Genre: Actie / Avontuur
Geregisseerd door: Simon West
Met onder meer: Angelina Jolie, Noah Taylor en Jon Voight
Releasedatum: 19 juli 2001
Plot Lara Croft: Tomb Raider
"Born into Wealth. Groomed by the Elite. Trained for Combat."
Lara Croft, afkomstig uit een rijk milieu, reist de hele wereld af op zoek naar zeldzame objecten. Haar nieuwste doel zijn de twee helften van een antiek object die de eigenaar ervan ultieme macht geeft. Om het te vinden moet ze eerst een machtig en gevaarlijk geheime genootschap verslaan. De film is gebaseerd op de Tomb Raider computerspellen.
Lara Croft
Lord Richard Croft
Mr. Pimms
Wilson
Distinguished Gentleman
Assault Team Leader (Julius)
yamyamrkk
films zeker van computer worden altijd slecht bevonden door recenten of door wie dan ook. Maar als een film uitkomt en dan eerste wordt in de bioscopen dan betekend dat wel iets voor een film.
Hetzelfde met Armageddon , die werd ook de grond ingeboort maar werd wel een blockbuster. Ik luister niet graag naar film recenten , want hun meningen verschillen vaak met het publiek
dttom
Dat betekent dat de meeste mensen die niet veel films kijken maar meestal naar Commerciele films gaan zoals deze en hem dus zien.Ze weten niet beter en daarom scoren ze zo goed, niet omdat ze goed zijn.
Blindfold
Gisteren in Antwerpen gezien (waar ze trouwens echt belachelijk lekkere stoelen hebben).
Onzinnig verhaaltje en een paar leuke actiescenes, maar ik had eigenlijk op meer gehoopt.
ThaDeez
Die recencenten (schrijf ik het zo goed?) hebben ook gewoon smaak (of niet). het zal altijd een kwestie van smaak zijn, en dan is het goeie smaak, of slechte smaak. natuurlijk zijn er genoeg films die het bij iedereen goed doen. maar veel films worden door de een goed bevonden en door de ander helemaal afgekraakt.
Inderdaad speelt filmkennis ook een grote rol. ik hoorde Jordy toevallig laatst iets zeggen over dat het niet alleen draait om de inhoud van een film, maar ook hóe het geschoten is en hoe de beelden eruit zien. veel mensen vonden CTHD een slechte film. maar niemand kan zeggen dat de beelden niet mooi waren. ik vond de film overigens erg mooi, maar dat komt ook vooral omdat ik de hele chinese cultuur erg boeiend vind..
Mijn mening is dat het altijd wel een kwestie van smaak is. je moet gewoon luisteren naar de mensen met dezelfde smaak..
recensenten
en voor mij gaat het er niet alleen om of het verhaal boeiend is.. ook hoe het gefilmd is enzo inderdaad. Maar dat zal verschillen voor iedereen.
Ik merk gewoon aan mijzelf, en aan veel mensen om me heen, dat je als je veel films ziet een andere smaak krijgt. Vroeger vond ik lege actiefilms helemaal top (zoals deze dus waarschijnlijk). Nu vind ik het belangrijker dat de film goed in elkaar zit, mooi gefilmd, goed geacteerd, enzovoorts. Een lege film met wat actiescenetjes vind ik niet meer genoeg. Voor mensen die af en toe een film kijken is dat wel genoeg. Daarom heb je ook van die blockbuster films die door alle recensies in de grond wordt geboord (= mensen die veel films zien), maar die veel bezoekers trekken (= mensen die niet vaak naar de film gaan, of jonge mensen, die gewoon niet zo'n ontwikkelde smaak hebben).
Vergelijk het met de McDonald's en één of ander 5-sterren restaurant. Waar komen meer mensen? Ik (als eet-leek) vind de Mac veel lekkerder dan één of ander duur oosters gerecht. Maar je hoort mij niet zeggen dat Mac-voedsel beter in elkaar zit/knapper gemaakt is
neo
ik heb hem net gezien en is best wel de moeite waard.een paar vette actiescenes,maar helaas domme dialogen.het is meer een kwijlfilm,want angelina jolie ziet er erg lekker uit.het begint al met een leuke douchescene.het verhaal is echt bagger.het vreemde is,is dat regisseur simon west als debuut gelijk een big budget actiefilm had (con air) en daarna the general's daughter.deze is dan ook een stuk minder dan zijn vorige twee,maar toch erg vermakelijk.3 sterren
Jordy
Een zeer slecht, onzinnig verhaal, dat nog ontzettend saai is ook. Er zitten echter 2 á 3 redelijk spectaculaire scenes in de film, wat voor veel mensen dus wel weer genoeg zal zijn om dit gelijk een goede film te vinden. Deze scenes, die er voor zorgden dat ik de film nog een beetje kijkbaar vond, hadden veel beter kunnen zijn als ze niet zo druk en slordig waren gefilmd trouwens. Verder was ik volgens mij ook één van de weinigen die Jolie niet erg knap vond, en dat hielp dus ook niet. De (dan weer grote, en dan weer kleinere) borsten van Jolie zijn het belangrijkste dat je in 2/3 van de film te zien krijgt. Zelfs in een scene in de sneeuw loopt ze in een strak shirtje rond. De film barst ook van close-ups en slow-motions op de meest vreemde momenten, en erg domme dialogen. Zeer matig vond ik 'm dus, 2 sterren.
