• 9.377.350 stemmen

Met onder meer: Michael Douglas, Sean Penn en Deborah Kara Unger

Gesproken taal: Kantonees, Duits en Engels

Releasedatum: 13 november 1997

Plot The Game

"What do you get for the man who has everything?"

Nicholas Van Orton is een rijke bankier, die alles heeft wat z'n hartje begeert, behalve een beetje spanning in z'n leven. Rond z'n 48e verjaardag geeft zijn broer Conrad hem een visitekaartje van een entertainment-bedrijf. Nieuwsgierig geworden besluit Nicholas het bedrijf te bezoeken. Hierna staat het leven van Nicholas volkomen op z'n kop. Er zitten mensen achter 'm aan, en hij kan niemand meer vertrouwen.

avatar van Friday the 13 th

Friday the 13 th

• 2023 stemmen

Goede onderhoudende film die lichte spanning kan opwekken, maar zeer vermakelijk is om naar te kijken. Het hele plot met dat bedrijf is goed gevonden, maar het is zo een origineel idee dat je snel absurde en onlogische situaties en scènes krijgt. Op het laatste klopt het allemaal gewoonweg niet meer, moest hij aan de andere kant van het gebouw gesprongen zijn, dan stond er geen opvangzak, juist toeval dan weer dat hij juist daar springt. Maar ja het is dan ook film voor iets.

Het einde zelf was voorspelbaar en toch een gemiste kans om de kijker eens iets anders te geven dan dat moreel hollywoodgedoe.

Leuke film, maar in mijn ogen niet echt een grote topper.

3,5

Don Dijk

Ja ben ik met je eens, over dat einde.

avatar van rikkie_90

rikkie_90

Vond het een moeilijke film om te volgen. Je moest er je aandacht heel erg bijhouden, maar dat had wel iets uitdagends. Mooi gespeeld van Michael Douglas. Hij kan die geërgerde houding zeer overtuigend neerzetten. Dat doet hij ook meesterlijk in falling down.

avatar van Sportingerke

Sportingerke

Moeilijk vond ik hem niet om volgen, en al bij al vond ik het wel een goeie film.

Toch waren er vooral dan op het einde en paar dingen die gewoon niet kloppen en dat zorgt ervoor dat de voor de rest vernuftige plot toch in mijn achting daalt.

Ik vind het moeilijk om hier sterren aan te geven. Een wow-gevoel had ik zeker niet, maar toch vond ik hem goed. Ik denk dat ik het op 3.5 sterren houdt.

Gelukkig had ik reclame op kanaal twee niet gezien en direct naar de film zelf gekeken. Spoilers in een voorfilm is namelijk echt erg.

avatar van G to the J

G to the J

Leuke film om een keer te zien..

heb je al een keer gezien, gaat de verassing er af

(redelijk voorspelbaar)

avatar van SaViBo

SaViBo

Een geweldige film, van mijn favoriete regisseur. Ik ben dol op die MindFuck fillms, ze zijn het altijd waard om vaak te kijken.

5sterren

Don Dijk

Hmm. Ben ik toch niet met je eens.

Ik vind dat deze films het inderdaad helemaal moet hebben met de onverwachte wendingen, de verassingen en het ''fucken van je mind'' zoals je mooi beschrijft.

Echter, na 1 keer heb je het natuurlijk allemaal gezien, na 2 keer helemaal en is dus datgene wat deze film zo boeiend maakt, niet meer aanwezig. De acteerprestaties zijn imo ook niet zo memorabel te noemen, vooral niet van Sean Penn.

avatar van dumble

dumble

erg spannende thriller

avatar van Djarune

Djarune

erg leuke en geslaagde thriller. Krijgt net iets meer dan 3* vanwege de geweldige spanningopbouw!

avatar van Creasy_Bear

Creasy_Bear

wat ik niet snap is: als van Orton, wegrijd bij die mevrouw, en die mannen hem naschieten. Dat wel de ruiten van de auto kapot, gaan en de omgeving ook. Dat zijn toch geen losse flodders dan, zoals op het einde werd uitgelegd? Maar in ieder geval, meesterlijke film, die de spanning goed weet op te bouwen.

chevy93

Ik vond het een zeer spannende film.

Het is voor mij alleen een 4,0*, omdat het zo'n cliche einde was à la April's Fools Day (ondanks dat deze film eerder was).

Misschien dat deze film voor die tijd gewoon goed was, dat kan ik niet goed/eerlijk beoordelen .

avatar van Mariami

Mariami

Ik vind die climax wat teleurstellend als je kijkt wat voor een opbouw de film leverde. Te simpele redening ervoor.

avatar van maerk

maerk

Michael Douglas is perfect gecast in deze sfeervolle thriller.

Ik kan er niet genoeg van krijgen... die heerlijke sfeer die David Fincher aan zijn films weet te geven. Zo ook The Game, lekker duister, bijna droevig en erg veel spanning. Zelfs na een tweede keer kijken blijft The Game sterk, ook al is de verrassing eraf.

