• 9.376.839 stemmen

Met onder meer: Michael Douglas, Sean Penn en Deborah Kara Unger

Gesproken taal: Kantonees, Duits en Engels

Releasedatum: 13 november 1997

Plot The Game

"What do you get for the man who has everything?"

Nicholas Van Orton is een rijke bankier, die alles heeft wat z'n hartje begeert, behalve een beetje spanning in z'n leven. Rond z'n 48e verjaardag geeft zijn broer Conrad hem een visitekaartje van een entertainment-bedrijf. Nieuwsgierig geworden besluit Nicholas het bedrijf te bezoeken. Hierna staat het leven van Nicholas volkomen op z'n kop. Er zitten mensen achter 'm aan, en hij kan niemand meer vertrouwen.

avatar van ex_uva

ex_uva

Ik vond/ vind hem nogal verwarrend. Geef geen oordeel, moet hem nogmaals zien.

avatar van predator

predator

• 1952 stemmen

spannende, verrassende film met vele onverwachte wendingen en een orgineel idee. Douglas kan zo'n rol met z'n ogen dicht spelen, maar het blijft wel heel goed gedaan. Dat laatste stuk verziekte alleen een hoop. Jammer -1*

avatar van Bertyl

Bertyl

Net nog een keer gezien. Ik was vergeten hoe goed deze film wel niet is... Verhoging naar 4,5*

avatar van t_v_b

t_v_b

Heel erg aparte film raar dat je ervan uit gaat dat je broer zal springen maar hij was wel erg goed geef hem 4,5*
Goed geacteerd door douglas die hier voor de zoveelste keer weer zakenman is.

Hij IS een zakenman, wist je dat niet?

avatar van Avitas Sibannac

Avitas Sibannac

Een best genietbare film. Een leuk verhaal, wel wat voorspelbaar. Het einde had misschien toch anders gemogen. Goed acteerwerk. Geen topper, maar deze moet je toch is gezien hebben. Hij haalt wel niet het niveau van Fight Club of Seven. Leuke muziek ook trouwens, Jefferson Airplane: White Rabbit 3,5 *

avatar van lila

lila

nou ik baal dat ik hem al gezien heb.. want een tweede keer kijken is niets, maar hij was GOED!!!

avatar van jedymaster

jedymaster

Goed verhaal mooie plotwendingen wat wil je nog meer. Als ik deze film vergelijk met bijvoorbeeld panic room dan valt panic room echt tegen.

avatar van gotti

Vind dit toch duidelijk Fincher's minste.

avatar van cempaka

cempaka

Ontzettend spannende film met een zeer teleurstellend einde, althans voor mij. Dit in tegenstelling tot die van Se7en en Fightclub.

De val van Douglas eindigt in een anti-climax, en daarin eindigt the Game

avatar van tevelenco

tevelenco

Goede film.

Met een orgineel verhaal en een prima rol van Michael Douglas.

Ik vond het verhaal niet altijd even boeiend, maar het bizarre einde maakt veel goed.

avatar van KnarfKenobi

KnarfKenobi

Goede film, zit goed in elkaar, laat je regelmatig verrassen. Ook goed geacteerd. Niets aan op of aan te merken!! 4*

avatar van JoeCabot

JoeCabot

KnarfKenobi schreef:

Is alleen niet spannend, en soms wat saai... Kan me niet echt boeien... 2.5* van mij

avatar van Poisonthewell

Poisonthewell

Niet onaardig, wel onlogisch. Vermakelijk zolang die duurt, maar niks bijzonders. 3*

avatar van HiLL

HiLL

Eerste keer dat ik deze film zag...omg 5 dikke sterren!! Nu ik deze film een twee maanden geleden bekeek, voor de tweede maal viel ie vies tegen.....hmmz......wat nu wat nu.. 4* denk ik..

avatar van lorrr

lorrr

Wat een vage film. Hij krijgt toch een behoorlijk grof verjaardagscadeau... Beetje ongeloofwaardig.... bv einde: hij valt precies in midden kussen, wat als hij op andere plek van gebouw afgesprongen was etc etc. Maar op zich aardig. 3

avatar van Tanja83

Tanja83

Vermakelijke film, maar op veel punten zo ongeloofwaardig als het maar zijn kan. Douglas past wel precies in deze film, zeg! Er hangt een beetje een sfeer a la Perfect Murder (jaar later)....

