• 9.382.032 stemmen

Geregisseerd door: John Singleton

Met onder meer: Ice Cube, Cuba Gooding Jr. en Morris Chestnut

Releasedatum: 20 september 1991

Plot Boyz n the Hood

"Once upon a time in South Central L.A... It ain't no fairy tale."

Drie vrienden, de halfbroers Doughboy en Ricky Baker, en Tre Styles, groeien op in de achterbuurten van Los Angeles. Tre wordt opgevoed door z'n vader, Furious Styles, die hem normen en waarden bijbrengt. Ricky staat op het punt om een football-beurs te krijgen op een universiteit, terwijl Doughboy zich vooral met geweld en alcohol bezig houdt.

avatar van Hando

Hando

Leno schreef:

Oppervlakkige film met een simplistische weergave van het leven in de getto. Niet dat ik daar verstand van heb, maar zoals het in deze film geportretteerd wordt is niet erg overtuigend.

Op Fishburne na zijn de acteurs ook vrij matig en de stereotype karakters kennen bovendien weinig diepgang.

De climax is om deze redenen nauwelijks boeiend, laat staan aangrijpend.

Inderdaad erg oppervlakkig met vervelend gepreek van die (moslim?) vader.

tn2543

Ik heb deze film 7 jaar geleden (ben nu 23) voor het eerst gezien en deze film is me heel goed bijgebleven. Door deze herinnering en de indruk die het op me hád gemaakt heb ik deze film gewaardeerd met een 4,5, wat erg hoog is natuurlijk.

Vandaag heb ik deze film weer gezien en ben tot de conclusie gekomen dat deze film toch niet zo geweldig is dan ik daadwerkelijk dacht. Het eindstuk (de laatste 3 kwartier) begint er echt iets concreets te gebeuren, daarvoor waren het gewoon lachtertjes en beetje geouwehoer net als vrienden onder elkaar.

Het acteerwerk was eigenlijk barslecht vond ik. De hoofdpersonen Ice Cube, Cuba Gooding Jr. en vooral Laurence Fishburne vond ik redelijk acteren maar de cast/overige acteurs vond ik echt ontzettend slecht acteren. Mede door de slechte 'medeacteurs' is deze film niet echt dé film geworden, denk ik.

Ik heb mijn stem aangepast naar een 3.0. Gewoon een goeie film.

P.S.

Ik ben nog geeneen ECHTE GOEIE ghettofilm tegengekomen. Training Day komt erg in de buurt, maar deze gaat niet specifiek over de ghetto, want hier komen ook veel mexicanen en ander tuig in voor. De film 187, met Samuel L. Jackson vond ik ook echt een goeie 'ghetto' film. Weet er iemand misschien nog een goeie ECHTE GHETTO film??

avatar van nightbreed

nightbreed

Mooi stukje jeugdsentiment, hoewel ik al 21 was toen deze film uitkwam.

Cijfer: 3,5

avatar van fb88

fb88

Deze film is toch niet gebasseerd op een waargebeurd verhaal? omdat er op het eind van de film wordt weergegeven dat die gast 2 weken later wordt vermoord en waar Tre en die vriendin later zijn gaan studeren...

avatar van Thomas83

Thomas83

tn2543 schreef:

Ja, dat geldt grotendeels ook voor mij. Ben ongeveer van jouw leeftijd en heb de film ook een tijd terug voor het laatst gezien (al was het ook weer geen 7 jaar terug denk ik, maar ik sluit het niet uit) en vond het toen zeg maar een 3.5 of 4.0*-film, maar nu nog maar een dikke 3*.

P.S.

Heb je Cidade de Deus al gezien? Dat is een echt goede film die zich afspeelt in een Braziliaans ghetto.

La Haine schijnt ook erg goed te zijn, maar ik die heb ik nog nooit gezien en ik weet niet of dat echt een ghetto-film genoemd kan worden.

avatar van Demoniac

Demoniac

Ik ben best opgeslokt door de film, met name de laatste drie kwartier. Acteerwerk viel me zo af en toe wel iets tegen. 4 *

Wat bedoel je?

avatar van %%%%%%

%%%%%%

Mooie film.Aleen af en toe voorspelbaar en soms viel mij de acteerwerk ook wat tegen.Maar verder gewoon een mooie verhaal 3,5

hellblazer93

Zeer goede film met redelijke acteurs. Het verhaal is geweldig en origineel en de muziek was ook goed. Ik heb ook de parodie Don't be a Menace gezien maar dat was echt stukken minder... Ik ben nu ook benieuwd naar Menace II Society ..

cijfer; 4.5*

avatar van psycholamp

psycholamp

• 1960 berichten

Goed acteerwerk.

avatar van tukkerstein

tukkerstein

Goede film, goed acteerwerk, mooie dramafilm.

avatar van Leno

Leno

kos schreef:
Wat bedoel je?

De karakters zijn behalve stereotype ook nog eens allemaal diep van binnen braaf (typisch voorbeeld die scene waarin die bal wordt afgepakt) en zelfs die criminele etter blijkt toch wel een toffe peer te zijn

De film durft niet echt ergens naartoe te gaan, waardoor het een oppervlakkig gebeuren blijft. Een beetje alsof de regisseur (en dus hier ook schrijver) z'n 'hood' niet wilde 'dissen'.