Michael Douglas is Nicholas van Orton, ik kan geen betere acteur bedenken die deze rol zou moeten spelen. Douglas zit er helemaal in als de cynische en ongelukkige van Orton. Na de introductie van deze chagrijn maken we kennis met Conrad, zijn broer. Sean Penn doet het goed als Conrad van Orton, het wat vrolijkere, licht asociale familielid. Het begin is niet zo heel spannend. De sfeer is meteen goed, maar het enige wat we zien is een verveelde Nicholas die afspraken afzegt en alles afzeikt. Tot het moment dat hij de uitnodiging krijgt om mee te doen aan 'The Game'. Zodra 'The Game' gestart is begint de film pas echt warm te lopen. Het spel is erg spannend en vergt veel van Nicholas en mondt uit in een erg mooi slot. Het grootste probleem bij mijn eerste kijkbeurt was de geloofwaardigheid. Het kan gewoon niet dat alles zo goed gepland is. Vooral het laatste moment waarop Nicholas Conrad neerschiet en naar beneden springt, bijna onmogelijk. Maar nu stoorde me het niet. Fincher heeft hier gewoon schijt aan en zo keek ik de film nu ook. Erg vermakelijk, niet teveel bij nadenken. Het einde vond ik, in tegenstelling tot vele anderen, erg goed. Mooi hoe iedereen klapt, net nadat hij probeerde zelfmoord te plegen en daarna een feestje werd gebouwd. Die sprong was trouwens erg mooi in beeld gebracht.

Visueel is de film redelijk rustig, maar mooi en overzichtelijk. The Game heeft wel een paar minpuntjes, zo zakt de film soms wat in. Ook was er een moment waar ik me erg aan stoorde. De scène waarin Douglas achtervolgd wordt door die hond, de muziek hier onder haalde de spanning helemaal weg. Die hond komt aansprinten, Douglas rent voor zijn leven... wat horen we? Rustige pianomuziek En dat meisje vond ik nogal saai acteren. Maar gelukkig heeft The Game ook scènes die heel sterk zijn. Denk dan vooral aan dat stuk met de nieuwslezer (echt geweldig), het beschilderde huis en het einde. O, en dat stuk in de taxi vond ik ook erg goed.

avatar van Rosicky

Rosicky

The game is een erg goede thriller, met een uitstekende Michael Douglas, voor de rest sluit ik me volledig aan bij Maerk.

avatar van Film Pegasus

The game is een aangename thriller waarbij de regisseur er in slaagt om na een tijdje elk personage en elke gebeurtenis ook bij de kijker in vraag te stellen. Wie kan ik vertrouwen en wie niet. En wat gaat het volgende zijn. De sterkte van de film is ook de opeenvolging van actie en spanning dat door een goeie regie en montage een spannende railway geworden is. Het acteerwerk is niet slecht met Douglas als de rijke stinkerd die alles moet ondergaan.

Bij herziening van de film, blijft het een aanrader en terwijl je de plot toch al kent, blijft de spanning hangen.

avatar van aerts007

aerts007

1 maal,eens je het einde kent is er geen bal meer aan.

Prima verhaal. Herkenbaar voor de azijnpissers onder ons.

avatar van Schiedammer

Schiedammer

Deze film is goed op het einde na dan.

Verhaallijn zit heel goed in elkaar met genoeg spanning en je blijft toch denken tot het einde 'hoe zit het nou'? Tot dan gaat het allemaal goed op het einde na dan. Dan krijg je echt het idee hou onwerkelijk en ongeloofwaardig het verhaal precies is. Jammer!!!

Ik vond het acteerwerk uitstekend met dan vooral Douglas (perfecte personage voor hem waardoor hij een glans rol speelt) en Penn die altijd een voldoende scoort.

De dvd-uitgave vond ik iets tegenvallen. Het beeld was net iets te donker en het geluid 5.1 is wel redelijk maar zeker niet spetterend. Daar had allemaal iets meer in kunnen zitten.

Voor mij is de film 3,5* waard en dat had meer kunnen zijn maar helaas heeft het einde dat verpest.

avatar van Erick1985

Erick1985

Zéér vermakelijke film. Ik vind Michael Douglas geweldig, alleen al om zijn stem. Dit is gewoon een film dat het helemaal heeft. Lekker mysterieus, je hebt geen idee van wat er gaat gebeuren, het zit goed in elkaar, en dat mag ik wel! 5 sterren, zonder twijffel.

avatar van yorgos.dalman

yorgos.dalman

Het beste compliment dat je een film tegenwoordig, met alle suffe uitgekauwde sequels en remakes en ripp-offs, kunt geven is dat je niet weet wat er gaat gebeuren.

Veel films hebben een plichtmatige 'wending' in de plot, soms zelfs irritant veel, maar dan zijn het vaak geforceerde scenariotrucjes om de zogenaamde spanning vast te houden.

