• 9.379.405 stemmen

Kingdom of Heaven (2005)

Drama / Historisch | 144 minuten / 192 minuten (director's cut)

Genre: Drama / Historisch

Speelduur: 144 minuten / 192 minuten (director's cut)

Oorsprong: Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk / Spanje / Duitsland / Marokko

Geregisseerd door: Ridley Scott

Met onder meer: Orlando Bloom, Eva Green en Liam Neeson

Gesproken taal: Arabisch, Engels, Italiaans en Latijn

Releasedatum: 5 mei 2005

Plot Kingdom of Heaven

"Be without fear in the face of your enemies. Safeguard the helpless, and do no wrong"

In de twaalfde eeuw heeft de nederige Franse smid Balian (Orlando Bloom) net zijn vrouw en kind verloren, wanneer ridder Godfrey van Ibelin (Liam Neeson) hem opzoekt en vertelt dat hij zijn vader is. Godfrey vraagt Balian mee te gaan naar het Heilige Land om Jeruzalem voor het westen te behouden. Als vreemdeling in een vreemde omgeving wordt hij verheven in de ridderstand, moet hij een melaatse koning dienen en koestert hij een verboden liefde voor een exotische koningin. In een poging om de broze vrede te bewaren, moet Balian van Ibelin uiteindelijk de mensen van Jeruzalem zien te beschermen tegen een overmachtige vijand.

Balian de Ibelin

Godfrey de Ibelin

Guy de Lusignan

Reynald de Chatillon

King Baldwin

avatar van Gollem

Gollem

Inderdaad een tegenvaller van Ridley Scott.

Mooie veldslagen, maar meer ook niet.

Een 1,5.

avatar van Dynamovie

Dynamovie

Prachtige film. Weet iemand of de director's cut ook al op dvd in Nederland is uitgebracht?

avatar van veron35

veron35

a bronx tale schreef:

veron35 had waarschijnlijk een 5+ verwacht.

voor mij een 4,5 een super film

Klopt.

avatar van Brien

Brien

een vraagje een vriend van mijn vader zei dat johnny depp in deze film speelt is dat waar??

avatar van tamadrums

tamadrums

Dit is toch één van de zwakste heldenepen dat ik al heb gezien.

Ik had gelezen dat Orlando blij was om eindelijk eens de centrale held te mogen spelen in dergelijk avontuur nadat hij telkens de tweederangsheld had gespeeld, in bijvoorbeeld 'Troy' (naast Brad Pitt) en 'Pirates' (naast Johnny Depp). Helaas vind ik hem te licht en dus niet overtuigend genoeg in deze rol.

Het verhaal is ook magertjes. Het scenario kan niet tippen aan de andere succesfilms van hetzelfde genre.

Kortom, deze film brengt te weinig voor mij.

avatar van gondwana

gondwana

Brien schreef:

ja hoor, geef deze film ook maar snel een 5...

avatar van djelle

djelle

Wanneer leren ze het eens? Gladgestreken etalagepopjes die zo uit de fitnessruimte gestapt lijken te zijn, zijn niet overtuigend als verwoede krijgers. Zelfs niet als ze streven naar vrede.

Mel Gibson weet dat, daarom dat hij maar zelf in zijn 'Braveheart' speelde destijds (gebrek aan geschikte newbies). Gibson is nog een van die goeie ouwe rasacteurs, met een vrij naturel voorkomen en tenminste een ietwat ruw gezicht. Heel wat anders dan die hopeloze babysmoelen van tegenwoordig die niet meer weten hoe het is hard te werken voor een carriere. Een 'pretty face', wat bodylotion, een op maat gesneden borstkastje en ziedaar: ons koorknaapje is gereed voor een paar miljoentjes binnen te rijven om ons wijs te maken dat we naar een of andere figuur uit de oudheid zitten te kijken die zogezegd veel meegemaakt heeft en grote verantwoordelijkheden draagt. Give me a break. Wie cast er nu in hemelsnaam zo'n videoclipknul als Orlando Bloom voor dit soort rollen? Om maar nog te zwijgen over zijn miserabele acteercapaciteiten.

Wat Kingdom of Heaven verder nog een beetje verkloot zijn de teleurstellende veldslagen. Te kort, te vluchtig, te weinig gedetailleerd en te snel gemonteerd veelal. De relatieve "braafheid" tijdens de gevechten helpt ook niet echt. Gelukkig wordt de film voor een groot deel gered door menig bijzonder mooie plaatjes en dito sfeermuziek, enkele knappe visuele effectjes en een niet mis te verstane boodschap; Duizend jaar later zitten we nog steeds elkaar af te slachten onder het mom en/of waanzinnigheid dat we in de naam van God handelen... In your face Al Quada!

avatar van Martinator

Martinator

orlando bloom is gewoon een mietje en overtuigd niet als de grote held. edward norton speelt een heel mooi personage en liam neeson is veelste kort in deze film en de veldslagen zijn echt heel vlug. het verhaal vind ik dan wel weer heel mooi maar ik had hier toch echt veel meer van verwacht al helemaal van ridley scott.

avatar van Apocalypse Now

Apocalypse Now

...jammer dat orlando bloom in deze film speelt, naar mijn mening verpest hij veel films, de enige film waar het droge en mieterige gedrag van hem goed paste was in lord of the rings...

