Kingdom of Heaven (2005)
Genre: Drama / Historisch
Speelduur: 144 minuten / 192 minuten (director's cut)
Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk / Spanje / Duitsland / Marokko
Geregisseerd door: Ridley Scott
Met onder meer: Orlando Bloom, Eva Green en Liam Neeson
Gesproken taal: Arabisch, Engels, Italiaans en Latijn
Releasedatum: 5 mei 2005
Bekijk via Disney+
Plot Kingdom of Heaven
"Be without fear in the face of your enemies. Safeguard the helpless, and do no wrong"
In de twaalfde eeuw heeft de nederige Franse smid Balian (Orlando Bloom) net zijn vrouw en kind verloren, wanneer ridder Godfrey van Ibelin (Liam Neeson) hem opzoekt en vertelt dat hij zijn vader is. Godfrey vraagt Balian mee te gaan naar het Heilige Land om Jeruzalem voor het westen te behouden. Als vreemdeling in een vreemde omgeving wordt hij verheven in de ridderstand, moet hij een melaatse koning dienen en koestert hij een verboden liefde voor een exotische koningin. In een poging om de broze vrede te bewaren, moet Balian van Ibelin uiteindelijk de mensen van Jeruzalem zien te beschermen tegen een overmachtige vijand.
Balian de Ibelin
Reynald de Chatillon
King Baldwin
Priest
aurora
hoe kan het nu dat er al twee keer op gestemd is?? Ik zie ook geen commentaar van de personen die dat hebben gedaan??
aurora
ps..wel erg hoor dat er al zeker 4 pagina's over "het wel of niet 'fan' zijn van Orlanda Bloom" gaan!
Patp
Orlando Bloom is vrij onherkenbaar in deze film.
Maar de spektakelscenes maken erg veel goed.
Misschien dan eindelijk die Oscar voor Scott..
A.S.E.
Naart schijnt is de film veel complexer dan men zou denken. De trailer legt iets te veel nadruk op de gevechten en eigelijk is het een verhaal over de redenen van die oorlogen. Volgens enkele reviews is de film ook vrij van gemakkelijke stereotypen en is elk personage genuanceerd. Vandaar misschien een zekere teleurstelling bij het Amerikaans publiek.
Pieter Montana
Waarschijnlijk van members die alleen op Orlando Bloom gestemt hebben

The One Ring
Volgens mij klinkt dat juist positief. Mijn verwachtingen daardoor stijgen juist.
Fianosther
klinkt zeer positief. Watn de trailer deed toch echt anders vermoeden.
Danny1983
Ik snap nie waarom iedere keer mijn stem wordt weggehaald ik heb de film namelijk al 2 keer gezien
Vincent Mancini
Alsof dat zo vreemd is. Wie heeft die film nou nog niet. Iedereen kan aan films komen die nog in de bios moeten uitkomen....Ik krijg em ook morgen.
Leno
Zet hier dan ook even neer wat je van de film vond. Goede en zwakke punten, nu lijkt het alsof je 'm niet gezien hebt! En dan bedoel ik niet reacties als KeI VettE fIlM ofzo..
IcU
Ik hoop dat het niet weer zo'n eeuwen langen geschiedenis k*t film is (King arthur, troy, gladiator, alexander, last samurai enz.
) Het duurt uren en er is niet echt veel aan... Niet mijn soort films dus. Hopen dat hier wat actie in zit en niet de hele tijd zwijmelen met die baby-face orlando bloom... Ik denk het wel. Drama (dood gaande vaders, liefde wat te overdreven is...
Oorlog ( ala LotR zonder orks)
Nou ik kan niet wachten
Jordy
Is dit nog steeds de poster joh? Dacht dat dit een goedkoop Photoshop-probeersel was
Ik heb een iets andere versie van dezelfde poster geplaatst. De vorige was misschien verkeerd uitgesneden? Ook iets mooiere kleuren.
Maar goed, zoveel beter zul je deze wellicht niet vinden.
jassonn
Hij wordt er niet mooier op nee, maar toch bedankt voor je inspanningen
johanm3
Bij ons in de bios hangt een andere poster. Met o.a. orlando en een vrouw. Op de achtergrond zie je een groot gevecht.
Angrod_Pallanén
Vond de poster idd nogal amateuristisch voor zo'n "groot spektakel" nou hou ik wel van epische films, maar er zijn er onderhand te veel van om nog echt speciaal te zijn.....ben benieuwd
zoutzak
ik zie voormalig sterkste man ter wereld; jouko ahola ook tussen de cast staan haha.
zeus
Toch knap dat er al 2 mensen zijn die deze film in hun top 10 hebben staan, terwijl ze er niet eens op gestemd hebben.
Jonkman
En ook knap dat er al op gestemd is
Danny1983
sorry mensen maar ik wel me bij deze verontschuldigen voor de vorige berichten van mij ik heb kingdom of heaven niet. Maar mijn oudste zus heeft hier op mijn account berichten gezet die nie kloppen en ook die stem is van haar dus van mij mag ie verwijderd worden ik weet het is misschien een slap excuus maar ik vind het toch belangrijk om te melden
ROOSKY
Die stem kan je toch zo zelf weghalen Danny? Gewoon 'mijn stem' op selecteer zetten en klaar is...Danny!
AHWA

Apocalypto
Actie / Avontuur, 2006

Chi Bi Part II: Jue Zhan Tian Xia
Actie / Avontuur, 2009
moslimblacksmithcrusadejerusalemepischridderswordsmanreligieorder of the templars religieusknight templars12th centurysaladinking richard christian