SJOE®DO
TOMBRAIDER!!! hehe.. ik ben blij dat ik hem gezien ik had er alleen veel meer van verwacht.. ok ik wist dat de film niet zo goed scheen te zijn, maar ik hoopte stiekem dat ik hem wel erg cool zou vinden.. en tja hij was wel leuk.. maar echt cool is anders.. die slowmotion stukken in de verschillende actiescnes hadden ze wat mij betreft echt achterwegen mogen laten, want die waren niet echt boeiend.. verder vond ik de film niet echt geweldig gefilmd.. waar er in de trailer snelle flitsende beelden zitten, is het in de film allemaal een beetje aan de saaie kant... al met al vond ik het een coole actiefilm die me gewoon een beetje tegenviel.. Angelina Jolie maakte in mijn geval= wel veel goed.. en die hele borstenissue... ach.. BOEIE!!.. hehe.. 3 sterren van SJOE®DO
Jordy
dat ene moment dat ze haar gun pakt bedoel je! dat ziet er in de trailer erg koel uit (vet ingezoomd op haar hoofd op een erg koele manier).. maar dat zat totaal niet in de film!
Jerome-B
Tja, wat moet ik er van zeggen.... "Een beetje vreemd, maar wel lekker!!!" De hele bios zat vol en ik had het vermoeden dat er meer mannen dan vrouwen aanwezig waren, aan het gejuich en gefluit te horen, dat met name voor lara croft bedoeld was. De film werd nergens echt spannend, spectaculair is hij wel, maar te weinig actiescenes en slecht acteer werk, het film werk was wel apart te noemen. En lara had ook wel iets minder in beeld gemogen... 2,5 sterren
Etienne U
Actie was er aan wezig en dat was dan ook wel alles........ok en Miss Jolie natuurlijk.........ik vond de actie scene's iets te slordig en te snel ok yte snel kan natuurlijk maar dan moet je ook nog wel steeds kunnen zien wat er allemaal gebeurd...........verder vond ik er heel wat vette decors inzitten die je ook zeker aan het spel hielpen herrinderen..........de moves van jolie kwamen ook zeker overeen met Cyber babe croft dus dat was allemaal wel leuk gedaan.......Verder was het verhaal niet echt super......maar dat is het meestal niet in actie films voor zover ik weet de saaie stukken in de film vond ik wel tegen vallen zoals men in hun vorige berichten hadden vermeld je kan natuurlijk nooit een gehele film op non stop actie scene's draaien, dan krijg je geen inhoud........ok genoeg getypt 3,5 ster voor Tomb Raider
ThaDeez
de actie was echt heel erg teveel..maar mensen, laten we 1 ding even ophelderen..: HET BLIJFT TOMB RAIDER, de verfilming van de game...dus VEEEL actie moet er gewoon zijn, en dat die lara croft nou zoveel in beeld is kan wel kloppen.. HET IS EEN 3rd PERSON ADVERTURE! in de game zie je har ALTIJD!!!
zo dat lucht op..
Als film alleen komt ie veel tekort,
Als verfilming van de game is hij perfect!
3 sterren voor deze film.
Jordy
er zit helemaal niet veel actie in...
en inderdaad.. zoals ik ergens in een recensie las: de film is zo boeiend als over de schouders meekijken van iemand die het spel aan het spelen is
ThaDeez
ik bedoelde veel actie als in: als er actie is, dan is er ook teveel actie! je weet niet goed waar je moet kijken soms..
Flexje
Als je een film beoordeelt kijk je naar alle facetten, camera werk + verhaal + acteerwerk + muziek + effecten + dialogen, enz. ik vind het dan vreemd dat een film als deze dan meer als 3 sterren krijgt, dat verdient het niet.
ThaDeez
DOEL VAN DE FILM vergeet je. en dat is zeer zeker behaald. en het is Facetten! =] MOEST gewoon even ingrijpen. Het is niet alleen wat je ziet. The Matrix is toch ook zo goed bevonden omdat het zo echt zou kunnen zijn? de bedoeling is dan de mensen laten twijfelen. dat ie er nou zo mooi uit ziet is wat anders.
ThaDeez
ik wilde je trouwens niet afzeiken hiermee hoor, alleen maar kijken of anderen er ook zo over denken.
Flexje
facetten ja..dat staat er toch?
en doel van de film valt onder de "enz."
