Kingdom of Heaven (2005)
Genre: Drama / Historisch
Speelduur: 144 minuten / 192 minuten (director's cut)
Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk / Spanje / Duitsland / Marokko
Geregisseerd door: Ridley Scott
Met onder meer: Orlando Bloom, Eva Green en Liam Neeson
Gesproken taal: Arabisch, Engels, Italiaans en Latijn
Releasedatum: 5 mei 2005
Bekijk via Disney+
Plot Kingdom of Heaven
"Be without fear in the face of your enemies. Safeguard the helpless, and do no wrong"
In de twaalfde eeuw heeft de nederige Franse smid Balian (Orlando Bloom) net zijn vrouw en kind verloren, wanneer ridder Godfrey van Ibelin (Liam Neeson) hem opzoekt en vertelt dat hij zijn vader is. Godfrey vraagt Balian mee te gaan naar het Heilige Land om Jeruzalem voor het westen te behouden. Als vreemdeling in een vreemde omgeving wordt hij verheven in de ridderstand, moet hij een melaatse koning dienen en koestert hij een verboden liefde voor een exotische koningin. In een poging om de broze vrede te bewaren, moet Balian van Ibelin uiteindelijk de mensen van Jeruzalem zien te beschermen tegen een overmachtige vijand.
Balian de Ibelin
Reynald de Chatillon
King Baldwin
Priest
FuraX
Zeer goede film, de sfeer is goed, de soundtrack en goed acteerwerk. Dat Bloom slecht speelt vind ik overdreven, hij is misschien net te `mooi` voor een middeleeuws verhaal maar verder niks te verwijten. Dat sommige mensen vinden dat hij op LOTR lijkt, ga snel nog is een keer LOTR kijken dan weet je dat het heel iets anders is. Echt grote onzin. Misschien vinden mensen de film slecht omdat ze er niks van begrijpen om niet van deze films houden, oke maar zeg dan niet dat de film slecht is.
Galantje0012
Ach je weet hoe vrouwen zijn. Het ene moment gaan ze met die mode mee, het andere moment is er weer een andere mode. Maar zij wou het anders doen: zij wou een trend zetten. Niet echt gelukt als je het mij vraagt.
iets tegen vrouwen, is iets tegen mij he!
getyourchucks
super mooie soundtrack en als ze eenmaal in jeruzalem zijn zijn de kleuren schitterend... bloom blijft net niet 'het' maar toch was het verhaal erg goed. goeie film. 4.5
*Chrissie*
Ten eerste vond ik de muziek mooi, en die paste ook goed bij de sfeer van het verhaal.
Het begin liep snel door, wat ik wel jammer vond. Eerst word zijn vrouw begraven, dan komt inene zijn vader opduiken die hem van alles ophangt, dan wil hij dus niet mee en vermoord hij iemand omdat diegene zijn vrouw beledigde, en dan gaat hij zijn vader wel achterna. Dan leert hij even vechten, ik wou dat ik zo snel leerde! Dan raakt zijn vader gewond en sterft en is hij ineens een belangrijk persoon. En dat in pakweg de eerste 3 kwartier! Voor mij dus echt een minpunt.
Vergeleken bij het begin is de rest van het verhaal rustig maar loopt toch geboeid door, en is veder ook goed te begrijpen.
Uiteindelijk een ondermatig begin en een gemiddeld restje.
Ik ga net iets onder het gemiddelde zitten met 3*
mariposa
Ik vond het verhaal moeilijk te volgen en voor de rest werd er in de film alleen maar mensen vermoord. Het ene slagveld kwam na het andere, je moet er maar van houden...
