• 9.380.133 stemmen

Geregisseerd door: Gore Verbinski

Met onder meer: Nicolas Cage, Michael Caine en Hope Davis

Releasedatum: 11 mei 2006

Plot The Weather Man

"Dave Spritz is about to take his best shot . . . at life"

Dave Spritz is een succesvolle weerman in Chicago. Hij werkt voor een groot televisiestation en heeft eigenlijk weinig te klagen. Ware het niet dat zijn privéleven een zooitje is. Hij is gescheiden van zijn wat neurotische vrouw, hij heeft geen band met zijn puberzoon en probeert de band die hij heeft met zijn ongelukkige, te zware dochtertje krampachtig te verbeteren. Zijn relatie met zijn vader, een intellectueel die ernstig ziek blijkt te zijn, is ook verre van liefdevol. Wanneer Dave een geslaagde auditie doet voor de weermanpositie bij een grote landelijke zender en hij naar New York moet verhuizen, slaat de grote twijfel toe. Hoe harder hij probeert het contact met zijn familie op orde te krijgen, hoe meer hij zich realiseert dat het leven al net zo onvoorspelbaar is als het weer.

avatar van empty_soul

empty_soul

Film die opzich wel aardig was.

Jammer dat sommige personages weinig voorkwamen in het verhaal.

Had bijvoorbeeld de zoon van Dave Spritz wat vaker willen zien en Michael Caine juist wat minder.

Ik irriteerde me op gegeven moment daaraan.

Wat ik een beetje miste aan de film was diepgang. De film wist me op te een of andere manier niet te raken.

De pluspunten voor mij waren de rustgevende muziek en de mooie beelden die ze lieten zien. qua sfeer was de film ook goed te doen.

avatar van Groenie

Groenie

Erg goede en grappige film. Hoewel een heleboel zaken niet als leuk bedoeld zijn, vond ik het zeer onderhoudend. De enige acteur die een personage zo onzeker, apatisch, vertwijfeld en "als een boer met kiespijn"kan neerzetten is Cage. Echt geweldig...

avatar van cocolamar

cocolamar

Een drietje, maar met plus als het had gekunt. Vond Cage echt wel geschikt voor de rol en vind het cool dat ie zoiets aandurft.

Relatie tussen drie generaties vond ik ontroerend. Vond het moment dat Cage terugkijkt naar zijn speech erg sterk en ook de filmmuziek toepasselijk.

Wel was ik verbaast over de overgang van zijn depressie (95% van de film) naar een switch waarop het allemaal weer lekker gaat, moest de film een happy ending hebben of zo??

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Goede film, goede filmscore.

Het had hier een tikje hilarischer en daar een flinke tik scherper gekund, en qua plot heeft de film ook niet veel te bieden, maar bij de aftiteling had ik geen bekocht gevoel.

Gewoon een leuke film.

3.5 sterren

avatar van Kisje

Kisje

Redelijke film, kreeg op lange duur wel compassie met hem..

3.5 *

avatar van VS60*

VS60*

Gemiddelde, goed wegkijkende film. Niets bijzonders, maar gewoon goed te doen.

avatar van Pilcrepus

Pilcrepus

cocolamar schreef:

Zijn vrouw heeft hem nog steeds verlaten en zijn vader is nog steeds gestroven, een ultiem happy ending kan ik het niet noemen.
Wel heeft hij zich neergelegd bij zijn situatie en geniet van zijn baan. Tja.. Het kan onmogelijk een 100% negatieve film zijn, dan had het wat mij betreft de plank een beetje misgeslagen.

avatar van Tarkus

Tarkus

Ondanks de sterke acteerprestatie van Nicolas Cage, vind ik dit een van zijn minder geslaagde films.

Is veel te langdradig en saai.

avatar van Karl_arty

Karl_arty

Best saai...

avatar van Fran

Fran

• 1953 berichten

Geen wereldfilm. Af en toe best een beetje saai. Toch bleef het me wel boeien omdat er ook hele grappige stukjes in zaten.

