• 9.378.920 stemmen

Kingdom of Heaven (2005)

Drama / Historisch | 144 minuten / 192 minuten (director's cut)

Genre: Drama / Historisch

Speelduur: 144 minuten / 192 minuten (director's cut)

Oorsprong: Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk / Spanje / Duitsland / Marokko

Geregisseerd door: Ridley Scott

Met onder meer: Orlando Bloom, Eva Green en Liam Neeson

Gesproken taal: Arabisch, Engels, Italiaans en Latijn

Releasedatum: 5 mei 2005

Plot Kingdom of Heaven

"Be without fear in the face of your enemies. Safeguard the helpless, and do no wrong"

In de twaalfde eeuw heeft de nederige Franse smid Balian (Orlando Bloom) net zijn vrouw en kind verloren, wanneer ridder Godfrey van Ibelin (Liam Neeson) hem opzoekt en vertelt dat hij zijn vader is. Godfrey vraagt Balian mee te gaan naar het Heilige Land om Jeruzalem voor het westen te behouden. Als vreemdeling in een vreemde omgeving wordt hij verheven in de ridderstand, moet hij een melaatse koning dienen en koestert hij een verboden liefde voor een exotische koningin. In een poging om de broze vrede te bewaren, moet Balian van Ibelin uiteindelijk de mensen van Jeruzalem zien te beschermen tegen een overmachtige vijand.

Balian de Ibelin

Godfrey de Ibelin

Guy de Lusignan

Reynald de Chatillon

King Baldwin

avatar van rovado

rovado

Nee, dit vond ik dus geen goeie film.. Er zijn sowieso veel betere films in dit genre. Dit is de zoveelste film die de veldslagen van LOTR probeert te evenaren. Het voegt absoluut niks toe aan de huidige films. Daarnaast zijn de acteerkwaliteiten van de elf nog steeds onder de maat.

2* voor de moeite..

avatar van Lynnie

Lynnie

ben grote fan van dit genre films, was helemaal weg van gladiator en troy, maar deze film vond k niks aan, flauw verhaal en slecht geacteerd. ze hadden er veel meer van kunnen maken,jammer

avatar van RoBoTBeNDeR

RoBoTBeNDeR

Wel niet echt waar, beetje vervorming aan de geschiedenis gegeven maar ach de film blijft op zijn poten staan en blijft redelijk goed.

3.5* omdat ik zo'n middeleeuw liefhebber ben

Jullie zeggen wel dat ie in november uitkomt op dvd maar hiernaast staat wat anders.

Dus wat is het nou??!?!

Groetjes orlifreak

avatar van Anjin

Anjin

Saaie film

Ben er van in slaap gevallen

Heb de dvd gratis weggegeven..

avatar van Waku

Waku

Hoewel we de laatste tijd zijn overspoeld met historische

spektakelfilms (King Arhur,Alexander,Troy)en de nieuwigheid er een beetje vanaf is, moet ik zeggen dat Kingdom of Heaven zeker geen vervelende aanvulling is in deze reeks.Ridley Scott hecht in zijn films over het algemeen meer waarde aan actie, mooie beelden dan aan het verhaal en dat levert in ieder geval geen saaie of langdradige produktie op.De in overvloed aanwezige veldslagen zijn spectaculair in beeld gebracht.

De bombastische en meeslepende muziek van Stephen Barton maken het geheel compleet.

avatar van movielauxje

movielauxje

We gaan er me de school naar gaan kijken, maar ik wil mee me de eerste jaren voor naar Charlie & the chocolate factory gaan kijken.

avatar van ropjuh89

ropjuh89

Goede film hoor, 4 sterren geef ik hem, maar die achtergrondmuziek die steeds terugkomt is iriterend. Steeds dat iriterende viooltje erdoor heen. Nee, zo kan ik ook muziek maken voor een film. Past misschien wel goed bij de film want het is in feite natuurlijk geen lolletje. Maar ze hadden toch beter andere muziek moeten doen. Zoiets als Enya, doet het altijd goed in films vind ik... Maar dat is mijn mening.. Enfin, het is op de muziek na, een mooie film om van te genieten.