....ik vond het begin gedeelte overigens(als je begrijpt wat ik bedoel) zeer goed, ik kreeg er zo n braveheart gevoel bij.

avatar van christophel

christophel

Ik vind deze film wel goed, zo ging het er toch aan toe?

Altijd die strijd over Jeruzalem.

Ook over de spelers geen opmerkingen...

****4

avatar van xentos

xentos

heb deze in de bios gezien maar ben weggegaan, vond het niks aan, beetje langdradig , een 1.0

avatar van Prudh

Prudh

Goh, wat een tegenvaller, deze film. Ik heb gister de Director's Cut gekeken en heb me verbaast om het slappe clichématige verhaal dat zich liet vullen met bordkartonnen personages. Orlando Bloom als onverschrokken redder van het Midden Oosten? Deze talent- en charismaloze zak aardappelen is misschien leuk als eyecandy voor de dames en hij ging ook nog aardig als fragiel elfje, maar welke randedebiel haalt het in zijn hoofd om hem wéér in een epos te laten meespelen? Als ridder? In de hoofdrol nog wel?

Verder duurde het mij allemaal veel te lang. Irritant politiek gekibbel dat uiterst voorspelbaar was. Een paar fijne knokkerijen had voor wat meer actie in het nu zo slappe plot gezorgd. In verhouding tot Gladiator is KoH veel minder spannend en geloofwaardig. De enige echt goede scène was de belegering van Jeruzalem. Pas daar leek het alsof Scott weer zin kreeg in de film. De rest.. tja, erg jammer. 2* is meer dan genoeg

avatar van Barcel

Barcel

veron35 schreef:

Klopt.

Daar ben ik met jullie eens. Het is een prachtige en zielige film. Kon me erg goed vermaken. Ik kon eigenlijk niet geloven hoe die kleine jongetje goed kan acteren, wauw. Nu is hij natuurlijk beroemd. Leuk voor hem.

avatar van Max en Joep

Max en Joep

ik vond de film een beetje tegenvallen..

Ik vind Orlando Bloom eerlijk gezegd een beetje vervelend en ik vind het ook storend dat hij dat nietszeggende koppie altijd maar weer overal tussen propt.

De man/knul kan gewoon nog geen film in zijn eentje dragen.

bovenstaand commentaar is natuurlijk erg subjectief en er is vast een hoop tegenin te brengen, I know, maar dat is nu eenmaal smaak.

avatar van Galantje0012

Galantje0012

ik vond hem best goed, leuk acteerwerk, mooie paarden, goede actie. Bloom is in de meeste films wel nogal zwak, maar in deze film vond ik hem best goed. ik had hem wel iets beter verwacht. 3,5*

avatar van nightbreed

nightbreed

Visueel een leuk filmpje maar het ontbreekt deze film aan bloed.
Het weinige bloed dat er vloeit is in de meeste gevallen ook nog eens digitaal bloed wat er niet uitziet.
Het script is ook politiek veel te correct en ik denk dat wanneer deze film voor 2001 was gemaakt dat hij dan veel beter geweest zou zijn.
Het script bevat ook een paar tenenkrommende Hollywood dogma's.
Kijkend naar deze film verlangde ik weer naar een soort 'Braveheart' of 'Gladiator'.
Wat ook waardeloos was dat de slag waarin de Christenen de pan in worden gehakt (in de woestijn) helemaal niet te zien is. Je ziet alleen de doden na de slag. Dat zal wel aan 9/11 hebben gelegen, iets wat nog (steeds) te gevoelig is voor de amerikanen.
Omdat het visueel wel een mooi spectakel was geen ik deze film geen onvoldoende.

Cijfer: 3

avatar van Coop

Coop

Score verlaagt van 4 naar 3 na het 2de keer zien van deze film.

Film begon nogthans goed, mooie landschappen, en orlando zijne pa acteerde erg goed.

Maar Orlando, wat is me dat voor een stuk acteur, kwam geen enkele keer overtuigend over.

Waar ik me ook aan ergerde was hoe hij zijn krijgers toesprak op het laatste toen ze onder vuur lagen.

Als hij mij zo zou toespreken had ik een schild of een zwaard naar zijn kop gegooid.

Deze film had veel beter gekund, spijtig.

avatar van Kevin_1989

Kevin_1989

Had te veel van deze film verwacht. Leuke veldslagen, maar daar blijft het voor mij ook bij. Vond hem ook iets te lang duren.

2,0 **

avatar van simpelekees

simpelekees

Een film is toch altijd het best als je er niks van verwacht.

Praten over wat er mist zou ik makkelijk kunnen doen, een film kan altijd beter en mooier. Echter de keuzes die deze filmmaker heeft genomen om in de film te verwerken maken er een mooie film van.

