Genre: Thriller
Met onder meer: Michael Douglas, Sean Penn en Deborah Kara Unger
Gesproken taal: Kantonees, Duits en Engels
Releasedatum: 13 november 1997
Plot The Game
"What do you get for the man who has everything?"
Nicholas Van Orton is een rijke bankier, die alles heeft wat z'n hartje begeert, behalve een beetje spanning in z'n leven. Rond z'n 48e verjaardag geeft zijn broer Conrad hem een visitekaartje van een entertainment-bedrijf. Nieuwsgierig geworden besluit Nicholas het bedrijf te bezoeken. Hierna staat het leven van Nicholas volkomen op z'n kop. Er zitten mensen achter 'm aan, en hij kan niemand meer vertrouwen.
Nicholas Van Orton
Young Nicholas
Maria
U-96
- 2081 stemmen
Herzien. Vermakelijke film van begin tot eind. Vele leuke scenes, en vooral een verassend einde. Weet nog niet zeker of ik hoger ga dan *3.5*.
Lauwie
Verassend om van jezelf te weten dat je in staat bent om zelfmoord te plegen.. let's party!! Waren álle gasten van het eindfeest trouwens bewust/betrokken van "the game"?
T®inity
U-96
- 2081 stemmen
Zaten wel erg veel risico's in de film. Vooral op 't laatst dat Douglas zelfmoord wil plegen door van het gebouw af te springen. Hij had dat net zo goed met zijn revolver kunnen doen. Ben benieuwd hoe de film er dan uitgezien had. Maar de mensen van CRS wisten dat hij dat waarschijnlijk niet zou doen wegens de manier van de zelfmoord van Douglas' vader.
De GeuS
Dat is het voordeel van een film; je kan het zelf een beetje begeleiden....
Claus
'k Heb alle 7 pagina's met commentaren op deze film ff doorgelezen, wel lachen. Ik heb de film gisteren gezien en ben het wel eens over een zeker gebrek aan 'ongeloofwaardigheid' (ben zelf ook iemand die snel afgeleid wordt wanneer veel toevalligheden goed uitpakken), toch geef ik deze film 4 sterren, redelijk maximaal voor mij doen. De pluspunten die her en der genoemd worden maakten deze film voor mij 4 sterren waard. (Ben inmiddels wel erg nieuwsgierig geworden naar 'Fight Club')
T®inity
(Ben inmiddels wel erg nieuwsgierig geworden naar 'Fight Club')
En terecht
EmDee
Ja en vind ik ook meteen één van de mooiste scenes uit de film.
Maar die "val" blijf ik het slechtste van de film vinden.
Lauwie
Ben er toch niet helemaal over uit... Al die toevalligheden... Er werd alleen met losse flodders geschoten in "the game"... hoe worden al die kogelgaten dan verklaard, denk aan de taxi-autoband die hij zelf lekschiet... zoiets kun je toch niet voorspellen..? En wat had die man in het toilet die geen w.c. papier had met de film te maken? Misschien geeft 2 keer kijken wel antwoord op mijn vragen....
Jassie
hmm volgens mij was dat geen taxi band maar een auto die hem volgde, en volgens mij zijn de pistolen omgewisseld in zijn eigen huis. Die vrouw zegt dat ook op het einde. Misschien zijn het rubberen kogels of zo? Dat weet ik niet. Maar ja het blijft natuurlijk een film. Het enige waar ik me aan stoorde is het einde met die val
welleweirdo
idd, dit allemaal is erg vaagjes. Vooral dat deel met het pistool. Wel tof als er in het echt ook zo'n soort company zou bestaan!
ItaliaLatinaMche
Ik vond dit niet zon goeie film het enige pluspunt aan de film was Sean Penn. 1,5 Ster
Pas nog een keer gezien. Blijft toch een onderschatte film van
David Fincher. En de rol is Michael Douglas op het lijf geschreven.
EmDee
hoe worden al die kogelgaten dan verklaard, denk aan de taxi-autoband die hij zelf lekschiet? Misschien geeft 2 keer kijken wel antwoord op mijn vragen....
Hij schiet juist op die band met het echte pistool uit zijn huis. Daarom rent die detective ook snel weg. En die andere kogelgaten kunnen ze evt met special FX doen.
blabla
- 2070 berichten
Met dat zelfde pistool schiet hij ook zijn broer dood, die achteraf niet dood is, dus dat gaat niet op.
Jassie
Nee die hebben ze in het huis van hem verwisseld, het was juist de opzet van de film, dat michael denkt dat hij hem echt heeft heergeschoten
Bertyl
Ja presies... Dat is wat ik me ervan herrinner, het is al een tijd geleden dat ik hem heb gezien
Derek Vinyard
Goeie film! Wordt steeds beter elke keer dat je 'm ziet, zo hoort het ook!
