• 9.372.317 stemmen

Met onder meer: Michael Douglas, Sean Penn en Deborah Kara Unger

Gesproken taal: Kantonees, Duits en Engels

Releasedatum: 13 november 1997

Plot The Game

"What do you get for the man who has everything?"

Nicholas Van Orton is een rijke bankier, die alles heeft wat z'n hartje begeert, behalve een beetje spanning in z'n leven. Rond z'n 48e verjaardag geeft zijn broer Conrad hem een visitekaartje van een entertainment-bedrijf. Nieuwsgierig geworden besluit Nicholas het bedrijf te bezoeken. Hierna staat het leven van Nicholas volkomen op z'n kop. Er zitten mensen achter 'm aan, en hij kan niemand meer vertrouwen.

Jordy

Op zich is het een goede film. De film ziet er prachtig uit, is goed geacteerd, spannend, en redelijk origineel. Je wordt als kijker telkens op het verkeerde been gezet, wat knap gedaan is. Het probleem met The Game is alleen dat het een David Fincher-film is. En als je deze film vergelijkt met de film die hij hiervoor (Se7en) en de film die hij hierna maakte (Fight Club), valt deze film toch wat tegen. Het probleem met deze film is ook dat heel veel mensen tijdens het kijken al doorhadden hoe het allemaal zat, waardoor de film natuurlijk al wat minder wordt. Ik wist het einde van de film al voor ik 'm zag, dus ik kan er niet over oordelen. 3,5 ster.

avatar van dttom

dttom

Ik vond dit een erg goede film alleen vond ik het einde jammer hij had van mij wel gewoon dood gemogen en dan had ik de film ook wel wat vaker kunnen zien. Nu blijft het bij een keer want de tweede keer lijkt het me toch allemaal erg teleurstellend.

avatar van Jerome-B

Jerome-B

Klopt, de eerste keer dat ik hem zag vond ik hem geweldig! Verrassend verhaal, je wordt steeds op het verkeerde been gezet, en hij is daardoor met name ook spannend. Er wordt heel goed geacteerd en helemaal aan het einde ben je verbuisterd van wat er gebeurt en zit je op het puntje van je stoel. Maar de tweede keer dat je hem kijkt is er weinig meer aan... toch 4,5 ster want het verhaal is gewoon briljant en met name het einde dan.

Een ontzettend origineel en spannend verhaal met een geweldige climax!

Weergaloos paranoïde sfeertje. Het overzichtelijke wereldje van de ingedutte zakenman wordt eens geweldig op z'n kop gezet.

Na Fight Club mijn favoriete Fincher. Erg blij dat ik deze destijds in de bioscoop heb gezien.

avatar van jeroen79

jeroen79

Het einde maakt veel goed. Ik heb er nog best met plezier naar gekeken. 3,5 ster

avatar van Wouter

Volslagen idiote film van een talentvolle maker. Belachelijk einde ook. Zie je van mijlen aankomen, maar je denkt: 'Zo stom zullen ze toch niet zijn?'

Dat zijn ze wel...

avatar van Pieter

Pieter

Geweldige film met een zeer verrassend einde. Goede sfeertekening. Top! 4,5 sterren is hij minstens waard!

Jos2

Een compleet belachelijk verhaal (en de enige film waarin Penn slecht acteert). Dan maken de mooie plaatjes niks goed.

Een ontzettend origineel verhaal met een geweldige climax...

NERD

Ik heb deze film nog niet gezien, maar het lijkt wel of Fincher een patent heeft op verrassende eindes. Kijk maar naar se7en, fight club en van wat ik zo lees ook The Game. Erg knap, hij is ook een van de beste regisseurs van dit moment vind ik.......eigenlijk zou ik me moeten schamen dat ik deze film nog niet gezien heb

avatar van Eva

Eva

Het einde van deze film is echter zeer voorspelbaar.

Fincher is briljant!!

kan niet wachten tot Panic Room

avatar van BS

BS

ik vond dit een erg stage film in het begin.het einde is erg goed,maar het duurde mij te lang voordat hij opgang kwam.

Misschien als ik hem nu zie dat ik hem wel leuk vind. ik hou het ok 2.5 ster

Jos2

Een film voor niet al te snuggere mensen.

En bedankt he!

NERD

Motiveer je standpunt eens Jos2, of ben je daar niet snugger genoeg voor?

Jos2

Jawel hoor. Deze plot is zo idioot en ongeloofwaardig dat je wel heel simpel moet zijn wil je het allemaal slikken.

NERD

Gelukkig ben ik dan simpel

Natuurlijk zijn er dingen die niet kloppen, erg belangrijke zelfs. Maar ik vind het gewoon geweldig hoe, ook deze Fincherfilm, je de hele tijd voor de gek houdt.

Ik wist voordat ik deze film ging zien gelukkig niets van het einde of de inhoud van de film, alleen dat de film van Fincher was. Dus voor mij was het allemaal heel verrassend, vooral het einde.

Jos2

Ik wist ook niks, maar voorspelde het einde al na een kwartier. Niet exact de manier waarop, maar de uitwerking. Dat vind ik op zich nog niet zo erg, want dat heb je soms. Maar dan moet het wel een beetje een redelijk verhaal zijn. Een van de meest ongeloofwaardige films die er de laatste jaren gemaakt zijn. (Althans, van de films die ik zag.) Dat maakt zelfs Fincher - van wie ik best een hoge pet op heb - niet goed.

Ik vind het juist een leuk idee. Dat het leven van de ingedutte en egoistische bankier 's even flink op de kop wordt gezet. Dat 't verhaal in de werkelijkheid niet kan gebeuren, wat dan nog? Daarvoor is het film.

avatar van Wouter

Ik ben het met Jos eens. Alhoewel ik hier de DVD heb moet ik zeggen dat het scenario vol met gaten zit en wel heel erg een loopje neemt met de geloofwaardigheid. Onbegrijpelijk dat iemand als Fincher genoegen nam met dit script. En, inderdaad, Penn is minder goed dan meestal. Fincher kan beter, zoveel is duidelijk.

NERD

Het rolletje van Penn is echt miniscuul vind ik. Ik had wel een wat grotere rol verwacht van iemand met zo'n naam.

avatar van aburefan

aburefan

ben het wel een beetje eens met Wouter en Jos

even als vervolg op de beginnende discussie bij Panic Room:

wat is nou zo ongelofelijk apart aan The Game?? Dat je een paar keer op het verkeerde been gezet wordt? Vond het (dus) een goede film hoor.. maar erg "apart" zou ik 'm niet noemen

Het ongewone verhaal en het paranoide sfeertje. En het overzichtelijke wereldje van de ingedutte zakenman wordt eens geweldig op z'n kop gezet. En dan het einde van de film als de ultieme climax.

avatar van neo

neo

precies kappeuter.

NERD

Goed uitgelegd zonder te spoilen Kappeuter!!

paranoïde

verder ga ik er niet op in... heb geen zin om over de negatieve punten van de film door te zeuren aangezien het gewoon een erg goede film is...

avatar van Wouter

Erg goed? Ik spreek je over een paar jaar.

gaap

...en ja hoor, er wordt weer gehapt...