*** sterren

avatar van savi_7

savi_7

vond het maar niks de eerste twee keer dat ik hem zag, maar na 3de keer was ik verkocht, vond het einde wel vaag snap nu nog steed niet waarom het zo moest lopen op het dak.

avatar van robin00787

robin00787

Ik denk niet dat er veel mensen zijn die het met me eens zijn maar ik vind dit toch echt Fincher's beste. De eerste keer dat ik hem zag was ik gelijk verkocht. Ontzettend origineel idee en goed uitgewerkt. Ook erg goed gespeeld door Penn en Douglas.De tweede keer dat ik hem zag was ie wel ietsje minder. Overigens vind ik Se7en, Fight club enz ook ontzettend goed maar deze was toch net iets spannender en mysterieuzer. Ode aan Fincher!! 4,5*

avatar van di0n

di0n

ik ben benieuwd.. kga 'm vanavond kijken

avatar van flawless

flawless

robin00787 schreef:

Ja, dat vind ik dus ook. Echte een retegoede film en ontzettend spannend. Deze kon me ne zo goed boeien als Seven of Fight Club

avatar van jordybeukeboom

jordybeukeboom

Ongelofelijk onwerkelijk en ongeloofwaardig, maar ook ongelofelijk origineel, boeiend en verrassend

In de sfeer van Fight Club, maar dan anders

EDIT: ik zie net dat deze film van David Fincher is, de regisseur van Fight Club, wat dat betreft dus niet zo verrassend misschien

4,5 sterren

avatar van Pacino88

Pacino88

Zeer ongeloofwaardige film.Een paar leuke scenes en Michael Douglas doet het noet onaardig als zakenman.Het verhaal is onorgineel (man krijgt spel en de raarste gebeurtenissen volgen) en alle gebeurtenissen zijn zo onrealistisch.Het einde is al helemaal slecht,wie verwacht nou dat hij precies daar springt?En dan blijkt alles nep te zijn geweest.
Tegenvaller vergeleken bij Fight Club en Se7en
Ik moet er wel bij zeggen dat ik niet de hele tijd even boeiend heb zitten kijken,met die hitte enzo en vanaf een bed kijken is dan al helemaal niet comfortabel,waardoor je steeds gaat verschuiven:P
In ieder geval geen aanschaf waard.

avatar van maxcomthrilla

maxcomthrilla

Spannende film, alleen wel een beetje een anticlimax op het einde ja. En die waterscene, dat begrijp ik nog niet helemaal, op dat moment had hij niks meer in eigen hand, hij moest zelfstandig overleven...anders werd het zijn dood. *4.

avatar van jordybeukeboom

jordybeukeboom

Christine vertelt op het einde dat er een duiker in het water lag om hem te helpen voor het geval hij niet zelf uit het water kon komen. Wat hem dus wel lukte met die tang die hij gekregen had

avatar van NERD

NERD

Niet een van de beste films, maar toch zeker wel een van de meest intrigerende films die ik ken.

4,5 sterren zijn nog altijd terecht.

avatar van stan

stan

ik ben het niet met Pacino88 eens dat het een onorginele film is, want dat is het wel. Wat ik wel met hem eens was is de laatste scene waarvan hij van het dak zichzelf laat vallen dat was wel nep.

maar zeker weten 5**** waard

avatar van Edamboy

Edamboy

Alles is net niet wat het lijkt, of toch wel. Leuke film met verrassende wendingen

avatar van Tim Burton

Tim Burton

Ik vond het zeker een goede film. Halverwege de film begin je je af te vragen of die broer het eigenlijk allemaal wel goed bedoelt!!!

avatar van Mister_Movie

Mister_Movie

Een schit-te-ren-de film !!! Van begin tot einde word je meegesleurd. Voorspellen kan gewoon niet. Op de koop toe een geweldig einde. Van mij krijgt hij 5 sterren simpelweg omdat je een film echt niet beter kan maken !