En zoals gezegd, Michael Douglas is geknipt voor die rol.
morpheus
Ik voelde me genaaid aan het eind van deze film weet ik nog wel.
Captain Pervert
Dat is inderdaad wel iets wat mij ook opviel, ik had vaak zoiets van: "ja stel je nou eens voor dat hij dat ene dingetje nou niet zag. Misschien dat het script wat dat betreft net iets ingenieuzer in elkaar had kunnen zitten.
Penn had een zeer klein rolletje, en jij kan geen normale zin opbouwen. Deze film is bedoeld als mindfuck en is daar zeer goed in geslaagd, ik heb me twee uur prima vermaakt en heb minstens 10 keer fout geraden wat het einde zou zijn (of althans waar het mee te maken zou hebben). Daarom krijgt deze film de volle 5 sterren van mij.
Chainsaw
Prachtige film, heb er erg van genoten.
Het plot is goed uitgewerkt en weet met gemak twee uur lang te boeien. Je blijft raden hoe het nu precies in elkaar steekt en het is naar mijn mening ook redelijk goed gelukt om het einde als een verrassing te laten komen.
Het acteerwerk is ook erg goed, Michael Douglas is gewoon perfect gecast voor de rol. Maar ook op de rest van de cast is eigenlijk niets aan te merken. Fincher's manier van filmen werkt ook ontzettend goed, hij zorgt voor een prettige sfeertje.
Al met al 4,5 sterren voor The Game.
Bananas
Kan ik me alleen maarbij aansluiten en vooral het unieke concept vond ik erg aanspreken. Reeds 3x gezien en nog niet verveeld.
malkovich
Wat ik me ervan kan herinneren is dat de hoofdpersoon van een hoog gebouw afspringt, omdat hij zijn broer doodschiet? Wat als hij hem door het hoofd had geschoten en daarna zichzelf??? Ik weet dat het niet leuk is om over zulke kleine dingen te gaan zeuren, maar het stoorde me toen wel een beetje....
De GeuS
Er zaten losse flodders in het pistool; het blijft toch altijd moeilijk om zo'n type verhaal waterdicht te maken....
mikoz
niet super bijzonder ...
maja misschien kotm dat omdat ik hem keek om 4 uur snacht en doodmoe
mikey
Man krijgt een rotleven cadeau van zijn bloedeigen broer nog wel. nou dank je wel. 3.
Fiend
Goede film, maar had liever gezien dat het einde was dat hij van de flat afspingt. Nu is het weer zo'n blije vertoning
Blokland
Zeer goede sfeervolle film, evenals Fight club en Seven. Jammer dat Fincher daarna de bal nadrukkelijk heeft laten vallen (Panic Room was echt een dieptepunt).
djelle
Het is een zeer vermakelijke film. Vooral het, inderdaad, uiterst origineel concept heeft me erg geïmponeerd. De uitwerking was ook heel sterk en zat vol met verrassingen en briljante plotwendingen. Zelfs het einde heeft me aangenaam verrast, ook al was ik ergens toch teleurgesteld op een bepaald moment. Als kijker voel je je precies op een bepaalde manier "bedrogen". Alsof je je de hele tijd vermaakt hebt om iets dat eigenlijk niet bestond ofzo... Moeilijk uit te leggen.
Maar in deze wordt dat gevoel vlug weggeveegd door de vele knappe elementen, en het feit "dat je het eigenlijk ergens wel kon geweten hebben"... Dus de film bedriegt de kijker eigenlijk niet, maar speelt met zijn opletttendheid. Geniaal! (Een film als identity bv, faalde hierin wél. Daarmee bedoel ik dan vooral dat ik als kijker, wel met dat vervelend gevoel bleef zitten)
De sfeer is inderdaad prachtig. De regie is zeer stijlvol, Douglas acteert weer zalig, mooie fx, fijne opbouw, wat symboliek en filosofie als meerwaarde, entertainende actie, boeiende dialogen, mooie filmkleur... echt een topper dus. Naast enkele kleine minpuntjes (heel soms iets te onlogisch qua menselijke reacties) mag dit met recht een klein meesterwerkje genoemd worden. 4,5*
SmuttWars
Gewoon te gekke film. Spannend tot aan de laatste minuut! hij gaat helemaal over de top in de spring scene

Mysterythriller 'The Game' van David Fincher morgen op televisie: 'Heerlijk paranoïde sfeertje'

1 April, kikker in je bil: acht films met een verrassend einde

The Prestige
Mystery / Drama, 2006

The Sixth Sense
Thriller, 1999
zelfmoordbroer of zus relatiesan francisco, californiëpistoolverjaardagrestaurantkeymanipulationdanger of lifebirthday partygamemiljonairsurprising trapped in an elevatoroverflowing toiletbirthday present investment bankerpuzzlement