• 9.415.975 stemmen

Oorlog / Historisch | 177 minuten

Genre: Oorlog / Historisch

Geregisseerd door: Mel Gibson

Met onder meer: Mel Gibson, Sophie Marceau en Patrick McGoohan

IMDb beoordeling: 8,3 (1.158.543)

Gesproken taal: Engels, Frans en Latijn

Releasedatum: 7 september 1995

Plot Braveheart

"Every man dies. Not every man truly lives."

Het einde van de 13e eeuw: William Wallace is een Schotse rebel die een verzet leidt tegen de wrede Engelse heerser Edward the Longshanks. Als klein jongetje zag William zijn vader en broer vermoord worden in een poging om Schotland te bevrijden. Als William weer een dierbare verliest begint hij aan z'n strijd om Schotland voor eens en altijd te bevrijden.

William Wallace

MacClannough

Mother MacClannough

avatar van CheizXL

CheizXL

Dit is een film die absoluut in mijn top-20 staat!

Ik vindt hem geweldig. Een boeiend verhaal dat niet verveeld en me zo af en toe kippenvel bezorgd!

De film bevat een aantal erg mooie scenes, schots en muziek! Met een portie geweldige gevechten. En een eind waarvan je een brok in je keel krijgt! Ik vind hem 4,5* waard!

avatar van Jasir

Jasir

De film is een sensatie voor de film liefhebber alles wat je wil zien zit erin.

Aktie, drama enz.enz

avatar van Royke04

Royke04

Ben een grote Mel Gibson fan dus deze was ook weer een topper.

Hen hem nog nooit een slechte film zien spelen. Of anders gezegd.....al is de film slecht, Gibson maakt er toch weer een topper van.

avatar van yeti_ke

yeti_ke

Dit is echt zo een mooie film, elke keer opnieuw zeer triestig.

Fantastisch, schitterend, magnifiek, ... woorden kunnen deze film amper beschrijven

5*, zou er meer geven als dat mogelijk was

avatar van jasperthew

jasperthew

Briljante film, heeft me van begin tot einde geboeid, en ja, ik moest wel een traantje wegpinken. Komt denk ik door de geweldige soundtrack.. dikke 4,5*

avatar van Kr!kke

Kr!kke

Wat een kaskraker!!! Ik hou van oorlogsfilmen dus dit was zeker een bangelijke film voor mij. Maar het is niet alleen vechten geblazen, er zijn ook enkele 'emotionele' stukjes bij. Ook Mel Gibson is weer opperbest.

avatar van _Kirsten_

_Kirsten_

Hoewel het niet mijn stijl is toch wel een geweldige film. Heel goed geacteerd! heel mooi!

avatar van Inperfections

Inperfections

Braveheart is het bewijs dat hollywood kaskrakers wél goed kunnen zijn. Geweldige regie. Veel veldslagen en geen moment onrustig.

Een 8

avatar van pin-up

pin-up

Vette film! Mel Gibson acteert geweldig. Ik wou alleen het einde niet zien...vind het net iets te zielig. :S:(

avatar van Yphygenia

Yphygenia

Een hele sterke film, fantastisch geacteerd, en een prachtige soundtrack.

5,0

avatar van killerfreak

killerfreak

hele goede film, prachtige soundtrack indeed, alleen vond ik de film net iets te lang duren, 4*

avatar van leroy*

leroy*

ga ik mooi kijken zaterdag alleen wordt het wel laat 22.15, 3 uur lang en nog reclame

avatar van basketballerke

basketballerke

Ik ga hem niet kijken maar opnemen. Het wordt anders wel heel erg laat. Hij lijkt me goed. Hou over het algemeen wel van oorlogfilms.

avatar van BisHop

BisHop

Het is echt een topfilm. Alles is top en als hij op het laatste het woordje freedom zegt dan krijg ik helemaal kippevel. Het acteerwerk van Mel Gibson is echt goed. Ik denk dat ik hem zaterdag ook weer ga kijken.

avatar van Iketes

Iketes

• 1968 berichten

Zo, dat was een half uur even afzien, begin was namelijk nogal saai. Was wat weinig diepgang en de personages hadden geen chemie tussen elkaar.

