Kingdom of Heaven (2005)
Genre: Drama / Historisch
Speelduur: 144 minuten / 192 minuten (director's cut)
Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk / Spanje / Duitsland / Marokko
Geregisseerd door: Ridley Scott
Met onder meer: Orlando Bloom, Eva Green en Liam Neeson
Gesproken taal: Arabisch, Engels, Italiaans en Latijn
Releasedatum: 5 mei 2005
Bekijk via Disney+
Plot Kingdom of Heaven
"Be without fear in the face of your enemies. Safeguard the helpless, and do no wrong"
In de twaalfde eeuw heeft de nederige Franse smid Balian (Orlando Bloom) net zijn vrouw en kind verloren, wanneer ridder Godfrey van Ibelin (Liam Neeson) hem opzoekt en vertelt dat hij zijn vader is. Godfrey vraagt Balian mee te gaan naar het Heilige Land om Jeruzalem voor het westen te behouden. Als vreemdeling in een vreemde omgeving wordt hij verheven in de ridderstand, moet hij een melaatse koning dienen en koestert hij een verboden liefde voor een exotische koningin. In een poging om de broze vrede te bewaren, moet Balian van Ibelin uiteindelijk de mensen van Jeruzalem zien te beschermen tegen een overmachtige vijand.
Balian de Ibelin
Reynald de Chatillon
King Baldwin
Priest
WhiteKitten
Geweldig saaie film, althans wat ik ervan heb gezien. Ik heb hem afgezet omdat ie me gewoon irriteerde. Ik bedoel; die gozer komt op Balian af, zegt dat ie zn vader is en Balian heeft zoiets van `Okee als jij het zegt...`. Na een half uur werd het er niet beter op...
1 ster voor de mooie gevecht scenes uit de trailer...
mligtenberg
Ik heb de film nog niet gezien, maar ik volgens mij kan ik geen waarde hechten aan het aantal sterren die gegeven zijn. Waarom? Ik kijk hoeveel mensen 5* hebben gegeven en klik er willekeurig wat aan en meteen de eerste enige twee die ik bekijken (Chiel en Mysterie) blijken OVERAL 5 sterren te hebben gegeven (nergens minder)!!! Is dat normaal???? Stemmen zij wel serieus? Of vat ik wat anders op onder 5* ???
Pieter Montana
als je ziet welke films ze allemaal een 5 geven
Smennie
Heb de film gezien en het kon mij niet boeien. De veldslagen is mooi gemaakt in de vorm van de veldslagen zoals te zien was in het tweede deel van LotR. Het is in het middenstuk, wanneer de moslims Jerusalem gaan aanvallen, goed opletten anders ben je het overzicht tussen wie bin wie hoort kwijt.
Zoals eerder vermeld kon de film mij niet boeien.
Orlando Bloom speelt zet de rol van Balian overigens goed neer. Het verhaal is voor mij te dun, dit komt tot uitbeelding wanneer hij zijn vader ontmoet en van het ene op het andere moment maar aanneemt dat hij de waarheid spreekt wanneer hij verteld dat hij zijn zoon is.
Jammer, had een beter film kunnen zijn, wanneer het verhaallijn tussen vader en zoon breder werd uitgemeten, om een voorbeeld te noemen.
Ik beloon hem ook met 2 sterren want meer kan ik er echt niet voor geven.
Pedor
Leuk gemaakte film, maar hij kon mij niet van begin tot eind echt boeien. Had er meer van verwacht.
Julie
Ik heb hem nog niet gezien en ga hem binnekort zien. de meningen zijn wat verdeeld dus moet ik er ook kunnen over oordelen niet.
maar ze zeggen wel dat hij tamelijk wreed is. Is dat waar?
devriespeter
Mooie veldslagen, goed verfilmd, maar in zijn geheel niet echt een boeiende film
West
Prachtige mooi aangekleede film. Het verhaal is soms wat kort door de bocht, maar dat houdt wel lekker de vaart erin. Het laatste half uur is echter jammer genoeg traag.
Heeft soms ook iets van een mooie avonturenfilm, maar daarvoor is er te veel geweld. In enkele scenes waan je jezelf in de 12e eeuw: die zijn knap gemaakt, net als een aantal gevechtsscenes.
4* net als 't vergelijkbare Troy.
hermelienarwen
mooie film ,muziek zeker ni slecht en goede prestatie van orlando bloom
goed voor een 4,5*
miles davis
Nou ik kom net uit de bioscoop en wat vind ìk ervan.
Ik vond het een middelmatige variant van het genre. Het verhaal vond ik flinterdun, de moraal die meegeven wordt, het opzij schuiven van de gedachte "alles voor het geloof", die weer actueel is, past niet bij een film als deze. Daarnaast raak ik daardoor het gevoel epos te kijken kwijt, het past niet bij de tijdsgeest. Bloom is een nichterig vrouwmens die het voor mij niet waar kan maken als keiharde actieheld...
Muziek en actie waren prima.
