• 9.373.211 stemmen

Star Trek: Nemesis (2002)

Actie / Sciencefiction | 116 minuten

Genre: Actie / Sciencefiction

Geregisseerd door: Stuart Baird

Met onder meer: Patrick Stewart, Tom Hardy en Brent Spiner

Releasedatum: 6 maart 2003

• SkyShowtime Bekijk via SkyShowtime

Plot Star Trek: Nemesis

"A generation's final journey begins."

Op weg naar de bruiloft van officier Will Riker en raadslid Deanna Troi raken kapitein Jean-Luc Picard en zijn crew afgeleid door een onverwachtte diplomatieke missie op de planeet Romulus. De bewoners van de planeet, sinds lange tijd vijand van de Federatie, hebben hun wens naar vredes-onderhandelingen uitgesproken. Wanneer de crew van de Enterprise echter op Romulus aankomt krijgen ze te maken met een bedreiging die de ondergang van de Aarde zou kunnen betekenen.

Captain Jean-Luc Picard

Commander Donatra

avatar van BS

BS

trailer

best mooie trailer.Ziet er allemaal wat bigger en better uit dan de vorige films.

avatar van petey

petey

• 1901 berichten

nog een half jaar wachten, shit.

avatar van Be3F

Be3F

jaja, daar isie weer..... vondt de trailer wel een erg hoog starwars gehalte hebben....maar ik heb er weer zin in...

avatar van gospike

gospike

leuk, weer nieuwe schepen, zal wel weer een mooie film worden

avatar van MadBear

MadBear

nog een half jaar wachten, shit.

Ach, de film wordt steeds meer naar voren geschopt, is van 20 maart naar 20 februari, inmiddels staat ie al voor 13 februari geplanned

avatar van Hobbes

Hobbes

is nog steeds veels te laat ivm amerika

avatar van Armin

Armin

Ik ben een aardige Star Trek fan (al zeg ik het zelf) en kon dus ook niet wachten op de bioscoop release, maar ik moet helaas zeggen dat het een behoorlijke tegenvaller was.

Misschien waren mijn verwachtingen wat te hoog gespannen, maar wat ik zag is allemaal al een keer gedaan en in mijn ogen ook een stuk beter. OK er waren wel wat aardige vondsten, maar niet voldoende om van deze film meer te maken dan een gemiddelde (lange) aflevering. **1/2

ben erg beniewd.

avatar van moviefreak#1

moviefreak#1

Ben geen grote StarTrek fan , vond bijvoorbeeld Insurrection 1 sterretje (slecht dus) maar deze is best aardig en lijkt meer te zijn gemaakt voor mensen die normaal star trek mijden, 3 sterren, ik denk dat de echte "trekkies" deze film echt leuk gaan vinden

neo

nogal veel recensenten beweren dat deze film de doodsteek betekend voor de serie films.

wat een onzin!

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Dit is toch ook de laatste film voor deze generatie Star Trek?

avatar van troy31

troy31

jep,patrick stewart (picard)stopt ermee.

it's a pity.

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Ja, das idd jammer. Kvond de serie altijd wel lache en de films ook. Nou maar kijken waar ze nu weer mee komen aanzetten.

avatar van Shyamalan

Shyamalan

Leuke film, maar First Contact blijven er met kop en schouders bovenuit steken. Ik had beter verwacht.

avatar van haagseharry

haagseharry

Vermakelijk, met humor.

avatar van manic

manic

Be3F schreef:

Niet alleen de trailer, de film zit vol met verwijzingen naar Star Wars. Dit buiten beschouwing latend is het een aardige dubbele aflevering van Next Generation-tvserie meer niet. Insurrection toch maar even gedegradeerd, want die was nog minder...

avatar van fryslan boppe

fryslan boppe

naar aanleiding van een trailer kun je toch niet veel vertellen over deze film, ik vond hem best goed, maar ja smaken verschillen, oant moan

avatar van Heracles

Heracles

Deze film krijgt van mij, omdat het toch weer een originele uit de officiele ST-serie is, 3*.
Jammer alleen dat ze het nieuwe schip van het uitschot van de romulanenniet meer in beeld brengen, daar hadden ze veel meer mee kunnen doen. Ook het verhaal zelf is een beetje onsamenhangend, wat ook afbraak doet aan een toch best leuk verhaal.
Anders had deze film toch al gauw 3,5/ 4* kunnen krijgen.
Afwachten maar wat er met XI gebeurt

avatar van petey

petey

• 1901 berichten

manic schreef:

... is het een aardige dubbele aflevering van Next Generation-tvserie meer niet....

