Genre: Drama / Komedie
Geregisseerd door: Gore Verbinski
Met onder meer: Nicolas Cage, Michael Caine en Hope Davis
Releasedatum: 11 mei 2006
Plot The Weather Man
"Dave Spritz is about to take his best shot . . . at life"
Dave Spritz is een succesvolle weerman in Chicago. Hij werkt voor een groot televisiestation en heeft eigenlijk weinig te klagen. Ware het niet dat zijn privéleven een zooitje is. Hij is gescheiden van zijn wat neurotische vrouw, hij heeft geen band met zijn puberzoon en probeert de band die hij heeft met zijn ongelukkige, te zware dochtertje krampachtig te verbeteren. Zijn relatie met zijn vader, een intellectueel die ernstig ziek blijkt te zijn, is ook verre van liefdevol. Wanneer Dave een geslaagde auditie doet voor de weermanpositie bij een grote landelijke zender en hij naar New York moet verhuizen, slaat de grote twijfel toe. Hoe harder hij probeert het contact met zijn familie op orde te krijgen, hoe meer hij zich realiseert dat het leven al net zo onvoorspelbaar is als het weer.
David Spritz
Lauren
DMV Guy
Andrea
Phoenix
Heeft hij nou een "quiver" (weet het Nederlandse woord even niet) pijlen op zijn rug?
Phoenix
Góh, wat leuk toch, dat Verbinski telkens een ander genre blijft doen. Kunnen we nog een musical van hem verwachten?
Diesel
Vind Verbinski een zeer matige regisseur..
Macmanus
Mwaaaaa, wie weet is het wat.
Angrod_Pallanén
Hij lijkt me best wel leuk. Het zal geen hit worden, daarvoor heeft Cage gewoon niet genoeg emotie. Maar Caine zal samen met Cage best een goede film maken, ik ben benieuwd...
Teskuh17
trailer ziet er interessant uit.. ben toch wel benieuwd hoe dit filmpje zal gaan worden. Helaas moeten we nog een hele tijd wachten
Daan23
Een tof filmke, goede Gage in de hoofdrol. Michel caine mocht ook gezien worden. Kortom: Eens leuk voor is gezien te hebben.
Jordy
Hmn, ik had telkens in m'n hoofd dat dit een Family Man-achtige film zou zijn, dat een baby verantwoordelijk was voor de rotzooi op de poster
Niet dus, grappig en mooi filmpje over een mid-life crisis. Veelzijdige (zij het wat wisselvallige) regisseur, die Verbinski. Dit mag wat mij betreft weer in z'n goede rijtje. Erg leuke regie, en samen met Cage in topvorm vond ik dit wel een aanradertje.
isie01
was de moeite maar geen echte aanrader,viel een beetje tegen.
toch wel een 3
INCTRL
Wat een trage, slome, slepende film zeg. Had wel meer pit verwacht maar helaas. Heb hem wel uitgezeten, dus een schouderklopje voor mezelf waard! *2,0
anouk68
Ik vond het ook een zeer trage film. Was een zware zit voor 100 minuten.
evwi
Wat een saaie onzinnig film zeg, ik heb hem na 15 minuten uitgezet.
1 * voor de moeite...
Modar
Ik vond dit dus totaal geen slechte film. Keer iets compleet anders hoe iemand zichzelf wil bewijzen tegenover zijn kinderen en de wereld.
oh en btw:
Weerman Dave Spritz (Nicolas Cage) woont met zijn vrouw en kinderen in Chicago. Hij krijgt met allerlei problemen te maken, als hij met zijn familie naar New York wil verhuizen.
Dit klopt niet helemaal
Voor de film geef ik 3.5 ster
Jason28
Erg goeie film, dit is er weer zo eentje die steunt op voortreffelijk acteerspel, en wel van Nicolas Cage uiteraard die hier een gefrustreerd karakter neerzet met de nodige uitbarstingen en neurotische afwijkingen. Ik heb me de hele film vermaakt van begin tot het eind.
De GeuS
Een mooie, rustige film met een goede rol van Cage. De film is vooral het eerste half uur wel erg rustig, waar ik wel even doorheen moet bijten. De film bevat verder een aantal prachtige, dromerige shots van chicago maken die deze film extra de moeite waard maken....
pikas
Overige films welke ik gezien heb met Nicolas Cage in de hoofdrol waren alle ok.
Dus een diepe teleurstelling bij deze prent.
Naar mijn mening is Cage hier niet in zijn beste prestatie.
Ook het plot vond ik maar magertjes.
Zodoende ook maar 2**
grid8400
viel idd een beetje tegen, iets te rustige film. Zitten wel wat mooie beelden in.
N&N
In het begin was het nog wel boeiend en zo nu en dan grappig, maar hoe langer de film duurde, hoe meer ik de neiging kreeg op "stop" te drukken.
Maar ook wij hebben het schouderklopje van "afkijken" verdiend.
F*ck!
specialm
vond er niks aan.. ik vond het verhaal niet lekker.. niet echt een Nicolas Cage film vond ik
maar heb hem toch afgekeken vond hem een 2 waard..

Remember

The Bucket List
Drama / Komedie, 2007

Collateral
Actie / Thriller, 2004
new york citychicago, illinoismidlife crisistelevisiedochtervaderweather forecaster terminale ziekte