• 9.377.386 stemmen

Lara Croft: Tomb Raider (2001)

Actie / Avontuur | 100 minuten

Genre: Actie / Avontuur

Oorsprong: Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk / Duitsland / Japan

Geregisseerd door: Simon West

Met onder meer: Angelina Jolie, Noah Taylor en Jon Voight

Releasedatum: 19 juli 2001

Plot Lara Croft: Tomb Raider

"Born into Wealth. Groomed by the Elite. Trained for Combat."

Lara Croft, afkomstig uit een rijk milieu, reist de hele wereld af op zoek naar zeldzame objecten. Haar nieuwste doel zijn de twee helften van een antiek object die de eigenaar ervan ultieme macht geeft. Om het te vinden moet ze eerst een machtig en gevaarlijk geheime genootschap verslaan. De film is gebaseerd op de Tomb Raider computerspellen.

Manfred Powell

Lord Richard Croft

Distinguished Gentleman

Assault Team Leader (Julius)

avatar van Mojo Pin

Mojo Pin

Toch had ik liever Milla Jovovich gezien.

avatar van Suzy

Suzy

Angelina is zeker wel lekker:D

en deze film: tjaah echt helemaal top..

avatar van bertmarc

bertmarc

Als ik dit zo lees zou je eigenlijk al niet meer gaan kijken.

Maar ik vind de opzet wel gelukt(het verfilmen van een computer spelletje) en ze speelt toch prima Laura....3.5

avatar van thunderball

thunderball

Ben ik dan de enige die hem destijds wel goed vond? En toen was ik toch ook al dik in de dertig.

Misschien komt het omdat ik nooit computerspelletjes heb gespeeld en dus ook niet zie wat er fout is tov het spel.

En wie Angelina geen babe vindt is een mietje, tjonge, dan is er niemand een babe!!!

Verhaal is wat mager, ok, maar daar gaat het bij een film als deze niet om, de actie vond ik zeer goed, zeker met die bewegende beelden, erg goed gemaakt.

Enig minpuntje vind ik de lengte, had wel wat langer gemogen en hoewel ik hem totaal toen nog niet kende, vond ik toen al Daniel Craig een enorme eikel die de film met zijn aanwezigheid enorm verknalde (dat wordt leuk in november, zucht!)

drie sterren.

avatar van hendrik119

hendrik119

was wel een leuke film, heb me prima vermaakt

avatar van gloglog

gloglog

hoi,

ja de film... vond hem niet echt goed, maar hij viel wel mee...

Het is al een lange tijd geleden dat ik hem zag, ik heb een vraag: ik herinner mij nog dat de illuminati er veel mee te maken had maar ik ben gewoonweg vergeten wat! ik heb er net een boek over gelezen en ik herinnerde mij dat ze voorkwamen in Tomb Raider 1. ik zou graag weten wat ze er juist mee te maken hadden...

bedankt!!

de film zelf... 2.5*

avatar van D-ark

D-ark

Ik vond het niet al te geweldig maar wel vermakelijker voor een keer.

2,5

avatar van Waku

Waku

Deze eerste Tombraider is nog zeker te pruimen.

De tweede vond ik alweer een stuk minder ..met name TE overdreven.

Joli blijft natuurlijk heerlijk om naar te kijken.

avatar van Ace Hanlon

Ace Hanlon

thunderball schreef:

Ook hier geldt zoals zo vaak:

Smaken verschillen. Alleen die vette troeslippen van haar al, walgelijk!

Leuke film met erg veel actie en super mooie auto;s!

avatar van rayman

rayman

Na het uitspelen van de diverse Tomb-Raider computergames is het leuk om er eens een film van te zien.

Het verhaal heeft niet veel omhanden maar het gaat in deze film meer om de aktie en de mooie lokaties.

....... 4*

avatar van Maroquinho

Maroquinho

eigenlijk een 3*....

....maar angelina jolie maakt er een 3,5 * van

avatar van Sven Vermant

Sven Vermant

Angelina Jolie in die lekkere pakjes is alleen al de moeite om deze film te bekijken.

avatar van Shampoo

Shampoo

Deze film gekeken omdat ik vorig jaar in Cambodja ben geweest en de Anchor Wat tempels een grote rol spelen in de film. Leuk om het op deze manier terug te zien. De rest van de film zullen we het maar niet over hebben.

1 ster

avatar van tukkerstein

tukkerstein

Goede film, Lara Croft is goed gespeeld door Jolie. Aparte film, heeft wel iets mysterieus. 3,5*

Vermakelijk om te kijken.

avatar van IcU

IcU

Gisteren weer eens een stukje gekeken, na een lange tijd. Ik kwam er achter dan die Daniel Craig, die dus de nieuwe Bond is, er ook in mee speelde. Wat een mafkees is dat, zeg. Maar goed, de film is vermakelijk en ik verhoog hem met een ster.

avatar van kArIzMa_TuRk

kArIzMa_TuRk

Sven Vermant schreef:

hahaha oké dan

avatar van megaman

megaman

thunderball schreef:

drie sterren.

het spel van TR was destijds subliem en geweldig qua sfeer en spanning. niks van dit is terug te vinden in de films. zoveel belangrijke details die achterwege zijn gelaten...belachelijk! maar zelfs al heb je de games nooit gekend, dan nog is dit niks opzienbarend.

hieronder wat details:

zowel Tomb Raider als TR: The Cradle of Life vind ik 10 keer niks! leuk aktiefilmpje...maar van Tomb Raider verwacht je gewoon veel meer. één van de redenen waarom ik ze zo vond tegen vallen zijn:

1: Tomb Raider als spel zijnde is groot gebracht met een eigen theme net als Star Wars en Indiana Jones als films hun eigen themes hebben. In de films van Tomb Raider is daar niks meer van terug te horen, gewoon erg slecht!