avatar van james_cameron

Prachtig gemaakt historisch spektakel, een lust voor het oog, maar inhoudelijk zijn er de nodige problemen. Het verhaal is te rechtlijnig, voorspelbaar en nergens spannend. Na een reeks van soortgelijke films moet je van goede huize komen om nog te kunnen verrassen; regisseur Scott slaagt hier helaas niet in. De spektakelscenes zijn mooi gemaakt maar nergens echt opwindend. Het geheel wil maar niet meeslepend worden. Ik vond Bloom in de hoofdrol nog wel oke- een van de weinige verrassingen.

avatar van Materny

Materny

Als je niks van het onderwerp afweet val je inderdaad in slaap.

Maar voordegene die wel wisten waar de slag om Jeruzalem om draaide is dit een topfilm.

Helaas, ben ik een van die gene die niet wist waar de slag om Jeruzalem om draaide dus kon ik de aandacht er niet veel bijhouden. .

Buiten dat vond ik de acteerprestaties van iedereen goed, niks op aan te merken. .

En dan word je uiteindelijk op het laats van de film toch nog beloond met een lekkere belegering van enkele dagen.

Deze belegering alleen verdient bij mij al 4*.

Goed in beeld gebracht en het is niet zon wigwam van snelle shots die je niet kunt volgen.

En het is trouwens maar goed dat de belegering zo goed is uitgewerkt want als dat mislukte zou de film jammerlijk in een diepe afgrond worden geduwd.

Zeker omdat ze de slachting van het uitgeputte leger van Jeruzalem niet in beeld brachten .....en dat was een dikke klap in mn gezicht aangeizne ik een veldslag fanaat ben.

avatar van *Chrissie*

*Chrissie*

Vandaag op dvd maar ik zit met een probleem....

Ik heb hem nog niet gezien, maar ik zal hem graag willen kopen. Wat raden jullie mij aan.... Ik ben gek van film's zoals Troy, POTC, LOTR, The Last Samurai enz. Wat raden jullie mij aan...

avatar van gantor

gantor

Goed gefilmd, goede muziek...doch het verhaal is minder als je alleen naar het oppervlakkige kijkt. Boodschappen zijnde zoals daar is dat het goede dat is, wat in jou hart goed is en niet wat een bepaald geloof stelt, trekken de film naar een hogere level. Alleen raar dat, ondanks beide groepen een leider hebben die inzicht heeft, het toch tot een grootse battle komt.

Dhr. Bloom geeft in de film ook nog een staaltje weg in nederigheid ( op het vervelende af...volgens mij dan toch).

Alles bij elkaar is een 3.5 een correcte afspiegeling van het geheel.

avatar van Mister_Movie

Mister_Movie

*Chrissie* schreef:

Vandaag op dvd maar ik zit met een probleem....

Zou het niet doen. Het is geen hoogvlieger. Het gemiddelde dat deze film krijgt, vertelt eigenlijk alles. Het is een film, je kijkt ernaar, maar meer ook niet.

avatar van T_Bone

T_Bone

Helaas is dit een tegen valler, de trailer beloofde meer dan de werkelijkheid.

Het had best wel wat kunnen worden maar dan hadden er meer veld slagen moeten plaats vinden.

Vooral het einde van de film was bizar slecht.

avatar van Justin

Justin

Best leuke film. Het zag er allemaal goed uit.

Muziek die steeds terug kwam was zeer irritant.

Maar verder was hij ok.

avatar van Anakin01

Anakin01

Kvond de acteerpresatied van Orlando Bloom wel goed, maar de film was gewoon saai, er waren momenten in de cinema dat ik echt dacht van, heb ik hier een ticket voor betaald?