Ik vond het soms saai omdat de gehele film alles heel traag en deprimerent werd weergegeven. Het hoorde natuurlijk ook wel bij het verhaal, maar het ging me op een aantal momenten toch irriteren. Tja, wat kan je ook voor spannends maken met een dergelijk thema.

Toch zat er leuke verkwikkende humor in de film. Zoals het tartaarsausincident. Heel knap ook hoe de gedachtengang van Spritzer werd weergegeven. Het slaan met de handschoenen was ook erg grappig. Deze humoristische stukjes tussendoor zorgden ervoor dat ik niet verveeld raakte. 3*

avatar van kinjutsu

kinjutsu

Beste van Gore

avatar van brookie

brookie

Saai? ik vond deze film echt niet saai, ik heb de hele film genoten mezelf af en toe kapot gelachen. Die super droge voice over, die heerlijke gevoelens van die kerel. En so what al lijkt en is hij misschien wel een beetje gebasseerd op american beauty. Dat is gewoon een enorm groot compliment naar AB toe omdat die film bijna een nieuw genre geschapen heeft. Zo kan je american psycho daar ook in plaatsen. Ik vond hem in een woord hilarisch. met als toppunt het moment waarop hij die ene pedo gaat verbouwen.. die droge voice over over die taart ff de kerel slaan en dan meteen de gedachte weer terug op de orde van de dag. En dat kereltje vond het ook zo super gaaf dat zijn pa die kerel had afgerost Met deze soort films kan ik me altijd, meer dan me lief is, ook heel erg goed identificeren met de hoofdrolspelers 4* dit soort films zijn voor mij gemaakt. Al zie ik liever in dit soort films geen happy-endmaja kan niet alles hebben dat 'tikkende' deuntje vond ik ook erg goed gekozen

avatar van Mug

Mug

Het laten wederkeren van een running gag kan erg leuk en functioneel zijn. Met nadruk op 'kan'. In The Weather Man irriteert 't al na de derde keer als Cage weer op een vliegend fastfood produkt getrakteerd wordt. Hey, en alweer een film met een pedofiel, ook een 'running gag' de laatste jaren in Amerikaanse films.

Een aantal zucht-momenten in een anders lekker kabbelende film die wegkijkt zoals je een glas tafelwijn/rose wegdrinkt. Vooruit, 3 sterren. De grap op 't laatst met de brandweermannen en Spongebob Squarepants liet dan toch een schuchter lachje ontsnappen.

avatar van helleke

helleke

Geen slechte film,leuk om eens gezien te hebben.

Op den duur zou je compassie krijgen met Dave Spritz(prima rol van Cage) die eigenlijk alleen maar het goede voor heeft met zijn kinderen.

Hij wordt door iedereen beschimpt omwille van het slechte weer.

Met zijn ex-vrouw lijkt het ook al niet goed te lukken.

Soms waren er momenten die al te lang aansleepten waardoor ik op mijn uurwerk zat te kijken.

3 sterren.

avatar van N811

N811

Ik vind de film erg orgineel.

avatar van royke20

royke20

een film waarvan je gewoon depressief word

avatar van nightbreed

nightbreed

Prachtig dat neerslachtige en die donkere humor.

Dit soort films zijn aan mij wel besteed.

Ik dacht dat ik al een commentaar had geplaatst bij deze film (en je raad het al, dat was dus niet zo) waardoor ik er nu niet zoveel meer over kan vertellen omdat het alweer een jaartje geleden is dat ik deze film heb gezien.

Cijfer: 4

avatar van tukkerstein

tukkerstein

Prima film, absoluut niet sentimenteel, prima acteerwerk, echt een rol voor Nicholas Cage. De humor is simpel, ligt er niet te dik bovenop, en is leuk. Het einde is misschien vrij makkelijk, maarja.

avatar van wicomave

wicomave

Aardige film, beetje saai hier en daar. Volgens mij geen film die geschikt is voor een groot bioscooppubliek. Daarvoor is het verhaal te intiem.

avatar van Boudewijn.

Boudewijn.

Verbijsterd goed, ik moest af en toe flink hard lachen. Echt een film waarbij het bijna alleen maar om de acteerprestaties gaat; een frons op het juiste moment na een opmerking bijvoorbeeld.

