicht wat teveel van het goede, maar doet je de eerste keer wel voor een enorme verrassing staan.

Dat is ook wel gelijk een klein nadeel voor herzieningen, want dan is dat wtf-effect grotendeels weg, iets waar zulke films sterk op leunen. Maar dat doet natuurlijk geen afbreuk aan je eerste beleving, wat ik uiteindelijk wel zwaar laat meewegen.

Justinw

idd ik denk dat als ik hem voor de 2e keer kijk, het omfg effect weg is, en dan kan hij naar mijn mening alleen maar in waarde dalen

avatar van spy30

spy30

onwijs gave film apart met dat spel die hij moet spelen top film

avatar van Slynkin

Slynkin

Justinw schreef:

Gewoon over 30 jaar nog een keer kijken... dan ben je de helft vergeten. heb je ook nog wat om naar uit te kijken.

avatar van lau12345

lau12345

Lijkt me leuk voor de 2 de x te zien .

Kei goede film .

4* op zijn sloffies .

Slynkin schreef:

Zal ik doen

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Weer een erg bijzonder en mooi werkje van de typische Fincher. Het mooie van deze film is en waar het ook allemaal omgaat is dat de hele film gewoon een Game is. De hele samenvatting zal ik maar tussen spoilers zetten. Om te beginnen vond ik Michael Douglas weer erg goed bezig zijn en de bijrol van Sean Penn als zijn broer was ook erg goed. De remmen gaan los als Nicolas die cadeaubon krijgt en uiteindelijk ook een cado dat een spelletje met je leven blijkt te zijn. En dan zit je je al voor te bereiden met wat voor onaangename verassing Fincher nou weer zal aankomen. We krijgen eerst een spannend kat en muis spel en je denkt dat het allemaal standaard blijft. Maar aan het einde slaat het pas in als een bom. De meeste mensen zullen dan boos zijn omdat alles zogenaamd voor niks is geweest of dat David Fincher de kijkers voor de gek heeft gehouden. Maar dat is nou juist het leuke aan deze film. En toch lijkt alles zo echt.

Van mij gewoon weer een zeer geslaagde film van Fincher.

avatar van DeCol

DeCol

Echt een lekker spannend filmpje! Ben niet echt fan van Michael Douglas, maar hier ben ik er wel tevreden over. The Game wordt voor de kijker op een gegeven moment ook een game. Wat is nou waarheid en wat is gelogen? In het begin werd er iets gezegd waarna ik al een vermoeden had hoe het ging aflopen. Toch zet Fincher je steeds weer op een ander been en dit doet hij op een spannende manier. Ik had het toch liever anders zien eindigen. Het is nogal vergezocht en wat als hijaan de andere kant van het gebouw springt? Of 20 meter naar links of rechts? Of zichzelf door zijn hoofd schiet, alhoewel de link met zijn vader gezien het springen hier natuurlijk duidelijk is. Misschien een klein detail, maar het kwam groot op mij over. Erg jammer want voor de rest was het best geslaagd.

Justinw

Maar ze weten wat hij gaat doen door de tests die ze op hem hebben gedaan. En daarom wisten ze dat hij zou schieten en springen etc.

avatar van DeCol

DeCol

Dat springen is vrij logisch ook, maar waarom nou net daar waar hij op die luchtzak valt, precies op de X? Waarom niet gewoon rechtdoor? Lijkt me sterk dat test uitwijzen welke kant je van een gebouw af springt.

avatar van tiz80

tiz80

Deze film paar keer gezien. Het blijft een toppertje. Niet alleen goed in mekaar gezet, want dat is gewoon meesterlijk. Maar ook de hele gedachte achter de film, dat je zoiets mee zou mogen maken en jezelf bewust zou zijn van je einde, omdat er niks anders op zit op dat moment, en dan toch blijkt dat er helemaal niks aan de hand is. Van je dieptepunt naar je hoogtepunt. Ik weet het, het is maar een film. Maar wat zou dat een gevoel zijn zeg, de wereld kan wel instorten maar elke minuut die jij nog meemaakt is gevoelsmatig een extratje.

avatar van niethie

niethie

Dat ik hier als liefhebber van Fincher nog nooit op gestemd had, vaag! Maar goed het is ook alweer een heel poos geleden natuurlijk. In der tijd eens een marathon gehouden met eerst Se7en en toen deze, en ja in vergelijking daarmee was dit toch wel een graadje minder. ik vond hem opzich erg goed, sterke sfeer en spanningsopbouw en een aardige rol van Douglas weer. Dit alles werd voor mij echter een beetje verpest door het einde. Weet als ik er nu (na al die tijd) op terugkijk nog steeds niet helemaal wat ik er nou van moet denken. Orgineel is het zeker, maar goed. Mwah... Net als een Panic Room toch maar eens herzien om er een beter oordeel over te vellen, tot die tijd-

3,5 sterren

avatar van hardhiller1992

hardhiller1992

Wat een geweldige film!

