• 9.474.347 stemmen

Geregisseerd door: John Singleton

Met onder meer: Ice Cube, Cuba Gooding Jr. en Morris Chestnut

Releasedatum: 20 september 1991

Plot Boyz n the Hood

"Once upon a time in South Central L.A... It ain't no fairy tale."

Drie vrienden, de halfbroers Doughboy en Ricky Baker, en Tre Styles, groeien op in de achterbuurten van Los Angeles. Tre wordt opgevoed door z'n vader, Furious Styles, die hem normen en waarden bijbrengt. Ricky staat op het punt om een football-beurs te krijgen op een universiteit, terwijl Doughboy zich vooral met geweld en alcohol bezig houdt.

avatar van starbright boy

Beter en veel ingetogener dan ik had verwacht. Acteren in de bijrollen liet soms te wensen over. Maar de film was bovenalles erg oprecht.

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Echt een steengoede film! Het verhaal is natuurlijk gebaseerd op het ''echte'' leven in de achterbuurten van Los Angeles. Deze film laat nog beter het opgroeien in de getto zien dan in Menace ll Society.....De film zit erg goed in elkaar en vooral de inbreng van Laurence Fishburne doet de film erg goed! Alle acteurs zetten trouwens erg goede acteerprestaties neer in deze klassieke film die niet in je collectie mag ontbreken.....! Echt een aanrader!

* * * *

avatar van Demoniac

Demoniac

Ik ben best opgeslokt door de film, met name de laatste drie kwartier. Acteerwerk viel me zo af en toe wel iets tegen. 4 *

avatar van hellblazer93

hellblazer93

Zeer goede film met redelijke acteurs. Het verhaal is geweldig en origineel en de muziek was ook goed. Ik heb ook de parodie Don't be a Menace gezien maar dat was echt stukken minder... Ik ben nu ook benieuwd naar Menace II Society ..

cijfer; 4.5*

avatar van kArIzMa_Movie

kArIzMa_Movie

Boyz 'n the hood is een echte ghettofilm. Het verhaal is goed en zeer indrukwekkend, en het acteerwerk is erg sterk en oprecht. Elk personage wordt zeer overtuigend neergezet. In de film speelt 'wraak' een enorm rol. De film laat heel goed zien hoe het leven in de achterstandswijk is.

Een aangrijpende film. 3,5*

avatar van Respekked

Respekked

Vond het wel een keer een verademing om niet alleen maar bad-ass-negers te zien. Leuk filmpje met oprechte karakters. Helaas had er wel net iets meer vaart in gemogen.

grappig trouwens dat de regisseur pas 23 was toen hij deze maakte.

avatar van Zinema

Prima ghettofilm die een beetje aan de basis stond van de velen die nog zouden volgen. Cube laat zien naast een groot rapper te zijn ook uitstekend te kunnen acteren. Ook Gooding is erg puik evenals Fishburne. Soms een beetje clichématig en stigmatiserend maar dichter bij de realiteit dan menigeen kon geloven. Goed.

avatar van ®Tc

®Tc

FIlms over achterbuurten interesseren me wel, ik heb er dan ook niet voor niks 2 in mijn top 10 staan. Hoge verwachtingen bij deze film.

En toch wel ingelost. Boyz n the Hood brengt volgens mij wel een realistische en nuchtere kijk op het leven daar in Compton. De haat onderling is duidelijk merkbaar en de dialogen zijn zeker te pruimen en soms komisch om te gaan volgen. Buiten die van Fishburne uiteraard, zeer mooie monoloog die hij daar voert bij het reclamebord, chapeau voor de schrijver ervan ! Het verhaal boeit en is goed gefilmd. Altijd is er wel een nieuwe wending en het tempo zit er goed in.

De acteerprestaties zijn ook wel ok. Eerste film waarin ik me niet mateloos erger aan Cuba Gooding Jr. (dat dit nog mocht gebeuren !). Voor de rest ok. Geen wereldprestaties maar met een cast als Ice Cube etc. kon het erger.

Geen La Haine of Cidade de Deus niveau maar toch goed.

****

avatar van Theunissen

Mooie en ook wel indrukwekkende film met een tragisch einde.

avatar van Spetie

Meer dan aardige debuutfilm van regisseur John Singleton over het soms uitzichtloze leven van zwarte getto's. De film toont op een goede en gevoelige manier het geweld, zonder daarbij te overdrijven. Het acteerwerk van de hoofdrolspelers is goed en ingetogen, alleen Cuba Gooding Jr. vond ik iets minder in zijn rol. Verder bevat de film een sterke sfeer en wordt daarbij ondersteunt door prima muziek. Kortom een hele aardige film die een prima boodschap uitdraagt.

avatar van daz

daz

Apollinisch schreef:

De hiphop is vreselijk en hier en daar zelfs ongepast, het acteerwerk is matig, de maatschappijkritiek is te makkelijk (vooral die speech is ergerlijk), bepaalde scènes zijn sentimenteel – maar bovenal de personages hadden veel beter gekund. We volgen drie stereotiepe jongeren die zeven jaar lang opvallend weinig ontwikkeling doormaken en bijzonder vlak blijven. Toch kan ik niet spreken van een echt slechte film. Volgens mij wordt er op een oprechte wijze een authentiek beeld van een gemiddeldehood geschetst door verschillende problemen aan de kaak te stellen zonder vervelend moralistisch te worden. Bovendien kijkt het allemaal wel lekker weg. 2*

De hiphop is vreselijk? Kijk dan geen hood-movie, dat hoort namelijk bij de ghetto. Ik vind juist dat ze hiphop en andere muziek goed afgewisseld hebben en dat er helemaal niet overmatig met rapmuziek wordt gestrooid.

Ik weet niet of de kritiek die je geplaatst hebt serieus is, aangezien bijna iedereen ong. 4 sterren heeft gegeven. Waarschijnlijk is dit gewoon niet jouw type film. Als je je verdiept in het leven in South Central L.A., dan begrijp je deze film beter en zul je hm ook meer waarderen...

avatar van Jawaddedadde

Jawaddedadde

Schrijnend potret van het leven in het ghetto.

Schrijnend omdat het erg moeilijk is om uit die achterbuurten te raken en omdat vele levens verwoest worden, direct en indirect.

Eerste uur gebeurt er niet heel erg veel, maar da's prima voor de sfeerschepping en de karakterontwikkeling. Nadien komt er meer schot in de zaak (soms zelfs letterlijk) en krijgen we een best een beklijvend verhaal.

Prima acteerprestaties, prima verhaal, prima film dus.

avatar van mister blonde

mister blonde

Geen hippe gangsterfilm zoals bijvoorbeeld Menace 2 Society, maar een intelligent sociaal geëngageerd drama. Heb Spike Lee zelf maar een betere film zien maken. Indrukwekkend. 4 sterren.

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Iets te moralistisch en voorspelbaar, maar verder prima film. Boyz 'n the Hood lijkt een aardig reëel beeld te schetsen van het Amerikaanse ghetto-leven. Prima acteerwerk ook.

avatar van Fran

Fran

• 1953 berichten

Ik vond het wel een goede film om naar te kijken maar dan vooral vanwege het sterke acteerwerk. Vooral het samenspel tussen vader en zoon vond ik erg goed. Hoe hij probeert om met al zijn kracht om zijn zoon op het rechte pad te behouden. Toch heb ik niet echt het idee dat dit een heel realistisch beeld is van hoe het er echt aan toe gaat in een dergelijke achterbuurt. Ik heb het idee dat het er veel rauwer aan toe gaat. Dit kwam toch een beetje te slapjes op me over.