Genre: Thriller
Met onder meer: Michael Douglas, Sean Penn en Deborah Kara Unger
Gesproken taal: Kantonees, Duits en Engels
Releasedatum: 13 november 1997
Plot The Game
"What do you get for the man who has everything?"
Nicholas Van Orton is een rijke bankier, die alles heeft wat z'n hartje begeert, behalve een beetje spanning in z'n leven. Rond z'n 48e verjaardag geeft zijn broer Conrad hem een visitekaartje van een entertainment-bedrijf. Nieuwsgierig geworden besluit Nicholas het bedrijf te bezoeken. Hierna staat het leven van Nicholas volkomen op z'n kop. Er zitten mensen achter 'm aan, en hij kan niemand meer vertrouwen.
Nicholas Van Orton
Ilsa
Young Nicholas
Maria
maxo922
hele spannende film, ik begon echt te twijflen of alles nou echt was of een grap. goed geacteerd.
49euro
Schitterende film,
Erg onvoorspelbare triller, je word telkens op andere gedachtes gebracht, juist dat onverwachte slot maakt de film. Daarnaast goed acteer werk van m.douglas, wat mij betreft een van de beste films.
Siorgi
Leuke opbouw en sterke acteerprestaties. Nog een pluspunt is het op zich originele en interessante verhaal. Naar het einde neemt de voorspelbaarheid echter iets te veel toe, waardoor je de eindscene van mijlenver ziet aankomen. Beetje jammer maar toch nog 3,5*
mista_sloot
supergoede film! zeker als je hem voor de eerste keer kijkt. de ene verbazing na de andere. Douglas speelt zeer aangrijpend en echt. Veel spannender heb ik ze nog niet gezien.
paffy
Het verhaald is spannend en Douglas levert goed acteerwerk. Maar het is iets te vergezocht, ook het einde viel iets tegen want 1) hij landt met geluk op de kussen, dat kon natuurlijk verkeerd aflopen 2) dat hij zo'n val overleeft met zo'n kussen is al verbaasinwekkend genoeg en 3) misschien was het beter als The Game toch wel slecht afliep, dat zijn broer wel dood was geschoten en (als Douglas de val wel overleefde) hij met berouw moest doorleven.
crack1
Alleen voor de ontknoping al 4.5* !
@ paffy: dan mag je geen enkele film bekijken,er zijn er zoveel ongeloofwaardig!
josseheijmen
Nou crack, ik vind paffy's post zeer te begrijpen want The Game is wel een film die het moet hebben van de elkaar (in sneltreinvaart) opvolgende gebeurtenissen. Haal je er één element tussenuit, heb je een film die als een tang op een varken slaat.
M.a.w. wil je als kijker genieten van het geheel dat The Game is, moet je toch enigszins bereid zijn mee te gaan met de wijze waarop de makers het verhaal in elkaar hebben gezet.
Indien regisseur Fincher c.s. paffy is kwijtgeraakt omdat het voor hem niet meer geloofwaardig is, vind ik dat paffy alle recht heeft dit aan te kaarten.
thejazzscene
Het had subtieler gemogen en minder bombastisch. Typisch Amerikaans: het moet er altijd wat over zijn om het doel te bereiken. Dat is niet zo. We zijn geen stelletje kleuters waar elke moraal met de pap in de mond moet gegeven worden om het te begrijpen, Fincher!
Don Dijk
Een typische film waarbij het beter was geweest als het op het eind slecht af zou lopen. Toch een 3,5 en een originaliteitsprijs.
superbassie
Aparte film...niet echt mijn ding.
Ben geen fan van Douglas, maar hij speelt wel goed in deze film.
Aapje81
Best een aardige film die lang de spanning vast kan houden maar helaas niet bevredigend is. Het is allemaal zover gezocht en de uiteindelijke verklaring is niet bijzonder. Wel aardig geacteerd en op sommige momenten best spannend. Maar absoluut niet zo goed als hier wordt beweerd
hellblazer93
Enorm spannende film die je snel op het verkeerde been zet. Het acteerwerk van Douglas is zeer goed en het verhaal is meeslepend. Je weet op den duur niet meer wie er nou wel en niet bij hoort en toen Nicholas van het gebouw sprong dacht ik dat dat het einde zou zijn. Niet dus. Topfilm.
Lexcoaster
Uitstekende en originele thriller. En Douglas speelt geweldig. 4*
JKM
Heel origineel. Uitstekende acteurs en spannend tot het eind.
Als kijker word je ook constant op het verkeerde been gezet.
4 sterren.
JKM
Joyy
geweldige film
nadeel is dat je hem maar 1 keer kan zien omdat de film drijft op al die verassende wendingen en als je die eenmaal weet blijft er van de film zelf weinig over
Michaelpitt
Geweldige film. Op het eind zat ik met mijn mond open. Zo'n einde had ik nou nóóit verwacht..
speranza
Ik begrijp niet wat velen zo geweldig aan deze film vinden. Deze thriller heeft mij slechts in zeer geringe mate weten te raken. Ik mis psychologische diepgang.
Kisje
Ik vind dat Douglas toch genoeg psychologisch getest wordt. Zoals heel z'n leven overhoop gehaald wordt.
namingway24
Zelfs met de twist in het achterhoofd blijft dit een briljante film. Geweldig om Douglas in het duister te zien tasten.
®Tc
Ietsje teveel van het goede.
Fincher heeft het, laat dat duidelijk zijn maar om de één of andere reden is het nooit echt wat. Bij Fight Club omwille van de plottwist, hier ook toch.
De film heeft een enorm leuke, duistere en mysterieuze sfeer en hij zet alles goed neer. Alles is ook heel vermakelijk en de tijd vliegt voorbij. Michael Douglas en Deborah Kara Unger vond ik het meer dan behoorlijk doen. Sean Penn levert weer een knalprestatie af.
Maar toch ietsje teveel van het goede. Het verhaal is goed en in zwendel kon ik me perfect inleveren. Maar neen, het blijkt te draaien rond een verjaardagsfeest en alles is echt een spelletje. En dan kent de film een tragisch einde met de moord op Conrad en Nicholas zijn zelfmoord. Maar neen, alles moest zo nodig uitdraaien op een enorm overbelachelijk happy-end.
Verpest toch veel voor me maar toch een goed rapport.
fanaat
Zelden zo'n apparte film gezien. Ik moet nog even nadenken over mijn stem.
rkdev
Schitterende film,
Helemaal mee eens, echt een zeer interessante film !
Kevin13
Al een tijdje in bezit en was van plan binnenkort eens op te zetten tot als 2BE er een reclame van laat zien wat er gebeurt op het einde...
Tep Zepi

Mysterythriller 'The Game' van David Fincher morgen op televisie: 'Heerlijk paranoïde sfeertje'

1 April, kikker in je bil: acht films met een verrassend einde

The Prestige
Drama / Mystery, 2006

The Sixth Sense
Thriller, 1999
zelfmoordbroer of zus relatiesan francisco, californiëpistoolverjaardagrestaurantkeymanipulationdanger of lifebirthday partygamemiljonairsurprising trapped in an elevatoroverflowing toiletbirthday present investment bankerpuzzlement