Heb hem gisteren voor de 3e keer bekeken,

maar blijf hem vet vinden.

avatar van DB10

DB10

Sterke film! David Fincher zorgt weer voor een continu boeiend verhaal. Acteerwerk is ook prima, het einde vond ik dan wel weer wat minder. Wat mij betreft had de scene op het dak, wel 'echt' geweest.

Justinw

ben ik niet met je eens, nu schrik je je al kapot dat hij zijn broer doodschiet, hij springt vervolgens van het dak af, en je denkt: het is afgelopen met hem. En dan word ie opgevangen. Ik vind dit gewoon geniaal.

avatar van DB10

DB10

Mijns inziens zou de impact groter zijn geweest, als het dan toch fout zou zijn gegaan. Sowieso vond ik het wel een gewaagde scene, wat als ie twee meter verder springt?

Justinw

Ja, daar heb je gelijk in. Maar door te tests weten ze precies wat hij zal gaan doen.

avatar van wyatt earp

wyatt earp

Met die tests weten ze inderdaad, veel maar niet welke kant hij van een gebouw afspringt. Het is zoiezo een erg linke scene, met dat pistool en zijn zelfmoordactie. Maar al met al sta je toch flink op je neus te kijken bij het eind.

Justinw

Inderdaad, en ik weet ookwel dat ze dat niet allemaal op de cm nauwkeurig kunnen weten. maar dat is wel het idee erachter.

avatar van Baasje

Baasje

Ik heb hem deze week nog een keer zitten kijken en opgewardeerd met 0,5 ster is gewoon een geweldige film

avatar van huVILEub

huVILEub

Geniale film. Geweldig verhaal, sterke acteurs en mooi camerawerk.

De spanning zit er goed in. Geweldige thriller.

avatar van eltorro

eltorro

Had de film al een tijdje liggen en besloot eindelijk hem maar eens te kijken. De film beviel me zeker, zoals bijna altijd in een David Finchers film acteert iedereen goed en zit er een geweldige sfeer in.
Het probleem wat David Fincher wel vaker in zijn films heeft, is dat in de tweede helft van de film, de film een beetje saai begint te worden doordat er de hele tijd hetzelfde muziek deuntje wordt afgespeeld en er niet echt verassende dingen meer gebeuren (natuurlijk op het einde na). Het camera werk oogt ook een beetje slomer in de tweede helft, wat er dus voor zorgt dat de tweede helft gewoon al heel gauw een beetje te saai begint te worden, gelukkig is het einde weer geweldig wat dit toch tot een vermakelijke film maakt.

avatar van groente12

groente12

Wat een topper is deze film toch. Ik heb letterlijk op de puntje van mijn stoel gezeten, want spannender dan The Game kan het gewoon niet worden. Micheal Douglas bewijst hier waarom hij een gerespecteerde acteur is en overtuigd je als kijker dat hij diep in de problemen zit. De plot van deze film is gewoon geniaal en spat van de originaliteit, je kan gewoon niet van te voren raden wat er gaat gebeuren. De sfeer van de film is zo dreigend, met de muziek van de soundtrack erbij maakt het hele plaat compleet. David Fincher en zijn crew hebben hier een film klassieker geleverd die iedereen gezien moet hebben.

avatar van Gastel

Gastel

Hartstikke goeie film, door de titel stond hij mij altijd tegen (vraag me niet waarom) maar vanmiddag gekeken op UPC On Demand en heb me prima vermaakt.

Maar nog even over het einde......

Is Nicholas (Douglas) niet gewoon overleden?..... Want hij had natuurlijk op elke plek van het dak kunnen springen, maar hij gaat toevallig daar springen waar de CSR een luchtkussen heeft neergelegd? Bovendien zien we in de slotscenes Sean Penn met een schotwond zowel op z'n rug als buik. Als het schot van Douglas hem niet gedood zou hebben doordat Penn een kogelvrijvest droeg, en dat men voor het effect nepbloed hadden aangebracht, hoe kan dat dan dat diezelfde vlek ook op z'n rug zit.......?
Volgens mij heeft Fincher ons in de maling genomen en de hoofdrolspeler overleden en vinden de laatste scenes plaats in de hemel.......

avatar van huVILEub

huVILEub

Ik denk dat jij iets te ver door denkt...
Als je zo'n heel spel kunt organiseren, waarom dan niet even bloed op de rug doen. Waarom niet weten waar hij er af zou springen als hij dat en dat zou doen. Het luchtkussen was behoorlijk groot. Hij had in een gebied van 20m kunnen springen. Als dat niet het geval was zouden de spelers hem wel tegenhouden.