Verder worden de problematieken die dergelijke wijken kennen veelal achterwege gelaten, wellicht om meer sympathie op te bouwen voor de personages. Ook hierdoor dus niet overtuigend (slap acteren werkt trouwens ook al niet mee).

avatar van PersianKill

PersianKill

Blijft één van mijn Favoriete film:)

Akkoord

nou nou, er komen hier toch echt wel confronterende zaken voor de African American voorbij. En al helemaal aangezien dit min of meer de eerste film was die dat deed.

avatar van iivan

iivan

Ik vond hem echt heel mooi! Er werd heel duidelijk in beeld gebracht wat voor problemen ze hebben enz! Deze film kan ik blijven zien echt heel mooi!

avatar van rocky freak

rocky freak

Ik stem nu nog niet op deze film. Ik heb hem nog niet helemaal gezien. Het maakte wel een enorme indruk op me.

In 1991 zal deze film wel geweldig zijn geweest.

Ik zag hem gisteren voor het eerst. Ik raad iedereen aan om deze film eens te kijken

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Ik heb gelukkig de 2disc special edition een tijd geleden voor een koopje gehaald! Wel geluk mee gehad denk ik. Dit is en blijft een topfilm!

[quote]Thomas83 schreef:

Ohw ja natuurlijk Cicade de Deus geweldige ghettofilm !!! Dat is pas een echte ghettofilm.

rocky freak schreef:

In 1991 zal deze film wel geweldig zijn geweest.

En zo te zien kan deze film van jou ook wel een prima stem verwachten.

avatar van Leno

Leno

kos schreef:

[De drugs, drank, bendes, lage of geen opleiding, criminaliteit, alleenstaande moeders, kindermoeders, etc. etc. waren je niet opgevallen?

Jawel dergelijke zaken komen inderdaad wel voorbij maar er wordt naar mijn idee veel te makkelijk mee omgegaan. Dergelijke toestanden leiden tot grote problemen, die problemen werden bij (behoudens het einde) niet duidelijk. Ze lijken zich allemaal prima te redden; ik zie geen grote verslavingen, criminele acties lijken geen gevolgen te hebben, alleenstaande moeders redden zich prima.

Aanstippen is één, 'aanraken' is een tweede. Dat ontbrak er naar mijn mening aan.

avatar van rocky freak

rocky freak

hellblazer93 schreef:

En zo te zien kan deze film van jou ook wel een prima stem verwachten.

hoe bedoel je?

rocky freak schreef:

hoe bedoel je?

Je hebt nog niet gestemd om de film, maar aan je commentaar te zien vond je het eerste stuk wel indrukwekkend.

avatar van €_NP_€

€_NP_€

Persoonlijk favoriet van me. Ik denk dat boyz n the hood een goed beeld geeft van het leven in een achterstandswijk. Een jonge Ice Cube en Cuba Gooding Jr zetten allebei een prima rol neer. Een paar leuke feitjes zijn:

Doughboy en zijn crew worden bestolen wanneer zij op straat staan te hangen. Ze rennen achter de dief aan en slaan hem in elkaar. De dief draagt een shirt met '' We Want Eazy'' wat weer verwijst naar de beef die Ice Cube had in die tijd met overleden rapper Eazy-E.

Laurence Fishburne die de vader speelt van Cube Gooding Jr is in het echt slechts zes jaar ouder

De racistische zwarte politie agent is gebasseerd op een agent die regiseur John Singleton zelf heeft ontmoet toen hij een kind was. Het doel hiervan was om te laten zien hoe racistish zwarte agenten kunnen zijn naar kleurlingen

Favoriete quotes zijn :

Any fool with a dick can make a baby, but only a real man can raise his children.

Either they don't know, don't show, or don't care about what's going on in the hood. They had all this foreign shit. They didn't have shit on my brother, man.

avatar van Chuck Taylor

Chuck Taylor

• 1953 stemmen

YESS!! Got to see this one.

tn2543

Deze film heb ik al vaak genoeg gezien.

avatar van kArIzMa_Movie

kArIzMa_Movie

Boyz 'n the hood is een echte ghettofilm. Het verhaal is goed en zeer indrukwekkend, en het acteerwerk is erg sterk en oprecht. Elk personage wordt zeer overtuigend neergezet. In de film speelt 'wraak' een enorm rol. De film laat heel goed zien hoe het leven in de achterstandswijk is.

Een aangrijpende film. 3,5*

avatar van Respekked

Respekked

Vond het wel een keer een verademing om niet alleen maar bad-ass-negers te zien. Leuk filmpje met oprechte karakters. Helaas had er wel net iets meer vaart in gemogen.

grappig trouwens dat de regisseur pas 23 was toen hij deze maakte.

avatar van Apollinisch

Apollinisch

De hiphop is vreselijk en hier en daar zelfs ongepast, het acteerwerk is matig, de maatschappijkritiek is te makkelijk (vooral die speech is ergerlijk), bepaalde scènes zijn sentimenteel – maar bovenal de personages hadden veel beter gekund. We volgen drie stereotiepe jongeren die zeven jaar lang opvallend weinig ontwikkeling doormaken en bijzonder vlak blijven. Toch kan ik niet spreken van een echt slechte film. Volgens mij wordt er op een oprechte wijze een authentiek beeld van een gemiddeldehood geschetst door verschillende problemen aan de kaak te stellen zonder vervelend moralistisch te worden. Bovendien kijkt het allemaal wel lekker weg. 2*

avatar van garlic senior

garlic senior

Prima film. Het thema is wel ietwat standaard en de acteerprestaties laten soms wat steekjes vallen. Maar over het algemeen komt deze film geloofwaardig over, wat te merken is aan de realistische sfeer. Wel vreemd vond ik dat er telkens een helikopter vloog over de wijk waar de hoofdpersoon woont. Hierbij kwamen de gevolgen van criminaliteit iets te nadrukkelijk naar voren. Maar voor de rest vind ik dit een sterk en geloofwaardig drama, omdat de meeste situaties niet al te veel worden gedramatiseerd.

avatar van Mescalino

Mescalino