Elementofone
Ik heb de 2-disc versie aangeschaft van deze film. De extra's zijn de moeite zeker waard. Ook kom je te weten, voor degenen die het nog niet wisten, wat wel en niet waar is aan deze film. Heb het zelf ook nog gecheckt op internet en eigenlijk klopt de film in grote lijnen wel. En ik vind het mooi dat de moslims niet de grond in worden geboord door de film, iets wat natuurlijk niet raar zou zijn voor een film uit hollywood
Music
weet iemand nou al wanneer de director's cut 4 disc in de winkel te koop is hier in Holland???
pjutter
redelijk saaie film,
alleen de laatste 3 kwartier waren echt leuk,
Ronhart
Duurt allemaal veel te lang en houdt de aandacht daardoor niet goed vast. Waarom toch zulke ellenlange films als het verhaal dat niet vereist? Dat verhaal was zo nu en dan ook lastig te volgen en dan raakte ik het spoor bijster.
Ondanks de mooie beelden en het in principe toch wel goede verhaal kan ik er niet meer dan een voldoende van maken. Een 3** dus
Demonfromhell
Mooie film!
Sterk verhaal en sterk verfilmd!
De veldslagen zijn enorm!
4 Sterren
.ashwin.
mooie film.. al vind ik toch wel wat overeenkomsten met lord of the rings! de muziek vooral en de slomo stukken!
Toch een goede film die je blijft boeien.
3,5 *
basketballerke
Mooie film. Misschien iets te lang, maar vooral de waanzin die ontstaat om eigen geloof en een stad zijn perfect in beeld gebracht. In het begin is daar nog helemaal geen sprake van. Iedereen leeft in vrede met elkaar en die vrede wordt behouden, tot een paar gekken in beeld verschijnen. De locaties waren ook schitterend .De veldslagen zijn ook goed in beeld gebracht en met acteerwerk was ook niks mis.
Guyke
Een epische actiefilm, zeer professioneel gemaakt. Mooie beelden, prachtige panoramische opnames. Lekker spannend en met duidelijke geromantiseerde personages.
Het gegeven had echter alles in zich om nog veel dieper te gaan. In de film zien we Bloom vaak heldhaftig zwaaien met zijn zwaard, en er wordt heel wat strijd geleverd.
Toch had ik het misschien wel interessanter gevonden indien meer gefocust was op de tragische melaatse laatste koning. Een man, verdoemd door een afschuwelijke ziekte die zich in zijn laatste dagen ziet geconfronteerd met een alsmaar groeiend Islamitisch gevaar en tegelijkertijd zijn eigen fundamentalistische kristenen moet weten in de hand te houden. Indien de moeilijke innerlijke strijd van deze jonge stervende vorst het middelpunt was geweest van het verhaal had dit misschien wel een echte superfilm geworden.
seth gecko
ik was niet onverdeeld onder de indruk toen ik de film bij zijn release zag. de film was zeker interresant en genietbaar, maar schoot te kort qua verhaalvertelling.
na het kijken van de director's cut weet ik waarom.
van de filmstudio moest 45 minuten geknipt worden en het resultaat was een theatrical versie die je een cinematische verkrachting kunt noemen.
kingdom of heaven was initieel wat te langdradig en het bizarre nu is...dat hij dat met 45 extra minuten net niet wordt.
de personages worden beter uitgediept, en vanaf de zoveel beter uitgewerkte proloog wordt je het verhaal ingezogen en besef je dat Scott gewoon een meesterwerkje gemaakt heeft dat zowel qua setting, verhaal en muzikale en visuele pracht indruk maakt, maar spijtig genoeg vanwege het zogezegd commerciele verminkt werd.
4****
%%%%%%
Vond hem tegenvallen had er veel meer van verwacht en de acteer werk vond ik ook niet echt boeiend en veelste langdradig niet echt een film die ik 2 of 3 keer kan zien 2,5
Misty44
Dat is ie dus echt wel.
Ga me niet vertellen dat je deze beter vind dan andere films in zijn genre. Een goed verhaal? het trekt van gebeurtenis naar gebeurtenis zonder dat er echt een goede link is, nee dit had vele malen beter gekund.
ForzaRoberto
Ik heb Kingdom of Heaven gisteravond maar even uit de kast gehaald, hij stond er immers al zo lang.