Als je met doel van de film bedoelt: "Het is een verfilming van een spel, en dat is gelukt." Tja, dan vind ik eigenlijk niet zo moeilijk, maakt een film alleen maar onorgineel. ik kan ook wel een film maken van pacman, lijkt me ook niet zo moeilijk, mijn doel, het verfilmen van het spel is gelukt, maar dat maakt het toch nog geen goeie film? Als je met doel bedoelt: de film is vermakelijk. dan komt dit waarschijnlijk alleen door de aandacht die er op de hoofdrolspeelster word gelegd. stel eerst eens even voor hoe je de film zou vinden als tomb raider een man zou zijn? dan was het zeker al een heel wat mindere film, dus hij is voor een groot deel vermakelijk omdat er tieten worden gefilmd, nou daar heb je porno films voor toch? Maargoed, ieder zn mening. Ik vind gewoon dat ze met het onderwerp "tomb raider" iets veel beters neer konden zetten maar het is aan alles te zien dat ze gewoon makkelijk wouden scoren. Lekker wijf erin, beetje reclame maken, en de mensen komen toch wel op de naam af. easy money. Begrijp me niet verkeerd, ik heb niks tegen een lekker wijf in een film, het oog wil ook wat, maar er moet wel een verhaal omheen zitten.
ThaDeez
Ik moet je zeggen dat ik het wel met je eens ben hier. het is ook echt zo'n big budget, easy cash kaskraker. No further comment.
Conclusie:
Film was vermakelijk, lekker wijf, grappige acties (af en toe) maar verhaal was bout, maar daar was ik het al mee eens.
BS
na deze vele reacties toch even de mijne.Ik vond het namelijk wel een leuke film.Nou heb ik maar zelden het spel gespeeld en kwam dus niet voor de verfilming ervan maar voor een leuke actiefilm.
Dat is ze toch aardig gelukt.Soms wat overdreven maar erg leuke aktie en het blijft een knappe meid.
In deel 2 willen ze dieper ingaan op het hele gebeuren.Hoop dat die jullie beter tevreden steld.
Avontuur,heftige aktie (niet altijd) en een mooie meid wat wil je nog meer? Verhaal is niet zo sterk,ben ik het mee eens.Toch 4 sterren.
dizzy :)
tombraider was geen zak aan, een ontzettend saaie film, zonder actie of andere leuke spannende momenten. Het verhaal was standaard en dat lekkere wijf waar jullie het over hebben vink helemaal nie zo lekker!! Omdat het dan beter is dan je vervelen gun ik ze tog nog 1 ster.
Armin
Inderdaad geen sterk verhaal, en zeker geen sterke dialogen.
Dus geen geslaagde film.
Vreemd genoeg vond ik hem uiteindelijk toch nog wel vermakelijk. **1/2
had op meer gehoopt maar ik vond hem slecht
moet de film eingelijk 0,5* geven maar angelina jolie geef ik ook maar een ster omdat zo lekker is (vooral met die neptieten)
vliegtuig13
Vond dit vet stoere film. Lekkere aktie met Angelina, ik hoop dat er snel een deel 2 komt !
Menni
Het draait allemaal om.. eh, even goed nadenken, waar ging het eigenlijk ook alweer over? Iets met een in tweeën gebroken driehoek van piepschuim, waarvoor de hele wereld over wordt gereisd. Met Angelina Jolie die een hoop schiet en verrot mept, als eerste fatsoenlijke vrouwelijke action hero sinds Ripley (Alien(s)). Onzinnig, maar o zo entertainend, vooral omdat geen moment de indruk wordt gewekt dat deze film denkt dat 'ie ook maar iets méér is. Computerspelletje leuk vinden, kan helpen. Met Angelina Jolie, schijnt.
vic
gisteren eindelijk toch maar even gekeken. de gedachte van het verhaal had potentieel maar zo slecht en beroerd uitgewerkt. Ze hebben echt hele grote gaten in het verhaal gelaten. beroerd
Ramon K
Zeer slechte en overgehypte film....1 ster.....computerspel was wel leuk.........
TIGERHEART
Ik vond Tombraider een zeer mooie actie film met een redelijk spannend avontuur ik vind het gewoon fantastisch dat ze een super heldin als Lara Groft van Tombraider spelletjes eens in een film zetten met onder andere de perfecte rol dat ze aan de juiste persoon geven zoals Angelina Jolie ze is gewoon fantastisch en geschikt voor deze rol ik hoop dat ze Tombraider 2 gauw zal uitkomen in de bioscopen.

Tomb Raider

The Fifth Element
Sciencefiction / Actie, 1997

Cheaper by the Dozen
Komedie, 1950
schatbuddhist monkplanetary alignmentangkor watilluminatiwilliam blake schattenjachtsteampunkvrouwelijke hoofdrolspelerarchaeologistgebaseerd op videogamesledehondenrelic archeologytime-manipulationlunar eclipse girls with guns