Maar ondaks Orlando Bloom ermee inspeelt, en de oorlogen wel meevallen geef ik het een 3***

avatar van Scratt

Scratt

Ik had hoge verwachtingen maar het viel toch serieus tegen. Natuurlijk heb je die verwachting als je weet dat het een film van Ridley Scott is, de grote regisseur van Gladiator.

De beelden en acteerprestatie's vielen nog mee.. toch maar een 3*

avatar van bri560

bri560

Ik heb deze film 2x keer gezien in halfjaar ( zeg maar ) eerste in de bioscoop erna dus via de videotheek.

Door dat te doen zie je wel dat zo film meer "body " heeft

dan mijn eerste indruk . Probleem met deze film is dat een nasmaak overblijft ( geen verliezer of winnaar ).

Daar ben ik ook mee eens dat de acteerwerk niet geweldig is ( orlando = softy ).

als ik ga naar zo film is voor het spektakel op zicht zelf en daar kom ik wel aan mijn trek...

Er is wel een klasse lager dan de "gladiator".

avatar van seth gecko

seth gecko

probleem met deze film is het scenario.

het verhaal is flinterdun maar heeft toch 2.5 uur nodig om verteld te worden.en ondanks het boeiende thema boeit het allemaal te weinig,wat voor een groot deel ook komt door de stereotiepe personages...Bloom's personage is een saaie goeierik,de tempeliers smeerlappen......het scenariowerk is duidelijk de zwakke schakel die zorgt dat Kingdom niet episch genoeg overkomt,want aan de regie van Scott zal het niet liggen.

De beelden die hij op het scherm brengt zijn betoverend mooi en groots en de slagveldscenes zijn erg indrukwekkend maar worden te vaak afgekapt door het scenario (Monahan verdient echt oorvegen voor sommige zaken in dit script)

de muziek is betoverend mooi en Bloom is weliswaar een maatje te zwak voor een hoofdrol,hij deed het zeker beter dan in troy.

dus ja.

de film ziet er mooi uit en is goed gemaakt en hij heeft genoeg indrukwekkende momenten om 3 *** te verdienen,maar dit had zoveel meer kunnen zijn ware het niet van het zwakke scenario.

avatar van Knarf Kenobi

Knarf Kenobi

Effe kort, heb weinig tijd: Slap verhaal, foute muziek tijdens veldslagen, Orlando Bloom fout gecast, nergens spannend, van die wannabe wijze zinnen, een shot dat vrijwel hetzelfde is als bij LOTR (als de orks Minas Tirith aanvallen met de torens zie je hier bij de belegering van Jeruzalem) nergens diepgang, wel mooie shots, veldslagen nooit cool of triest of iets dergelijks. Verwacht geen Gladiator, ook al is hij van Ridley Scott. Middelmatig tot slechte film. Zonde van mijn tijd. 2* voor de moeite.

BoordAppel

Vind het raar dat mensen hier zeuren over het verhaal en tegelijkertijd Gladiator ophemelen. Het verhaal van deze film heeft toch wat meer te zeggen dan dat van Gladiator, al ligt dat misschien aan de huidige situatie in de wereld.

avatar van BLaCkMamBa

BLaCkMamBa

er zijn er veel van gemaakt, sentimentele 'ridderfilms'. Net zoals in deze films zitten in die films veel te veel cliché's en zijn ze dus eigenlijk allemaal het zelfde

The Battle for Jerusalem vond ik 1 van de beste scènes, leuk die truc om die belegeringstorens om te krijgen

Vermakelijke film, maar ze moeten nu wel ophouden met het maken zulke films..

avatar van TheRisingSun

TheRisingSun

BLaCkMamBa schreef:

Vermakelijke film, maar ze moeten nu wel ophouden met het maken zulke films..