Maakten ze films in dit genre nog maar als braveheart..
score: 2,5*
kantoorpikkie
Deze film is net als een diesel, langzaam opstarten en daarna vol er tegen aan. Ik vind alles goed en mooi verfilmd.
maarten1980
goede historische film alleen jammer van die hoofdrol speler orlando bloom
de film 4 sterren orlando bloom 0.5
totaal 3 sterren
Jorick
Ik had eigenlijk meer van deze film verwacht.
De film was opzich mooi gemaakt, bijvoorbeeld de veldslagen zagen er prima uit, de muziek was ook goed te noemen en de actie en sfeer waren ook meer dan redelijk.
Toch had de film zo zijn saaie en voorspelbare momenten.
Orlando Bloom vond ik niet bepaald geschikt voor deze rol, maar echt slecht deed hij het niet.
Uiteindelijk kom ik uit op 3 sterretjes.
movieaddict
Ik vond het op zich wel leuk. Niet alles boeide me, en soms vond ik Orlando Bloom een beetje te soft voor de rol van Balian, maar de film boeide me wel. Ik vind dat de mensen die zeggen dat ie echt waar-de-loos was tamelijk overdrijven.
jex
Ik vond de film matig, wel veel belachelijke speaches van "we doen het voor het volk en niet voor het geloof blah blah" en iedereen juicht dan hoera. Onzin.
filmgeak
Redelijke film alleen spijtig van het einde Balian geeft zich gewoon over . Ik had liever dat hij gewoon bleef doorvechten.
Verder zien de veldslagen er goed uit met goede muziek erbij.
3 1/2*
thugline
op zich een goede film aleen zijn de arabieren weer de slechte,daar word ik nou zo moe van
Crazy~Dutchman
Zo te zien heb je er idd geen hout van begrepen.
Aardig filmpje al vond ik het begin aardig afgeraffeld.
"Hey ik ben je pa " ,..." Tof, je bent vanaf nu af aan mijn grote voorbeeld ".
Goede tijden slechte tijden heeft verdorie nog meer diepgang dan dat.
Voor de rest, aardige special effects maar niks wat ik nog niet gezien heb in andere films.
Al met al : film waar teveel ophef over is geweest.
Leuk voor een avondje maar zal hem geen 2e keer meer kijken.
2,5 *
Scorpio11
Die eeuwige smet zullen ze altijd hebben, net als de Duitsers. Ook daar word ik altijd zo moe van.
WiLL
Ehhh ... hebben jullie wel eens opgelet tijdens de film ?
Volgens mij komen de Christenen er veel slechter vanaf. Zeker de Tempeliers en de Priesters. De Arabieren zijn juist de gene die genade geven aan de Christenen.
Ik vond het een goede film. Aktie vond ik ook voldoende aanwezig ... en de rustige momenten vond ik zeker ook de moeite waard. Goede rol van Bloom. 4*
*Chrissie*
Wie weet wanneer hij op dvd uit komt...????
TheRisingSun
2 November pas,dus we zullen nog een tijdje moeten wachten!
Muja
Ik vind dit een hele goeie film, strak verhaal-lijn en de Arabieren komen goed uit de kast ( gelukkig ! )...
S.Y
Nineke
er komen TE veel van dit soort films... Ze zijn meestal wel ontzettend mooi, (bijv. Gladiator) maar ik vind dat je dan ten eerste in zulk soort films, NIET Orlando Bloom moet laten acteren. hij is alleen bekend om zn uiterlijk, maar ik vind niet dat hij kan acteren. Stel je Orlando Bloom is voor in Gladiator, dat zou de film veel minder mooi maken, en dat vind ik bij deze film ook... alles komt zo gemaakt over van: 'laten we een uitgebreide spektakel-film maken, en er gelijk een "hunk" bij in doen... altijd goed'
Captain Pervert
4* net als 't vergelijkbare Troy.
Ben het hier bijna helemaal mee eens. Het simpele verhaal is okay, je verwacht bij deze film veel veldslagen en die krijg je ook, gelukkig zit hier en daar een fastforward als de zoveelste slachting begint. Liam Neeson heeft een te kleine rol, niet alleen vind ik hem cool, maar de vader-zoon relatie wordt te summier behandeld. Mooie effecten, sets, regie, maar eigenlijk is dit een volstrekt inhoudsloze bende.
Ik geef 2.5* voor deze crappy flick.
Jammer, jammer.
P.S.
Kan de film dan wel weer waarderen als een aanklacht tegen iedere vorm van religieus fanatisme, met het oog op Noord-Ierland, jihad, whatever. Geloof maakt meer kapot dan je lief is.
S.Y

Apocalypto
Actie / Avontuur, 2006

Chi Bi Part II: Jue Zhan Tian Xia
Actie / Avontuur, 2009
moslimblacksmithcrusadejerusalemepischridderswordsmanreligieorder of the templars religieusknight templars12th centurysaladinking richard christian