• 9.377.664 stemmen

Kingdom of Heaven (2005)

Drama / Historisch | 144 minuten / 192 minuten (director's cut)

Genre: Drama / Historisch

Speelduur: 144 minuten / 192 minuten (director's cut)

Oorsprong: Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk / Spanje / Duitsland / Marokko

Geregisseerd door: Ridley Scott

Met onder meer: Orlando Bloom, Eva Green en Liam Neeson

Gesproken taal: Arabisch, Engels, Italiaans en Latijn

Releasedatum: 5 mei 2005

Plot Kingdom of Heaven

"Be without fear in the face of your enemies. Safeguard the helpless, and do no wrong"

In de twaalfde eeuw heeft de nederige Franse smid Balian (Orlando Bloom) net zijn vrouw en kind verloren, wanneer ridder Godfrey van Ibelin (Liam Neeson) hem opzoekt en vertelt dat hij zijn vader is. Godfrey vraagt Balian mee te gaan naar het Heilige Land om Jeruzalem voor het westen te behouden. Als vreemdeling in een vreemde omgeving wordt hij verheven in de ridderstand, moet hij een melaatse koning dienen en koestert hij een verboden liefde voor een exotische koningin. In een poging om de broze vrede te bewaren, moet Balian van Ibelin uiteindelijk de mensen van Jeruzalem zien te beschermen tegen een overmachtige vijand.

Balian de Ibelin

Godfrey de Ibelin

Guy de Lusignan

Reynald de Chatillon

King Baldwin

avatar van Laurienepien

Laurienepien

Ik ga zeker naar deze film toe want ik vind orlando Bloom een hele goede acteur in alle rollen die hij heeft gehad. Hij is gewoon goed om rollen te spelen in troy en lotr, daarom moet hij hier ook goed zijn!!

avatar van Seyfo

Seyfo

waar kan je de trailer vinden?

apple.com

avatar van Reinbo

Meestal staat Scott garant voor een goede film, maar ik vrees dat dit een vreselijke draak gaat worden... Hopelijk is de film beter dan de trailer.

avatar van gotti

Redelijk saai en standaard heldendom verhaaltje, lijkt me. Ik ben nog niet onder de indruk.

avatar van XxXDEPPFANXxX

XxXDEPPFANXxX

O nee he niet weer een film met Orlando Bloom die vent gaat me echt de strot uithangen.

Hij en die trailer zien er allebei vreselijk uit!

avatar van Goodfella

Goodfella

Die trailer is zoooo 2002. Phoaah.

avatar van *Chrissie*

*Chrissie*

Ben heel benieuwd naar deze film en ik ga hem zeker zien. ik hoop dat Orlando een goede rol neer zet. En ik hoop dat hij op de Gladiator lijkt dat was een hele mooie film. Voor hoeveel en ouder is hij?????

avatar van mafiabaas

mafiabaas

Zag de trailer en de gevechten zien er wel erg veel belovend uit maar dat is wel logisch met de maker van Gladiator, dat was echt een goede film. Maar ik ben niet zo weg van die Orlando Bloom en zeker niet in zo'n film.

A.S.E.

'De overmachtige vijand', zijn dat Moslims of Christenen?

avatar van Lotteke

Lotteke

Ach, who cares, Orlando in de hoofdrol, reden genoeg voor mij om te gaan zien!!:D

avatar van Denisa

Denisa

hij lijkt me wel leuk

Lotteke schreef:

Mja, je hebt gelijk. Idioot van mij om me te interesseren aan het verhaal. Als Orlando er maar in voorkomt...

avatar van antaliaan

antaliaan

kan me niet voorstellen dat gangster111 deze film al heeft gezien en ook Star Wars 3!! Denk dat deze stemmen maar verwijderd moeten worden...

avatar van pascal83

pascal83

Net zo grappig is het feit dat de users Movie Maniac en Velie de film al in hun toptien hebben staan

avatar van stan

stan

ja echt dom vind ik dat dat MM users gaan stemmen op een film die ze nog niet gezien kunnen hebben of in hun top 10 zetten echt vet dom ik kan er ook niet tegen

avatar van gotti

Ik kan dan weer niet zo goed tegen mensen die geen hoofdletters en punten gebruiken.

avatar van aSMoDeuS

aSMoDeuS

BoordAppel schreef:Niet voor hun plezier maar voor God. Joden waren ook verkeerd natuurlijk. Overigens vermoordden de kruisvaarders ook christenen omdat ze even vergeten waren dat die ook in het heilige land leefden.

Idd.

Die Tempeliers waren niet zo aardig:

'Drinken als een Tempelier'

494. Drinken (of zuipen) als een Tempelier,

d.w.z. overmatig drinken. Men beweert, dat deze spreekwijze haar ontstaan te danken heeft aan het overdadig en ongebonden leven dier riddermonniken. Zie Huygens, VII, 170:

Ick bend'er by geweest, 't is waer, daer Dronckaerts saten,

En sopen als Templiers, en vloecten als Croaten.

avatar van soboer

soboer

The making of gezien van Kingdom of Heaven. Ik denk dat deze film niks voor mij is. Dit komt door Orlando Bloom. Hij moet het charisma van Maximus uit Gladiator uit stralen. Wat totaal niet lukt. Pijnlijk om te zien hoe hij in Kingdom of Heaven ridders naar de overwinning toespreekt.

Mijn mening is dat Orlando Bloom niet geschikt is om zo 'n rol te spelen. Hij was goed als loser in Troy waar andere coole mensen zijn ruzie uitvochten.

Orlando Bloom moet alleen gecast worden als womanizer. De Hugh Grant van deze tijd.

Conclusie Orlando Bloom is niet cool. Wel cool Maximus, Marv,enz

avatar van Angie

Angie

Ik ben het met je eens dat hij denk ik op dit moment nog niet aan zo'n rol toe is, zit nog te kort in het vak. Maar ik vind hem geen Hugh Grant van deze tijd, ik zie hem niet in een film als Notting Hill bijvoorbeeld spelen.

avatar van PeterNL

PeterNL

Heb nog maar weinig (zie niks) van deze film gehoord? (aangezien het al bijna 5 mei is)

avatar van Syt

Syt

Ik moet 'm natuurlijk nog zien, maar ik snap ook niet waarom Orlando Bloom deze rol heeft gekregen, veel te licht voor een rol als deze. We zullen wel zien hoe het uitpakt.

avatar van Pieter Montana

Pieter Montana

Voorlopig heeft ie een 6.7 op IMDB

avatar van *Chrissie*

*Chrissie*

ik heb laats de making of gezien was op sbs6 na gladiator ben er echt benieuwd naar. en ik zal hem oook zeker zien

avatar van AHWA

AHWA

Ik ben nu Making The Movie aan het ondertitelen,

maar de beelden die ik zie van de film

en het oeverloze gezever van Ridley Scott zorgen ervoor dat ik niet echt zin heb in deze film.

Ik denk niet dat hij kan tippen aan Gladiator,

die ik overigens ook niet superhoog heb staan.

Pieter Montana schreef:

J.S.

En in 2 Top-tiens .

avatar van Moviewatcher

Moviewatcher

Kan Scott het niveau van Gladiator(best wel overschatte film) halen? Ik vrees dat het feitelijke onderwerp(de kruistochten) weinig personen zou kunnen boeien. Daarnaast moet je nog maar afwachten of Bloom eindelijk eens normaal gaat acteren. Scott heeft het zichzelf niet gemakkelijk gemaakt, maar we zullen zien....