• 9.378.489 stemmen

Met onder meer: Vincent Cassel, Hubert Koundé en Saïd Taghmaoui

Gesproken taal: Frans

Releasedatum: 14 december 1995

Plot La Haine

"How far you fall doesn't matter, it's how you land…"

Een Arabische jongen uit een Parijse voorstad wordt tijdens een verhoor zo hard aangepakt dat hij levensgevaarlijk verwond in het ziekenhuis belandt. Het gevolg is het uitbreken van rellen waarbij de politie slaags raakt met groepen jongeren. In het gewoel raakt een politieagent zijn pistool kwijt dat in handen van Vinz komt. Hij en zijn twee vrienden willen de gewonde jongen bezoeken, maar de politie stuurt ze weg. Vinz zweert dat hij de politieagent vermoordt als de jongen sterft.

La Haine Edition Collector 3-dvd !!!

Met Nederlandse ondertiteling.

Te bestellen voor 24,98 bij amazon.fr.

De goedkope NL uitgave was 4:3. Deze CE is uiteraard 16/9.

avatar van Fab

Fab

kappeuter schreef:

La Haine Edition Collector 3-dvd !!!

Met Nederlandse ondertiteling.

Te bestellen voor 24,98 bij amazon.fr.

De goedkope NL uitgave was 4:3. Deze CE is uiteraard 16/9.

La Haine staat zeker in mijn Top 10 lijst.

Dat mensen de acteurs al haten als ze de film zien laat goed zien hoe realistisch deze film is en hoe dicht het bij de werkelijkheid staat.

En ik heb die site bekeken waar je die 3 dvd kan kopen maar weet je 100% zeker dat er nederlandse ondertiteling bij zit?

avatar van ewalk

ewalk

Zeer goede film. Heb hem vaak gezien. Hij wordt vaak op een van de Duitse zenders vertoond.

avatar van THE_CROW

THE_CROW

Het kwam me allemaal net iets te traag op gang waardoor ik mijn best moest doen om mijn aandacht erbij te houden. Nope, de film heeft het voor mij niet.

"Het gaat zich niet om de manier waarop je valt maar hoe je terecht komt" ......daar ben ik het al helemaal niet mee eens (als je geen plezier in je leven hebt maar wel goed terecht komt ben je je doel lichtelijk voorbij gestreefd) !!!

2,5 *

avatar van RoBoTBeNDeR

RoBoTBeNDeR

Goede film, vooral de dialogen worden naarmate de film vorderd gekker en beter, verhaal een overzichtelijke lijn verteld en vooral het einde blijft een raadsel...

avatar van Thomassio

Thomassio

Mooie film , vond hem wel wat weg hebben van City of God, en zoals vaker gezegd Menace II Society, of wordt ik nu echt voor gek uitgemaakt?

Fab schreef:

Excuses. Ik heb nog eens gekeken, en ik zie juist bij die CE niet staan dat 'ie Sous-Titre Hollandais heeft. De oude dvd uitgave staat er pal onder die wel NL ondertiteling heeft en waarschijnlijk heb ik te snel gekeken.

avatar van Fred Neil

Fred Neil

Ik heb thuis de dvd liggen met gewoon nederlandse ondertiteling. Maar waarschijnlijk is dat de oude dvd uitgave want ik heb hem al een een of twee jaar.

avatar van ToNe

ToNe

Tijdens het kijken verbaasde het mij hoe herkenbaar de situaties en de conflicten waren, dat ik mij werkelijk afvraag of de 'hot item' wat 'integratie, probleemjongeren en achterstandswijken' tegenwoordig is, enigszins begrepen zouden worden door politici, als zij La Haine toentertijd gezien hadden.

Nu heb ik het idee dat er, net als in de film, pas iets aan gedaan wordt als de situatie kritiek is; te laat dus.

Ik houd het politieke gezwets tot een minimum, maar toch kun je beter een film als deze gezien hebben dan 'gewapend' zijn met een ambtelijk vooronderzoek, als je de buurt ingaat om over problemen te gaan praten.

