Genre: Thriller
Met onder meer: Michael Douglas, Sean Penn en Deborah Kara Unger
Gesproken taal: Kantonees, Duits en Engels
Releasedatum: 13 november 1997
Plot The Game
"What do you get for the man who has everything?"
Nicholas Van Orton is een rijke bankier, die alles heeft wat z'n hartje begeert, behalve een beetje spanning in z'n leven. Rond z'n 48e verjaardag geeft zijn broer Conrad hem een visitekaartje van een entertainment-bedrijf. Nieuwsgierig geworden besluit Nicholas het bedrijf te bezoeken. Hierna staat het leven van Nicholas volkomen op z'n kop. Er zitten mensen achter 'm aan, en hij kan niemand meer vertrouwen.
Nicholas Van Orton
Ilsa
Young Nicholas
Maria
cornelis
Had ik al gemeld dat ik me uitstekend vermaakt heb bij deze film?
shayed
Goed verhaal, goede acteerprestaties, leuke plotwendingen, goede film.
Ramon K
The Game, Seven, Fight Club......ja...die Fincher kan er wat van. Deze heeft wel wat schoonheidsfoutjes maar het thema is paranoia en dat verwerkt ie hier toch perfect. 4 sterren
jex
Naar mijn mening: Fincher's best film. Spannend tot het (wel vergezochte) einde.
filmfreaky
Ja, hele goeie thriller! Goed geacteert, orgineel verhaal, en niet erg voorspelbaar en de hele film door spannend!! ****
FisherKing
Ondanks de verschrikkelijke Penn en Douglas; dankzij Fincher een goede spannende film
EmDee
Douglas vind ik goed, maar zijn intonatie vind ik soms ergerlijk. Beetje op het monotome af.
Armin
Origineel verhaal. Hier en daar wat overdreven, maar niet echt storend.
Spanning wordt mooi opgebouwd. ****
ichi
Ik vond het einde een beetje een domper, onwaarschijnlijk, vergezocht en geforceerd. Maar waarschijnlijk is de film geschreven vannuit het einde dus misschien is de hele film geforceerd. Douglas en Penn leveren wederom degelijk werk af. Misschien dat ik hem weer es moet zien, t'is lang geleden.
Sjoerd
Wow wat een weloverwogen, goed beargumenteerd standpunt
peetjuh
Het is een goede film alleen moest ik toen de film afgelopen was heel hard nadenken want ik vatte hem toen niet helemaal, na de tweede keer hem gezien te hebben gelukkig wel.
ichi
mmm, ik heb em de afgelopen nacht nog es bekeken. Deborah Kara Unger speelt erin, helemaal vergeten,maakt de film weer wat aangenamer. Het uitgangspunt komt er bij mij gewoon niet in, ze kunnen niet elke actie van Douglas kennen voordat hij het daadwerkelijkt doet. Ik vond het wederom te vergezocht en onrealistisch, niet geloofwaardig, terwijl het dat wel pretendeert. En die paranoia van Douglas kwam op mij ook niet over. Geen slechte film, maar inderdaad overschat en bij 3 sterren houdt het wel op.
ichi
The Game is too clever for it's own good. De film pretendeert consistent te zijn in de uitvoering van zijn "eloborate prank". Nicholas handelt blijkbaar alleen maar volgens het draaiboek zoals degenen die hem laten spelen het hebben uitgestippeld. Ook met een psychologisch profiel kan men niet elke actie van Nicholas voorzien. als ze hem nou niet beschoten hadden en niet met de auto in het water lieten gaan en niet vanaf het dak van het gebouw 'lieten' flikkeren met 'zacht, onschadelijk' glas netjes op het luchtkussen, en dan komt ie zijn broer in levende lijve weer tegen, eind goed al goed dan had het al een stukje geloofwaardiger in elkaar kunnen zitten. Toen hij 'beschoten' werd in dat huis zag je duidelijk kogelinslagen, volgens Deborah Unger op het eind van de film "losse flodders..just like in the movies" te makkelijk naar mijn inziens, dat hij gelijk zijn broer 'neerschiet' hetzelfde euvel. En net als die dude die zegt:als je niet was gesprongen had ik je moeten duwen,hahaha"te makkelijk. De film doet je geloven dat het toch geen spel is en doet dit heel overtuigend, dat het dan toch een spel blijkt te zijn haalt die overtuiging overhoop, maar dit doet het juist weer weinig overtuigend
ichi
De films in mijn top tien zijn misschien niet realistisch gefilmd(eerder surrealistisch) en hebben geen realistisch narratief of onderwerp maar pretenderen ook niet een realistisch of oppervlakkig gezien een een werkelijkheid mogelijk verhaal te vertellen(uitzondering daargelaten). De schoonheid en kwaliteit van de films in mijn top tien ligt daarin dat ze ondanks(of juist dankzij) hun obscuriteit en fantastiek je in de film doen zuigen en de mogelijkheid geven tot meerdere interpretaties. The Game laat daar weinig ruimte voor open en bijt daarnaast dus naar mijn mening in zijn eigen staart.
Jos2