Deze fim moet het juist hebben van die constante wendingen en verrassingen, er wordt gesold met de hoofdpersoon EN met ons de kijker: wat is echt en wat niet? (dit thema sneed Fincher ook al aan in Fight club).

Dat je met een tweede keer kijken van te voren al weet wat er gaat gebeuren en dat je de film daarom een mindere waardering geeft is natuurlijk flauwe kul, bij de tweede keer kijken naar Titanic of Schindler's list gaat dit automatisch ook op.

Sterker nog: Fincher is zo goed, dat The Game rustig een tweede keer bekeken kan worden, de spanning wordt er niet minder om.

yorgos.dalman schreef:

Op zich heb je natuurlijk gelijk, maar deze film moet het eigenlijk alleen maar hebben van verassingen en plotwendingen.

Dat hebben bijv. Titanic en Schindlers List niet, bij deze films zijn het de verhaallijnen, de visuele aspecten of andere punten wat deze films dragen.

avatar van bob de niro

bob de niro

Ik heb deze film gisteren voor de 2e keer gezien maar als je het plot al kent is het wel iets minder!

Zo goed als de eerste keer wordt ie nooit meer!4****

avatar van Riddierid

Riddierid

Kep de film al een tijdje terug gezien maar ik vond het toen wel een goede film.

zulke films zie je niet vaak, slim bedacht... verassend einde

avatar van schram101

schram101

Helaas kon The Game niet helemaal aan mijn verwachtingen voldoen. Het is al met al een redelijk geslaagde thriller met sterk acteerwerk maar het einde voelt wat afgeraffeld aan. Begrijp me goed, ik hou van 'dit soort eindes' maar hier klikte het niet echt niet.

Had liever gezien dat The Game echt was denk ik.

Het eerste half uur / drie kwartier voelt aan als een loodzwaar intro waarna de film gelukkig snel wat vaart en spanning krijgt. Het spel is erg interessant en is ook zeer orgineel gevonden.

Kortom: sterk uitgangspunt alleen minder sterk uitgewerk.

avatar van hatebreeder

hatebreeder

The Game is echt zo'n film die je gezien moet hebben: origineel verhaal, goede acteerprestaties en ik zelf vond het persoonlijk een goed verassend eind hebben! Van mij krijg de film 4 sterren

avatar van XZtephan

XZtephan

Niet verwacht dat The Game zo vet zou zijn. Michael Douglas acteert goed tot zeer goed in deze film, en de plotwendingen zijn zeer aangenaam te noemen.

avatar van Perfectly clear

Perfectly clear

Voor mij was het een afschrikwekkende film, heb hem gezien mijn voormalige vriendin, het eerste afspraakje keken we deze dus in de bioscoop, ik was wat nerveus dus ik was al aan het voorborrelen geweest, als je begrijpt wat ik bedoel.

Tijdens de film moest ik dus steeds naar de wc en elke keer dat ik terug kwam kon ik mijn plek niet meer vinden, het meisje met wie ik was schaamde haar rot, vooral toen ik haar naam riep.

Van de film weet ik dus niks meer af eigelijk behalve wat grimmige scenes tussen Douglas en Penn (zijn broer toch).

En dan erg serieus kijken of er logica in zat, mijn logica was om een haar hand vast te houden, geen goed idee dus.

Daarom wil ik deze film eens helder zien, maar hij blijft een plaatje hebben.

Tip : probeer niet intiem te worden met een meisje wat je boed wel kan drinken.

Toen de film afgelopen was ben ik alleen naar huis gegaan, en heb mezelf beloofd om nooit meer dronken met een meisje naar de bios te gaan.

chevy93

xD, wat een verhaal, haha.

Of misschien niet in een dronken bui met een meisje uit gaan?

avatar van powerman

powerman

David Fincher heeft met "The game" weer een visueel meesterwerk afgeleverd. Het verhaal is bijzonder origineel evenals het einde. "The Game" zit boordevol onverwachte plotwendingen. Erg goed in beeld gebracht hoe Micheal Douglas langzamer helemmaal psychisch in de knoop raakt. Zeker de moeite waard om te gaan kijken.

avatar van wyatt earp

wyatt earp

De enige reden dat ik deze film ging kijken, was zodat ik alles van David Fincher gezien heb. Ik had er vrij weinig van verwacht, omdat ik de omschrijving best wel vaag vond. Maar ik ben zeer aangenaam verrast. Hij was veel beter dan ik gedacht had. De hele film zit je vol spanning wat nu The Game eigenlijk is. Dan denk je het te weten, en op het einde blijkt het toch weer helemaal anders te zijn dan dat je eerst gedacht had. Het einde was heel onverwacht. Goede film, met sterke acteerprestaties.

chevy93

Ik vond het ook na herziening een zeer spannende film.

De film zit boordevol actie en blijft boeien tot het einde!

Jammer van het einde, maar dat maakte de film eigenlijk ook wel weer compleet, dus..

Leuk einde!

Aanrader voor eenieder die hem nog niet heeft gezien

4,0* Dubbel en dwars waard.