De hele film leek ook echt een aaneenrijging van aparte scenes ofzo, beetje moeilijk uit te leggen.

( of misschien kwam het omdat ik stoned was )

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Erg leuke film. Ik vind het te vergelijken met Punch Drunk Love of Matchstick Man. Dit is ook een kleine film, als een soort tussendoortje. Het is erg grappig maar heeft toch niet echt op de voorgrond spelende humor. Het geheel is erg mooi gefilmd met rustige strakke beelden. De acteurs hebben er duidelijk lol in, vooral Cage is weer goed op dreef, maar ook alle bijrolacteurs doen het fantastisch.

Echt het type film waar ik van houd.

avatar van tukkerstein

tukkerstein

De slow motion-beelden van die hamburgers die gegooid waren ook erg prachtig, vooral hoe het gebracht werd, met die droge stem van Cage op de achtergrond.

avatar van Leno

Leno

Sterke film over een loserige weerman die op zoek is naar zijn identiteit. De situaties waarin hij beland zijn soms wat overdreven, wat jammer is, al zorgt dit dikwijls wel voor komische situaties.

De film ziet er mooi uit, en de decors en omstandigheden (met name het weer) passen perfect bij de verschillende scenes. Dit wordt compleet gemaakt door de goede en passende muziek.

Cage is weer goed op dreef in een minder commerciele film en Caine is als altijd goed. De overige acteurs leveren overigens ook prima werk.

avatar van nachtvlinder

nachtvlinder

Erg verbaasd over de waardering van deze draak van een film, los zand, saai, onpersoonlijk, depressief, onrealistisch, fragmentarisch, zielloos, kop noch staart, krijg er pijn van in mijn hart en hoofd. Kontinu de waarheid vermijdend, pfff. Weer zo'n typisch cage product van 13 in een dozijn. Meteen weer weg ermee.

avatar van wapper

wapper

Aangename film over een man die probeert 'the american dream' te bereiken maar hier simpelweg niet in slaagt en dit dan uiteindelijk accepteert. Ook opmerkelijk was het becriticeren van de maatschappij waarin we leven, iets wat we allesbehalve vaak meemaken in mainstream films als deze.

Eindelijk nog eens een goeie Cage gezien, met een paar uitstekende grappen, zoals die tartaarsaus en cameltoe...hilarisch
Ik ga wel akkoord dat er iets te veel fastfoodgrappen waren. Aanrader voor American Beauty fans want er wordt toch wel een beetje een zelfde sfeer gecreeërd.

avatar van JohnWilliams

JohnWilliams

Vind Verbinski een goeie regisseur en Hans Zimmer een goeie componist, en waneer ze beide weer een film maken is dat natuurlijk geweldig, al moet ik hem nog wel zien.....hij lijkt me leuk.

avatar van Travolta_Jackson

Travolta_Jackson

Lijkt me een leuke film. Ondanks dat ik de laatste tijd niet echt meer fan van Cage ben dat was vroeger heel anders. Verhaal spreekt me maar wel aan. Leuke DVD voor de sint of onder de kerstboom.

avatar van Blokland

Blokland

Nicholas Cage erg effectief in zijn rol als weatherman in een mid-life crisis maar toch mist de film diepgang in vergelijking met b.v. American beauty, die soortgelijke thematiek behandelt.

avatar van J3zz

J3zz

Ik vond dit een film met een goede sfeer, en de acteerprestaties vond ik zeer goed. Cage speelt weer briljant. Toch wel een depressiefe film, maar deze film blijft toch hangen, als ik nadenk over films die echt indruk hebben gemaakt komt deze film weer terug, hoewel deze film niet echt bijzonder spectaculair verhaal heeft, en het behoorlijk depressief is. Maar alles bij elkaar een 4*

avatar van animalkrullie

animalkrullie

Een aardige film met een goede Cage.

Succesvol in zijn carriere en een mislukkeling in zijn priveleven.

Hij probeert alles goed te doen, maar door zijn depresieve houding bereikt hij het tegenovergestelde.

De relatie met zijn vader beheerst zijn gehele leven.