• 9.373.651 stemmen

Lara Croft: Tomb Raider (2001)

Actie / Avontuur | 100 minuten

Genre: Actie / Avontuur

Oorsprong: Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk / Duitsland / Japan

Geregisseerd door: Simon West

Met onder meer: Angelina Jolie, Noah Taylor en Jon Voight

Releasedatum: 19 juli 2001

Plot Lara Croft: Tomb Raider

"Born into Wealth. Groomed by the Elite. Trained for Combat."

Lara Croft, afkomstig uit een rijk milieu, reist de hele wereld af op zoek naar zeldzame objecten. Haar nieuwste doel zijn de twee helften van een antiek object die de eigenaar ervan ultieme macht geeft. Om het te vinden moet ze eerst een machtig en gevaarlijk geheime genootschap verslaan. De film is gebaseerd op de Tomb Raider computerspellen.

Manfred Powell

Lord Richard Croft

Distinguished Gentleman

Assault Team Leader (Julius)

avatar van Banjo

Banjo

• 2032 berichten

Waarom allemaal zo laag!!

ik vond dit een (ben helemaal geen tomb raider fan) goede film met lekkere actie erg stijlvol en een redelijk verhaal.

ja alleen het einde was wat minder.

ik vind em toch wel 3 1/2 ster

avatar van herman78

herman78

Lees het bericht van StuF hierboven er nog maar 's op na. Ik vond de film de eerste keer nog wel gaan, maar de tweede keer zat ik me aan werkelijk alles te ergeren. Zelfs aan de op een ongeloofwaardig manier bewegende borsten van Lara.

avatar van sn@ke

sn@ke

• 2077 berichten

Ik vond dit wel een goede avonturenfilm. Niemand had Lara Croft beter kunnen spelen dan Angeline Jolie. Ik miste wel wat actie . De film is op bepaalde momenten wel spectaculair maar wel over the top. Het blijft wel een vermakelijke film , niets meer of minder. 3*

avatar van Newbie

Newbie

Ericinho schreef:

Natuurlijk waren de actiescenes bij tijd en wijlen even indrukwekkend als ze ongeloofwaardig waren. *

de film is een verfilming van een spel. Een spel speelt zich af in een virtuele wereld. En in die virtuele wereld is niets ongeloofwaardig.

avatar van Agony

Agony

• 1985 berichten

Newbie schreef:

niets is ongeloofwaardig vind ik een beetje te ver gaan. In een SF (virtueel zoals je wilt) kun je het ook overdrijven wat de film weer niet te goede komt in veel gevallen...

avatar van Jordy

Jordy

Newbie schreef:

over vreemde redenaties gesproken..

avatar van Linda

Linda

Redelijke film. Het verhaal is erg mager en het acteerwerk was ook niet al te best maar de film werd toch nog enigzins vermakelijk door een paar actiescenes. Ook zag de film er erg goed uit en de special effects waren ook erg mooi waardoor ik nog tot een magere 3 sterren kom.

neo

Je vergat nog iets te vermelden in jou verhaaltje lin

avatar van Linda

Linda

Je bedoelt dat Totti veel knapper is dan Jolie?

avatar van TheWolf

TheWolf

3 sterren voor de film, een halve ster voor Jolie:)

avatar van herman78

herman78

Je bedoelt een halve ster voor bepaalde delen van Jolie?

martijn77

dan toch op zijn minst 2 sterren; voor allebei 1!

avatar van petey

petey

• 1901 berichten

1 voor haar onder- en 1 voor haar bovenlip?

martijn77

ayayay, dan zou ze volgens mijn berekeningen toch met minstens 4 sterren er vandoor gaan..

neo

Eigenlijk 5 sterren maar je waardeert het als een film en niet op een bepaalde actrice anders zou ik allee films met Jolie wel 5 sterren geven

martijn77

sorry ik was absoluut niet serieus over de film, ik had het enkel over Miss Jolie en haar jolie lichaam, gaarne mis te verstaan in het Frans.

neo

Alsof ik dat nog niet door had

avatar van visje1991

visje1991

***** steren

echt gaaf

avatar van Moviemani@

Moviemani@

Wreed zwakke film. Lijkt wel een reclamespot voor push-up bh's. Niet dat ik dat niet graag zie hoor.

Zwak verhaal met zwakke acteerprestaties.

avatar van Justice4All

Justice4All

Goeie film. Ze hebben zo veel mogelijk op het spelletjes laten lijken. een pluimpje voor de regiseur. MAAR, konden ze niet iemand anders als Lara Croft vinden. Niet dat ze slecht was, maar ze was ook niet super.

neo

Ik zou zelf eigenlijk geen eens meer kunnen denken aan iemand anders dan Jolie die de rol zou kunnen spelen. Dan wil ik ook wel wat namen horen Justice4all

avatar van morpheus

morpheus

Redelijke spelverfilming, Jolie is en het plot is niet hoogstaand maar wel amusant. Tevens zitten er een paar leuke actiescenes en zijn de special effects oke. Er had echter veel meer ingezeten (wat trouwens met deel 2 wederom weer niet bewezen is)

krappe **1/2

avatar van Droopy

Droopy

Gewoon een leuke zondagmiddag, verstand op nul actiefilm, waarbij je niet te kritisch moet kijken. Het zit allemaal wel aardig in elkaar.

Bijzonder is natuurlijk dat dit een verfilming van een game is.

Jolie is natuurlijk

avatar van cr_ix

cr_ix

1 is duidelijk beter dan 2

duidelijk

avatar van Purmerend

Purmerend

Ik hoop dat het volgende deel beter is!

avatar van Banjo

Banjo

• 2032 berichten

deel 2 vond ik zeer matig.

avatar van reveal

reveal

Zwak verhaal met duidelijke gaten erin maar toch een ammusante film. Wat mij anders toch opviel is: wat een klasse-actrice Angelina Jolie is. Haar acteerprestatie was formidabel, ik denk dat zonder haar deze film een nachtmerrie was geworden.

avatar van davidov

davidov

reveal schreef:

Zwak verhaal met duidelijke gaten in erin maar toch een ammusante film. Wat mij anders toch opviel is: wat een klasse-actrice Angelina Jolie is. Haar acteerprestatie was formidabel, ik denk dat zonder haar deze film een nachtmerrie was geworden.

ben ik met je eens.....de film red het net bij mij met een 2.5*

maar er zijn een paar kleine pluspuntjes....1 is de prachtige butler...een nette beschaafde man met een shotgun en een schort (we willen niet vies worden he!) geniaal dat, nouja erg leuk om te zien dan. EN Jolie is helemaal zo slecht nog niet.....kleine verbazig dat er meer in dat lijf zat dan alleen maar.....nouja je raad het wel

avatar van SSeagal

SSeagal

Aardig geslaagde verfilming van het inmens populaire spel. Verhaal stelt net zo veel voor als een tekening van een 2-jarige. Toch blijft de film boeien met veel coole actie en fijne beeldjes. (en nee, ik bedoel niet Jolie, zo bijzonder vind ik haar niet.) Nog net een *** waard.