Genre: Drama / Komedie
Geregisseerd door: Gore Verbinski
Met onder meer: Nicolas Cage, Michael Caine en Hope Davis
Releasedatum: 11 mei 2006
Plot The Weather Man
"Dave Spritz is about to take his best shot . . . at life"
Dave Spritz is een succesvolle weerman in Chicago. Hij werkt voor een groot televisiestation en heeft eigenlijk weinig te klagen. Ware het niet dat zijn privéleven een zooitje is. Hij is gescheiden van zijn wat neurotische vrouw, hij heeft geen band met zijn puberzoon en probeert de band die hij heeft met zijn ongelukkige, te zware dochtertje krampachtig te verbeteren. Zijn relatie met zijn vader, een intellectueel die ernstig ziek blijkt te zijn, is ook verre van liefdevol. Wanneer Dave een geslaagde auditie doet voor de weermanpositie bij een grote landelijke zender en hij naar New York moet verhuizen, slaat de grote twijfel toe. Hoe harder hij probeert het contact met zijn familie op orde te krijgen, hoe meer hij zich realiseert dat het leven al net zo onvoorspelbaar is als het weer.
David Spritz
Lauren
DMV Guy
Andrea
paramount
Zitten een aantal hilarische momenten tussen. Goed geacteerd. Al met al 3***.
specialm
vind er niet veel aan.... ben midden in het verhaal gestopt.. de film kon me niet echt boeien
voor de moeite een 2
gerard1234
Ik vond de film weinig aan beetje flauw...het enigste wat ik leuk vond was dat hij steeds wordt ondergesmeten door fast food
lukie
Wat een saaie stomme film was dit, er gebeurde eigenlijk niks en wat er gebeurde was niet boeiend, nicolas verdoet zijn tijd met films zoals deze
ellie
Klopt hier iets niet deze film staat op de site bij de videtheek release. als ik dan kijk staat er vanaf 11 mei in de bioscoop???
JJ_D
Is reeds op dvd uitgebracht in Amerika (te kopen via www.amazon.com), dus zo'n late bioscoop-release in Europa lijkt me raar...
JJ_D
Tuurlijk is de film traag maar dat past perfect bij deze film en is ook helemaal niet storend.
In vergelijking met het tweede deel van de film mag je het eerste inderdaad langzaam noemen. Dat eerste deel, waarin de verhaallijnen zich aarzelend ontplooien, is het minste; wie echter verder kijkt wordt beloond voor de moeite en krijgt een even grappige als emotionele film te zien. De rol van weerman is Cage op het lijf geschreven: de lustenloze voice-over, de gepijnigde blikken, de misverstanden, etc. Alles wat hij presteert is fantastisch, volgens mij zou dit wel eens zijn beste rol tot nog toe kunnen zijn. Minder snor zit het met de overige acteurs. De begeleider is best cool, maar Cage's familieleden gaat het vaak iets minder goed af, vooral de dochter, vader en zoon blijven enkel overeind door een toerijkend en geslaagd script. Ook cinematografisch mag de film er zijn, de regisseur brengt opzettelijk banaliteiten in beeld: een potje koffie inschenken (, een kamelenteen
) of een tafelkleed leggen wordt plots een knap fenomeen. Doe daar nog eens een fraaie en vermakelijke soundtrack bovenop en je hebt garantie op anderhalfuur (puur) filmplezier, zij het met de nodige ups (vooral naar het einde toe) en downs (in het begin)...
En jammer genoeg niks meer. Pret, gecombineerd met een vleug emotie ten gepasten tijde.
Van Nunen
JJ_D: Jij lult wel goed voor een 15-jarige. Je hebt toch niet stiekem je vader aan het werk gezet hier, hè?
Vond het maar een treurige vertoning allemaal. Letterlijk.
Werd er zelf een beetje depri van...al die saaie, droevige koppen waar nog geen glimlach vanaf kon.
Tsja weet niet wat ik ervan moet denken. Ik vond 'm niet slecht, maar zeker geen topper.
En ben er ook nog niet over uit in welk genre ik 'm zou moeten plaatsen.
Ik zou wel meer willen schrijven, maar ben een beetje down geworden na die film.
Ik ben eventjes met m'n moeder bellen...snik
AardeWerk
Een behoorlijke dosis tragiek en traagheid. Prachtig acteerwerk van Caine en Cage. Niet een film waar je vrolijk van wordt. Zelfs het 'happy end' is niet echt Happy ! Toch de moeite van het kijken waard, het is een mooie film die je gewoon een keer gezien moet hebben. (3,5*)
JJ_D
Omdat je het niet met me eens bent lul ik uit mijn nek? Komaan toch man, beetje respect voor elkanders mening, graag. En neen, dat stukje tekst kwam wel degelijk uit mijn eigen pen gerold
Van Nunen
Cool, waar kun je zo'n pen krijgen? Ik moet het nog steeds doen met zo'n ouderwets toetsenbord.
Ik zeg toch niet dat ik het niet met je eens ben, vanwege je leeftijd?
Je moet het juist tegenovergesteld zien, als een compliment; dat het knap is, als je als 15 jarige kan 'pennen' als een 40 jarige.
Daar heb ik respect voor, net zoals ik respect heb voor elkanders mening.
Ok?
JJ_D