Als ze van het niveau Braveheart en/of Gladiator zijn,mogen ze van mij zoveel van zulke films maken als ze willen. Ik zal ze met erg veel plezier gaan bekijken!

avatar van predator

predator

• 1954 stemmen

Viel me tegen van Scott. Er was geen enkele acteur/actrice die ik vond overtuigen en echt spannend werd het ook niet. Ook de gevechtscenes vond ik niet echt boeiend.

avatar van seth gecko

seth gecko

BoordAppel schreef:

ik ben het eigenlijk niet met je eens..los van het feit dat de uitwerking van gladiator veel beter is dan deze film heeft het slagen van gladiator boven kingdom vooral te maken met het feit dat het personage van Maximus veel interresanter is dan dat van Bailan en dat Russel Crowe zijn rol met heel wat meer kracht en charisma dan Bloom neerzette.

het basisplot en de setting van Kingdom of heaven zijn interresant,maar worden te pover uitgewerkt om je als kijker te beklijven.

het thema van Kingdom of heaven is dat het niet gaat over je afkomst maar om wie je bent als persoon om te bepalen waar je lot ligt en dat oorlog omwille van geloofsovertuiging een ridicule gedachte is .dat idee is goed maar wordt te zwak en te prekerig uitgelegd in de 2.5 uur van Kingdom of Heaven.

geef mij en velen met mij dan maar Gladiator.

Die gaat over een man die eens alles had,maar door jaloezie van een keizer alles kwijtraakt wat hij ooit liefhad en zich tegen de achtergrond van de gladiatorengevechten probeert op te werken om zijn pijn te beeindigen.

Gladiator draait nu eenmaal om een thema dat mensen aanspreekt..bloedwraak.

als die film dan nog eens beter geschreven is

(dialoogsgewijs mag Kingdom gladiators hielen nog niet likken)

mooier eruitziet en mooiere muziek bevat,beter geacteerd en kortweg beter gemaakt is dan is het behoorlijk simpel waarom Gladiator een moderne klassieker is en Kingdom een halfslachtige poging tot epiek

BoordAppel

Ik vind beide films ongeveer gelijkwaardig. Het verhaal van Gladiator is een verhaal dat we al miljoenen keren hebben gezien, dit is nog enigszins origineel. Zoveel films over de kruistochten zijn er nou ook weer niet gemaakt. Scott levert wat mij betreft weer een goede historische film af.

avatar van Knarf Kenobi

Knarf Kenobi

Oké, er zijn niet veel films over kruistochten, maar dat wil niet zeggen dat het verhaal of de film er beter van word. Het verhaal van Gladiator vond ik niet storend, en vermaakte me heel goed. Dat verhaaltje over het Kingdom of Heaven Jeruzalem slaat nergens op, is nergens op gebasseerd. En als je zegt dat het op de bijbel is gebasseerd is dat niet waar, de bijbel zegt heel andere dingen over de Kingdom of Heaven (niet de film maar de plaats dan:P). En op geschiedenis gebasseerd? Oké, maar dan alleen op het woordje kruistochten en de locaties. Maar een vrede tussen moslims e.d. dingen, never. Verder sluit ik me helemaal aan bij Seth Gecko, die compleet gelijk heeft.

Op de geschiedenis.

Maar een vrede tussen moslims e.d. dingen, never.

Saladin neemt Jeruzalem in en laat iedereen leven (in tegenstelling tot de christenen een eeuw eerder). Dat is in het echt zo gebeurd.

avatar van ASroma

ASroma

De film is redelijk traag en lang, maar er zit wel een lekker sfeertje in opzich en het laatste gevecht om Jeruzalem is natuurlijk prachtig om te zien, mooie effecten al daar.

daarom toch nog 3,5 ster

avatar van Patrickvanschaik

Patrickvanschaik

• 2096 stemmen

Ben met asroma me eens

Had meer verwacht ook, jammer dat je weinig van Jeruzalem ziet, maar vindt het ook weer geen slechte film toch 3.5 ster