Genre: Misdaad / Drama
Met onder meer: Ice Cube, Cuba Gooding Jr. en Morris Chestnut
Releasedatum: 20 september 1991
Bekijk via Videoland
Plot Boyz n the Hood
"Once upon a time in South Central L.A... It ain't no fairy tale."
Drie vrienden, de halfbroers Doughboy en Ricky Baker, en Tre Styles, groeien op in de achterbuurten van Los Angeles. Tre wordt opgevoed door z'n vader, Furious Styles, die hem normen en waarden bijbrengt. Ricky staat op het punt om een football-beurs te krijgen op een universiteit, terwijl Doughboy zich vooral met geweld en alcohol bezig houdt.
- Trailer (YouTube)
- Boyz n the Hood (MusicMeter)
- Kijk op Videoland
Shalika
Brandi's Mom
The Old Man
film_kaza
Sterke film. Wat vooral indruk maakte is het verhaal en het beeld van "the hood". Herkende er veel van terug in het echte leven en je zou makkelijk kunnen geloven dat het echt gebeurd is.
Ice Cube deed zijn rol erg geloofwaardig hoewel Cuba Gooding Jr. het ook niet verkeerd doet.
Ik heb niets met hip-hop maar daar werd in de film niet zo'n punt van gemaakt. Er viel juist meer andere muziek die bij de sfeer paste.
Wou er niet te lang over dooraan:
Prima ghettofilm die een beetje aan de basis stond van de velen die nog zouden volgen. Cube laat zien naast een groot rapper te zijn ook uitstekend te kunnen acteren. Ook Gooding is erg puik evenals Fishburne. Soms een beetje clichématig en stigmatiserend maar dichter bij de realiteit dan menigeen kon geloven. Goed.
Jackson07
Ik snap niet dat deze film minder gewaardeerd wordt dan Menace II Society, deze film vind ik persoonlijk toch wel iets sterker! Vandaar ook een halve punt hoger dan eerder genoemde film.
4,5***
GinolaEHV
Zeer sterk ghetto-drama.
In vergelijking met Menace II Society ligt in deze film meer de nadruk op dramatische ontwikkelingen en minder op geweld.
Er wordt in deze film ook beter geacteerd. Echter, het verhaal vind ik wel een stuk minder dan in M II S.
Dat maakt dat de film net iets minder is dan M II S.
4*.
helleke
Gisteren nog eens terug gezien.
Vroeger was ik ferm onder de indruk van deze film,maar heden ten dage mag het al iets meer zijn.
Voor zijn tijd,enorm sterke film.
film88888
Ondergwaardeerde film.
Waarom denk je dat? De film krijgt toch een 3,59
En dat is wel heel hoog.
®Tc
FIlms over achterbuurten interesseren me wel, ik heb er dan ook niet voor niks 2 in mijn top 10 staan. Hoge verwachtingen bij deze film.
En toch wel ingelost. Boyz n the Hood brengt volgens mij wel een realistische en nuchtere kijk op het leven daar in Compton. De haat onderling is duidelijk merkbaar en de dialogen zijn zeker te pruimen en soms komisch om te gaan volgen. Buiten die van Fishburne uiteraard, zeer mooie monoloog die hij daar voert bij het reclamebord, chapeau voor de schrijver ervan ! Het verhaal boeit en is goed gefilmd. Altijd is er wel een nieuwe wending en het tempo zit er goed in.
De acteerprestaties zijn ook wel ok. Eerste film waarin ik me niet mateloos erger aan Cuba Gooding Jr. (dat dit nog mocht gebeuren !). Voor de rest ok. Geen wereldprestaties maar met een cast als Ice Cube etc. kon het erger.
Geen La Haine of Cidade de Deus niveau maar toch goed.
****
Mooie en ook wel indrukwekkende film met een tragisch einde.
film88888
Na een dikke aantal keren herzien, en nu weer een keertje uit men kast te halen, toch maar verhogen naar een 4,0 sterren.
Prachtig einde !
De beste film over de harde wereld in de Hood.
Rebel80
Anders dan Menace II Society maar minstens zo goed als dit je genre is, een classic.
Siorgi
Zoals al eerder aangehaald, een klassieker. Interessant verhaal over het leven in de ghetto met uitstekend acteerwerk. Bijna niet te geloven dat deze al 18 jaar oud is.
Diego23
Een aardige film met goed acteerwerk van Ice Cube en Cuba Gooding Jr. Hij wist mij alleen niet de gehele film te boeien, soms wat traag.
