• 9.378.920 stemmen

Kingdom of Heaven (2005)

Drama / Historisch | 144 minuten / 192 minuten (director's cut)

Genre: Drama / Historisch

Speelduur: 144 minuten / 192 minuten (director's cut)

Oorsprong: Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk / Spanje / Duitsland / Marokko

Geregisseerd door: Ridley Scott

Met onder meer: Orlando Bloom, Eva Green en Liam Neeson

Gesproken taal: Arabisch, Engels, Italiaans en Latijn

Releasedatum: 5 mei 2005

Plot Kingdom of Heaven

"Be without fear in the face of your enemies. Safeguard the helpless, and do no wrong"

In de twaalfde eeuw heeft de nederige Franse smid Balian (Orlando Bloom) net zijn vrouw en kind verloren, wanneer ridder Godfrey van Ibelin (Liam Neeson) hem opzoekt en vertelt dat hij zijn vader is. Godfrey vraagt Balian mee te gaan naar het Heilige Land om Jeruzalem voor het westen te behouden. Als vreemdeling in een vreemde omgeving wordt hij verheven in de ridderstand, moet hij een melaatse koning dienen en koestert hij een verboden liefde voor een exotische koningin. In een poging om de broze vrede te bewaren, moet Balian van Ibelin uiteindelijk de mensen van Jeruzalem zien te beschermen tegen een overmachtige vijand.

Balian de Ibelin

Godfrey de Ibelin

Guy de Lusignan

Reynald de Chatillon

King Baldwin

avatar van door

door

Aaaii aai..wat is dit nou weer voor 'iets' echt een duidelijk geval van -iets- wat en film zeg, Non-verhaal?

Ik mis de verhaallijn die ik zo mooi zag in Ridley Scotts Gladiator.

Ik heb hem 2 keer gezien en pas de 2e keer vond ik hem wat leuker, ook Orlando Bloom heeft mij slecht weten te boeien ookal ziet hij er nog zo leuk uit..:P haha

Volgende keer beter, ik geef 3 sterren voor de muziek, en de mooie aankleding.

avatar van Film Pegasus

Geen slecht epos, maar echt origineel is het niet. Het verhaal is inderdaad niet sterk genoeg en lijkt wat in grote lijnen op dat van Gladiator. Gelukkig zijn er genoeg sterke momenten en omkleding om de film te kunnen boeien. 3 sterren

avatar van rico_defender

rico_defender

goede film maar toch vond ik hem saai orlando bloom is mij nog niet man genoeg vergeleken met Russel Crowe in Gladiator daar heb ik me het meest aan geërgerd

ik vind 3.0

avatar van ABTT

ABTT

rico_defender schreef:

ik vind 3.0

Dat is het verschil tussen een waargebeurde film en een verzonnen verhaal

Knarf Kenobi

Zeer teleurstellend. Orlando Bloom heeft niet de uitstraling van een acteur zoals russel crowe en kan zich beter bezig houden met zijn romantische films waar hij alle harten van de jonge meisjes veroverd. Verder een vrij slecht verhaal, met veel cliché's. Op zich wel een mooie soundtrack, alleen jammer dat die soundtrack op de verkeerde momenten word gebruikt. Verder allemaal niet origineel, een shot kon regelrecht uit Lord of The Rings zijn overgenomen, en het enigste dat deze film staande houd is het budget waarmee het gemaakt is. Ridley Scott heeft hier een slechte film afgeleverd die niet kan boeien en geeneens in de schaduw van Gladiator mag staan.

De trailer zag er trouwens wel goed uit, maar het is een beetje jammer als de trailer beter is dan de hele film zelf.

avatar van Dynamovie

Dynamovie

Geweldige film! Eindelijk ook eens een film waarin de historisch belangrijke figuur Saladin een plaats krijgt. Ik heb genoten van de dramatiek, decors, acteurs, spanning, etc. 5*

avatar van waidman

waidman

Dynamovie schreef:

Tja dat is dus nu ook het probleem van deze film, het is politiek net even te correct, de productiebazen hebben duidelijk laten weten om niemand voor de schenen te schoppen. Het is allemaal prachtig in beeld gebracht daar niet van maar acteurs als Jeremy Irons en Liam Neeson (ondanks kleine rol) dragen de film en Bloom heeft nu in een aantal spektakelfilms de kans gehad, laat hij het voorlopig maar houden bij romantische comedies, dit genre is (nog) te hoog gegrepen voor hem.