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Een realistische film maar erg matig. De politie die vaak niet handelt by the numbers is ook nu nog steeds aan de orde. De film kende alleen maar saaie momenten alleen Cassel, Taghmaoui en Kounde overtuigen wel in hun acteerwerk. 2*

avatar van luuk1988

luuk1988

mij volledig ontgaan bleh!

avatar van Pieter Montana

Pieter Montana

Erg realistische film!

avatar van Madecineman

Madecineman (moderator films)

Ja en dat voor een film van maar liefst 10 jaar geleden! Volgens mij het zoveelste voorbeeld dat politici absoluut blind zijn voor wat er in de maatschappij speelt.

Ze zouden er beter aan doen meer films te kijken ipv altijd maar dat oeverloos vergaderen!

avatar van zoutzak

zoutzak

De rellen waren toen ook actueel, verhaal is verder wel fictie.

avatar van katie morosky

katie morosky

Madecineman schreef:

Dat maakt La Haine er alleen nog maar gruwelijker op.

avatar van Pete

Pete

La Haine blijft voor mij nog steeds een van de beste voorbeelden dat als je een pakkend verhaal hebt, 't niet uitmaakt, of de beslomeringen allerdaags zijn, en dat ie juist zwart/wit is..

vind 't nog steeds 1 van de betere films die ik gezien heb, en het tema blijft tijdloos; kijk maar wat er nu opnieuw in Parijs aan de gang is.

avatar van Jordy

Jordy

Zet 'm net weer 's op, maar erger me toch gelijk wel heel erg aan het 4:3 beeld en de onleesbare subs van de oude R2 UK-versie. Ik zie dat de "10 year anniversary" versie maar 6 pond kost bij Play, dus ik ga 'm maar even double dippen.

hee ik vind ''la haine'' echt een goede film, het geeft nu een goed beeld wat er gebeurt in Parijs met de rellen enzo..

enne weet iemand het nummertje wat gedraaid word in de auto waar vinz in zit met paar vrienden die later een uitsmijter van de disco doodschieten??

avatar van zoutzak

zoutzak

even teruglezen

ik heb ff gekeken wat op die cd staat.. en kon het nummertje niet terug vinden..

dus misschien weet een goede muziekkenner welk nummer in de auto met vinz en paar maten word gedraaid

''brothers i gotta make it'' ''cos my mind is playin tricks on me'' dat is tekst uit ondertiteling..

avatar van RoBoTBeNDeR

RoBoTBeNDeR

jusqu' ici tout va bien !

avatar van elry

elry

''brothers i gotta make it'' ''cos my mind is playin tricks on me''

hmm klinkt als ghetto boys

avatar van Reinbo

Vanavond op TV, goede timing met de franse rellen in je achterhoofd. Het "jusqu' ici tout va bien !" gaat niet meer op.

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Heb gelezen dat Kassovitz veel kritiek kreeg omdat hij alles veel te negatief afschilderde. Inmiddels heeft hij nogal gelijk gekregen.

avatar van FisherKing

FisherKing

Nou nee, daar ging de kritiek niet over, wat mij betreft, je doet nu net of die rellen "nieuw" zijn. Dit soort rellen zijn er al vanaf de jaren 60.

Alles draait er natuurlijk om "hoe" het in beeld wordt gebracht. En of dat overeenkomt met je smaak.

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Nou ja zo las ik het in ieder geval (geloof de Volkskrant). Kassovitz werd verguist omdat het allemaal zo erg niet zou zijn in die buitenwijken.

avatar van Wouter

En de politie was erg ontevreden over de film.

avatar van starbright boy

FisherKing schreef:

Nou nee, daar ging de kritiek niet over, wat mij betreft,

Wat jou betreft misschien.... Maar dat was destijds wel de kritiek in Frankrijk.

avatar van FisherKing

FisherKing

Wellicht, ik vind de film nu stukken sterker en beter. Ga hem nog eens "echt" herzien, voorlopig dan maar 3*