Iedere zijde heeft zijn slechterikken en er komt ook mooi naar boven hoe de christenen net zulke erge heidenen zijn.

Mooi vind ik de les hierin naar boven komt, een mens heeft een eigen wil. Je bent nooit verplicht iets te doen voor een ander. De dood is zelfs beter. Een moraal die weinig mensen in de geschiedenis aangehouden hebben. Het ego overwint lijkt de film te zeggen.

Ik ben ook blij dat er eindelijk weer eens een film word gemaakt die niet alleen laat zien waar het omgaat, maar ook kleine details tijd geeft. Wat mij toch heerlijk laat genieten, mensen een put zien graven om hun land te vertiliseren vind ik uiterst mooi om te zien. Een film hoeft niet alleen een plot, verhaal en actie te bevatten. Van mij mogen ze elk detail uitlichten en er een 8 uren durende film van maken. Ik kijk hem nonstop.

ps. Ik ga niet in op elk verwijt dat mensen hier in brengen. Maar welk mens zegt dat iedere ridder verwoed en wild moet zijn? Een mens wordt gevormd door zijn natuur. Elk mens kan een redder zijn en elk mens kan gespierd zijn. Enkel moet hij daar de juiste dingen voor doen.

avatar van Dynamovie

Dynamovie

Van mij in ieder geval een dikke 5*. Ik vond en vind het een zeer goede film. Weet iemand al iets over het uitbrengen in Nederland van de director's cut-versie van Kingdom of Heaven?

avatar van fieko

fieko

prachtige film met veel actie mooi verhaal en sterk acterende Orlando Bloom

de boodschap die simpelekees eruit haalt is helemaal juist

"een mens heeft een eigen wil. Je bent nooit verplicht iets te doen voor een ander."

helemaal juist en juist deze keuzes onderscheiden ons mensen en vormt ons tot wie we zijn

zit veel meer achter deze film dat je op het eerste moment zou denken denk ik

in iedergeval 4.5 sterren van mij

avatar van Apocalypse Now

Apocalypse Now

fieko schreef:

prachtige film met veel actie mooi verhaal en sterk acterende Orlando Bloom

de boodschap die simpelekees eruit haalt is helemaal juist

zit veel meer achter deze film dat je op het eerste moment zou denken denk ik

in iedergeval 4.5 sterren van mij

orlando bloom kan niet sterk acteren dat is zijn probleem, het enige wat hij wel kan is mooi lachen en de mooie jongen spelen

avatar van raymondg

raymondg

zoals bijna iedereen al zegt: Orlando Muurbloem verpest de hele prent. Als ze nou iemand als Bruce Willis of Russell Crowe in de mainlead hadden gezet was de film een topper geweest maar Orlando is gewoon net zo charismatisch als een papieren bekertje en dat komt de film niet ten goede.

Jammer, gemiste kans. Vanwege het feit dat het een epos is en dat een van mijn favo genres is krijgt deze film 3 sterren van me. Orlando weet er 1.5 sterren af te snoepen.

avatar van DragQueen

DragQueen

Had iets meer van de prent verwacht. maar hij viel niet tegen. al is orlando bloom niet de juiste man voor deze rol, hij bracht het niet slecht. visueel mooi gebracht, en de nodige dramatiek. alleen iets meer veldslagen verwacht. verhaal is goed, maar ik ken betere in het genre. 3,5 sterren.

avatar van Shinobi

Shinobi

Ik begreep niet al te veel van het verhaallijn hierzo en Bloom kon me ook niet echt bekoren. De actie scènes daarentegen waren wel heel goed, maar dat is dan ook het enige positieve aan deze film.

Ik geef 'm 1, 5 sterren.

avatar van Usual Suspect

Usual Suspect

Scott weet het weer allemaal perfect in beeld te brengen: spectaculaire veldslagen, prachtige special-effects en oogstrelende decors en kostuums.

Maar toch kan deze film zich niet vergelijken met de toppers in het genre, daarvoor is Bloom gewoon niet geschikt en het verhaal is ook gewoon ongeloofwaardig, een gewone man die zich binnen zo'n korte tijd opwerkt als held.

De film komt dus niet helemaal uit de verf.

3***

avatar van armandeus

armandeus

Topfilm.

avatar van FixX

FixX

als legolas in LoTR leek het alsof de rol voor hem was geschreven

in troy leek hij een mietje

maar in deze film vond ik hem wel passen hier zit hij tussen die 2 films in

de film zelf en de vechtscenes vond ik zeer goed

niks mis mee

avatar van kimmieyy

kimmieyy

Ik vond het een hele erge mooie film, alleen viel het eind me nogal tegen.

*3,5

avatar van Galantje0012

Galantje0012

bwah ik vond in deze film orlando vrij goed, beter als anders, ook david en liam overtuigen echt! het veraal valt wel mee en de vechtscènes zijn spectaculair. 3-3,5*