2: Lara's originele outfit uit de games (bruin broekje en blauw shirt) is nergens te bekennen in de films??

3: Waarom hebben ze het huis van Lara in vredesnaam veranderd. kijken ze uberhaubt wel naar de games? of klungelen ze maar wat aan!

4: Ook het verhaal klopt van geen kanten. in de films zeggen ze dat Lara's moeder overleden is aan een ziekte. Wat verzinnen ze nou daar! In het echte verhaal van de games waren haar ouders omgekomen bij een vliegtuig ramp.

5: waar zijn alle dieren in hemelsnaam gebleven? dit maakt het spel tot wat het is. wolven, vleermuizen, beren, leeuwen, panters, apen enz..

het is gewoon een schande hoe ze met de franchise van Lara Croft omgaan. niet even de moeite doen om op details te letten. zo eventjes wat filmpjes maken...hoofdpersonage: lara croft...mix tussen Indiana Jones en James Bond. nou geef mij maar Jones en Bond, want deze films zijn gewoon slecht!

ik ben geen die-hard TR fan (in tegenstelling tot m'n zus destijds) maar heb TR1 wel helemaal uitgespeeld. de atmosfeer was gewoon zo sterk. meestal geen muziek in de levels totdat je een bepaalde kamer in liep en een gregoriaans mannenkoor opdoemde vanuit de doodse stilte. meesterlijk!

ik denk dat het zoiets is als met Lord of the Rings. sommige snapten niet waarom bepaalde details uit het boek niet in de films kwamen. er moeten nou eenmaal keuzes gemaakt worden met een film omdat je maar beperkte tijd hebt om alles te laten zien. dit is ook logisch..maar met TR maken ze het wel erg bond!

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Het begin is wel leuk maar het wordt daarna wat minder.

Maar die Angelina Jolie in het begin met dat luchtige pak iedereen te lijf gaan Dat neemt niet weg.

avatar van jack-sparrow

jack-sparrow

erg mooie actievolle film.

knappe special effects en acteer werk.

ik geef hem 3.5

avatar van Wassup !

Wassup !

Had grote verwachtingen van deze film,maar tevergeefs . 1.5/5.

avatar van Fangs

Fangs (crew films)

De kwaliteit laat aardig te wensen over, maar omdat ik me zo vermaakt heb toch 3.5*

avatar van L. luchtloper

L. luchtloper

Met een half sterretje verlaagd, het is toch eigenlijk een flutfilm, terwijl hij geweldig kon zijn...

Twijfelachtige film:

-Tieten van Jolie en de douchescene.
-scenes opgenomen in Cambodja.
-Daniel Graig.
-Illuminati.
-Siberië.

-het verhaal.
-dat gedoe met die Simon (robot).
-andere overdreven actie.
-de scenes met die levende beelden.
-en die laatste scene met dat grote, onechte mechanisme.
-de duur.

dus 2,5

avatar van dariogg

dariogg

brutale film is het wel met zo'n lekker ding als actrice

avatar van Master369

Master369

100 % gelijk in ik denk da elke man wel graag in Brad Pitt zijn plaats wil zijn

avatar van djelle

djelle

Een kleine short, een spannend topje, stoere guns aan de heupjes, en dit in een lekker keurslijf met mooie bruine benen en een stevige boezem gegoten... kan het nog opwindender? Om maar nog te zwijgen over het op-de-fantasie -spelende lange vlechtje die alle kanten uit kan zwieren.

Als spelfiguurtje deed Lara Croft destijds mijn bloed al sneller stromen, mijn geluk kon dus niet op wanneer ik zag dat superbabe Angelina Jolie -de casting kon niet beter- deze sexy digimeid tot leven bracht. Minder gelukkig was ik echter toen ik zag dat de film zelf wat overdreven kinderachtig begon, een vervelende sidekick introduceerde en niet altijd zo onderhoudend als verwacht bleek te zijn.

Ruimschoots gecompenseerd met enkele fantastische actiescenes, een prikkelende douchescene, Daniel Graig en een bijna nonstop aanwezigheid van bijzonder fraaie locaties en decors, weet deze eerste verfilming van de immens populaire gamereeks toch meer dan voldoende te amuseren.

avatar van otherfool

otherfool

Film loopt niet echt lekker. Met de actie zit het wel snor en Jolie heeft haar pluspunten (die uitgebreid en met succes uitgespeeld worden), maar een lekker avontuurlijk verhaaltje ala Indiana Jones zit er maar niet in. Al heb ik het spel ook nooit gespeeld, misschien dat het hem daarin zit.

2*.

avatar van jeronimus72

jeronimus72

leuk dit 1e deel, jolie bewijst weer eens niet te kunnen acteren

avatar van nightbreed

nightbreed

Mijn god wat een waardeloze film met een waardeloze Angelina Jolie.

Dat mens kan alleen maar kijken met de blik 'Ik ben stoer en toch supersexy'

Ohw ja in 'Underworld Evolution' heb ik die blik wat uitgebreider beschreven, ff copy paste doen...komt ie:

De 'look i'm pretty and tough-look' (met de lippen iets van elkaar, het hoofd licht naar beneden en de ogen gefocust op iemand net naast de camera)

Kijk maar eens naar de poster, dat lijkt wel op de door mij omschreven blik....walgelijk !!!

Ik kan echt geen 1 goede aktiefilm bedenken met een lekker wijf in de hoofdrol, dat rijmt gewoon niet.

Nou vind ik 99% van de aktiefilms al niets maar een film met een vrouw die mannen bij de bosjes inelkaar slaat en totaal niet kan acteren echt een straf om naar te kijken.

Cijfer: 0,5

avatar van BlueSword