Maar vanaf het eerste gevecht is het 2 uur genieten. Prachtige shots, geweldige muziek en top acteerwerk. Echt bizar, op sommige momenten kreeg je echt kippenvel. Jammer dat het eind dan weer zo makkelijk verzonnen was, had meer ingezeten.

avatar van ChielB

ChielB

Echt een briljante film, eentje die ook nooit verveeld om vaker te kijken.

Goed acteerwerk, actie en veel emoties....zeer strak neergezet.

avatar van SniPes

SniPes

Hij komt er weer op.!

avatar van TheRisingSun

TheRisingSun

Ook al heb ik hem al een keer of twintig gezien, ook vanavond zal ik hem weer gaan kijken!

Mijn ultieme favoriete film!

avatar van Markie

Markie

TheRisingSun schreef:

Ook al heb ik hem al een keer of twintig gezien

20 keer maar

ik ook iets in die richting en ga hem zeker weer checken vanavond, 5 sterren!!

avatar van metaledje

metaledje

hij is heel lang niet meer op tv geweest ik had hem nog wel voor 26 euro op dvd gekocht terwijl ie nu te koop is voor 6 euro maarja vond het in die tijd gewoon een prachtige film, na elke kijkbeurt rollen de tranen weer over mijn wangen en gaat mijn bloed koken, ik ga hem ook maar eens voor de.... uhmmmmm 5e keer kijken volgens mij

avatar van hel1

hel1

weer voor de zoveelste keer gekeken maar blijft een topper. mel gibson acteert echt geweldig. de film is prachtig, kan niet 1 minpunt bedenken.

avatar van LesterE

LesterE

duurt lang, alweer de 4e keer dat ik hem zie, en ik vind hem nogsteeds alle 177 minuten lang zonder echte minpunten, dikke 4, meer hoef ik toch niet te zeggen?

avatar van djelle

djelle

LesterE schreef:

meer hoef ik toch niet te zeggen?

Toch wel, toch wel. Namelijk: waarom een 4 en geen 5* als je geen echte minpunten vond? Vanwaar die ster aftrek?

avatar van BugsB

BugsB

Heb hem denk ik al 15 keer gezien; iedere keer bemerk ik dat ik aan het eind van de film weer rechtop zit...

Ik vind dit zo prachtig neergezet dat zelfs bij de gedachte aan deze karakters mijn haren doet rijzen.

avatar van TheRisingSun

TheRisingSun

Stem nog even BugsB. 't Liefst 5 sterren natuurlijk, dat krikt het gemiddelde nog wat op.

avatar van basketballerke

basketballerke

Goede film, sterk verhaal, prachtige locaties, erg goede muziek en goed geacteerd. Minpunten vond ik de duur en op een gegeven moment vond ik de veld slagen en al het bloed iets teveel voorkomen.

In totaal wel een dikke 4*

avatar van Wezze

Wezze

Een (verdovend) drankje nemen, doen alsof je het doorslikt, je geliefde zoenen, en het drankje vervolgens uitspugen zonder dat je geliefde het merkt, lijkt me onmogelijk..

Voor de rest wel goede film.. 4*

avatar van girl___

girl___

echt een te goeie film...moest huilen..maar m'n pa zat er bij dus deed ik dat maar niet
zeker een aanrader voor de mensen die 'm nog niet hebben gezien

ja dat met dat drankje enzo lijkt me ook wel een beetje erg onmogelijk

avatar van x_Roxanne_x

x_Roxanne_x

Oh, wat heb ik vorige week van deze film genoten! Aan het einde is het wel jammer dat hij dood gaat, en dat het daarna na het zien van zijn leger het in 1x stopt.

Toch een hele mooi film, goed in elkaar gezet, alleen jammer dat Gibson in het begin zonder accent praat en aan het einde met.

avatar van murtcelP

murtcelP

Beste en mooiste historische oorlogsfilm!

Zeer goede veldslagen, erg goed geacteerd ook, je krijgt echt een hekel aan de engelsen.

De muziek is prachtig! Deze film is gewoon ***** en niks minder!