Meer dan aardige debuutfilm van regisseur John Singleton over het soms uitzichtloze leven van zwarte getto's. De film toont op een goede en gevoelige manier het geweld, zonder daarbij te overdrijven. Het acteerwerk van de hoofdrolspelers is goed en ingetogen, alleen Cuba Gooding Jr. vond ik iets minder in zijn rol. Verder bevat de film een sterke sfeer en wordt daarbij ondersteunt door prima muziek. Kortom een hele aardige film die een prima boodschap uitdraagt.
BX-Ela
Goed acteer werk, sfeer en een goede opbouw maken dit een klassieker.
minder rauwe actie als in Menace II Society, maar bijna net zo boeiend.
hoort in de top 250 eigenlijk
renalpha
Super acteer werk en zeer emotioneel.
Dit is hoe het leven er daar aan toe gaat.
Dit is de moeite waard en kijk hem nog wel eens.
movielou
heel goeie film de binnenwijk erin is ook heel goed ice cube vind ik nog het beste erin
4,0
cm_punk
ik denk dat ice cube de enigste rapper is die ook nog eens kan acteren.....applaus
LL Cool J?
Rebel80
Eminem, Andre3000, Ludacris,Tyrese, the game, marky mark, method man, snoop dogg, Xzibit, Mos Def, T.I en 1 van de betere acteurs Will Smith?
- 19752 berichten
Afgezien van Will Smith en Mark Wahlberg kunnen rappers gewoon absoluut niet acteren, maar dat is niet altijd erg. Als ze een rol spelen die dicht bij hun eigen leven ligt hoeven ze ook niet te acteren, maar gewoon zichzelf zijn, zonder dat ze hiervoor afgekraakt worden.
Omdat die toevallig in bekende films spelen?
Hoezo kan een Will Smith beter acteren dan een ander. Waar baseer je dat op?
- 19752 berichten
Ik baseer het op de films die ik van vele rappers heb aanschouwd.
Het is niet omdat Smith en Wahlberg in meer films hebben gespeeld, maar omdat ze in de loop der jaren goede rollen hebben neergezet.
Smith in pursuit of happiness en Seven Pounds bijvoorbeeld en Wahlberg in The Departed en Four Brothers.
De andere rappers hebben nooit een rol van betekenis en ik kan ze hoe ze hun best dan ook doen niet als acteurs zien, daar vind ik ze gewoon te amateuristisch voor. Laat ze het nou maar bij het rappen houden, daar zijn zij dan weer beter in dan Smith en Wahlberg.
helleke
Omdat die toevallig in bekende films spelen?
Hoezo kan een Will Smith beter acteren dan een ander. Waar baseer je dat op?
The Pursuit of Happyness en Seven Pounds zijn toch twee toppers, waar Smith toch een glansprestatie neerzet.
Enemy of the State vond ik ook goed, maar die film moet het meer hebben van de actie.
En de Bad Boys films mogen er voor mij ook best zijn.
jacobz
Will Smith is gewoon een goede acteur die rappen er een beetje bij doet.
helleke
Ik baseer het op de films die ik van vele rappers heb aanschouwd.
Wahlberg in The Departed.
Klein foutje, Wahlberg speelt niet mee in The Departed.
Maar als acteur vind ik hem zeker niet slecht.
The Yards,The Italian Job, Four Brothers,The Lovely Bones,...
Wahlberg zit zeker wel in The Departed. Kijk de film nog maar eens dan.
- 19752 berichten
Klein foutje, Wahlberg speelt niet mee in The Departed.
Maar als acteur vind ik hem zeker niet slecht.
The Yards,The Italian Job, Four Brothers,The Lovely Bones,...
Klein foutje van jou lol. Schitterende film, vorige week nog gezien en onze vriend Wahlberg speelt nog een relatief grote rol ook tussen de groten DiCaprio, Damon en Nicholson.
Kijk anders zelf nog maar even hier bij de cast van the Departed:
Kijk anders zelf nog maar even hier bij de cast van the Departed:
Oeps, inderdaad een foutje van mijnen twege.
Ik had nochtans Mark Wahlberg ingegeven om te zien in welke films hij zo allemaal heeft meegespeeld, en 'The Departed' stond er niet bij (denk ik).
Maar ik heb dus gezien dat hij er wel in mee doet, waarvoor mijn oprechte excuses.
Rebel80
Will Smith is gewoon een goede acteur die rappen er een beetje bij doet.
Wel eigenlijk was hij eerder begonnen met rappen dan acteren, niettemin een top acteur.

Netflix kwaliteitscontrole 3: vijf keer 'Populair op Netflix' met een hoog cijfer

Bound by Honor

Tupac: Resurrection
Documentaire, 2003

Straight outta Compton
Muziek / Drama, 2015
straatbendeblack peoplerap muziekhiphopghettogangsterstreet warrapperviolence in schoolslos angeles, californiëvexedsouth central los angeles vindictivecautionaryblack american intenseantagonisticcallous