• 9.377.071 stemmen

Met onder meer: Vincent Cassel, Hubert Koundé en Saïd Taghmaoui

Gesproken taal: Frans

Releasedatum: 14 december 1995

Plot La Haine

"How far you fall doesn't matter, it's how you land…"

Een Arabische jongen uit een Parijse voorstad wordt tijdens een verhoor zo hard aangepakt dat hij levensgevaarlijk verwond in het ziekenhuis belandt. Het gevolg is het uitbreken van rellen waarbij de politie slaags raakt met groepen jongeren. In het gewoel raakt een politieagent zijn pistool kwijt dat in handen van Vinz komt. Hij en zijn twee vrienden willen de gewonde jongen bezoeken, maar de politie stuurt ze weg. Vinz zweert dat hij de politieagent vermoordt als de jongen sterft.

MFEO schreef:

Denk dat je wel spijt krijgen. Is een mega slechte film. TITAN vind het zelfs zwaar tegenvallen. Al had hij hem gekocht omdat hij hem wel leuk leek (kon ik me al niet voorstellen).

Aha, je negeert voor het gemak even alle positieve berichten en stemmers. En je vind het, na alles wat er al gezegd is de afgelopen week, nog nodig om nog eens een schepje azijn in de vorm van 'mega slechte film' te plaatsen. Tsja...

avatar van FisherKing

FisherKing

MFEO schreef:

Jezus !!! Ik krijg echt zin om deze film te herwaarderen. Zitten jullie in een Q-dip om allerlei films naar beneden te stemmen ? Echt valide argumenten heb ik nog niet gehoord.

avatar van BoordAppel

BoordAppel

kappeuter schreef:

Deze uitstekende film ben ik toch al erg vaak tegengekomen in oa Den Bosch, Tilburg en Nijmegen. Zelfs in Veghel maar daar zal je wel niet vaak bivakkeren.

Boven de rivieren dus niet.

avatar van MFEO

MFEO

FisherKing schreef:

Films naar beneden te stemmen????????

Alleen de mindere / slechtere films. Nogal logisch.

En laatste tijd heb ik trouwens zelfs ook een 5*/4* .. gegeven. Q-dip??? Hou toch op met die bull shit.

valide argumenten ...... een ruim begrip is dat.

Van jou kant dan wel? Wat voor jou dat is kan voor een ander dat totaal niet zijn.

Het is maar wat jij wil horen.

Herwaarderen naar aanleiding wat een ander zegt??? Als je je waardering van andere laat afhangen. Hoef ik nog weinig te zeggen. Zegt genoeg.

Get a life!!

avatar van FisherKing

FisherKing

Ik vond deze film niet goed. Maar kan wel aangeven waarom zonder in rare politieke discussies te vervallen. En bij Herziening vind ik hem wellicht wel goed ! Waardering van wat een ander zegt ? Kijk effen in je eigen omgeving AUB.

En nu weer lief zijn tegen elkaar.

kappeuter schreef:

De FRS zou 'm hebben ja. Maar in Utrecht ligt 'ie nooit in de schappen. In andere steden ben ik 'm ook nog nooit tegengekomen.

Mijn hoop is gevestigd op Fisherking....

Je kan ook gewoon naar de FRS website en de dvd bestellen. Sturen ze hem kosteloos naar een filiaal wat jij aangeeft.

Ok. Zal ik doen.

avatar van homerjay

homerjay

Laatst voor de 2e keer gezien. Heb op aanraden van de reacties hier meteen de DVD gekocht.

Erg indrukwekkende film. 4*

avatar van Agony

Agony

• 1985 berichten

goh... valt hier iemand door de mand zeg! pfff.. (en dan bedoel ik uiteraard niet jou Wouter)

avatar van Goodfella

Goodfella

MFEO op het uit de kluiten gewassen corpsballen-forum:

Wat zegt dit over veel moviemeter leden?

Bah... Waarom bezoek je de site dan nog, vraag ik me af.

avatar van T.O.

T.O.

Ach ja, niets nieuws aan de horizon toch?

avatar van pjotr

pjotr

Nee, het verbaast me helemaal niks....

avatar van titan

titan

Kom op zeg, deze discussie hebben we toch al gehad? Duw die oude koe alstjeblieft weer terug de sloot in!

US users: 6.3

Agony

• 1985 berichten

Yak schreef:

Waarom maken die lui van IMDb überhaupt dat onderscheid?

vind het wel leuk om te zien. Zeker bij dit soort films

avatar van cornelis

cornelis

Yak schreef:

Waarom maken die lui van IMDb überhaupt dat onderscheid?

Omdat er in een aantal gevallen blijkbaar een (mogelijk interessant) verschil in waardering uit naar voren komt?

avatar van Jordy

Jordy

Prima, maar waarom juist US/Non-Us? Lijkt me zo'n triviaal onderscheid, imdb is van oorsprong toch Brits?

avatar van cornelis

cornelis

Jordy schreef:

Ik herhaal: omdat er in een aantal gevallen blijkbaar een (mogelijk interessant) verschil in waardering uit naar voren komt?

Je bedoelt waarschijnlijk eerder: waarom dan niet per continent? Of per land?

Mijn gok is dat dergelijke data interessant is voor de grote filmproducenten. En die zitten in en denken vanuit de VS, dus domestic versus international (zo zitten ook enkele box office overzichten in elkaar).

avatar van Sjan

Sjan

Deze film blijft na meerdere malen nog steeds een impact waar je u tegen zegt hebben. Prima film, zeer goed acteerwerk en rauwe scenes maken dit toch wel tot een zeer goede film. Blijft op 4.5*

avatar van harmonica

harmonica

Een geldige film. Een van m'n lievelingsfilms. Ik heb enorme bewordering voor kassovitz of de manier waarop hij het straatleven zow realistisch in beeld weet te brengen. Het zwart/wit effect is ook geweldig. Meestal hebben de beste en mooiste films ook de mooiste muziek. Maar deze films is al gewoon goed zonder muziek.

avatar van Wouter

Bob marley vergeten? En dat geldige ding wat ie DJ doet?

avatar van Purmerend

Purmerend

De zwart/wit beelden zijn perfect voor de sfeer van deze wrede film. 4*

avatar van John Doe

John Doe

Wouter schreef:

En dat geldige ding wat ie DJ doet?

De twee posts hiervoor zijn ook al zo goed gepeld, waar gaat dit naartoe...

John Doe schreef:

De twee posts hiervoor zijn ook al zo goed gepeld, waar gaat dit naartoe...

Gepeld?

avatar van SetTheComfort

SetTheComfort

Wouter schreef:

Bob marley vergeten? En dat geldige ding wat ie DJ doet?

Voor de muziek liefhebbers: DJ Cutkiller. misschien wel frankrijks beste HipHop DJ's. echt de moeite waard (zoals je hem hoort in de film) om wat nummers van'm te downloaden.