Eigenlijk vind ik het heel makkelijk om een recensie over deze film te schrijven.
1. Ik heb mij geen moment verveeld bij deze film, het tempo van de film is mijn ogen super hoog.
2. De decors en de muziek vond ik schitterend
3. De acteerprestaties was ik iets minder lovend over. Bloom vind ik in elke film hetzelfde over komen. Toch heb ik me niet zo heel erg aan hem geirriteerd. De rest van de personages hadden geen diepgang en vond ik redelijk op de auto-piloot.
4. Door het hoge tempo heeft de film bijzonder weinig diepgang en kon ik mij niet zo goed inleven in sommige personages. Aan de andere kant wanneer er meer diepgang in had gezeten had ik me waarschijnlijk wel verveeld op sommige momenten. Dus daarom begrijp ik deze afweging wel anders had ik beter een documentaire kunnen gaan kijken.
Al met al een dikke 7/10, dus 3,5 *
seth gecko
@ Misty 44
Kingdom of heaven is een steengoeie film en mss zelfs beter dan gladiator was....maar dan enkel in de directors cut.
de theatrical release die iedereen zo graag afkraakt is de verknipte verkrachte versie die van de studiobonzen in de bios gegooid moest worden.
Scott's director's cut echter is zoveeel meer dan een aanvulling van wat scenes, het tilt de hele film en het verhaal naar een hoger niveau.
ForzaRoberto
@ Misty 44
Die director;s cut moet ik dan inderdaad maar is gaan kijken
HorrorFilms4Life
Redelijke film, maar zeker niet vervelend om naar te kijken. Mooie veldslagen en gevechten.
veron35
Hij viel mij tegen.
maar nog wel goed voor 4*.
Fna
Vond het wel een goeie film, met goed acteerwerk, goeie sfeer, mooie veldslagen, mooi verhaal. Soms beetje saai en Gladiator is nog steeds de beste film die in dat soort tijden afspeeld!
Scheelt hem wel in tijd denk ik. Gladiator is rond 170 voor Christus en Kingdom of heaven speelt zich af rond 1180 na Christus. Dikke 1000 jaar uit elkaar dus.
film_kaza
Hij viel mij tegen.
maar nog wel goed voor 4*.
Hij viel je tegen....
Waar ligt dan precies het 4 sterren gedeelte?
a bronx tale
Hij viel je tegen....
Waar ligt dan precies het 4 sterren gedeelte?
veron35 had waarschijnlijk een 5+ verwacht.
voor mij een 4,5 een super film
ChrisD
had iemand bij deze film niet een raar gevoel bij het neervallen van die moslim torens?
De moslims hebben houwen torentjes gemaakt om de kasteelmuren te kunnen bestormen. Die worden omgegooid door de defensie van de christenen. Ze vallen allemaal een voor een om en bij 1 bepaald shot zie je twee torens in beeld die in elkaar vallen op een manier die sterk doet denken aan de TWIN towers.
ik dacht "hmmmm" maar ik hou wel conspiracy theories.
Het kan zijn dat het iets onbewusts moet doen met ons? of met hedendaagse moslims. Zo van 'zo ging het met jullie ook, erg he? laten we ermee kappen dat geweld"
het feit dat zo dik erbovenop gelegd werd dat Salahoedin uiteindelijk vreedzaam een einde maakte aan de Christenen door de kinderen en vrouwen en zelfs mannen de kans te geven de stad levend te verlaten, vond ikzelf een verzoeningsgebaar in de hedendaagse maatschappij.
smaakt het niet op z'n minst funky bij jullie mensen?

Sciencefictionfilm 'Prometheus' van Ridley Scott komt binnenkort naar Netflix

Apocalypto
Actie / Avontuur, 2006

Chi Bi Part II: Jue Zhan Tian Xia
Actie / Avontuur, 2009
moslimblacksmithcrusadejerusalemepischridderswordsmanreligieorder of the templars religieusknight templars12th centurysaladinking richard christian