avatar van petra pitt

petra pitt

haha... inderdaad, film leuk, alleen die orlando bloom, hij is niet echt slecht hoor... alleen dit niveau is echt nog te hoog voor hem!

avatar van Newbie

Newbie

ik vind eigenlijk vooral de boodschap van de film van belang. Geloofsleiders kunnen ervan leren. Een boodschap in een mooie verpakking 4* !! (hmm, de belegering van de stad was wat buitenmaats )

avatar van V

V

Weer zo'n groots opgezet epos dat tegenvalt.

Kingdom of Heaven bevat een paar mooie plaatjes en goede actiescènes. De bestorming van Jeruzalem zag er prima uit. Maar dat is het dan ook voor mij. Orlando Bloom vind ik al een vrij matig acteur, maar als stoere zwaardvechter en leider komt hij niet echt uit de verf. Verder vond ik wat betreft acteerwerk alleen de koning (kom er net pas achter dat dit Edward Norton was ) en Liam Neeson echt sterk acteren.

De boodschap ligt er wel heel erg dik bovenop trouwens. Dat had wel in een subtieler sausje gegoten mogen worden.

ps: ik heb wel enorm gelachen. Bloom transformeert in een minuut van een simpele hoefsmid in een begenadigd zwaardvechter en leider. Knap hoor.

avatar van fruitvlieg

fruitvlieg

V schreef:
....
Ik snap de kritiek van jou over hem in deze film dan ook niet. Natuurlijk lukt het niet om a la minuut een groot leider (daar kun je wel om lachen) te zijn en wordt hij dat dan ook niet. Dus je kritiek dat Bloom het hier verkeerd zou doen is nergens op gegrond.

avatar van V

V

fruitvlieg schreef:

Je ziet hem nog geen halve minuut sparren met zijn vader en nog een mannetje en dat is het dan. Dat is dus zijn training? Vervolgens doodt hij een hoge Arabische omes, tenminste dat denkt hij. Hij krijgt het land van zijn vader en verdedigt dat, onder zijn leiding, heroïsch. Hij is dus in mijn ogen nogal plots veranderd van simpele smid tot nobele ridder en leider, zonder dat die verandering echt logisch in de film is verwerkt. Vond ik wat magertjes. Dit is dus niet kritiek op Bloom, maar wel op het script. De kritiek op Bloom is dat hij absoluut niet overtuigt als held.

avatar van fruitvlieg

fruitvlieg

Ik zie dat toch iets anders. Hij is smid dus ik verwacht zonder meer dat hij echt alles van wapens afweet. Die hij als smid zelf fabriceert, en dat hij er uiteraard ook goed mee om kan gaan, is ook te zien in de film. Dat hij volgens jou niet overtuigt als leider is juist inherent aan het script : je wordt nu eenmaal niet plotseling van de ene op de andere dag leider van een groot volk c.q. leger, zeker niet als je kwaliteiten op het andere vlak liggen. Volgens mij laat het script en de hiernaar acterende Bloom dat overtuigend zien in de film.

avatar van film_kaza

film_kaza

ik zag de eerste 3 kwartier bij een vriend. maar ik vond de film niet echt vermakelijk of spannend.

deze hoef ik nooit te zien.

avatar van Diffel Naffel

Diffel Naffel

Ja het kunstje van de smid heeft hij ook laten zijn in pirates of caribbean. daar oefende hij ook drie uur per dag met de zwaarden die hij maakte dus waarom nu niet

avatar van Kasper

Kasper

Veel te veel van verwacht. Een te hoog LOTR 2 gehalte met dat gevecht om die stad en Bloom kon mij ook niet echt overtuigen. Al met al teleurstellend. 2 en een halve ster.

avatar van film_kaza

film_kaza

verwachte er iets beters van. actie is wel goed maar de lol hier is erg slecht en ik verveel me gewoon tijdens het kijken.

avatar van aimane

aimane

waardeloze film proberen lord of the rings na te doen de verhaal isheel moeilijk te snappen en je verveelt je de hele tijd

avatar van zephyr

zephyr

aimane schreef:

Suffer commentaar op deze fim dan dit had ik nog niet eerder hier gezien.