Kan ik me helemaal bij aansluiten. Vorige films waren verrassend of hadden meer ontwikkeling, dit is echt een snack-film. Je kijkt hem en een uur later ben je alweer vergeten waar hij over ging.

avatar van willum

willum

Deze film is voor mij een van de betere Sci-Fi films en zeker de beste Star trek film die ik tot nu toe gezien heb.

Het eerste kwartier was erg komisch, later veranderde de film, en werd het erg spannend. Wat me vooral bij gebleven is, is het pak van Schinzon, dat zag er echt cool uit.

Mooi verhaal, mooi verfilmt, een aanwinst voor het Sc-Fi jangre. 4 sterren.

avatar van Dionysos

Dionysos

Qua actie en visueel spektakel een aardig filmpje, maar verder toch een beetje leeg. De ellende met TNG films is dat men ze ook aantrekkelijk wil maken voor mensen die de serie verder niet kennen, of zelfs niet leuk vinden. Dit gaat altijd ten koste van het scenario, wat ook hier weer het geval bleek. Er wordt wel lichtjes wat met psychologisch/filsofische thema's gespeeld, iets wat de serie zo goed maakte, maar hier is het te magertjes om een rol van betekenis te hebben. Wat je vervolgens overhoudt is een strak gemaakte actiefilm met de nog immer stoere Enterprise crew. Aardig, maar het is het net niet.

avatar van Paz

Paz

Hele strakke film, niet de beste uit de reeks maar toch.Een goede aanwinst voor het GENRE.

avatar van Justice4All

Justice4All

Slechte film, had meer van verwacht. Jammer.

avatar van gwaihir

gwaihir

Viel me ook tegen, wel weer beter dan Insurrection, maar First Contact blijft gewoon de beste TNG-film. Veel Hollywoodspektakel, zal wel nodig zijn tegenwoordig. Voor Trekkies niet.

avatar van bioscoopzaal

bioscoopzaal

Ik ben geen overdreven grote Star Trek-fan (al vond ik The Next Generation altijd erg leuk), maar ook als gewone filmliefhebber was Nemesis meer dan behoorlijk te pruimen.

De effecten waren prima (en soms beter dan die van het matige EPII), het script was best origineel en vooral de acteerprestaties van Tom Hardy en Patrick Steward waren ronduit fantastisch. Ze zijn er echt in geslaagd om hun bombastische dialogen op een geloofwaardige manier te brengen, en geven de film het nodige gewicht. Ook de ontknoping was spannend, alleen jammer dat het subplot met Jonathan Frakes niet beter werd uitgewerkt. De verhaallijn met Data werkt dan weer wel, en de scènes tussen Data en zijn 'broertje' B4 vond ik nog het beste geslaagd. Kortom, ook de tweede keer heb ik me weer geen seconde verveeld.

Halfje erbij, 3.5 sterren.

avatar van ThaHouse

ThaHouse

Ik denk dat het moeilijk te vergelijken is met andere ST films, daar de CGI en special effects ook altijd beter worden.

Maar qua verhaal en emotioneel acteer werk zat deze film wel zeer lekker in elkaar en verdient van mij ook een plaatsje als 1 van de beste ST films ooit, na First Contact dan wel te verstaan.

avatar van P. Kloetjeuris

P. Kloetjeuris

Nu ben ik een van die mensen die onnozel genoeg is om zichzelf een Star Trek marathon aan te doen, maar deze film wens je je ergste vijand niet toe. Waardeloos stuk bagger.

avatar van schizophrenic

schizophrenic

Wij vonden hem goed!

avatar van joyce.b

joyce.b

P. Kloetjeuris schreef:

bestaan er geen star trek film/seriemarathon -kijkbijeenkomsten (wat een woord,of zijn het er meerdere?..pffr)van fans?