Daar heb ik respect voor, net zoals ik respect heb voor elkanders mening.
Ok?
Helemaal in orde, Van Nunen.
maxcomthrilla
Redelijk geslaagde film, waarin Nicolas Cage helemaal tot zijn recht komt. Humoristisch, bij vlagen: Nicolas als fastfood verzamelpunt, sneeuwbal als afscheidsgroet enz. De boodschap van deze film heb ik wel vaker gezien dus dat vond ik niet echt bijzonder, het einde is wel gewoon lekker realistisch. 3*
angelakian
NIet echt een film die je gezien moet hebben kon hem met moeite afkijken (jawel ik heb hem afgekeken) tussen door kon je gewoon drinken pakken zonder het verhaal kwijt te zijn
Wat ik wel goed vond was de realistische kant iig wordt het leven niet zo mooi afgeschilderd zoals hoe je normaal in films ziet.
voor de moeite toch nog een 2.5*
Lola3
Debateer nooit met JJ-D, mijn vriend en klasgenoot, want Van Nunen, je kan niet winnen!!! Hij heeft altijd een argument klaar en zijn taalgebruik is inderdaad soms wel moeilijk verstaanbaar voor 14- en 15-jarigen. Kortom:respect!!
crackeraron
zitten een paar leuke momenten tussen maar niet echt een film voor ''cage'' jammer hoor 2**
wade
"zitten een paar leuke momenten tussen maar niet echt een film voor ''cage'' jammer hoor"
Ben ik het mee eens beetje suf om ruim 100 minuten te kijken en er dan achter te komen dat ie weerman is, boeiend , niet dus !!!
Edotje
ik vond het niet echt een geweldige film een beetje langdradig. geef mij maar The Rock of lord of the war, dit is echt niks
Nee, geen goede film ,.. 1
Er wordt nog steeds beargumentatie verwacht...
rising action
Ik heb hier ook enorm van genoten. De karakters werden goed neergezet en uitgewerkt, ik kon me helemaal vinden in de situaties van Spritz en vond het ook elke keer weer een verrassing wat Spritz nou weer ging proberen om het gezin te gaan herenigen en zijn leven weer vol trots en lekker in z'n vel tegemoet te gaan.
Ik vond m ook niet langdradig maar juist goed op ritme, waar sombere momenten afgewisseld werden met grappige. De levende begrafenis en het laatste onderonsje tussen pa en zoon grepen me wel aan en brachten de nodige voldoening. Al met al een prettige en verrassende afwisseling. Voorlopig 3,5*
rising action
Een beetje suf beargumenteerd.
De_Hollander
ik had meer verwacht van deze film, meestal waar Cage in mee speeld is meestal wel goed, maar deze keer niet.
Pacino88
Vandaar de titel lijkt me?
JJ_D
Vandaar de titel lijkt me?
Wade is nooit een talenknobbel geweest
...
ropjuh89
Het zou moeten zijn: "Wade heeft nooit een talenknobbel gehad
..."

Netflix gooit ook de geprezen oorlogsfilm 'Platoon' uit het aanbod

Nederlandse komedieserie 'Moedermaffia' scoort op Videoland

The Bucket List
Drama / Komedie, 2007

Collateral
Actie / Thriller, 2004
new york citychicago, illinoismidlife crisistelevisiedochtervaderweather forecaster terminale ziekte