Dat slaat dan ook helemaal nergens op. Maar wat nog erger is: het idee dat je iemand helpt door hem zo gek te maken dat hij zelfmoord wil plegen is van de gekke. En de reactie van Douglas aan het einde slaat al helemaal nergens op. Die is er nog blij mee ook!
ichi
Oudjes onder de deur...er bestaat ook nog zoiets als dromen, hallucinaties, het overbrengen van sfeer etc, en elk van deze opzich heeft niets met geloofwaardigheid te maken, het gaat om context. Maar goed, alles hierover is nu al gezegd en mijn top tien blijft stevig staan. Je hoeft een leuk concept inderdaad niet kapot te redeneren, maar in een zekere mate hoort dat gewoon bij een site waar over films gediscussieerd wordt. En Jedymaster, bedankt dat je mijn hele toptien even helemaal vermeld hebt
Oneens. Een film hoeft niet realistisch te zijn, maar wel geloofwaardig.
FisherKing
renske
Ik ben het helemaal en volkomen eens met Ichi, ook wat hij/zij zegt over dat deze film in zijn eigen staart bijt. En dat valt hier volkomen fout uit (een geval van goed is uiteraard 12 Monkey's, maar dan heb ik het puur over de plot).
Ik geloofde deze film volkomen niet. Ik heb er in de bioscoop hartelijk om zitten lachen. Helaas was ik de enige in de overigens goedbezette zaal. Jammer van zo'n duurgemaakte film hoor want de soundtrack vond ik prachtig, met die verstilde pianomuziek.
movie-freak
Superspannende film! De meeste mensen zullen het einde wel belachelijk vinden maar ik vond het geniaal! Micheal Douglas is zeker niet mijn favo acteur maar net als bij Basic Instinct en A Perfect Murder speelt hij weer erg goed!
Banjo
- 2032 berichten
mijn favorite acteur is het ook niet maar deze film is erg goed.
in het begin had ik m'n twijfels maar als de film vorderd ontpopt hij tot een ware nachtmerrie. de ene verassing naar de andere. ik was geboeit tot het einde.
*** 1/2
dje-em
Net weer gezien. En na Se7en en Fight Club heeft David Fincher toch ook een derde ijzersterke film. Net verhoogd van 4 naar 4,5 ster.
Uhm niet realistisch? Nee, wellicht niet. Maar de reactie van hem op het eind was enigszins ongeloofwaardig. Maar zie het maar dat hij erachter kwam (door dat einde) dat hij nooit echt geleefd heeft sinds zijn jeugd.
En ze wisten ook niet van te voren, wat hij ging doen, daarom hielden ze hem juist zo erg in de gaten (althans dat begreep ik een beetje aan het eind van de film).
M. Rodriguez Fan
Deze film is gewoon weer in de stijl van David Fincher. Hij zet weer een meesterwerk neer. Alien 3 en Panic Room vond ik ietsje minder. Maar the Game , Fight Club en vooral Se7en zijn meesterwerken. Fincher's einde zijn ook altijd lekker verrassend dat is ook iets sterks aan hem. Dat zijn mijn soort films. En lekker vragen die onbeantwoord blijven lekkere mysterieuze films. David, Keep doin your thing, man
EmDee
Ik kan niks vinden waarop ik een aanmerking kan maken.
Oh, ik wel hoor..The Game (suf en vol plotholes), Fight Club (pretentieus, ja Menni..), Seven (doodgewoon filmpje) vind ik alles behalve meesterwerken. Maar goed, het lijkt me fijn als je dit al meesterwerken vind.
*edit* ojee, ik zie dat hier vanavond al een discussie over was.
M. Rodriguez Fan
ok dan EmDee
ja Fincher is geniaal. Ik vind het meesterwerken. Kan ze wel elke week kijken, en dat is een fantastische film voor mij, anders kom je niet in mijn top 10 als ik je niet keer op keer kan kijken.
mister blonde
fight club, waarom is fight club (of ficher) pretentieus?? Ambitieus O.K. Seven, is boven het gemiddelde. Ik kan me voorstellen dat je het begin en middenstuk niet meer dan doodgewoon vindt, maar het eind (er is al zoveel over gezegd, dus dat zal ik nalaten) je moet toegeven dat je moeilijk kan zeggen dat ie na het zien daarvan doodgewoon is.
The game ben ik het wel mee eens, op een gegeven moment zijn de plot-wendingen niet functioneel meer, maar een plotwending 'om het publiek nog maar eens op het verkeerde been te zetten, omdat dat van me verwacht wordt.'
Alien 3, geen echt goede film, maar fincher heeft er het maximale uit gehaald.
Panic room niet goed, maar ook weer niet zo slecht als iedereen zegt. Je verwacht gewoon meer van fincher. That's it.

Mysterythriller 'The Game' van David Fincher morgen op televisie: 'Heerlijk paranoïde sfeertje'

1 April, kikker in je bil: acht films met een verrassend einde

The Prestige
Mystery / Drama, 2006

The Sixth Sense
Thriller, 1999
zelfmoordbroer of zus relatiesan francisco, californiëpistoolverjaardagrestaurantkeymanipulationdanger of lifebirthday partygamemiljonairsurprising trapped in an elevatoroverflowing toiletbirthday present investment bankerpuzzlement