Het is hier al eens eerder gezegd : deze regisseur was er met zijn 'Gladiator' veel eerder dan die hele LOTR-trilogie. Deze film gaat qua verfijning alleen nog een stapje verder.

avatar van LadyMarieke

LadyMarieke

eerste keer dat ik hem zag was ie gaaf, De tweede keer viel de film vies tegen.. ik voorkom maar een derde keer, want dan vind ik hem waarschijnlijk helemaal niks meer..

De sterren die ik hem na de eerste gegeven zou hebben krijgt ie: 3

avatar van Music

Music

ik heb op verschillende sites gelezen dat er een director's cut (4 disc) uit komt op 25 mei.... maar weet niet of die in NL is!! iemand daar info over?

avatar van alecx

alecx

Mooie film 5*****

avatar van Turkeyloverz

Turkeyloverz

Het verhaal is erg interessant en goed, maar de uitwerking ervan... Ik vond de film erg tegenvallen (eigenlijk kon het ook niet anders, mijn verwachtingen waren best hoog na het zien van Gladiator), ik kon me hoofd er niet bij houden, vond de film best saai en de scenes waarin er wordt gevochten vond ik ook al niet te best. Orlando Bloom ziet er, vergeleken met Crowe, uit als een klein jongetje, ik vond hem ongeloofwaardig overkomen. Wel jammer dat Liam Neeson er maar eventjes bij is.

Tijdens de film moest ik soms denken aan Gladiator, LOTR en Troy. Jatwerk?

Maar films over de Oudheid kan ik erg moeilijk een onvoldoende geven, ik hou wel van het genre.

Turkeyloverz schreef:

Tijdens de film moest ik soms denken aan Gladiator, LOTR en Troy. Jatwerk?

Ja, ik denk er bijna precies hetzelfde over als jij. Het verhaal is slap en oppervlakkig gehouden (en niet kloppend), de gevechten waren niet goed in beeld gebracht (soundtrack, geen spanning etc.). Bloom deed zijn kunstje weer. Leuk voor zijn (vrouwelijke) fans, maar verder ongeloofwaardig. Hangt vol met clichés. En idd. jammer dat Liam Neeson er maar kort in zit. Ik kan zo nog wel even doorgaan, maar ik denk dat mijn standpunt duidelijk is.

En ook ik houd van films over de Oudheid, maar dit kan ik helaas niet meer geven dan 2*.

avatar van offermans

offermans

Onderhoudende film....niet meer en niet minder. Ik heb ervan genoten. Een 3,5

avatar van Big_bazznizz

Big_bazznizz

Ik heb me niet verveeld, maar er ligt gewoon te weinig gevoel in de film. Het speel zich af i nde middeleeuwen, maar je ziet dat het in de huidige tijd is gemaakt, want er komt me nog iets teveel moderne taal, haardracht, kleding in voor. 2,5 ster

avatar van wait_here

wait_here

Big_bazznizz schreef:

...Het speel zich af i nde middeleeuwen, maar je ziet dat het in de huidige tijd is gemaakt, want er komt me nog iets teveel moderne taal, haardracht, kleding in voor.

Lijkt mij onzin, er is juist uitermate goed voor gezorgd dat alles eruit ziet, zoals dat in die tijd gebruikelijk was. Nee, deze film ziet er prachtig authentiek uit.

avatar van Galantje0012

Galantje0012

ik vond het een mooie film!

maar ik snap nog altijd niet waarom Sybilla haar

haar afknipt

Galantje0012 schreef:

ik vond het een mooie film!

maar ik snap nog altijd niet waarom Sybilla haar

haar afknipt

Ach je weet hoe vrouwen zijn. Het ene moment gaan ze met die mode mee, het andere moment is er weer een andere mode. Maar zij wou het anders doen: zij wou een trend zetten. Niet echt gelukt als je het mij vraagt.

avatar van sangha

sangha

Niet echt de beste film van Orlando Bloom. Hij speelde oke, maar niet geweldig. Het verhaal kon mij totaal niet boeien. Ik heb hem 2 keer gezien (voor Orlando ) en de 2e keer was hij nog saaier dan de 1e keer. Ik hou van films met zwaardgevechten, maar dit verhaal kan me echt niet interesseren. De omgeving was dan wel weer prachtig nagemaakt, en de muziek was ook erg mooi.